Dodaj do ulubionych

Szczepionka Engerix B

IP: 212.75.108.* 22.10.02, 15:55
Mam nadzieje że około 15 listopada będę miała inseminacje.Dziewczyny czy jest
możliwe aby druga szczepionke zrobić po 2 tygodniach od pierwszej.Dzięki za
odpowiedz-Pa
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona26 Re: Szczepionka Engerix B IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 19:14
      Są różne schematy szczepienia, masz to dokładnie opisane na ulotce. Generalnie
      gdy nie ma pilnej potrzeby (czytaj: operacji) zaleca się schemat 0-1-6
      miesięcy, ale można też druga dawkę po 2 tyg, a następna po miesiącu.
    • Gość: gosiak Re: Szczepionka Engerix B IP: 212.160.128.* 23.10.02, 07:22
      Ja też jestem właśnie w trakcie przyjmowania tej szczepionki i lekarz zalecił
      mi następujący schemat: 0-7-21 dzień. Tak się składa, że ten 21 dzień przypada
      mi na 1 listopada, kiedy nie można się zaszczepić - chciałam wziąć ostatnią
      dawkę dzień wcześnej, ale lekarka mi powiedziała, że przy wszelkich
      szczepieniach nie można skracać zalecanego odstępu czasowego pomiędzy kolejnymi
      dawkami. Przedłużyć o kilka dni można, ale skrócić nie (tak więc ja wezmę
      ostatnią dawkę dopiero w 24 dniu).

Pozdrawiam
      Gosia
      • Gość: agula Re: Szczepionka Engerix B IP: *.kepno.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 21:39
        Co to w ogóle jest za szczepionka?
        Oświećcie mnie proszę.
        • Gość: gosiak Re: Szczepionka Engerix B IP: 212.160.128.* 25.10.02, 10:05
          Engerix B jest to szczepionka przeciw żółtaczce. Są też odpowiedniki tej
          szczepionki innych producentów - podobno wszystkie są jednakowe, tylko inaczej
          się nazywają.
          • Gość: agula Re: Szczepionka Engerix B IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 20:18
            Dzięki za wyjaśnienie - a ja już myslałam że to jakiś nowy cud medyczny, który
            ma nam pomóc.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka