marta11 21.12.05, 22:48 Mam wyniki progesteronu z 23dc (cykle zwykle ok 31 dni): 2,51 ng/mL To moje pierwsze badanie, powiedzcie co oznacza taki wynik? Z gory dziekuje bardzo, niepokoje sie a lekarza mam dopiero 6 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaszy Re: progesteron 22.12.05, 09:04 Jak dla mnie troche malo, co by wskazywalo, ze owulacji nie bylo. Norma w fazie lutealnej (najlepiej 7 dpo robic badanie) jest przynajmniej dwucyfrowa (niektorzy twierdza, ze powyzej 15). Na pocieszenie dodam, ze tak nie musi byc w kazdym cyklu i ze niedobor progesteronu stosunkowo latwo zniwelowac podajac leki zawierajace progesteron (Luteina, Duphaston itp.) Trzymaj sie cieplo! M. Odpowiedz Link Zgłoś
marta11 Re: progesteron 22.12.05, 22:58 dzieki bardzo, przede mna badania w 3dc (nie pamietam jakie napewno prolaktyna) A propo progesteronu jak zapytalam lekarza czy badanie progesteronu oznaczac bedzie ze np. niski i dlatego nie bylo owulacji odpowiedzial, ze odwrotnie: progestreon pokaze czy byla owu czy nie. Nie wiem zatem czy to ma znaczenie, wiem ze moje pytania moga wydac sie glupie ale naprawde jestem poczatkujaca w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś