Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

11.02.06, 19:34
Test zrobiony.. i wyszła kreska testowa normalnie wyraźna i wyszła też druga
kreska dośc blada i małowyraźna ale jest..na 100% i teraz nie wiem czy mam
się cieszyc? Czy możliwe jest zfałszowanie wyniku przez brany przeze mnie
duphaston dziś już 13 dzień jak biorę i wziełam tabletkę rano, proszę niech
mi ktoś odpowie bo zwariuję z tej niepewności
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 11.02.06, 19:51
      jesli nie brałas pregnylu, to pomalutkumozesz sie cieszcyc, ale i tak w
      poniedzięłk na vbete. I spokojnie, mnie tez juz tak wyszła i gyło gó..., w
      kazdym razie trzymam kciuki
      • muszka76 Re: proszę o pomoc 11.02.06, 19:54
        dzięki za odpowiedź, pregnyl brałam ale 2,5 tygodnia temu, mnie chodzi o
        duphaston czy on może sfałszowa wynik, a jak dokładnie było u Ciebie?
        • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 11.02.06, 19:58
          duphaston napewno nie fałszuje wyniku, a u mnie była mizerna blada kreska ( a
          nie brałam pregnylu) i niestety beta ponizej 1. Wzeszłaym cyklu po IUI miałam
          całkiem ładne kreski, blade ale ładnei była to biochemiczna ciaza. Mam nadzieje
          ze u Ciebie bedzie ok
          • muszka76 Re: proszę o pomoc 11.02.06, 20:07
            dzięki jeszcze raz za odpowiedź, zrobię jeszcze jutro rano test a w
            poniedziałek pójdę oznaczyc bete, zobaczymy..
            dodam jeszcze że ja właśnie w tym cyklu miałam pierwsze IUI
            pozdrawiam serdecznie
    • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 11.02.06, 20:11
      napisz koniecznie jaki wynik. Jesli to po IUI to moze akurat, ja w tym cyklu
      podejde chyba do drugiej wiec w razie czego zamawiam fluidki ciazowe. Napisz
      jesli mozesz ile czasu sie leczyłas i co stanowiło problem
      • muszka76 Re: proszę o pomoc 11.02.06, 20:30
        staramy sie 2,5 roku, a wcześniej przez 3 lata nie używaliśmy zabezpieczeń,
        lekarz mi stwierdził PCOS ale coś mi się nie chce wierzyc bo wyniki hormonów
        miałam w normie,@ regularna, generalnie wszystkie badania jakie robiłam były ok
        a i męzowskie badanie też było ok, ten test który robiłam to mój 2 test w życiu
        z czego pierwszy zrobiłam przez pomyłkę zamiast testu owulacyjnego smile tamten
        test nie miał najmniejszego cienia smile a jak jest u Ciebie?
    • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 11.02.06, 20:46
      2 lata leczenia w sumie 3 lata starn, niepł idiopatyczna, ja mam wszystkie
      badania łacznie z laparo i jest lux, poza tym mam syna z pierwszego małz a maz
      tez badania ok. Po prostu jakos nie zakakuje. w styczniu miałam pierwsza IUI
      • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 07:48
        Agnieszka witaj smile, dziś rano test powtórzyłam i ta kreska dalej tam jest,
        wyraźniejsza niż wczoraj choć dalej blada, ale jest.. o matko ale jestem
        przejęta..pozdrawiam cieplutko
        • dagps Re: proszę o pomoc 12.02.06, 09:19
          smile czekam z toba na twoja bete jutro, napisz od razu.
          • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 09:33
            na pewno napiszę choć wyniki bedą prawdopodobnie dopiero we wtorek (jejku ale
            długo smile )
            • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 12.02.06, 10:23
              wiesz muszko myśle ze to TO i życze Ci tego bardzo i zazdroszcze jak cholera
              • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 10:29
                ja nie jestem w stanie uwierzyć, ale jak mnie się udało to Tobie też się uda, i
                wiesz co, nie napiszę Ci żebyś wierzyła, bo ja wierzyłam po laparoskopi potem
                po badaniach hormonów, a teraz byłam pewna na 100 % że się nie udało i wynik
                testu mnie zaskoczył kopletnie bo ja byłam pewna że się nie udało, głowa do
                góry kochana, a jeśli to to, wysyłam już do Ciebie i wszystkich starających
                ogromną masę szczęśliwich fluidków
                teraz mam nadzieję, że dwa testy nie mogły się przecież pomylić
                • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 12.02.06, 10:32
                  pewnie nie, napewno beta powyzej 50, zrób jutro koniecznie, a z jakiego jestes
                  miasta?
                  • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 10:43
                    jestem ze śląska, a dokładnie z Rudy Śląskiej, żeby zrobić bete nie trzeba być
                    na czczo prawda?
                    • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 12.02.06, 10:48
                      nie. leczysz sie prywtanie? IUI na NFZ czy w prywatenj klinice? i ile Cie
                      kosztowła?
                      • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 11:06
                        mój gin przyjmuje i prywatnie i NFZ, ale nie jest specjalistą od niepłodności,
                        po ponad 2 latach skierował mnie wreszcie do specjalisty a dokładnie do kliniki
                        niepłodności Provita w Katowicach, tam IUI przeprowadził Pan doktor Kiecka,
                        który swoją drogą jest przesympatyczny, nigdy nie spotkałam takiego fajnego
                        lekarza i być może skutecznego smile zapłaciłam 450 zł. Myślę jeszcze o jednej
                        rzeczy w tym cyklu za dobrze mój oragnizm zareagował na stymulacje Clo, miałam
                        bardzo dużo pęcherzyków i zastanawiam się czy może nie porobiły się jakieś
                        cysty i stąd wynik pozytywny testu, bo czytałam, że tak może się zdarzyć. Bo ja
                        nie mam żadnych objawów ciążowych, nie miałam ani żadnego plamienia
                        wskazujązego na zagnieżdżenie, bolą mie piersi jakoś teraz inaczej niż zawsze
                        przed okresem ale to może być wynikiem duphastonu, od czasu do czasu pobolewają
                        jajniki tak samo jak przed @, i nie mam tego rozciągliwego białego śluzu.
                        Przepraszam, że tak dużo, ale to wynika z tego, że ja tak bardzo boję się
                        uwierzyć
                        napisz mi też coś o sobie więcej?
                        • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 12.02.06, 11:13
                          bedzie dobrze zobaczysz, duphaston napewno nie zmienia wyniku testu. Ja sie
                          lecze w krakowie, ale kraków bardzo kiepsko stoi jesli chodzi o speców od
                          lecznia niepłodności. Zreszta u mmnie niema czego leczyc, przynajmniej tak
                          wynika z przeprowadzanych badan, a było ich naprawde sporo łacznie z laparo,
                          histero i immunologią. Ja za IUI w klinice dr Janeczki pałce 500 PLN i chyba to
                          powtorze, bo poprzednio prawdopodobnie doszło do ciazy, 13 dni po pregnylu tety
                          były dodatnie a 14 dni po beta ok 10 a pozniej spadła wiec była to ciaza
                          biochemiczna
                          • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 11:19
                            wiesz co mówią o skuteczności IUI najlepiej wychodzi za 3 lub 4 razem, powtórz
                            koniecznie, chociaż w Twoim przypadku skuteczna była pierwsza smile dobrze
                            wyczytałam? A czym może być spowodowana ciąża biochemiczna? Dlaczego tak się
                            dzieje? Wiesz może?
                            • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 12.02.06, 11:22
                              nie do konca, ale np. nieprawidłowym zarodkiem, natura sama eliminuje nie
                              dopuszczajac do zagniezdenia, podaobno ok 50% ciaz jest w ten sposob
                              poranianch, nie robiac testu nawet sie nie domyslasz ze cos mogło byc
                              • muszka76 Re: proszę o pomoc 12.02.06, 11:30
                                zaraz wychodzę z domu, dzięki kochana że ze mną byłaś, napiszę jak tylko będę
                                miała wyniki bety, trzymaj się ciepło, trzymam mocno kciuki żeby kolejna IUI
                                przyniosła efekt
                                pozdrawiam serdecznie
                                • solarispl Re: proszę o pomoc 13.02.06, 10:30
                                  muszka sory za ciekawosc ale napisz co tam? czy wyniki jutro dopiero?
                                  • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 13.02.06, 11:00
                                    i co?
                                    • muszka76 Re: proszę o pomoc 13.02.06, 19:51
                                      dzięki kochane, że ze mną jesteście, zadzwoniłam dziś do mojego lekarza,
                                      powiedział, że bete mam zrobić w piątek, bo skoro dwa testy wyszły pozytywne to
                                      nie ma co robić tak szybko bety, ale ja i tak kupiłam sobie jeszcze jeden test
                                      i zrobię go sobie w środę smile co do cyst, to mi powiedział, że to niemożliwe,
                                      mam nadzieję, że się nie myli smile napiszę w środę jak tam wynik kolejnego testu,
                                      za Was kochane trzymam kciuki smile
                                      pozdrawiam
                                      • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 13.02.06, 19:52
                                        o kurcze ale nas trzymasz w niepewnosci, ja i tak bym leciała na baeta,
                                        podziwiqam za cierpliwosc
                                        • muszka76 Re: proszę o pomoc 13.02.06, 20:04
                                          też tak myślałam, że zaraz polece, ale jakoś daje sobie rady z trzymaniem
                                          się smile miłego wieczoru
    • agnieszka.krak Re: proszę o pomoc 15.02.06, 09:03
      i jak teścik????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka