Dodaj do ulubionych

Czytałyście Religę?

16.11.05, 12:31
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 12:33
      Na Onecie pisze, że Religa jest przeciw płaceniu za in vitro, bo państwa nie
      stać na tą kurację. Ja bym tylko chciała, aby refundowali leki do stymulacji.
      Chociaż tyle dobrej woli
      • maretina Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 12:37
        rafulka napisała:

> Na Onecie pisze, że Religa jest przeciw płaceniu za in vitro, bo państwa nie
        > stać na tą kurację. Ja bym tylko chciała, aby refundowali leki do stymulacji.
        > Chociaż tyle dobrej woli
        religa kims byl kiedys. teraz to alkoholik zdegenerowany. czego od niego
        wymagac?
        nawet do fryzjera dojsc nie moze a co dopiero wymagac od niego myslenia.
        • rafulka Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 12:51
          Trzasnąć to bym trzasnęła takiego posła G. - radykalizm jest gorszy od
          faszyzmu, a on i z jednym i z drugim ma wiele wspólnego. A co do Religi to
          najął się za burka to szczeka jak mu każą. Wkurza jedynie, że tą całą gadaniną
          ludziom wodę z mózgu robią. Nie pomogą - to niech zamkną jadaczki, bo tylko nam
          adrenalinę podnoszą, a wiele z nas jest po IVI, punkcjach i transferach -więc
          niebezpiecznie się denerwować
          • bacardi2003 Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 12:55
            jestem podobnego zdania jeśli nie moga refudować, bo np. brakuje pieniędzy na
            oddziały oknologiczne, oiom, itd - to rozumiem ale po co rozpętali tę paplaninę
            która do niczego nie prowadzi
            wystarczy dobra wola przy wypisywaniu skierowań na badania, chociaż to...
          • mallyn Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 13:07
            właśnie, niech się w końcu pozamykają wszyscy zamiast nieszczęściem ludzkim
            sobie polityczne gęby wycierać! Ta cała gadanina i tak nic nie zmieni. Ja to
            nawet jestem skłonna zrozumieć niektóre argumenty przeciwko invitro, ale kurcze
            może by trochę pomyśleli i zamiast cholernego becikowego ktoś zaproponował
            refundację choć części leków i badań! Przecież droga do invitro jest długa i
            bolesna, żadne z nas nie podejmuje takiej decyzji od razu i po krótkim okresie
            starań! A bezpłatna opieka ginekologiczna w naszym kraju to fikcja, nie mówiąc
            o leczeniu niepłodności...Jak są tacy mądrzy i pełni empatii, jak np pan z PIs,
            który był wczoraj w prosto w oczy, to niech chociaż polepszą leczenie każdej z
            nas zanim myśl o invitro się pojawia! Jestem bardzo zdenerwowana tą dyskusją,
            bo ona nic nie wnosi tylko rani i boli i tak dosyć nieszczęśliwych....
            • 100ania Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 13:54
              A jeżeli mówimy o bezpłatnej opiece to coś wam opowiem. Moja znajoma od roku
              się stara o dzidzię i nic. Pogadałyśmy i mówię jej o badaniach. O hormonkach,
              usg itd. Mówi mi, że jej gin, do którego chodzi państwowo to super lekarz,
              wyrozumiały i w takim razie poprosi go o te wszystkie skierowania. Ja jej na
              to, że to strata czasu bo na wszystkie badania od razu i tak skierowania jej
              nie da. Uparła się, odczekała 2 tygodnie, odstała swoje w kolejeczce,
              powiedziała z czym przychodzi i... tak na nią spojrzał, że mało z krzesła nie
              spadła. Powiedziała mi, że czuła wyraźnie, jak facet gryzie się w język, żeby
              jej nie zapytać czy przypadkiem nie zwariowała. Dał jej skierowanie na ogólną
              morfologię krwi i kazał przyjść za dwa tygodnie. Bez komentarza.
              • agakra Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 14:33
                politycy i partie polityczne mają w tym ukryty cel i dlatego tak gadają o in
                vitro, chcą zdobyć jak największe poparcie i mieć lepsze wyniki w sondażach.
                Także jeszcze nie raz usłyszymy dyskusję o in vitro. A jednak Polska to
                katolicki kraj i większość ludzi słucha się ojca dyrektora, Andrzeja Leppera.
                Chyba trzeba nabrać dystansu do tego i się nie irytować, bo po co, i tak nic się
                nie zmieni i dalej za leczenie trzeba będzie płacić.
    • rafulka Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 14:39
      Mój gin. nawet nie czarował. Ponieważ chodziłam do niego prywatnie z góry
      założył, że badania muszę zrobić w lab. prywatnych. Jak robił zabiegi na swoim
      oddziale, też musiałam zapłacić (za szybszy dostęp) i to nie mało.
      Powiedziałam "basta" i jeżdżę do W-wki
      • lucysia32 Re: Czytałyście Religę? 16.11.05, 19:35
        Witam, także jestem zdenerwowana tą paplaniną!!!Katolicki kraj- wystarczy pójść
        do Kościoła aby się przekonać o naszej wierności!!! Oczywiście K wymyślił 5 tyś
        becikowego A kto te dzieci będzie rodził??? Oczywiści nawet nie klasa średnia
        ale głęboko niżej...Gdzie seks jest jedyną rozrywką .Potem te dzieci utrzymuje
        państwo bo nie rodzice!!!!
        My po tylu staraniach, gdzie świadomie podejmujemy decyzję o posiadaniu
        potomstwa się nie liczymy...To jest okrutne!!!
        Nie zgadzam się z tym sad((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka