Dodaj do ulubionych

Szczecin i okolice !

07.10.05, 09:38
Witajcie !!!
Chyba nasz wątek szczeciński umarł bo nikt już nie pisze.
Dziewczyny poprzenosiły się na inne wątki to zrozumiałe.
A stare i nowe nawet się nie odzywają .
Co z wami dziewczyny .
MI też nie jest łatwo,ale staram się nie myśle już o staraniach i wbijam w to
co będzie. Nie licze godzin i lat.....(tekst piosenki).
Pozdrawiam was i zastanawiam się czy ma jeszcze sens zaglądanie tu i pasanie
wątków o szczeciniankach jak zostało nas tak mało.

Ja tak czuje ,że jeszcze długo tu sobie posiedze i może ostatnia odejde z
tego forum.
Obserwuj wątek
    • bacardi2003 Re: Szczecin i okolice ! 07.10.05, 10:30
      witaj damda
      faktycznie wątki sz. troszkę kuleją, wprawdzie ja sama nieczęsto się udzielam
      ale po pierwsze spowodowane jest to tym że kiedy coś napisałam to odzew był
      nikły(może to moje subiektywne odczucie i broń Boże nie mam do nikogo żalu)
      a po drugie...
      jakieś dwa miesiące temu dowiedzieliśmy się z moim M. że naszą szansą na
      macierzyństwo jest tylko ICSI (chyba że zdarzy się cud jakich nie mało ?!) w
      związku z tym nasze starania zamarły kompletnie sad(
      zbieramy jednak kaskę ponieważ nie dysponujemy takową obecnie i jeśli nic się
      nie zmieni na wiosnę będziemy chcieli spróbować
      teraz pozostał wybór kliniki co w tym wszystkim jest najtrudniejsze, po nowym
      roku zamierzamy odwiedzić dwie, trzy i dokonać ostatecznego wyboru

pozdrawiam serdecznie, może jednak jakieś szczecinianki się odezwą?
      nie ukruwam że liczę na głos tych, które mają podobną drogę do pokonania lub
      już mają ją poza sobą
      • pandziksa Re: Szczecin i okolice ! 07.10.05, 18:50
        Bacardi mam taką sama sytuację jak ty. Identyczną. Narazie nie wiemy co dalej.
        Czekam na wyniki genów i wtedy będziemy myśleć co dalej.
        • bacardi2003 Re: Szczecin i okolice ! 08.10.05, 10:02
          pisze raz jeszcze bo mi mojego posta zżarło sad
          witaj Aniu, szkoda że w takich okolicznościach ale jak nie ma innych to może
          razem będzie łatwiej,
          ja zamierzam badania zrobić na początku roku, wiem że niektóre kliniki wolą je
          robić u siebie, no będę wiedziała mam nadzieję co zrobić, żeby nie wydawać
          kaski na zbędne badania,
          co do kliniki to rozważam Białystok lub W-wkę z przewagą na B.,
          pozdr Was Wszystkie i Ciebie Aniu, przyszły rok jest n a s z !!!!!!!
    • asiaku Re: Szczecin i okolice ! 07.10.05, 11:48
      Wcale nie przeniosłam sie na inne wątki.
      Jakoś wcale mnie tam nie ciągnie. Bez Was to nie to samo.
      Wy na tym forum jesteście prawdziwym wsparciem, na innych gada się już o
      pierdołach. Jakoś nie znalazłam dla siebie innego forum.

Najlepiej byłoby przenieść cały wątek szczecinianek na inne forum i rozmawiać o
      nowych innych problemach i problemikach. Niestety czarodziejskiej różdżki nie
      mam... A szkoda.

Cały czas tutaj zaglądam i trzymam za was kciuki.Skoro mi się udało, to uda się
      każdej z Was. Prędzej czy później. Do mnie to przyszło wtedy, kiedy się
      najmniej spodziewałam.
      Trzymajcie się!
      • paris4 Re: Szczecin i okolice ! 07.10.05, 14:30
        Magda i resztasmile
        A ja Was cały czas podczytuję. Nie piszę bo boję się, że kogoś to może drażnic.
        Mimo, że odeszłam stąd jako pierwsza pamiętam o Was i trzmam kciuki. Chętnie
        też bym się spotkała.
        Asiu ja na początku ciąży też miałam kłopot z aklimatyzacją na forum ciążowym,
        ale się przekonłam z czasem i powiem Ci, że jak pół roku leżałam w łóżku to
        dziewczyny były dla mnie ogormnym wsparciem, więc może jednak warto?
    • beatrice73 Re: Szczecin i okolice ! 07.10.05, 14:57
      ja rowniez zagladam tu systematycznie wypatrujac kolejnych cudownych wiesci, bo
      wierze ze kazdej sie uda!!! a ze nie pisze... kiedys pisalam, ale jakos zostalo
      bez odzewu, nie zebym miala jakies ale! smile nadal trzymam mocno kciuki i nadal
      mam wiele serca dla "szczecinianek". pozdrawiam!
      • myszka-m Re: Szczecin i okolice ! 07.10.05, 16:38
        Cześć. Myślę Damda, że mamy mały przestój forumowy i tyle. Czołówka starych
        foremek ma na głowie fasolki a nie problemy typu jaki hormon zbadać i dlaczego
        ten a nie inny. Po prostu poczekajmy na następne dziewczyny, które znajdą to
        forum i będą potrzebowały pomocy. Obecnym tu w niczym chyba nie mogę pomóc, bo
        jestem jakby w "zawieszeniu". Zatoczyłam koło - nie wiem dlaczego nie jestem w
        ciąży, na wspomagany rozród (brr... jak to brzmi) nie jestem gotowa, więc nic
        nie wiem na ten temat... Odpowiem na każde zadane tu pytanie, problem, na który
        będę miała coś do napisania. Przecież muszę się jakoś odwdzięczyć za to co
        dostałam od WAS smile kiedy nie wiedziałam od czego zacząć. Oczywiście mogłabym
        napisać jakieś głupotki, tak dla podtrzymania forum, ale ... nie mogę.U mnie
        poza tym 1 dzień spóźnienia i czuję, jak nadchodzi PANI M. Trzymajcie się
        ciepło wszystkie. No i pozdrówka dla ciężarówek. M-M
        • damda Re: Szczecin i okolice ! 11.10.05, 08:47
          Podnosze wątek !!!

Dziewczyny ja też myśle o ivf ale za około 2 lata zobaczymy jak będzie dalej
          ale wcześniej spróbuje na wiosne iui.
          Nie wiem czy już wam to pisałam ale jak byłam w klinice genetycznej to
          poinformowano mnie,że statystycznie najwięcej ciąż jest wiosna,lato i wczesna
          jesień.Wtedy kiedy jest jeszcze ciepło kobiety łatwiej zachodzą w ciąże i jest
          mniejsze ryzyko poronień.Tak mówią badania ,ale czy to prawa może nigdy nic nie
          wiadomo.
          Pozdrawiam was serdecznie i gorąco.
          Ps.Przestój jest na forum napewno,ale jak się tu smutno zrobiło.
          Słuchajcie a może założymy nowe forum takie ogólne i bedziemy wszyscy razem
          ogólnie na Szczecin he,he,he.Wiem wiem to nie wypali ale tak zaproponowałam .
          Pisze coś bo nie wiem co mam pisać cisza nic się nie dzieje u mnie czekam na @.
          Mam teraz tydzień urlopu ale i tak nie zrobie wszystkiego co zaplanowałam
          normalne.Buźka pa,pa,pa.

Ciężarówki dajcie znać co u was a Akinomi kiedy rodzisz ty i Julia( Beata )?
          • paris4 Re: Szczecin i okolice ! 11.10.05, 09:18
            Magda a ja uważam, że z tym forum to dobry pomysł. Większośc z Was poznałam w
            realu i nie chciałabym żeby kontkat się urywał. A może założymy forum prywatne
            i będziemy pisac nie tylko o dzieciowych zmaganiach? Ja wprawdzie już
            urodziłam, ale to dopiero 1/3 planusmile bo chcemy miec troje dzieci. Za jakieś
            niecałe 2 lata będziemy się starac o rodzeństwo dla Olka i też pewnie będą
            jakieś kłopotysad. W ogóle to zaglądałabym tu częsciej, ale jak pisałam trochę
            głupio się czułam i bałam się, że ktoś mnie stąd pogonismile
            • agat78 Re: Szczecin i okolice ! 11.10.05, 10:17
              Cześć,
              jestem za pomysłem utworzenia nowego forum do pisania o wszystkim. Bardzo się
              do Was przywiązałam i zżyłam z Wami. Szkoda byłoby zerwać te kontakty.

Paris a na którym forum Ty teraz piszesz? Czytasz moze pocztę na gazecie. Mam
              do Ciebie mnóstwo pytań. Jak mogę się z Tobą skontaktować?

Madzia Ty mnie unikasz! Siedzisz na urlopie i nawet nie dajesz znaku życia sad
              Juz wszyscy się ode mnie teraz odwrócili sad
              Asia tez się nie odzywa. Co się z nią dzieje?
              Myszka, a co u Ciebie? Jak spóźniająca się @?

Pozdrowienia dla wszystkich.
              • myszka-m Re: Szczecin i okolice ! 11.10.05, 11:07
                Cześć. Chętnie się odezwę na forum ogólnym. Może w końcu coś nowego, ciekawego
                napiszę. U mnie 2 dc. Pozdro, M-M
                • paris4 Re: do Agat78 11.10.05, 11:13
                  Aga ja siedzę na forum lipcowym, ale ono jest zamknięte. A tak czasem wpadam na
                  ciąża i poród, ale bardzo rzadko. Na pytania bardzo chętnie odpowiem pisz na
                  gazetowego priva a tam podam Ci inny adres mailowy na którym częsciej mnie
                  można złapac. Ogólnie to trochę siedzę przy kompie bo moje dziecko najlepiej
                  zasypia przy stukocie klawiaturysmile
                  • paris4 Re: do wszystkich 11.10.05, 11:15
                    No to jestśmy umówione na nowe forum. Fajniesmile Myślę, że reszta szczecinianek
                    się odezwie. Tylko ja jestem laikiem komputerowym i nie wiem jak takie forum
                    się zkłada. Umie ktoś?
                    • leila78 Re: do wszystkich 11.10.05, 11:27
                      Można założyć w prywatnych.
    • leila78 Re: Szczecin i okolice ! 11.10.05, 11:13
      Co fakt to fakt, że się ostatnio cicho zrobiło... Ja się nie oddzywam, bo nie
      mam o czym gadać. Nie chce mi się o tym wszystkim myśleć. Pozatym nie jestem
      jeszcze na tym etapie co Wy. Dopiero kończę kurację diphereliną i dziś idę na
      kontrolę do mojego doktorka. Nie mam zielonego pojęcia o badaniach hormonów
      itp. To wszystko jeszcze przede mną. Póki co postanowiłam, że nie będę się
      martwić na zapas, ale to nie wychodzi. Mój ma 14 list. 30-te urodziny i tak
      skrycie sobie myślę, jaki mu prezent zrobić. I najbardziej bym chciała, żeby mi
      się udało od razu zajść, a w prezencie podarować mu maleńkie buciki... Cóż... w
      mojej sytuacji jest to niestety mało prawdopodobne... I właśnie dlatego mi
      smutno...

Pozdrawiam Was cieplutko.
    • gajesiaa Re: Do Damdy 11.10.05, 11:27
      Julia urodziła w sobotę synka,miała cc,resztę sama Wam powie jak wróci ze
      szpitala.
      Pozdrawiam
      Monika i 2 tyg. Marcelinka
      • damda Re: GRATULACJE JULIA 11.10.05, 12:32
        Julia wielkie gratulacje !!!

Dziewczyny to w takim razie trzeba założyć naszą prywatna stronke czyli forum.
        Czekamy jeszcze na wasze propozycje ?
        Dzieki za uznanie pomysłu ale mogłybyśmy tam sobie pogadać o wszystkim i
        jeszcze bardziej się zapoznać, może każda znalazłaby coś dla siebie np.jakieś
        przepisy ,porady, ciekawostki.Ciekawe czy to wypali ?
        Bardzo goraco was pozdrawiam.
        • paris4 Re: GRATULACJE JULIA 11.10.05, 13:35
          Dołączam się do gratulacji. Wszystkiego dobrego.
        • myszka-m GRATULACJE JULIA! 11.10.05, 14:26
          Zdrówka Mamie i Synkowi. M-M
    • agat78 Forum prywatne 11.10.05, 12:59
      Dziewczyny, skoro podjęłyśmy decyzję o założeniu prywatnego forum, to czekamy
      na pomysły.
      Madzia może je założyć ale musimy podjąć decyzję w jakim dziale je umieścimy i
      czego będzie dotyczyć. Myślę, ze powinno to być forum tylko dla nas kobietek i
      naszych spraw, problemów, gdzie będziemy mogły wszystkie pogadac o wszystkim i
      o lekarzach i o staraniach i o dzieciach i kawiarniach i wogóle o wszystkim. Co
      Wy na to?
      Czekamy na propozycję. Czy umieszczamy je w dziale Dziecko czy innym?
      • myszka-m PCT ... 11.10.05, 13:24
        Dziewczynki! Tak sobie pomyślałam dziś o swojej sytuacji... Napiszcie czy ma
        sens robienie testu PCT? Dr.B nigdy mi tego nie zalecił... No i pytanie czy zły
        wynik można zmienić, tzn poprawic kuracją? Gdzie to cudo w Sz-cinie robią/
        Chyba zaczynam znowu kombinować... smile Foum dziecko jest ok. W końcu ONO w
        pewnym sensie nas połączyło. A poza tym będziemy mogły sobie kiedyś gadać o
        problemach wychowawczych itd... he, he, he...Pozdrówka, M-M
        • agat78 Re: PCT ... 11.10.05, 13:30
          Co do tego testu mi też nie proponował dr B. Zaproponował od razu IUI. Madzie,
          o ile dobrze pamiętam, zbył głupia odpowiedzią. Nie mam pojęcia gdzie to można
          zrobić w Szczecinie.
          Co do leczenia to jest 100% sposób. Wiele dziewczyn o tym pisało. Najlepsze na
          wrogość śluzu jest minimum 3 miesięczna wstrzemięźliwość wink lub stosunek z
          prezerwatywą, żeby odzwyczaić śluz od plemników. Wiele dziewczyn potem szybko
          zaszło w ciążę. Są tez jakies sposoby lecznia lekami ale większość ludzi to
          odradza. Pozostaje tez IUI.
          Obyś nie musiała z tego korzystać big_grin
      • paris4 Re: Forum prywatne 11.10.05, 13:33
        Ja też myślę, że na forum powinna panowac luźna tematyka. Od starań przez
        dzieciaki, kulinaria po pogaduchy o życiu. Dawno szukałam takiego forum, ale go
        jeszcze ni znalazłam. Proponuję, żeby forum było zmknięte no i faktycznie może
        zostaniemy na edziecku. Tylko jaki dac tytuł?
        • agat78 Re: Forum prywatne 11.10.05, 13:55
          Może
          Szczecińskie babskie pogaduchy?

Rzucajcie propozycje
          • myszka-m Szczeciński Babiniec 11.10.05, 14:27
            • paris4 Re: Szczeciński Babiniec 11.10.05, 17:24
              Myszko bardzo mi się podoba ten tytułsmile
              • akinomi Re: Szczeciński Babiniec 12.10.05, 13:21
                Czesc, fajny pomysł z tym forum.
                Ja jeszcze 2w1, termin mam na 19.10, ale wszystko moze zaczac sie w każdej
                chwili.
                pozdrawiam Monika.
    • gajesiaa Re: Szczecin i okolice ! 13.10.05, 07:51
      Dziś nad ranem Akinomi doczekała się swojego szczęścia i została mamą!
      • paris4 Re: Szczecin i okolice ! 13.10.05, 08:24
        Gratuluję!!!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
        • paris4 Re: Forum? 13.10.05, 10:14
          No i co z tym forum? Gdzie się podziałyście? Czyżby słomiany zapał?smile
      • myszka-m Akinomi - brawo! 13.10.05, 10:39
        Dużo zdrówka... M-M
        • damda Re: Akinomi - Wielkie GRATULACJE !!! 13.10.05, 21:42
          GRATULACJE Dziewczyny !!!
          He,he napisałam w liczbie mnogiej .
          Dziewczyny jeżeli chodzi o forum to powoli tworzy się już zapoznałam się z
          regulaminem.Teraz tylko myśle gdzie ma się ukazać to znaczy jaki temat jeżeli
          chodzi dziecko to jest tam tego strasznie dużo.Mam nadzieje ,że zrozumiale
          napisałam acha i jeszcze jedno lepiej jest zrobić forum otwarte bo zawsze można
          zmienić na zamkniete natomiast odwrotnie już nie.

Podoba mi się tytuł Szczeciński babiniec ale może macie jeszcze jakieś
          propozycje.
          Pozdrawiam serdecznie .
          • agat78 Re: Akinomi - Wielkie GRATULACJE !!! 14.10.05, 09:37
            Wielkie gratulacjie akinomi smile
            Jak ten czas szybko leci. Niedawno co siedziałyśmy na kawie w Fanaberii. Ty juz
            w ciąży, a ja po laparo. A tu juz tulisz swoje maleństwo smile
            Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do domku z maleństwem.
            • beatrice73 Re: Akinomi - Wielkie GRATULACJE !!! 14.10.05, 12:01
              ja rowniez dolaczam sie do gratulacji smile duzo zdroweczka i dla maluszka, i dla
              mamusi smile no i gratulacje rowniez dla szczesliwego tatusia smile
              • asiaku Re: Akinomi - Wielkie GRATULACJE !!! 14.10.05, 12:49
                Hej!! Ja też, ja też!!!
                Gratuluje bardzo gorącosmile) Monice i Juliismile)
                Chowajcie zdrowo swoje Skarbysmile)

Trochę mnie nie było a tu widzę nowe pomysłysmile)
                Super! To oznacza, że będę mogła nadal pisać z Wami. Nie muszę szukać innego
                forum! Bardzo się cieszę.
                Madzia to widzę, że Ty się za to bierzeszsmile)Masz rację nie musimy chyba zamykać
                tego forum.
                Chociaż powiem Wam, że naszych spotkań czarownic przy kawie i tak nic nie
                przebijesmile)
                Pozdrawiam Was z moim Fikołkiemsmile) Byłam w środę na kolejnym usg. Fikał i
                wiercił się jak nakręcony. Aż mu pan doktor zdjęcia nie mógł zrobićsmile)
                Mam nadzieję, że nie sprawiam Wam przykrości pisząc to...
                Jeśli tak, to proszę mnie opiórkować.
    • damda Re: MAMY JUŻ FORUM 14.10.05, 20:18
      ZAPRASZAM NA nowe forum.
      • damda Re: MAMY JUŻ FORUM 14.10.05, 20:19
        To jest strona.
        • damda Re: MAMY JUŻ FORUM 14.10.05, 20:29
          Asia to miło super ,ze u Ciebie wszystko oki.
          Super się czyta takie posty, aż miło.
          Założyłam nam forum to teraz pprosze pisac hehehheheh.
          Buziaki i pozdrawiam .
          • julia30bb Re: mam synka 18.10.05, 14:02
            Dziękuje za gratulacje !!!
            Mój synek urodził się 8 października o godz. 16.32 przez cięcie cesarskie.
            Jestem bardzo szczęśliwa.
            Pozdrawiam
            Julia mama Artura.
    • asiaku Re: Szczecin i okolice ! 21.10.05, 12:41
      Szczeciński wątek cały czas tętni życiem, tylko, że już na nowym forum.
      Zapraszamysmile)
      • damda Re: Szczecin i okolice ! 26.10.05, 22:21
        Zapraszam na forum szczecinianek !!!
        Podnosze wątek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka