venise 25.01.06, 15:48 Dziewczyny, jezeli mam nieregularne miesiaczki, to jak powinnam liczyc, by okreslic moment owulacji? Ostatnie trzy miesiaczki wygladaly tak: 1. w 39 d.c., 2. w 50 d.c., 3. w 40 d.c. i wlasnie trwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagps Re: owulacja-moment 25.01.06, 15:54 nic tak nie policzysz, tzreba mierzyc temperature, obserwowac sluz i szyjke macicy. sa tez testy owulacyjne, ale przy takich dlugich cyklach to sie nasprawdzasz i nic moze z tego nie wyjsc. naucz sie metod npr. mozesz tez sprawdzic czy byla owulacja badajac progestreon przy tak dlugich cyklach to gdzies po 25 dniu cyklu. nie mozna sprawdzic inaczej niz w usg konkretnego dnia, a mometu owulacji to juz w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: owulacja-moment 25.01.06, 15:58 o tu masz o npr: www.npr.prolife.pl/ mysle, ze w twoim przypadku to może byc pomocne choc chyba wymaga praktyki i poznania swojego organizmu. dla mnie nie wszystko jest jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: owulacja-moment 25.01.06, 16:09 to trudne, a szcezgolnie przy tak dlugich cyklach kiedy sie wszystkieo mozna spodziewac. powinnas na oko liczyc ostatni dzien =- 14 dni, ale w naszym przypadku (dlugie nieregularne cykle) owulacji moze nie byc wcale a moze byc cholera wie kiedy. mi na razie nic nie wychodzi normalnego z tych wykresow. tzreba kilku cykli zeby sie nauczyc siebie. Odpowiedz Link Zgłoś