Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników: FSH/Estradiol

08.09.05, 14:20
Proszę o pomoc w interpretacji wyników:
3 dc. FSH 13,7 mlU/ml; estradiol - 68,8 pg/ml
Od 5 dnia brałam Clostybegyt 2 x 1
10 dc. FSH - 9,8 mlU/ml; Estradiol - 1066 pg/ml
Obserwuj wątek
    • agiq Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 08.09.05, 14:32
      Nie jestem w tym ekspertem, ale chyba masz cos podobnego jak ja tzn. FSH
      powyzej normy co swiadczy niby o wygasaniu pracy jajnikow, ale estriadol mowi o
      tym ze owu jest.
      Ja mam podwyzszone FSH tzn raz 16 raz 11, raz nawet 20, ale od lutego do
      wrzesnia (bo w tych miesiacach zawsze robilam usg chocby raz w miesiacu) zawsze
      miałam owu, bez clo i z clo i zawsze tylko 1 pecherzyk.
      • monias9 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 08.09.05, 15:57
        Dziękuję za szybką odpowiedź, zastanawiam się czy powinnam zrobić jakieś
        dodatkowe badania i kiedy? I czy przy takich wynikach (i wygasaniu pracy
        jajników)jest szansa na szczesliwe macierzyństwo???
        • wiktoria33 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 08.09.05, 17:02
          ja tez tak mam - FSH mi skacze jak chce w przedziale od 1,8 do 18 (rekord) ale
          nie martw sie, gorzej by bylo gdyby stale utrzymywalo sie powyzej 16
          szanse mamy , tak twierdza wszyscy gin ktorych o to pytam
          mysle ze powinnas sprwdzic jeszcze w kolejnych cyklach 1-3dc ile bedziesz miala
          pozdrawiam
          • monias9 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 07:57
            Dziękuję Wiktoria!
            Szczerze mówiąc badania FSH i estradiolu robiłam po raz pierwszy. Na początku
            miałam za niski TSH, więc lekarz w tym widział problem, potem okazało się , że
            za wysoką mam prolaktynę, a teraz kolejny hormon. Mam wyznaczony termin
            laparoskopii i zastanawiam się nad jej sensem, bo moze rzeczywiscie to tylko
            wina hormonów, choc moze warto sprawdzić?
            • wiktoria33 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 10:04
              nic sie nie martw , ja tez mam za wysoką prl (biore bromergon) za wysoki FSH
              (nic sie nie da brac) za niski estradiol i...
              wogole wszystko do dupy.. przepraszam dzis dostalam @, bylam pewna ze przyjdzie
              ale troszke sie ludzilam
              • monias9 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 11:15
                Głowa do góry, ja już dwa lata się zmagam i pomimo chwilowych wątpliwości
                wierze.
                Czy długo już bierzesz bromergon i czy już zawsze bedziemy musiały się
                faszerowac lekami?
                • wiktoria33 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 12:04
                  bromergon biore "od zawsze"
                  i poki nie zajde chyba musze go brac....
                  Jak nie zejde wczesniej ... bo czasami to mam juz dosc tego wszystkiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka