invicta1 26.09.05, 10:21 "niepłodność" aż sama się sobie dziwie-przestało mnie ciągnąć-uff jaka ulga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owocowa2 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 12:06 a co sie dzieje, masz dość ciągłego gadania wkółko o jednym??? może to i racja ja tez czasami myslę że nie powinnam tu zagladać ale mimo wszystko..... jestem Odpowiedz Link Zgłoś
martek1970 Re: no to pa, pa 26.09.05, 12:32 Czy napisałaś ten post myśląc, ze będziemy Cię prosić- zostań, please? Odpowiedz Link Zgłoś
martek1970 Re: no to pa, pa 26.09.05, 12:55 no, ale rozgoryczenie, czyżby nerwy puszczały? A może nie stać Cie już na pisanie bez zgryźliwości, wyśmiewania sie z postów zadawanych przez innych? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: no to pa, pa 26.09.05, 12:57 otóż nerwy przestały mi puszczać nie chce mi sie z toba gadać i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
owocowa2 Re: no to pa, pa 26.09.05, 13:01 daj spokój invicta, szkoda nerwów, nieładnie ze strony tej dziewczyny... no ale.. ---- proście a bedzie wam dane... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: no to pa, pa 26.09.05, 13:05 Owocowa: wiesz co jakoś wszystko lepiej znoszę, nie jestem juz taka narwana, zdystansowałam się i nie czuję imperatywu bycia na bieząco z forum-może w końcu uporałam sie ze swoja głową i już pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: invicto 26.09.05, 14:18 mam nadzieję że szybko się spotkamy na jakimś forum: ciąża, przdszkole, jak wychować chłopczyka czy coś w tym stylu Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: invicto 26.09.05, 15:01 no właśnie, to samo sobie pomyslałam. Invicta pewnie na "ciąże i poród " odchodzi ) poczekaj , poczekaj tam na nas. niedługo do ciebie dołączymy ) hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mela00 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 12:42 mi brakuje miejsca, gdzie mogłybyśmy/moglibyśmy się spotkać, chodzi mi o osoby, które z różnych przyczyn opuściły Niepłodność, żeby spokojnie porozmawiać o życiu, łączy nas tylko jedno - niepłodność, ale to tak wiele, i nikt inny nie rozumie tego typu problemów ach, takie południowe przemyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 14:23 Invicta1 nie odchoć strasznie lubiałam cię "czytać". Szkoda ze tak postanowiłaś. Przydałby się jakies forum dla odchodzących. Jak ci się kiedyś uda to daj nam znać. A tak wogóle to jeszcze się zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
kicorek Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 14:28 Invicto, dziewczyny, które są tutaj od niedawna (jak ja), chciałyby się jeszcze paru rzeczy od Ciebie dowiedzieć. Twoja wiedza jest nam bardzo potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
ronka4 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 15:21 Rozumiem cię doskonale, bo chyba mam tak samo.Ale muszę to napisać. Wypowiedzi Invicty były ZAWSZE mądre i wyważone. Jestem pewna że będzie jej tu brakowało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek25 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 16:24 He he. Invicta, wiesz co? Chyba jesteśmy na tym samym etapie. Nie dawno pisaam o tym, że ni podjęłam decyzji o invitro, mimo, ze bez tego raczej nie zajdę w ciażę. Odpusciłam rónież na forum - zaglądam tu rzadko, już nie jestem na bieżąco, czasem, heśli mogę pomóc odpowiadam, ale już nie zadaję pytań. Nie twierdzę, że już wiem wszystko, ale widzę, że na tym etapie, na którym się znalazłam, niewiele rzeczy moze mnie zaskoczyć i nie czuję już potrzeby pisania o tym. Mysle, że to wynika po części z wielkiego rozczrowania, jakie przeżyłam przez ostatni rok. Nigdy nie myślałam, że będę borykać się z takim problemem, jakim jest niepłodność. Doceniam jednak wiedzę, jaką tu zdobyłam i jestem wdzięczna za wsparcie, jakie otrzymałam w trudnych momentach. Pozdrawiam Was wszystkie a szcególnie ciebie, Invicto1. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 16:33 ja tez Cie rozumiem, mam taki etap, ze wiem juz wszystko co chcialam wiedziec i jestem samowystarczalna w tej dziedzinie, zagladam tu z ciekawosci, co sie u kogo dzieje. Pare dni jak sie wkurzylam na gosie-basie mialam ochote napisac , ze mam juz to forum gdzies, ale po co? nie ma sensu sie zarzekac, a potem i tak tu wracac. Ja tam mam sentyment do forum, jak zaczynalam bylam zupelnie zielona, ale jak zostana tu same zielone i nie bedzie nikogo kto im doradzi? Ja juz nie mysle obsesyjnie o ciazy, bo juz dojrzalam jakby do tego wszystkiego i stalam sie opanowana, mam wiedze itd, ale ciekawi mnie co sie dzieje z dziewczynami. Odpowiedz Link Zgłoś
emde74 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 16:56 i chwała Ci za to! nie opuszczaj nas/mnie please....pzdr Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ania9943 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 18:05 sorki dziewczyny, ale z powodu odejścia jednej invicty1 forum się nie załamie, Wy też się nie załamujcie, przecież jest tu mnóstwo fajnych dziewczyn chociaż muszę przyznać że invicty posty b. lubiłam czytać invicta1 odpocznij i chciałam napisać wracaj ale nie nie wracaj-odejdź na ciążę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 19:56 skoro juz tak to deklarujesz publicznie, zamiast po cichu przestac pisac, to mozesz napisz, dlaczego przestalo cie ciagnac. tzn. wszystko juz wiesz? czy ze nie potrzebujesz pocieszenia? ja caly czas czerpie duza wiedze o badaniach, cenach, procedurach. co zas do pocieszania - sama sie musze z tym uporac, choc czasem pekam...nie wiem, po co to pisze, bo zauwazylam, ze konsekwentnie nie odpowiadasz na zadnego mojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 27.09.05, 09:57 spieszę wyjaśnić: nagle nie czuję tego ciągu, zeby się rzucać do komputera i pisać, czytać-nie jest to zarzut do nikogo-zwyczajnie ze zdziwioeniem i ulgą stwierdzam, że nagle mi przeszło (myslałam, że to niemozliwe) pewnie dlatego, ze już sie troszke zniecheciłam, zmeczyłam, rozczarowałam niepowodzeniami pewnie dlatego, ze chce dać sobie szanse naturalnie i nie mam ochoty sie teraz znowu badac i latac do gina 4 razy w miesiacu, kłuć żył, jeść hormonów itd-może głowa powiedziała : "teraz dość!"? z radością przyjmuję ten stan, bo męczyłam się okropnie przez wiele miesiecy, więc może uda mi się odpocząć Cetko! nie jest tak, ze konsekwentnie nie odpowiadam Ci na pytania nie do wszystkich wątków już wracam, wiec może co nieco przegapiłam, a odnośnie hsg zadałaś mi kilka pytań, na których część odpowiedzi była w moim pierwszym poscie odpowiem więc tu: IVF nie, a IUI (w naprawdę ostateczności)MOŻE tak-obym nie musiała-takie mam przekonania-nie podpieram sie tu argumentami medycznymi-to moja osobista hierarchia i wybór a uważam, że warto zbadać drożność, nie planując choćby IUI, bo zawsze można spróbować udrożnić podczas laparoskopii-nawet, jeśli lekarze nie daja temu zabiegowi dużej skuteczności-spróbowałabym, gdyby było trzeba póki co nie chcę tego robic, bo nadal ciągnę wakacje od klinik, ale w przypadku niepowodzenia przez jeszcze kilka cykli wrócę do leczenia i wtedy drożność będzie jednym z pierwszych badań pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za miłe słowa skierowane do mnie forum bardzo mi pomagało w ciężkich chwilach, wiele sie nauczyłam i wiem, ze jak mnie znowu przypili, to zajrzę, ale teraz spróbuję się wyluzować-może to dobry kierunek? zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 28.09.05, 18:03 a widzisz, moze jest tak, ze w realu masz o tym z kims pogadac. ja moge tylko z mezem. z nikim wiecej. dlatego pisze i cztam to forum. nieplodnosc jest czescia mojego zycia i musze o niej z kims gadac, wiec skoro w realu nie moge, to tylko w necie to robie. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 28.09.05, 19:14 Cetko-u mnie nikt nie wie-tylko Mama-piate przez dziesiate i siostra, oraz jedna kumpelka-ale z nikim o tym nie rozmawiam-brak zrozumienia itp itd-ogólnie mecze sie w tajemnicy ale juz tak bardzo tego nie potrzebuje, zeby sie wygadać-nie do końca to rozumiem, ale tak teraz jest pozdrawiam i czekam na twój post o II Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 29.09.05, 23:25 >u mnie nikt nie wie-tylko Mama-piate przez dziesiate i siostra inva, nie bluznijwiadomo, ze nie mowi sie calemu siwatu o takich sprawach, ale u ciebie wiedza najblizsi! dlaczego tylko piate przez dziesiate - nie wiem, czy zalezy to od twoje niecheci dzielenia sie tym, czy ich niecheci sluchania. u mnie rodzina nie wie i nie moze wiedziec. nie zrozumieliby. mama uwaza mnie za lenia, ktory woli "wygodnie" bez dzieci zyc. ale gdybym jej powiedziala prawda, zaraz znalazla by jakas wine we mnie, a dalej reakcja lancuszkowa zalamywac rece, ze maz mnie taka wybrakowana zostawi. za bardzo ja znam gdyby wiedziala, nie wesprze mnie, a tylko dobije. i jeszcze opowie calemu swiatu, bo nie potrafi dochowac tajemnicy ale skoro piszesz, ze nie czujesz potrzeby rozmawiania o tym - zazdroszcze. ja lubie i musze gadac o wszystkich aspektach mojego zycia, szkoda tylko, ze tak trudno zdobyc moje zaufanie. nawet kolezanki - pare razy probowalam, ale zachodzily po kolei w ciaze i odwracaly sie ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 20:40 inviktus, no jak to? a z kim ja tu będe uwagi wymieniać? wiedzą się dzielić, komu zadawać pytania? ostatnio rzeczywiście nasze forum się zmieniło. przyszło wiele nowych dziewczyn, które traktują pisanie tutaj jak prywatne forum. kiedy ja przyszłam tutaj ponad pół roku temu - jakoś w marcu 2005 było tutaj grzecznie, sympatycznie . czasami zdarzały się wpadki, czaami starcia ale bez tekstów jakie można przeczytać teraz. powiem ci szczerze Invicto że i ja się nad tym zastanawiam, zresztą zredziej już pisze, częściej czytam... dużo osób odeszło, i rzeczywiscie wiele sie zmieniło. ale.. na pewno na nie jednym forum sie jeszzce spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 26.09.05, 21:59 Invicta, jak już odchodzisz to tylko na forum ciążowe!!! pamiętaj, no! ja Cię rozumiem. Ściskam mocno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 co tu sie dzieje???? 26.09.05, 22:09 Siedz na tylku i nie chodz nigdzie, co juz Ci sie przejadlysmy? nudzi Ci sie tu? pieknie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 a ja dojrzalam 26.09.05, 23:12 do tego, zeby w koncu zostac matka, bo wczesniej bardziej mnie pociagaly male pieski i kotki, teraz juz i dzieci ) ... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Re: a ja dojrzalam 26.09.05, 23:33 jeden mały kotek to mnie nadal pociąga, hi, hi. a raczej miś! Odpowiedz Link Zgłoś
ksara4 Re: a ja dojrzalam 27.09.05, 00:59 Maly???? hehehe, no moj to taki znowu maly nie jest ten mis... Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna wrocilam z londynu i co widze??? 27.09.05, 09:58 nawez na chwile nie mozna was zostawic same!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 27.09.05, 10:32 Uwagi martek1970 są strasznie nie na miejscu, jak ktoś ma w sobie tyle złości i nienawiści i nie wiem czego jeszcze to po jaką cholerę udziela się na tym forum...wszystkie jedziemy na jednym wózku i jeżeli któraś z nas podejmuje decyzję że od nas odchodzi to nie należy jej tak szczuć. Ja tez lubiłam czytac wypowiedzi invicty1, musimy przyznać, że odkąd pimpek zaciążyła, invicta była podporą tego forum, i wcale nie twierdzę, że wszystkie rozumy pozjadała, że była najmądrzejsza....udzielała się bardzo dużo i zawsze jak któraś z nas potrzebowała pomocy, wyjasnienia to ona tę pomoc niosła. A teraz, kiedy podjęła decyzję że od nas odchodzi to należy to uszanować, chociaż ja osobiście żałuję, co nie oznacza że życzę jej aby na tym forum "była".Mam nadzieję, że wkrótce zawita na forum ciąża ). A martek1970 niech sobie daruje te chamskie uwagi, nie chcemy takich złośliwych żmijek na naszym forum. Ale się wymądrzyłam, pewnie nie jedna z Was mnie za to potępi, ale takie jest moje zdanie. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 27.09.05, 10:42 Invicta ja Cię rozumiem bo sama zwiałam z forum jakiś czas temu, poczułam że mam dośći prawie, miałam nawet chore myśli że pewnie dlatego nie jestem w ciąży bo ciągle siedzę na forum niepłodność (chyba przesądna jestem ufff taka racjonalna istotka jak ja Wróciłam ale już nie wysyłam po kilkanaście wątków dziennie. O coś czasem zapytam albo ważnym dla mnie - jak ostatnio przenosiny do innej kliniki napiszę. Chyba, a nawet na pewno wyluzowałam ostatnio. Dalej daleko mi do doskonalości bo wariuję na widok lasek w ciąży - z tym że już mniej, ale nie mam juz takiej gonitwy myśłi że już że teraz i natycmiast. Wierz że się uda i to mnie uspokaja jak nic innego, wiem że będę w ciązy tylko to kwestia czasu. Invicta zajrzyj czsem, napisz coś, może na priv jak będziesz miała się albo gg ?? Buziaki Siostro !! Odpowiedz Link Zgłoś
ada80 Re: chyba dojrzałam do tego, żeby odejść z forum 27.09.05, 11:02 A ja Ci twgo spokoju poprostu zazdroszczę, ja już próbowałam kilka razy nie wchodzić na to forum. Mimo iż więcej czytam niż piszę to i tak jestem uzależniona. Życzę powodzenia i szybkiego zafasolkowania, bo myślę, że dzieki wyluzowaniu jesteś blizej niż dalej upragnionego dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
morusia rozumiem Cię 27.09.05, 17:13 ja też po szale przebywania na tym Forum teraz odpuściłam. zaglądam czasem ale wyluzowałam. Dzięki Wam podjęłam decyzję - przebadałam się. Najprawdopodobniej ze mną wszystko jest OK. I nie chcę się nakręcać. Liczyć dni. A tak absolutnie szczerze i od serca.... życzę Wam (i sobie) naprawdę żeby wszystkim się nam udało... ale też już nie mam nawet natchnienia by czytać o zwycięstwach.... to nie zawiśc, może zazdrość, a raczej złość do Losu.... a z drugiej strony nadzieja że jak całkiem odpuszczę to może jednak....pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś