oliweczka1 23.01.06, 12:20 czy byl ktos stymulowany gonadotropinami przy braku owulacji? jesli tak,to mozecie napisac ile to kosztuje? bede wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akinom74 Re: brak owulacji a gonadotropiny 23.01.06, 15:50 Wszystko zależy od ilości zastrzyków i jak będziesz na nie raeagowała. Branie gonadotropin konieczne jest z monitorowaniem cyklu. Menopur kosztuje 118 zł za zampułkę (w Łodzi). Ja brałam po 3 ampułki 75j. tego leku - ale miałam tylko 1 pęcherzyk. W tym miesiącu wzięłam 6 ampułek (720 zł) i jutro się okaże jaki wynik - czy podejdę w środę do inseminacji czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczka1 Re: brak owulacji a gonadotropiny 24.01.06, 11:50 dziekuje za odpowiedz.Ja reagowalam na clo, ale ciazy jak nie bylo tak nie ma,wiec lekarz zdecydowal sie na gonadotropiny lecz nie poinformowal mnie,ze jest to tak drogie Czy chociaz skutecznosc i odsetek zajsc w ciaze zwieksza sie wprost proporcjonalnie do wyzszej ceny? No i jak sie po gonadotropinach czujecie? bo czytalam, ze jest to silny lek.Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
akinom74 Re: brak owulacji a gonadotropiny 24.01.06, 15:17 Ja własnie po usg - 1 pecherzyk 19 mm i 13 dc. A przezież miałam zwiększoną dawkę Menopuru - 6 ampułek. Juto ma byc IUI ale mi się wydaje że pęcherzyk jest za mały. Co do samopoczucia to po gonadotropinac czuję się dobrze jedynie tyję w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: brak owulacji a gonadotropiny 24.01.06, 16:03 19 to nie tak zle, powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliweczka1 Re: brak owulacji a gonadotropiny 24.01.06, 20:47 akinom ja takze trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza IUI, badz dobrej mysli a na pewno sie uda! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
akinom74 Re: brak owulacji a gonadotropiny 25.01.06, 12:15 Dzięki za wsparcie, dzisiaj tej IUI nie będzie bo po wczorajszym usg lekarka stwierdziła że jeszcze 1 dzień poczekamy, dzisiaj mam znowu usg, potem wieczorem Pregnyl i jutro IUI. Nie moge się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś