Dodaj do ulubionych

hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicza???

25.01.06, 13:11
no własnie, moze ktoś miał doświadczenia z tych przychodni i doradzi
bo mnie przeraża klinika na Starynkiewicza ale moze tam lepiej?
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • 56at Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:14
      Lecze się na karowej i jestem zadowolona
      • guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:22
        u dr Milewczyka? jeśli moge spytać
        31 stycznia mam u Nigo pierwszą wizytę.
        • 56at Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:24
          Nie,ale to podobno dobry lekarz smile
          • guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:30
            dzieki, mam nadzieję że sie o tym przekonam

byłam w ubiegłym tygodniu na wizycie na Starynkiewicza ale nie mam jakichś
            miłych odczuć - mam nadzieję że na Karowej "lepiej" sie mną zajmą
            - przynajmniej leczenie endokrynologiczne - wspominam bardzo pozytywnie.
            pozdrawiam
            • 56at Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 13:32
              Ja lecze sie w klinice endokrynologii,ale opinie słyszałam o nim same pozytywne
    • ksara44 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:09
      Guziczku, ja bylam n aStarynkiewicza w poniedzialek, ide jeszcze raz i wlasnie
      na rozmowe o hsg, plusem tej kliniki jest to, ze robia hsg w 1 dzien i idziesz
      do domu, z kolei na karowej trzymaja conajmniej 2 dni
      ja mam skierowani ei tu i tu i waham sie rowniez
      byc moze zrobie hycosy prywatnie ( 280 zl) , o ile przy panstwowej iui beda mi
      to honorowac
      • meg24 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:14
        Witaj Ksaro!
        Powiedz mi prosze gdzie mozna zrobic hycosy za 280 zł? ja tez jestem
        zainteresowana- zastanawiam się tylko czy jest to równie miarodajne co hsg bo
        slyszalam rózne opinie na ten temat
      • guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:25
        ja po wizycie na Starynkiewicza jestm przerażona i boje sie tego badania

nie wiem czy na KArowej zalecą mi równiez taki kierunek leczenia czyli - HSG i
        przygotowania do inseminacji

ale pewnie tak samo będe miała jak Ty 2 skierowania i nadal nie wiem gdzie
        zrobić ...
        na HSG na Starynkiewicza zapisana jestem na 17 lutego
        a 31 stycznia jade na wizyte na Karową

napisz jaką podjęłaś decyzję
        i dzięki za info
        smile
      • olimpia01 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 26.01.06, 12:11
        Nie wiem kto ci przekazał takie informacje, że na Karowej trzymają po HSG?
        Tak się skłąda że 13 stycznia b.r. miałam HSG na Karowej i wyszłam dokładnie po
        2 godzinach po zabiegu. Nikt mi nie proponował pozostania w szpitalu pozatym
        nie było takiej potrzeby a do domu wróciłam na piechotę smile Lekarz pyta czy
        potrzebujesz L4 na ten dzień. Ja poprosiłam tylko na dzień zabiegu choć lekarz
        mógł wypisać nawet na 30 dni.
        Z opieki na Karowej jestem bardzo zadowolona. Do szpitala przyszłam o 9.00 a
        zabieg miałam po formalnościch i wstępnych badaniach o 11.00. Dziesieć minut
        później siedziałam i czekałam na wyniki. O 13.00 byłam w drodze do domu.
        Jedyna niedogodność to że nie dają znieczulenia, ale zabieg do wytrzymania smile
    • ksara44 hycosy 25.01.06, 14:44
      w Warszawie, ul Jana Pawla 34/44, rog Solidarnosci, dr Slusarski, a gabinet dr
      Barankowskiej, tel 22 620 39 64
      • meg24 Re: hycosy 25.01.06, 14:46
        dzięki!!!
        a jakie trzeba miec badania (czystość itp). I czy długo się czeka na to badanie?
        • ksara44 Re: hycosy 25.01.06, 15:00
          a tego to juz nie wiem...
    • ksara44 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 25.01.06, 14:45
      Guziczku, ja na marzec na karowa jestem zapisana, ale juz tam bylam raz
      • guziczek78 Re: hsg-- gdzie lepiej ? Karowa czy Starynkiewicz 26.01.06, 09:58
        po wizycie - napisze co i jak
        będe miała juz wtedy porównanie wink

