madziula261 26.01.06, 13:57 co sadzisz o dr. Jedrzejczak z Legnicy, bo właśnie do niej mam iść na leczenie> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feiniel Re: feiniel!! 26.01.06, 14:22 no właśnie sama nie wiem! jak na endokrynologa to dziwne, że kazała mi zrobić tylko dwa hormony a jak spytałam o inne to odpowiedziała, że innych w zasadzie się nie robi dziwne... ale z prolaktyna trafiła - nikt inny wcześniej o tym nie pomyślał a rzeczywiście mam za wysoką (miałam bo już spadła) ale miło sięz nią rozmawia - o ile nie zadajesz za dużo pytań - a to jak u każdego lekarza. USG na miejscu. przyjmuje bardzo punktualnie - a to cenny i rzadki dar wśród lekarzy jutro idę na kolejną (3) wizytę - w poniedziałek (a może i jutro) zdam relacje a ty kiedy do niej idziesz? wymienimy się wrażeniami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziula261 Re: feiniel!! 27.01.06, 10:41 wczoraj bylam w lubinie w medicusie u ginekologa, zrobila mi usg i stwierdzila ze jajniki sa ok i na PCO to nie wyglada, poprzedni lekarz stwierdzil to 8 miesiecy temu ze to PCO (ciekawe), w 2-3 dc. musze zrobic badania hormonalne i przyjsc z wynikami, a potem powiedziala ze mam isc do jej kolezanki do legnicy, wlasnie do jedrzejczak. wczoraj przy usg wyszlo ze wogole owulacji nie mam a ty tez masz PCO czy cos innego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feiniel Re: feiniel!! 27.01.06, 16:04 w ogóle nie wiem co mam! kilka lat temu stwierdzono u mnie PCOS lekarka u mnie w mieście twierdzi że na pewnoe nie PCOS bo nie mam pęcherzyków na jajniku i testosteron w normie dr Jędrzejczak też wyklucza PCOS - ale mam cykl ponad 40 dni! kazała mi zbadać PRL - była trochę za wysoka - dostałam Bromeron - po 2 m-cach PRL spadła i dziś wreszcie szanowna pani doktor zaczęła mi stymulować cykl i będę mieć monitoring jedna uwaga: byłam u niej kilka razy i zawsze musiałam powtarzać że chcę zajść w ciążę - i dziś też jak jej pokazałam wykresy temp. to ona na to, że "temp. nie zawsze jest wiarygodna", i: "domyślam się, że pani chce w ten sposób ciąży?" zatkało mnie. musiałam jej powiedzieć, że wręcz przeciwnie chcę zajść jak najszybciej - poprosiłam, żeby to zapisała w karcie, żeby wiedziała po co do niej chodzę. to chyba dlatego wcześniej nie mogłam się z nią dogadać bo przy każdej wizycie najpierw robiła mi wykład a potem pytała co ja właściwie chcę. może to dlatego że bardzo młodo wyglądam, zwłaszcza bez makijażu, nie jestem zamężna i pani dr myśli, że chodzę do niej z nudów. a ja mam 28 lat w lipcu wychodzę za mąż za faceta, z którym mieszkam od roku i chcemy mieś dzidziusia jak najszybciej! sorry rozpisałam się - reasumując: fachowiec z niej nie jest najgorszy ale mów od razu jasno i wyraźnie czego od niej chcesz szybciej się dogadacie. jak powiesz, że cię jej koleżnka skierowała to pewnie będzie łatwiej a jeszcze co do fachowości - na temat PCOS i tak każdy lekarz ma inne zdanie, bo choroba nie do końca jest zbadana i nie ma jednej ścieżki postępowania - ale jeśli chcesz mieć dzidzię to pewnie będzie ci stymulować owu (tak mi powiedziała, że tak się robi i przy PCOS i jak nie ma PCOS ale brak owu) pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
madziula261 Re: feiniel!! 28.01.06, 15:35 ja tez nie wiem co tak naprawde mam, zobaczymy jak wyjda badania, ale stwierdzila ze nie mam owulacji. wiec pewnie tez jakas stymulacja i monitoring. a jeszcze jedno pytanie, czy te wizyty u dr.Jedrzejczak sa odplatne, c zy to na NFZ? jak platne to ile kosztuje wizyta? bede czekala na dalsze wiadomosci od ciebie a za ten monitoring tez sie placi?bo nie mam pojecia pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
feiniel Re: feiniel!! 30.01.06, 08:45 ja chodzę na fundusz ale trzeba długo czekać na wizytę - około 3-4 tygodni. prywatnie rejestrują za dzień-dwa alw wizyta kosztuje 50 zł - przynajmniej tyle było w zeszłym roku - i nie wiem, czy USG jest płatne dodatkowo jak już chodzę państwowo to i monitoring chyba też bezpłatny - nic mi nie mówił, że będę płacić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziula261 Re: feiniel!! 30.01.06, 12:01 dzieki za info, mam nadzieje ze jak bedziesz po monitoringu to sie odezwiesz, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
feiniel Re: feiniel!! 20.02.06, 13:07 hej! co u ciebie słychać? byłaś już u pani doktor? ja byłam i czuje się trochę rozczarowana - bo tak przy clo trzeba robić monitoring - ale wydaje mi się, ze monitoring to coś wiecej niż tylko dwa razy USG - raz w 5 dniu brania clo i potem 4 dni później - i ponoć pęcherzykli nie rosną - co mnie bardzo zasmuciło - ale powinna sprawdzić za kolejne kilka dni czy jednak coś nie urosło (bo twierdzi, że coś jednak może urosnąć - ale czy pęknie czy nie? i jaki ma teraz rozmiar, jakie endometrium? czuje niedosyt. następnym razem będę się musiała sporo dopytywać a czuję, że ona nie lubi zbyt wielu pytań - pewnie, taka kolejka czeka - a ja nie prywatnie... a jakie są twoje odczucia? i w ogóle co u ciebie? mam nadzieję, że wszystko ok? pozdrawiam PS. jak chcesz to pisz na mój mail: kat_k@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś