Dodaj do ulubionych

moj pierwszy monitoring ....

05.01.06, 16:04
Witam, do tej pory odwiedzalam forum "Dla starajacych sie", ale niestety
wszystko wskazuje na to, ze moje starania byly i sa bezowocne ;-( W przyszlym
tygodniu mam pierwszy monitoring, w 10-tym, 12-tym i 14 dniu. Jutro ide sie
zapisac i w zwiazku z tym mam pytanie: czy monitoring robi sie rano czy o
kazdej porze? Czy mam sie jakos do tego przygotowac? Byc na czczo czy cos
podobnego ...? Prosze o kilka dobrych rad i z gory dziekuje wink
Obserwuj wątek
    • maretina Re: moj pierwszy monitoring .... 05.01.06, 16:07
      jedyne przygotowanie to porzadna toaletawink
      troszke pozno zaczynasz monitoring ( 10 dc), ja chodzilam od 4 dc.
      widac Twoj lekarz ma inna metode pracy.
      monitoring to nic zlego: dowiesz sie czy masz owulacje, jaka jest sluzowka
      macicy... nie martw sie. nawet gdyby cos bylo nie tak... to medycyna zaradzi.
      • 1magnolia Re: moj pierwszy monitoring .... 05.01.06, 16:22
        Dziekuje za szybkie odpowiedzi wink
        Zastanowilo mnie to, co napisala Maretina, hmm ... mam krotkie cykle (26 a
        ostatnio 22 dni) ... mnie tez wydaje sie ze owu powinna byc 14 dni liczac od
        konca, czyli od dnia @. Wg takich obliczen powinna wypadac ok. 8 dnia. Niestety
        moje cykle sa nieprzewidywalne wink Jesli pojde za pozno (tzn. w 10 dniu tak,
        jak skierowal mnie lekarz) to moze sie zdarzyc ze "przegapie" owulacje? Czy na
        monitoringu bedzie widac ze owulacja byla lub nie?
        • maretina Re: moj pierwszy monitoring .... 05.01.06, 16:27
          mozna mowic, ze owulacja miala miejsce jak sie obserwuje caly cykl na usg.
          spokojniewink)) bedzie dobrzewink
    • siedzibabanaulu Re: moj pierwszy monitoring .... 05.01.06, 16:09
      monitoring to poprostu dopochwowe USG. Szykujesz się jak na typową wizytę u
      gina, obojętnie o której godz.
      pozdrawiam
    • bacardi2003 Re: moj pierwszy monitoring .... 05.01.06, 16:30
      przy tak krótkich cyklach (ja też mam 24-26d) raczej ovu jest wcześniej, jeśli
      idziesz się dopiero zapisać proponuję jednak umówić się na wcześniejszy dzień
      cyklu, dobry gin jeśli zna długość cyklu jest w stanie określić czy wielkość
      jajeczek jest odpowiednia i czy była ov
      pozdrawiam
      • 1magnolia Re: moj pierwszy monitoring .... 05.01.06, 16:55
        Prawde mowiac wlasnie zmienilam gina na nowego, bo moj stary gin (fajnie to
        brzmi ...) strasznie naciagal mnie na kase - przyjmowal prywatnie wink Teraz
        poszlam do lekarza w LuxMedzie (moja firma ma tam abonament i ja tez doplacam
        do leczenia), pokazalam mu wszystkie badania i dlugosci cykli i takie dostalam
        skierowanie. Eh ... czasem czuje sie juz taka glupia - co lekarz to inna
        opinia, inny pomysl na to dlaczego od roku nie mozemy zajsc w ciaze, inne
        podejscie do leczenia itd. itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka