mewka4 05.01.06, 23:10 Czy któraś z was słyszała a może nawet stosowała pasek świętego Dominika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula08 Re: Św. Dominik 06.01.06, 10:57 Ja slyszlam o pasku, stosowalam go przez jakis czas, potem przyszedl urlop, wyjazd nad morze, wiec zrezygnowalam na jakis czas i juz do niego nie wrocilam, ale nadal modlilam sie do sw. Dominika... Mozesz napisac maila do siostr Dominikanek, podam link, one odpisuja i wysylaja pasek- to taka malutka tasiemka, ktora trzeba przyczepic do bielizny. www.radonie.mniszki.dominikanie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ere30 Re: Św. Dominik 06.01.06, 22:52 Słyszałm, napisałam, dostałam medalik zamiast paska, bo jakos nie było, modlitwy. Modliłam się, potem przestałam, a teraz zaczełam znowu. Siostry napisały, że będą się modlić, ale "niezbadane są wyroki boskie". I na to juz wpływu nie mamy. Chyba trzeba bardzo wierzyć i prawdziwie się modlić, i trwać, bo obiecane mamy, kto prosi to otrzymuje. My już prosimy 3,5 roku. NA razie jedynym znakiem była ciąża pozamaciczna. Pierwszy i ostatni raz, uwierzyłam, że mogę być w ciąży. Ale juz od tego czasu minęło 14 miesięcy. Włąśnie kolejna@ przyszła. Może podzielę się nową informacją; dowiedziałam się , że w Pierśćcu k/Skoczowa jest Sanktuarium Św. Mikołaja słynące z łask Bożych. Trzeba wziąć chusteczkę, potrzeć nią figurkę Św. Mikołaja i potem pocierać nią brzuszek. I modlić się do Matki Bożej słowami: Matko Boska Niepokalnie Poczęta módl się za nami grzesznymi. Życzę dużo wiary i wytrwałości. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lekshey.gyatso Pasek św. Dominika 07.01.06, 09:45 SZANOWNA PANI, tzw. Pasek z Soriano, św. Dominika, naklejony do dołaczonej książeczki-ulotki z Modlitwą O Nadziejo Prawdziwa( o łaskę rodzicielstwa, o zdrowie i szczęsliwe narodzenie dziecka) rozprowadzany jest w Polsce za pozwoleniem władz Kościoła i Zakonu przez: MNISZKI ZAKONU KAZNODZIEJSKIEGO ŚWIĘTA ANNA 42-248 PRZYRÓW TEL(34) 355 40 42 p.s. bardzo ważne jest oprócz samego paska, który mozna nosić przy sobie całą dobę, nalezy być w stanie łaski uświęcającej, w intencji tej powinna zostac odprawiona Msza Święta, mozna też ofiarowac w tej intencji post(wyrzeczenie sie tego co lubimy np. telewizji) i jałmuznę na rzecz innych potrzebujących. Wszystkie potrzebne info znajdzie Pani w książęczce. Osobiście bardzo,bardzo polecam mi pomogło(podobnie jak modlitwy buddyjskie:- ). Proszę przeczytać tez inne świadectwo rodziny ze Szwecji. adonai.pl/index.php?id=rodzina/s3.htm pozdrawiam i życzę dużo zdrowia OM MANI PEME HUNG lekshey Odpowiedz Link Zgłoś
mewka4 Re: Św. Dominik 07.01.06, 19:46 Zamówiłam pasek i modlitwy u sióstr dominikanek w Krakowie.W oczekianiu na przesyłkę sama modlę się do św. Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinnaa Re: Św. Dominik 08.01.06, 12:48 Proszę napisz jak zamówilaś, podaj namiary, jestem zainteresowana. Wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mewka4 Re: Św. Dominik 08.01.06, 16:57 Pasek, medalik i modlity można otrzymać pisząc na adres: SS. Dominikanki "Na Gródku" ul. Mikołajska 21 31-027 Kraków tel. (012)422-79-25 e-mail: grodek@dominikanie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewkos74 Re: Św. Dominik 09.01.06, 22:28 ja dostalam od niepokalanek modlitwy i obrazki z relikwiami zmarlej w opinii swietosci matki Marceliny Darowskiej ktora wyprasza potomstwo.Jednak nie w takim wymiarze jak my myslimy,bo nie zawsze nasza wola zgadza sie z wola Boga.my bykismy na licznych pielgrzymkach w intencji upragnionego od 5 lat potomstwa......a dzis jestesmy szczesliwymi RODZICAMI ADOPCYJNYMI 4 letniego szczescia.czego i wszystkim czekajacym zyczymy.misia Odpowiedz Link Zgłoś