najbardziej mnie martwi to czy rzeczywiscie będe musiała zrobic to HSG
        poprzedni lekarze mówili zeby tak z marszu tego nie robić. ponoc u kobiety
        która nie miaął zapalenia przydatków, ciąż pozamacicznych, czy operacji
        ginekologicznych, torbieli i zrostów - domniemywa sie ze jajowody są drozne.
        Zasugerowano mi że po 2-3 nie udanych inseminacjach dopiero sprawdzać drożność

a ja już nie wiem komu wierzyć ...
    • ksara44 Olimpio 26.01.06, 13:07
      powiedzial mi to lekarz, a dokladniej to dr Zabrotowicz!
      ze mnie poloza na oddzial i ze trzymaja dobe po hsg , bo to kontrast itd
      nie wyssalam sobie tego z palca....
      Ale skoro jest mozliwosc " nie lezenia" to bardzo to pocieszajaca wiadomosc,ale
      moze jak sieplaci za hsg to nie trzymaja, a jak sie nie placi to trzymaja???
      • 56at Re: Olimpio 26.01.06, 13:08
        Droga ksaro jest na 99% tak jak mówisz
        • olimpia01 jestem zaskoczona! 26.01.06, 13:41
          Dziewczyny jestem zaskoczona! Badanie miałam 13.02.06r. o 9.00 na NFZ ze
          skierowaniem od swojego gina i bezpłatnie! Mogłam je zrobić gdziekolwiek ale
          zrobiłam na Karowej bo na Żelaznej gdzie było płatne 200 zł (ze znieczuleniem)
          nie mogłam bo lekarz był na urlopie. Wogóle nie było mowy o pozostaniu w
          szpitalu! Może jesteście pacjentkami lekarzy z Karowej?
          • ksara44 Re: jestem zaskoczona! 26.01.06, 13:53
            a widzisz, to juz rozumiem dlaczego, bo ja poszlam do gina tam i uznal, ze
            jestem jego pacjentka i jako taka mialam sie zglosic na oddzial!
            a tak z doskoku na skierowanie to moze inaczej
            o,to w nosie, to ja wole nie byc chyba ta pacjentka! Ale z drugiej strony moze
            by mi rozne badania porobili, moze potem z iui nie byloby problemu....
            nie ma tego zlego, zalezy co kto planuje dalej robic...
            • olimpia01 Re: jestem zaskoczona! 26.01.06, 14:00
              Ja bym się trzymała tej Karowej bo iui z NFZ to oszczędność 1500 zł! A pozatym
              wpadło mi do głowy ,że to "trzymanie" na oddziale to jest zdaje się opłacalne
              dla szpitala bo potem mają zwrot kosztów z NFZ-tu. Pamiętaj, że zawsze na
              własną prośbę możesz się wypisać ze szpitala wink i wrócić po zabiegu do domu.
              Życzę powodzenia i drożnych jajowodów.
              • ksara44 Re: jestem zaskoczona! 26.01.06, 14:09
                no wlasnie takimam plan, iui na karowej!
                boje sie tego hsg, ale bez niego ani rusz!
                dzieki, rowniez zycze powodzenia!!!
                • kwiatek-21 Re: jestem zaskoczona! 29.01.06, 10:02
                  byle nie karowa matko świeta to rzenia ostrzegam bo sama przechodziłam chyba ze
                  uprzesz sie i podadzą ci znieczulenie przeczytaj sobe ten wątek
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=22909999&a=22968638
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka