Dodaj do ulubionych

Ja też plamię:(

06.04.06, 13:48
Jeszcze 3 tabletki do końca brania duphastonu a ja już plamię jak przed @. No
i dupa z tego cyklu, jak myślałam. Idę na piwo, chociaż tyle z tego życia...
buuuuuu...
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:04
      Przyłączam się do tego piwa.
      Tez mi źlesad
      • jola733 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:23
        mi też sad
    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:27
      To o której otwieramy browarka?
      • jola733 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:32
        dziewczyny jeśli piwko pomogłoby mi w zajściu w ciąże to chodziłabym codziennie
        na "gazie" smile smile smiletrzymajcie się.ja otwieram piwko wieczirkiem bo jeszcze
        jestem w pracy sad
        • laura771 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:42
          A może to plamienia implantacyjne. Ja miałam takowe. Trzeba się położyć i
          zobaczyć, czy ustaną.
          • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 16:18
            Laura koniecznie mi napisz czy te plamienia miałaś podczas brania duphastonu?
            Ile to trwało? Jak wyglądało? Opisz dokładnie. Zaraz sobie wkręcę, że to to i
            będę dalej nasłuchiwać ruchów dzieckasmile A ciąża się przyjęła?
      • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 16:15
        Ja już zaczęłam, wróciłam z domu i akurat miałam w domu 1 na prapecie,
        otworzyłam i sobie żłopię, chyba nawet nie powoli, bo połowę duszkiem wypiłamsmile
        Jeszcze sobie coś chyba kupię na allegro na poprawę humoru i będzie całkiem
        fajnie.
        • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 17:53
          No to żłopiemy razemsmile
          • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 18:27
            To zdrówko!!!!! Za przyszłe dzieci, pęcherzyki pękające i brzuchy odstającesmile
            • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 18:48
              Zdrówkosmile
              Za bliżniaki
              • dagps Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 21:11
                eeee, ja nie pije bo mi wykres jakies bzdury ze niby prawdopodobna owu pokazuje, kupilam se za to avonu jak dzika.wink
                • laura771 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 07:53
                  Tymonko, pytałaś jak plamiłam i w jakich okolicznościach. Otóż ja miałam podane
                  3 mrozaczki. W 7 dniu po transferze, czyli w okresie, gdzie zazwyczaj dochodzi
                  do implantacji pojawiło się takie różowe plamienie i ból w podbrzuszu. Od razu
                  się polożyłam i leżałam dość długo. W sumie zaplamiłam 2 wkładki, a wieczorem
                  ustało. Cały czas od momentu podania mi zarodków przyjmowałam ogromne ilości
                  progesteronu (to nie był akurat duphaston, tylko utrogestan). Zaimplantowały mi
                  się 2 dzidzie z 3 podanych. Beta rosła pięknie.
                  Niestety poroniłam nagle w 7tc najpewniej przez tę cholerną tarczycę, jak się
                  okazało.
                  Pozdrawiam
                  Laura
                  • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 11.04.06, 08:45
                    Jeju... A teraz co z Tobą? Smutne tosad(((((
                    Ja jednak dostałam @.
                • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:07
                  A było się z nami napićsmile
                  Widzisz do mnie i do koleżanki @ przyszła
                  Pewnie to po browarkusmile
              • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 07:52
                Jak dziś Wasze nastroje?
                Mi lepiej, w końcu @ oznacza szanse na ciążę znowu za kilka dni więc jak nie
                ten rok to następny.
                • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:02
                  U mnie rewelacyjnie
                  Przyszła @, w poniedziałaek na usg i cykl z clo.
                  Jezu tak sie cieszę własnie ze względu na kolejna szansęsmile
                  • dagps Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:27
                    to super dziewczynysmile teraz nastepne podejscie i powodzenia wam w tym zyczesmile

ja na swoje podejscie czekam ciaglesad
                    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:31
                      Chyba lepiej nie dziękowaćsmile
                      Ja tez trzymam kciuki za Ciebie. Szkoda, że nie możemy zawalczyć razem w tym
                      miesiącu.
                      • dagps Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:38
                        przynajmniej jak na razie nie mozemy. pierdziele, jade do szkoly dzisiaj, nie biore termometrusad obrazilam siesad mam wszystko gdzies. powalcze od poniedzialku. jade do szkoly na zajebiste rozwijajace i uduchawiajace zajecia, oddam sie ich czarowi a myslec bede po weekendzie.
                        • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 09:10
                          a ja sie usmiałam z "moją" pielęgniarką
                          wyobrażałyśmy sobie, jak latam za nia z pregnylem w momencie gdy ma komunię
                          dziecka
                          w razie co zrobimy to w samochodziesmile
                        • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 11:05
                          To udanych weekendów Wam życzę. Mi się ten okres wykluwa coś powoli także
                          jeszcze nie liczę dni ale będziemy się chyba podobnie z kociaczkiem starać.
                          Papa.
                          • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 11:30
                            Zobaczysz Tymonka
                            Kwiecień będzie naszsmile
                            W każdym razie ten rok napewnosmile
                            • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 13:53
                              Tak a urodzimy w następnym, nie ma tego złego co by na dobre... może w tym
                              czasie macierzyński przedłużą i dadzą 3 x becikowesmile
                              • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 13:56
                                Tym bardziej, że czuję, że i u mnie i u Ciebie beda blixniakismile
                                • lolilo Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 14:07
                                  dopisuje sie do blizniakow i do maja, niestety kwiecien przepadnie
                                  (M jutro wyjezdzasad(((( ).
                                  w maju beda blizniakismile no bo maj to miesiac blizniakow przeciez. logiczne, nie?
                                  smile)))

lilka
                                  • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 14:17
                                    Niech będą bliźniaki! Zajadę się ale nie będę się musiała już nigdy staraćsmile
                • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 10:28
                  Tymonka zyjesz?
                  Na jakim jestes etapie?
                  U mnie dziś 4 dc idę na usg i zaczynam z clo.
                  • ilona85 Czesc wszystkim... 10.04.06, 11:33
                    witam dziewczynki!A ja jutro ide na bete.Ostatnio okres mialam bardzo dziwny i
                    piersi bolec nie przestały wrecz bola bardziej.Niby w poniedziałek 3 kwietnia
                    mialam cos jak plodny sluz ale juz nic nie wiem.Czuje sie zle.Przedwczoraj i
                    wczoraj ciagnacy bol brzucha i nabrzmiale i bolesne piersi.Ide na bete i sie
                    wyjasni.Moze to hormony albo wiosna bo jestem tez strasznie zmeczona i jak
                    załoze kurteczke to musze 5 minut postac bo brak mi tchu.Nie moge jesc bo nie
                    mam apetytu do tego stopnia ze jestem gotowa zwymiotowac jak cos włoze do ust.
                    Jak sie nie udało to uda sie innym razem.
                    trzymajcie sie
                    • jola733 Re: Czesc wszystkim... 10.04.06, 11:45
                      daj znać jaki będzie wynik smile.mówiłam że będzie wszystko dobrze smiletrzymaj się smile
                      • ilona85 Kochana Joluś... 10.04.06, 11:50
                        nie wiem czy bedzie dobrze.Musze to sprawdzic bo oszaleje.Jeszcze wczoraj
                        chcialam zyc marzeniami ale moj maz powiedział ze chce zebym zrobiła badanie
                        krwi.Dzisiaj i ja tego chce bo wole nie miec złudzen kiedy nie ma powodu zeby
                        je miec.Zrobie bete i wszystko bedzie wiadomo.Albo bede sie cieszyła albo sobie
                        popłacze i poczekam na kolejna szanse.Tylko zeby maz nie wyjechał znowu w dni
                        owulacji.
                        Kochana dzieki za odpowiedz.Jak juz bede wiedziała to dam znac.Czy Lux-med moze
                        zrobic badania i wynik podac tego samego dnia?
                        • jola733 Re: Kochana Joluś... 10.04.06, 11:58
                          bądż dobrej myślismileidż na tą betę i daj znać jaki wynik! smile smile smile
                  • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:22
                    smile Miło, że pytaszsmile To forum to zbawienie normalnie!smile
                    No więc @ wykluwała mi się od czwartku, 4 dni plamiłam! Już myślałam, że to
                    może implantacja no ale dziś pociekło tak zdrowo, że na pewno nici z ciąży.
                    Czyli dziś 1 dc. Od środy clo. Może ten m-c przyniesie szczęście albo my sobie
                    nawzajemsmile
                    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:24
                      Wiesz, że wybieram się na badanie drożności.
                      Ktos na tym forum mnie przekonał.
                      Strasznie źle znosze te wszystkie hormony i tak sobie pomyslałam ... cholera a
                      jak to nie ma sensu.
                      • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:26
                        Dobrze, że idziesz, to bardzo przydatne badanie w leczeniu niepłodności. Ale na
                        razie tylko USG i ew. clo? A kiedy ta drożność, wiesz już coś?
                        • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:30
                          Już troche hormonów przyjmuję. Teraz gin dołoży clo (zaczynam brać jutro) no i
                          monitoring.
                          Dzis mam wizytę. Mam zamiar poprosić o wymaz na posiew i cytologię. Póxniej
                          dzwonię i zamawiam wizytę na drożność.
                          Tylko nie wiem, czy nie stchórzęsmileNo i dziś 4 dc (jeszcze mam plamienia), nie
                          wiem czy sie nadaje do takiego wymazu.
                    • tymonka30 P.S. 10.04.06, 14:25
                      Pozdrawiam kociaczka i wszystkich, którzy mnie kojarzą!smile
                      • kociaczek22 Re: P.S. 10.04.06, 14:27
                        Jak mogłam Cię zapomniećsmile
                        Przecież zaczynamy razemsmile
                        Musimy sie wspierać!
    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:37
      A tak w ogóle to trzymaj za mnie kciuki
      Cos mnie pobolewa jajnik na którym w zeszłym cyklu urósł mi jakis wielki
      pećherzyk
      Jesli się nie wchłonął to pewnie kolejny problem i kolejny miesiąc do tyłu
      Strasznie sie stresuję tą dzisiejsza wizytą
      Zresztą ... zawsze jak od niego wychodzę to płaczę, same przykre wiadomości
      Mam nadzieje, że to nie stanie się regułą
      • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:40
        O której wrócisz? Teraz to denerwuję się razem z Tobą... O kurde! Oby było
        wszystko OK i żebyś mogła brac to clo. Jasne, że trzymam!smile
        • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:43
          Wizyta o 18
          Pewnie wrócę ok 20
          W każdym razie 1 raz w życiu wychodowałam cos tak wielkiegosmileI wniosek jest
          taki, że wystarczył bromek.
      • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:43
        A brałaś progesteron? To pewnie się wchłonął...
        • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:45
          Brałam luteinę.
          Ale rewelacyjnie byłoby w ogóle nie czuc tego jajnika. Ale on mnie pobolewa.
          Niestety.
          • tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 15:17
            Nie martwmy się na zapas. Zobaczymy co powie lekarz. Jeszcze tylko 3h!
            • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 15:32
              Odezwę sie, jak wrócę.
              W końcu musze sie komus wygadaćsmile
              • dagps Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 17:05
                no i ja czekam sylwia na wiadomosci po 20.
                jestem tu i bede czekala, bedzie z kim pogadac chocby nie wiem co powiedzial gin, a jak powie fajne rzeczy to wez sie podzielsmile

a ja jutro mam badanka swojesmile dziadowa @ nie przyszla, jak widac ponizej, plamic tez chyba przestalam, ale powiedzial szpital ze mozna zrobic, tylko nie bedziemy brac pod uwage wynikow e2 fsh lh i 17-ohp, reszta sie przyda, a potem sobie wreszcie wywolam...uf....
                • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 20:12
                  Dzięki dziewczyny
                  To takie przyjemne, że ktoś na mnie czekasmile
                  Gin zrobił USG - jajniki ładne mozna zacząć stymulację clo. Powiedxiał, że
                  tylko połówka, bo już dość hormonów przyjmuję. Dzięki Mu za tosmile
                  Zagadałam o drożność. Powiedział owszem, im wcześniej tym lepiej. We wtorek
                  kolejne USG i robimy cytologię i posiew (A to dzięki koleżance KsarzesmileNo i
                  zamawiam wizytę na badanie drożnoścismile
                  W końcu wizyta bez płaczu. Jakoś nie specjalnie mam nadzieję z tym clo,
                  natomiast z hsg owszemsmile Zrobię to w przyszłym miesiącu. Chyba, że zwieje
                  przed badaniemsmile
                  Czuję, że to własnie drożność jest moim problemem, a nie brak owulacji. Nie
                  wierzę w to, że przez 10 lat nigdy jej nie miałam!
                  Tak więc zaczynam clo od jutra, później pregnyl - no i czekam na Dagmarę i
                  Tymonkęsmile
                  A mój mąż skwitował całą wizytę tak: "Nawet się dzisiaj nie nagadałem!"smile
                  Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za zainteresowaniesmile

• dagps Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 20:16
                    kociak, zycze szczescia, zreszta wieszsmile nie czekaj jak cos, jak poczujesz ze to dzis to zaklinam - zapomnij wtedy o forum.

moze nie zdazysz z tym hsgsmile bedziesz chociaz posiew miala zrobiony wink
                    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 20:41
                      Ale ja chciałem razem z Tobąsad
                      Przykro mi że się przedłuża
                    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:25
                      Ale wiesz tak sobie mysle ...
                      Jeśli nawet mam pco to nie wierze w to, żebym przez 10 lat współżycia z jednym
                      zdrowym partnerem nigdy nie trafiła na jajeczkowanie ( w tym 5 lat bez
                      zabezpieczenia).
                      Myślę że sama stymulacja to nie wszystko!
                      Pewnie poczekam na Ciebie.
                      Drożność wiele wyjaśni.
                      Ja na to własnie stawiam.
                      W sumie wiele może się jeszcze wydarzyć!
                      Pewnie poczekam na Ciebiesmile
                      • dagps Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:27
                        ja nie chce zebys za dlugo czekala, wiec obiecuje sie spieszycsmile
                        • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:34
                          Konieczniesmile
                          Chcę żebyśmy zafoskowały w tym roku
                          Zgadzasz się/smile
                          • dagps Re: Ja też plamię:( 11.04.06, 14:41
                            zdecydowanie tak!!!
                  • lolilo Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:35
                    no to wyglada ze sie bedziemy "droznic" w tym samym czasiesmile
                    ja sie chyba wybiore na droznosc po swietach (w ciazy byc nie moge, to faza
                    cyklu nie ma znaczenia). jesli wsyzstko ok- poczekam 2 cykle (a moze iui
                    wydebnie??? to jest mysl! droznosc- potem iui- skoro naturalnie sie nie udaje)
                    i jelsi nic- to laparo. tak chyba zrobie. o!

a wogole to smutnoooo mi.
                    no smutno i juz.

lilka
                    • kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:39
                      Mnie gin powiedział, że drożność najlepiej zrobić jeden dzień po okresie.
                      Oczywiście przed cytologia i posiew.
                      • lolilo droznosc. 10.04.06, 21:44
                        a mi powiedzial - ze w pierwszej polowie cyklu, ze wzgledu na mozliwosc ciazy
                        (logiczne).
                        w ciazy byc nie moge, a czasu troche zyskam. jeli jest cos nie w porzadku- to
                        po @ - poczatkiem maja od razu laparo.

lilka
                        • kociaczek22 Re: droznosc. 10.04.06, 21:49
                          Aja sobie takwymysliłam
                          Jesli jajowody drożne to dalej sie stymiluje i próbuję naturalnie
                          Jesli jeden drożny to iseminacja
                          A jesli dwa niedrożne to nie wiem, co zrobię. Pewnie się załamęsmile
                          • lolilo Re: droznosc. 10.04.06, 21:58
                            `mi dzis gin zabil cwieka z ta laparo.
                            powiedzial ze bywa endometr. bez objawow i ze endometrioza moze wplywac na
                            kurczliwosc jajowodow. i dlatego mnie do tej laparo namawia.
                            a ja nie chce laparo...sad((

• tymonka30 Re: droznosc. 11.04.06, 09:02
                              Czemu? Trzeba wszytsko zrobić dla naszych przyszłych kruszynek. Boisz się?
                              Zobacz ile dziewczyn to przeżyło i jakoś żyją. Hm?
                              • lolilo Re: droznosc. 11.04.06, 23:42
                                laparo to zawsze operacja, narkoza itp- chcialaby mmiec jednak jekies wiecej
                                niz hipotetyczne dane, ze jest konieczna. jesli jajniki sa niedrozne- to sie
                                nie zastanwiam ani chwili- i mam nadzieje poczetkiem maja bede na stole.
                                jelsi sa drozne- to pozostaje ta endometrioza, jako wskazanie, ktorej objawow
                                nie mam.
                                no i moje miesniki, z ktoryc jeden jest calkiem spory- 4-5 cm, i ktore bede
                                chciala usunac- jesli juz mnie beda "dziurawic"smile. leza w scianie-nie
                                zmieniaja kszatltu jamy macicy- wiec teoretycznie nie powinny miec wplywu na
                                zaciazenie.
                                teoretycznie moga jednak rosnac w trakcie ciazy (choc malo prwdopodobne- bo sa
                                ostatnio dosc spokojne - w ciagu roku nie urosly prawie). z drugiej strony- na
                                forach wiele dziewczyn z nawet wiekszymi miesniakami- urodzilo bez problemow.
                                no ale usuniecie miesniaka to przerwa w staraniachsad((

eh, trudne to wszystko. ale juz sie zdecydowalam-
                                echovist- iui- laparo.

potrzebuje jeszcze blogoslawienstwo lekarza dla mojego planu.smile))
                                no i wyniki M (nie mialam czasu dzis zadzwonic).

lilka
                                • lolilo errata- drozne jajowody, nie janiki:)) ntx 11.04.06, 23:43
                  • tymonka30 Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 08:54
                    To dobre wieści!!!! No na pewno nie są złe... Wczoraj nie mogłam być o tej
                    porze na forum dlatego dopiero teraz piszę. Kociak to Ty od wczoraj clo a ja od
                    jutra, z tym że ja całą tabletkę. Po całej zawsze mam 1 pęcherzyk dominujący,
                    naprzemian raz na lewym, raz na prawym jajniku. Ja też myślę, że coś innego u
                    mnie nie tak, bo już 5 raz będę próbować z clo a nie wychodzi pomimo
                    jajeczkowania. Czas pokarze... A może nam się uda? Fajnie by było...
                    • kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:00
                      Cześć Tymonka
                      Ja dzis zaczynam clo. Normalnie całą garść prochów przyjmuję. U mnie połówka
                      clo, bo lekarz powiedział, że przy takiej ilości hormonów, jak ja przyjmuję
                      dużą ilością clo mógłby mi bardzo zaszkodzić .Pewnie chodzi o przestymulowanie.
                      We wtorek mam monitoring, mam już igły i szczykawki do pregnylusmile No robimy
                      wymaz do cytologii i posiewu. Mam super miejsce w W-wie polecone przez
                      koleżankę z forum - w przyszłym miesiącu zapisuje sie na drożność.
                      Ciekawi mnie, jak zadziała na mnie clo
                      • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:03
                        Też jestem bardzo ciekawa. W przyszły wtorek tak?
                        • kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:08
                          Tak przyszły wtorek
                          Juz się doczekac nie mogęsmile
                          • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:20
                            Ja też, wtorku a potem mojego piątku! To na razie luz, można świętowaćsmile
                            • kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:21
                              a jak się czujesz po clo?
                              nie boli Cie brzuch?
                              • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 10:55
                                Nie jest źle. Czasem coś tam tli w podbrzuszu ale to nic wielkiego. W końcu
                                jajniki pracują, żeby wychodować ten pęcherzyk.
                                • mimi282 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 18:11
                                  DZisiaj ja ide na piwo do dupy z tym wszystkim
                                  • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 18:12
                                    Hihi oby pomogło jak mi. Może odrazu 4, żeby zapomniećsmile
                                    • dagps Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 20:41
                                      ja durna na badania nie poszlamsad zjadlam sniadanie!!! co za idiotyzm, no. jutro ide, wiec piwa nie moge... o ile oczywiscie zno9w sie nie rozpedze i nie zjem sniadania o swicie.
                                      • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 07:57
                                        I co udało się?
                                        • kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 08:24
                                          Jezu, ale mi się porobiło. Nawet nie mam siły "rozmawiać", starcza mi energii
                                          tylko na czytanie.
                                          Źle się czuję po tych wszystkich lekach. Cisnienie mam niekiepskie (80/50),
                                          ciągle boli głowa ale pielęgniarka zabroniła mi przyjmowac leki przecibólowe,
                                          bo w końcu nabawie sie marskości wątroby.
                                          No i niedobrze misad
                                          • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 12:52
                                            Oj Ty bidulo!sad Musisz jakoś przetrwać, pamiętaj jaki cel tego!
                                            • kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 12:56
                                              Pewnie, że dam radęsmile
                                              Tylko jeszcze przyjemnie by było, gdyby mąż pomagał, a nie utrudniał
                                              Prawda?
                                              • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 12:58
                                                No na pewnotongue_out
                                                • dagps Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 16:00
                                                  no, bo badaniach

kociak, meze tak maja czasem sad
                                              • tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 17:32
                                                Nie martw się, wiele dziewczyn jest z Tobą!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka