guziczek78 25.01.06, 13:11 no własnie, moze ktoś miał doświadczenia z tych przychodni i doradzi bo mnie przeraża klinika na Starynkiewicza ale moze tam lepiej? pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
56at Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:14 Lecze się na karowej i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:22 u dr Milewczyka? jeśli moge spytać 31 stycznia mam u Nigo pierwszą wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:24 Nie,ale to podobno dobry lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:30 dzieki, mam nadzieję że sie o tym przekonam byłam w ubiegłym tygodniu na wizycie na Starynkiewicza ale nie mam jakichś miłych odczuć - mam nadzieję że na Karowej "lepiej" sie mną zajmą - przynajmniej leczenie endokrynologiczne - wspominam bardzo pozytywnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:32 Ja lecze sie w klinice endokrynologii,ale opinie słyszałam o nim same pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:09 Guziczku, ja bylam n aStarynkiewicza w poniedzialek, ide jeszcze raz i wlasnie na rozmowe o hsg, plusem tej kliniki jest to, ze robia hsg w 1 dzien i idziesz do domu, z kolei na karowej trzymaja conajmniej 2 dni ja mam skierowani ei tu i tu i waham sie rowniez byc moze zrobie hycosy prywatnie ( 280 zl) , o ile przy panstwowej iui beda mi to honorowac Odpowiedz Link Zgłoś
meg24 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:14 Witaj Ksaro! Powiedz mi prosze gdzie mozna zrobic hycosy za 280 zł? ja tez jestem zainteresowana- zastanawiam się tylko czy jest to równie miarodajne co hsg bo slyszalam rózne opinie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:25 ja po wizycie na Starynkiewicza jestm przerażona i boje sie tego badania nie wiem czy na KArowej zalecą mi równiez taki kierunek leczenia czyli - HSG i przygotowania do inseminacji ale pewnie tak samo będe miała jak Ty 2 skierowania i nadal nie wiem gdzie zrobić ... na HSG na Starynkiewicza zapisana jestem na 17 lutego a 31 stycznia jade na wizyte na Karową napisz jaką podjęłaś decyzję i dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 26.01.06, 12:11 Nie wiem kto ci przekazał takie informacje, że na Karowej trzymają po HSG? Tak się skłąda że 13 stycznia b.r. miałam HSG na Karowej i wyszłam dokładnie po 2 godzinach po zabiegu. Nikt mi nie proponował pozostania w szpitalu pozatym nie było takiej potrzeby a do domu wróciłam na piechotę Lekarz pyta czy potrzebujesz L4 na ten dzień. Ja poprosiłam tylko na dzień zabiegu choć lekarz mógł wypisać nawet na 30 dni. Z opieki na Karowej jestem bardzo zadowolona. Do szpitala przyszłam o 9.00 a zabieg miałam po formalnościch i wstępnych badaniach o 11.00. Dziesieć minut później siedziałam i czekałam na wyniki. O 13.00 byłam w drodze do domu. Jedyna niedogodność to że nie dają znieczulenia, ale zabieg do wytrzymania Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 hycosy 25.01.06, 14:44 w Warszawie, ul Jana Pawla 34/44, rog Solidarnosci, dr Slusarski, a gabinet dr Barankowskiej, tel 22 620 39 64 Odpowiedz Link Zgłoś
meg24 Re: hycosy 25.01.06, 14:46 dzięki!!! a jakie trzeba miec badania (czystość itp). I czy długo się czeka na to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:45 Guziczku, ja na marzec na karowa jestem zapisana, ale juz tam bylam raz Odpowiedz Link Zgłoś
guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 26.01.06, 09:58 po wizycie - napisze co i jak będe miała juz wtedy porównanie najbardziej mnie martwi to czy rzeczywiscie będe musiała zrobic to HSG poprzedni lekarze mówili zeby tak z marszu tego nie robić. ponoc u kobiety która nie miaął zapalenia przydatków, ciąż pozamacicznych, czy operacji ginekologicznych, torbieli i zrostów - domniemywa sie ze jajowody są drozne. Zasugerowano mi że po 2-3 nie udanych inseminacjach dopiero sprawdzać drożność a ja już nie wiem komu wierzyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Olimpio 26.01.06, 13:07 powiedzial mi to lekarz, a dokladniej to dr Zabrotowicz! ze mnie poloza na oddzial i ze trzymaja dobe po hsg , bo to kontrast itd nie wyssalam sobie tego z palca.... Ale skoro jest mozliwosc " nie lezenia" to bardzo to pocieszajaca wiadomosc,ale moze jak sieplaci za hsg to nie trzymaja, a jak sie nie placi to trzymaja??? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 jestem zaskoczona! 26.01.06, 13:41 Dziewczyny jestem zaskoczona! Badanie miałam 13.02.06r. o 9.00 na NFZ ze skierowaniem od swojego gina i bezpłatnie! Mogłam je zrobić gdziekolwiek ale zrobiłam na Karowej bo na Żelaznej gdzie było płatne 200 zł (ze znieczuleniem) nie mogłam bo lekarz był na urlopie. Wogóle nie było mowy o pozostaniu w szpitalu! Może jesteście pacjentkami lekarzy z Karowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: jestem zaskoczona! 26.01.06, 13:53 a widzisz, to juz rozumiem dlaczego, bo ja poszlam do gina tam i uznal, ze jestem jego pacjentka i jako taka mialam sie zglosic na oddzial! a tak z doskoku na skierowanie to moze inaczej o,to w nosie, to ja wole nie byc chyba ta pacjentka! Ale z drugiej strony moze by mi rozne badania porobili, moze potem z iui nie byloby problemu.... nie ma tego zlego, zalezy co kto planuje dalej robic... Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia01 Re: jestem zaskoczona! 26.01.06, 14:00 Ja bym się trzymała tej Karowej bo iui z NFZ to oszczędność 1500 zł! A pozatym wpadło mi do głowy ,że to "trzymanie" na oddziale to jest zdaje się opłacalne dla szpitala bo potem mają zwrot kosztów z NFZ-tu. Pamiętaj, że zawsze na własną prośbę możesz się wypisać ze szpitala i wrócić po zabiegu do domu. Życzę powodzenia i drożnych jajowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
ksara44 Re: jestem zaskoczona! 26.01.06, 14:09 no wlasnie takimam plan, iui na karowej! boje sie tego hsg, ale bez niego ani rusz! dzieki, rowniez zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: jestem zaskoczona! 29.01.06, 10:02 byle nie karowa matko świeta to rzenia ostrzegam bo sama przechodziłam chyba ze uprzesz sie i podadzą ci znieczulenie przeczytaj sobe ten wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=22909999&a=22968638 Odpowiedz Link Zgłoś