monias9 08.09.05, 14:20 Proszę o pomoc w interpretacji wyników: 3 dc. FSH 13,7 mlU/ml; estradiol - 68,8 pg/ml Od 5 dnia brałam Clostybegyt 2 x 1 10 dc. FSH - 9,8 mlU/ml; Estradiol - 1066 pg/ml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agiq Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 08.09.05, 14:32 Nie jestem w tym ekspertem, ale chyba masz cos podobnego jak ja tzn. FSH powyzej normy co swiadczy niby o wygasaniu pracy jajnikow, ale estriadol mowi o tym ze owu jest. Ja mam podwyzszone FSH tzn raz 16 raz 11, raz nawet 20, ale od lutego do wrzesnia (bo w tych miesiacach zawsze robilam usg chocby raz w miesiacu) zawsze miałam owu, bez clo i z clo i zawsze tylko 1 pecherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
monias9 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 08.09.05, 15:57 Dziękuję za szybką odpowiedź, zastanawiam się czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania i kiedy? I czy przy takich wynikach (i wygasaniu pracy jajników)jest szansa na szczesliwe macierzyństwo??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 08.09.05, 17:02 ja tez tak mam - FSH mi skacze jak chce w przedziale od 1,8 do 18 (rekord) ale nie martw sie, gorzej by bylo gdyby stale utrzymywalo sie powyzej 16 szanse mamy , tak twierdza wszyscy gin ktorych o to pytam mysle ze powinnas sprwdzic jeszcze w kolejnych cyklach 1-3dc ile bedziesz miala pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monias9 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 07:57 Dziękuję Wiktoria! Szczerze mówiąc badania FSH i estradiolu robiłam po raz pierwszy. Na początku miałam za niski TSH, więc lekarz w tym widział problem, potem okazało się , że za wysoką mam prolaktynę, a teraz kolejny hormon. Mam wyznaczony termin laparoskopii i zastanawiam się nad jej sensem, bo moze rzeczywiscie to tylko wina hormonów, choc moze warto sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 10:04 nic sie nie martw , ja tez mam za wysoką prl (biore bromergon) za wysoki FSH (nic sie nie da brac) za niski estradiol i... wogole wszystko do dupy.. przepraszam dzis dostalam @, bylam pewna ze przyjdzie ale troszke sie ludzilam Odpowiedz Link Zgłoś
monias9 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 11:15 Głowa do góry, ja już dwa lata się zmagam i pomimo chwilowych wątpliwości wierze. Czy długo już bierzesz bromergon i czy już zawsze bedziemy musiały się faszerowac lekami? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: Interpretacja wyników: FSH/Estradiol 09.09.05, 12:04 bromergon biore "od zawsze" i poki nie zajde chyba musze go brac.... Jak nie zejde wczesniej ... bo czasami to mam juz dosc tego wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś