Dodaj do ulubionych

pęcherzyki ...

02.02.06, 19:27
Rozpoczynam droge do bycia mamą. Za tydzień pierwsze podejście do obserwacji
pęcherzyków, czy są, czy rosną, czy pękają. Dużo dziewczyn na forum pisze, że
czują kiedy pęcherzyk pęka .... I tu moje pyatnie, Jak to czujecie? Czy jest
to takie kłucie przy jakimś gwałtownym ruchu- ja tak czasem mam, czy to taki
ból który towarzyszy miesiączce?
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: pęcherzyki ... 03.02.06, 09:06
      Ból, z reguły ostry ,po stronie któregoś jajnika. Może byc cały czas, a może
      tylko np. przy gwałtownych ruchach, wstawaniu, siadaniu etc.
      Ból miesiączkowy jest to ból skurczowy podbrzusza, zupełnie co innego.
      Ale jak CIę nic nie boli to się nie martw, bo nie u wszystkich kobiet wystepuje
      ból.
    • agusia713 Re: pęcherzyki ... 03.02.06, 09:59
      U mnie pulsują jajniki. Czuć to podobnie jak wzdęcie, tylko w jajnikach.
      Czasami tak pulsują, że bardzo czuję i każdy ruch sprawia jakieś niedogodności
      (szczególnie gdy pęka).
      Tak bardzo się tym nie przejmuj, jest wiele kobiet, które w ogóle nie czują
      jajeczkowania. Ja kiedyś nie czułam, bądź nie miałam świadomości, że to to.
      Trzymam kciuki, żeby szybko Ci się udało
      Aga
      • karkarkar Re: pęcherzyki ... 03.02.06, 10:03
        No to chyba u mnie pękają smile mam taką nadzieję. Czuję kłucie w jajnikach,
        najczęsciej przy gwałtownych ruchach, czasem jak siadam to mam wrażenie, że mi
        jajniki podskakują i jakby się miały oderwać. Za tydzień mam pierwsze USG, żeby
        podejżeć pęchcerzyki. Mam za wysoką prolaktyną (657 przy normie 520),a
        naczytałam się,że to zatrzymuje owulację. Przewrażliwiona jestem i uzależniona
        od tego forum.
        • agusia713 Re: pęcherzyki ... 03.02.06, 10:56
          Wiesz, niestety muszę Cię zmartwić. To, że cię pobolewa i czujesz, nie oznacza,
          że pękają (oczywiście, życzę żeby tak było), to się okaże na monitoringu.
          Mi pięknie rosły, a nie chciały pękać (wchłaniały się). Ostatnio dostałam
          pregnyl na pęknięcie i przez te 36 godz, miałam taki ból podbrzusza, że szok.
          Jak pękł, to wtedy dopiero organizm się upokoił.
          Pozdrawiam Aga
          • ambrozja Re: pęcherzyki ... 03.02.06, 18:39
            Niestety ja tez mam takie doświadczenia sad( bardzo boli mnie zawsze i myślałam
            ze napewno mam wszytsko ok z owu ale niestety monitoring pokazał ze nie pękają i
            teraz zbijam prolaktyne bromkiem.
            • karkarkar :( 06.02.06, 10:02
              No to mnie zmartwiłyście dziewczyny ... A co ze śluzem? NIe zawsze- ale w
              większości cykli mam taki śluz jaki być powinien - czyli "białko kurze". Jaki
              to ma związek z pęcherzykami?
              No ale co tu gdybać. Zobaczymy co powie lekarz na monitoringu. Oby wszystko
              było ok, bo juz mam schizy na tym punkcie- szczególnie, że wokół co chwilę
              jakies ciężarne (oczywiście "przez przypadek" zaszły w ciążę) smile
              • kociaczek22 Re: :( 06.02.06, 14:01
                Ja nigdy niczego nie czułam
                Pierwszy raz zrobiłam test owulacyjny i wyszło, że mam owulację
        • bastet7 Re: pęcherzyki ... 06.02.06, 14:25
          Ja też mam podwyższoną prolaktynę i właśnie dwa dni temu zobaczyłam dwie
          kreseczki na teście ciążowymwink) Także nie zawsze to hamuje owu.
          Życzę powodzenia.
    • solarispl Re: pęcherzyki ... 06.02.06, 14:15
      u mnie nie w kazdym cyklu wystepuje typowy sluz plodny (kurze bialko) ale zawsze czuje bol
      owulacyjny zreszta mam wrazenie, ze to dzieki samoobserwacji i mierzeniu temperatury wczulam sie w
      prace organizmu i lepiej go rozumiem.
      podczas owulacji czuje klocie w jendym z jajnikow ok.pol dnia i przechodzi.
      ty piszesz o takim odczuciu przy gwaltownych ruchach ale czy tak jest caly cykl czy tylko 1-2dni?
      pytam bo u mnie przyczyna klocia przy gwaltownych ruchach albo przy przekladaniu sie z boku na bok
      w lozku byla duza cysta (ktora zreszta zostala juz usunieta podczas laparoskopii)
      • karkarkar Re: pęcherzyki ... 07.02.06, 08:09
        Gratuluję 2 kresek smile
        Ginekolog podczas badania nie stwierdziła u mnie żadnych cyst czy torbieli.
        Bóle w jajnikach i kłucie czuję tylko przez jeden dzień w okolicach połowy
        cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka