kaska0404 Re: Odpowiem na pytania 22.07.06, 19:46 Witam Mam 29 lat mąż 35 od 21 miesięcy staramy się o drugie dziecko bez rezultatu. Mąż zrobił badanie to jest z marca: Abstynencja seksualna – 5 dni Objętość – 3,0 ml Odczyn – zasadowy pH 7,9 37 % plemniki o ruchu żwawym 7 % plemniki o ruchu powolnym 56 % plemniki nieruchome Obecne plemniki z dużymi główkami Liczba plemników 3 990 500 w 1 ml po tym wyniku mąz brał: Maca od maja salfazin od kwietnia L-karnitynę od maja selen+E od czerwca kwas foliowy od kwietnia żeń-szeń od lipca i wczoraj zrobił ponowne badania: abstynencja 3 dni czas upłynnienia 50 min(norma 20-30) ilośc nasienia 4,2 ml barwa szara pH 8,0 (norma 7,5-8,0) ilośc plemników 1 250 mln/1ml plemniki ruchliwe 15% plemniki martwe 85% leukocyty ok 50 bardzo niska liczba plemników w preparacie uniemożliwia pełną ocenę materiału. Liczne bakterie Ja zrobiłam badanie protaktyny wynik 9.38 ng/ml.Dodam, iż miesiączkuję regularnie, co 28, 29 dni; objawy śluzowe dni płodnych są; owulacja raczej też, bo mam skok temp. na 37 stopni między 14 a 18 dniem cyklu. co teraz patrząc na wyniki męża które są kiepskie czy to się da wyleczyć jeżeli tak to jak? czy mamy szansę na drugie dziecko? czy leukocyty i liczne bakterie mogły tak obniżyć wyniki i trzeba szukac innej przyczyny? bardzo prosze o poradę niewiemy co robić? a ja w poniedziałek ide na hsg czy gdybym też miała jakieś bakterie czy to badanie mogło by mi zaszkodzić? dodam że miałam robiony wymaz cytologiczny w kwietniu wynik II Z góry dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska0404 Re: dodano 27.07.06, 09:13 mąż był u urologa ma zapalenie prostaty dostał agumentin 875mg+125mg, dicloberl potem ma brać jeszcze nolicin czy zapalenie prostaty mogło obniżyć parametry nasienia? czy jest szansa? ja miałam zrobione hsg wynik macica hypoplastyczna, dwurożna, oba jajowody niedrożne ani troszke kontrastu się niedostało w jajowody co to zanczy macica hypoplastyczna? jakie sa przyczyny niedrożności? gin był bardzo z dziwiony wynikiem jak to ujoł niepasuje mu wynik hsg z moją historią dodam że w 2001 rodziłam raz miałam wypalanke nadżerki nigdy nie miałam żadnych zapaleń ani zabiegów w obrębie macicy w 2004 miałam laparoskopowo wycinany woreczek żółciowy i tego samego dnia miałam cięcie z powodu krwawienia do jamy brzusznej mój ginekolog zalecił laparoskopie ale dopiero jak męzowi polepsza się parametry nasienia czy ma racje? czy usg zwykłe lub dopochwowe może pokazać przyczynę niedrożności? Z góry dziękuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
ana_pe Re: Odpowiem na pytania 25.07.06, 15:59 Witam serdecznie. Chcialam spytac jakie badania hormonalne mozna wykonac w celu zbadania przyczyny niemoznosci zajscia w ciaze? MIalam badanie na droznosc jajowodow - sa drozne. Robilam tez monitoring owu i okazalo sie ze jest owu. Maz jeszcze sie nie badal, ale zrobi to wkrotce. Ja swoja droga pomyslalam ze warto zbadac poziom hormonow. Ale jakich? Dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś