tymonka30 06.04.06, 13:48 Jeszcze 3 tabletki do końca brania duphastonu a ja już plamię jak przed @. No i dupa z tego cyklu, jak myślałam. Idę na piwo, chociaż tyle z tego życia... buuuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:04 Przyłączam się do tego piwa. Tez mi źle Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:32 dziewczyny jeśli piwko pomogłoby mi w zajściu w ciąże to chodziłabym codziennie na "gazie" trzymajcie się.ja otwieram piwko wieczirkiem bo jeszcze jestem w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 14:42 A może to plamienia implantacyjne. Ja miałam takowe. Trzeba się położyć i zobaczyć, czy ustaną. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 16:18 Laura koniecznie mi napisz czy te plamienia miałaś podczas brania duphastonu? Ile to trwało? Jak wyglądało? Opisz dokładnie. Zaraz sobie wkręcę, że to to i będę dalej nasłuchiwać ruchów dziecka A ciąża się przyjęła? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 16:15 Ja już zaczęłam, wróciłam z domu i akurat miałam w domu 1 na prapecie, otworzyłam i sobie żłopię, chyba nawet nie powoli, bo połowę duszkiem wypiłam Jeszcze sobie coś chyba kupię na allegro na poprawę humoru i będzie całkiem fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 18:27 To zdrówko!!!!! Za przyszłe dzieci, pęcherzyki pękające i brzuchy odstające Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ja też plamię:( 06.04.06, 21:11 eeee, ja nie pije bo mi wykres jakies bzdury ze niby prawdopodobna owu pokazuje, kupilam se za to avonu jak dzika. Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 07:53 Tymonko, pytałaś jak plamiłam i w jakich okolicznościach. Otóż ja miałam podane 3 mrozaczki. W 7 dniu po transferze, czyli w okresie, gdzie zazwyczaj dochodzi do implantacji pojawiło się takie różowe plamienie i ból w podbrzuszu. Od razu się polożyłam i leżałam dość długo. W sumie zaplamiłam 2 wkładki, a wieczorem ustało. Cały czas od momentu podania mi zarodków przyjmowałam ogromne ilości progesteronu (to nie był akurat duphaston, tylko utrogestan). Zaimplantowały mi się 2 dzidzie z 3 podanych. Beta rosła pięknie. Niestety poroniłam nagle w 7tc najpewniej przez tę cholerną tarczycę, jak się okazało. Pozdrawiam Laura Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 11.04.06, 08:45 Jeju... A teraz co z Tobą? Smutne to((((( Ja jednak dostałam @. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:07 A było się z nami napić Widzisz do mnie i do koleżanki @ przyszła Pewnie to po browarku Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 07:52 Jak dziś Wasze nastroje? Mi lepiej, w końcu @ oznacza szanse na ciążę znowu za kilka dni więc jak nie ten rok to następny. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:02 U mnie rewelacyjnie Przyszła @, w poniedziałaek na usg i cykl z clo. Jezu tak sie cieszę własnie ze względu na kolejna szansę Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:27 to super dziewczyny teraz nastepne podejscie i powodzenia wam w tym zycze ja na swoje podejscie czekam ciagle Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:31 Chyba lepiej nie dziękować Ja tez trzymam kciuki za Ciebie. Szkoda, że nie możemy zawalczyć razem w tym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 08:38 przynajmniej jak na razie nie mozemy. pierdziele, jade do szkoly dzisiaj, nie biore termometru obrazilam sie mam wszystko gdzies. powalcze od poniedzialku. jade do szkoly na zajebiste rozwijajace i uduchawiajace zajecia, oddam sie ich czarowi a myslec bede po weekendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 09:10 a ja sie usmiałam z "moją" pielęgniarką wyobrażałyśmy sobie, jak latam za nia z pregnylem w momencie gdy ma komunię dziecka w razie co zrobimy to w samochodzie Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 11:05 To udanych weekendów Wam życzę. Mi się ten okres wykluwa coś powoli także jeszcze nie liczę dni ale będziemy się chyba podobnie z kociaczkiem starać. Papa. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 11:30 Zobaczysz Tymonka Kwiecień będzie nasz W każdym razie ten rok napewno Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 13:53 Tak a urodzimy w następnym, nie ma tego złego co by na dobre... może w tym czasie macierzyński przedłużą i dadzą 3 x becikowe Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 13:56 Tym bardziej, że czuję, że i u mnie i u Ciebie beda blixniaki Odpowiedz Link Zgłoś
lolilo Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 14:07 dopisuje sie do blizniakow i do maja, niestety kwiecien przepadnie (M jutro wyjezdza(((( ). w maju beda blizniaki no bo maj to miesiac blizniakow przeciez. logiczne, nie? ))) lilka Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 07.04.06, 14:17 Niech będą bliźniaki! Zajadę się ale nie będę się musiała już nigdy starać Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 10:28 Tymonka zyjesz? Na jakim jestes etapie? U mnie dziś 4 dc idę na usg i zaczynam z clo. Odpowiedz Link Zgłoś
ilona85 Czesc wszystkim... 10.04.06, 11:33 witam dziewczynki!A ja jutro ide na bete.Ostatnio okres mialam bardzo dziwny i piersi bolec nie przestały wrecz bola bardziej.Niby w poniedziałek 3 kwietnia mialam cos jak plodny sluz ale juz nic nie wiem.Czuje sie zle.Przedwczoraj i wczoraj ciagnacy bol brzucha i nabrzmiale i bolesne piersi.Ide na bete i sie wyjasni.Moze to hormony albo wiosna bo jestem tez strasznie zmeczona i jak załoze kurteczke to musze 5 minut postac bo brak mi tchu.Nie moge jesc bo nie mam apetytu do tego stopnia ze jestem gotowa zwymiotowac jak cos włoze do ust. Jak sie nie udało to uda sie innym razem. trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: Czesc wszystkim... 10.04.06, 11:45 daj znać jaki będzie wynik .mówiłam że będzie wszystko dobrze trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
ilona85 Kochana Joluś... 10.04.06, 11:50 nie wiem czy bedzie dobrze.Musze to sprawdzic bo oszaleje.Jeszcze wczoraj chcialam zyc marzeniami ale moj maz powiedział ze chce zebym zrobiła badanie krwi.Dzisiaj i ja tego chce bo wole nie miec złudzen kiedy nie ma powodu zeby je miec.Zrobie bete i wszystko bedzie wiadomo.Albo bede sie cieszyła albo sobie popłacze i poczekam na kolejna szanse.Tylko zeby maz nie wyjechał znowu w dni owulacji. Kochana dzieki za odpowiedz.Jak juz bede wiedziała to dam znac.Czy Lux-med moze zrobic badania i wynik podac tego samego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: Kochana Joluś... 10.04.06, 11:58 bądż dobrej myśliidż na tą betę i daj znać jaki wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:22 Miło, że pytasz To forum to zbawienie normalnie! No więc @ wykluwała mi się od czwartku, 4 dni plamiłam! Już myślałam, że to może implantacja no ale dziś pociekło tak zdrowo, że na pewno nici z ciąży. Czyli dziś 1 dc. Od środy clo. Może ten m-c przyniesie szczęście albo my sobie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:24 Wiesz, że wybieram się na badanie drożności. Ktos na tym forum mnie przekonał. Strasznie źle znosze te wszystkie hormony i tak sobie pomyslałam ... cholera a jak to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:26 Dobrze, że idziesz, to bardzo przydatne badanie w leczeniu niepłodności. Ale na razie tylko USG i ew. clo? A kiedy ta drożność, wiesz już coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:30 Już troche hormonów przyjmuję. Teraz gin dołoży clo (zaczynam brać jutro) no i monitoring. Dzis mam wizytę. Mam zamiar poprosić o wymaz na posiew i cytologię. Póxniej dzwonię i zamawiam wizytę na drożność. Tylko nie wiem, czy nie stchórzęNo i dziś 4 dc (jeszcze mam plamienia), nie wiem czy sie nadaje do takiego wymazu. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 P.S. 10.04.06, 14:25 Pozdrawiam kociaczka i wszystkich, którzy mnie kojarzą! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: P.S. 10.04.06, 14:27 Jak mogłam Cię zapomnieć Przecież zaczynamy razem Musimy sie wspierać! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:37 A tak w ogóle to trzymaj za mnie kciuki Cos mnie pobolewa jajnik na którym w zeszłym cyklu urósł mi jakis wielki pećherzyk Jesli się nie wchłonął to pewnie kolejny problem i kolejny miesiąc do tyłu Strasznie sie stresuję tą dzisiejsza wizytą Zresztą ... zawsze jak od niego wychodzę to płaczę, same przykre wiadomości Mam nadzieje, że to nie stanie się regułą Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:40 O której wrócisz? Teraz to denerwuję się razem z Tobą... O kurde! Oby było wszystko OK i żebyś mogła brac to clo. Jasne, że trzymam! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:43 Wizyta o 18 Pewnie wrócę ok 20 W każdym razie 1 raz w życiu wychodowałam cos tak wielkiegoI wniosek jest taki, że wystarczył bromek. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:43 A brałaś progesteron? To pewnie się wchłonął... Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 14:45 Brałam luteinę. Ale rewelacyjnie byłoby w ogóle nie czuc tego jajnika. Ale on mnie pobolewa. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 15:17 Nie martwmy się na zapas. Zobaczymy co powie lekarz. Jeszcze tylko 3h! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 15:32 Odezwę sie, jak wrócę. W końcu musze sie komus wygadać Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 17:05 no i ja czekam sylwia na wiadomosci po 20. jestem tu i bede czekala, bedzie z kim pogadac chocby nie wiem co powiedzial gin, a jak powie fajne rzeczy to wez sie podziel a ja jutro mam badanka swoje dziadowa @ nie przyszla, jak widac ponizej, plamic tez chyba przestalam, ale powiedzial szpital ze mozna zrobic, tylko nie bedziemy brac pod uwage wynikow e2 fsh lh i 17-ohp, reszta sie przyda, a potem sobie wreszcie wywolam...uf.... Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 20:12 Dzięki dziewczyny To takie przyjemne, że ktoś na mnie czeka Gin zrobił USG - jajniki ładne mozna zacząć stymulację clo. Powiedxiał, że tylko połówka, bo już dość hormonów przyjmuję. Dzięki Mu za to Zagadałam o drożność. Powiedział owszem, im wcześniej tym lepiej. We wtorek kolejne USG i robimy cytologię i posiew (A to dzięki koleżance KsarzeNo i zamawiam wizytę na badanie drożności W końcu wizyta bez płaczu. Jakoś nie specjalnie mam nadzieję z tym clo, natomiast z hsg owszem Zrobię to w przyszłym miesiącu. Chyba, że zwieje przed badaniem Czuję, że to własnie drożność jest moim problemem, a nie brak owulacji. Nie wierzę w to, że przez 10 lat nigdy jej nie miałam! Tak więc zaczynam clo od jutra, później pregnyl - no i czekam na Dagmarę i Tymonkę A mój mąż skwitował całą wizytę tak: "Nawet się dzisiaj nie nagadałem!" Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 20:16 kociak, zycze szczescia, zreszta wiesz nie czekaj jak cos, jak poczujesz ze to dzis to zaklinam - zapomnij wtedy o forum. moze nie zdazysz z tym hsg bedziesz chociaz posiew miala zrobiony Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 20:41 Ale ja chciałem razem z Tobą Przykro mi że się przedłuża Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:25 Ale wiesz tak sobie mysle ... Jeśli nawet mam pco to nie wierze w to, żebym przez 10 lat współżycia z jednym zdrowym partnerem nigdy nie trafiła na jajeczkowanie ( w tym 5 lat bez zabezpieczenia). Myślę że sama stymulacja to nie wszystko! Pewnie poczekam na Ciebie. Drożność wiele wyjaśni. Ja na to własnie stawiam. W sumie wiele może się jeszcze wydarzyć! Pewnie poczekam na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:27 ja nie chce zebys za dlugo czekala, wiec obiecuje sie spieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:34 Koniecznie Chcę żebyśmy zafoskowały w tym roku Zgadzasz się/ Odpowiedz Link Zgłoś
lolilo Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:35 no to wyglada ze sie bedziemy "droznic" w tym samym czasie ja sie chyba wybiore na droznosc po swietach (w ciazy byc nie moge, to faza cyklu nie ma znaczenia). jesli wsyzstko ok- poczekam 2 cykle (a moze iui wydebnie??? to jest mysl! droznosc- potem iui- skoro naturalnie sie nie udaje) i jelsi nic- to laparo. tak chyba zrobie. o! a wogole to smutnoooo mi. no smutno i juz. lilka Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Ja też plamię:( 10.04.06, 21:39 Mnie gin powiedział, że drożność najlepiej zrobić jeden dzień po okresie. Oczywiście przed cytologia i posiew. Odpowiedz Link Zgłoś
lolilo droznosc. 10.04.06, 21:44 a mi powiedzial - ze w pierwszej polowie cyklu, ze wzgledu na mozliwosc ciazy (logiczne). w ciazy byc nie moge, a czasu troche zyskam. jeli jest cos nie w porzadku- to po @ - poczatkiem maja od razu laparo. lilka Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: droznosc. 10.04.06, 21:49 Aja sobie takwymysliłam Jesli jajowody drożne to dalej sie stymiluje i próbuję naturalnie Jesli jeden drożny to iseminacja A jesli dwa niedrożne to nie wiem, co zrobię. Pewnie się załamę Odpowiedz Link Zgłoś
lolilo Re: droznosc. 10.04.06, 21:58 `mi dzis gin zabil cwieka z ta laparo. powiedzial ze bywa endometr. bez objawow i ze endometrioza moze wplywac na kurczliwosc jajowodow. i dlatego mnie do tej laparo namawia. a ja nie chce laparo...(( Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: droznosc. 11.04.06, 09:02 Czemu? Trzeba wszytsko zrobić dla naszych przyszłych kruszynek. Boisz się? Zobacz ile dziewczyn to przeżyło i jakoś żyją. Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
lolilo Re: droznosc. 11.04.06, 23:42 laparo to zawsze operacja, narkoza itp- chcialaby mmiec jednak jekies wiecej niz hipotetyczne dane, ze jest konieczna. jesli jajniki sa niedrozne- to sie nie zastanwiam ani chwili- i mam nadzieje poczetkiem maja bede na stole. jelsi sa drozne- to pozostaje ta endometrioza, jako wskazanie, ktorej objawow nie mam. no i moje miesniki, z ktoryc jeden jest calkiem spory- 4-5 cm, i ktore bede chciala usunac- jesli juz mnie beda "dziurawic". leza w scianie-nie zmieniaja kszatltu jamy macicy- wiec teoretycznie nie powinny miec wplywu na zaciazenie. teoretycznie moga jednak rosnac w trakcie ciazy (choc malo prwdopodobne- bo sa ostatnio dosc spokojne - w ciagu roku nie urosly prawie). z drugiej strony- na forach wiele dziewczyn z nawet wiekszymi miesniakami- urodzilo bez problemow. no ale usuniecie miesniaka to przerwa w staraniach(( eh, trudne to wszystko. ale juz sie zdecydowalam- echovist- iui- laparo. potrzebuje jeszcze blogoslawienstwo lekarza dla mojego planu.)) no i wyniki M (nie mialam czasu dzis zadzwonic). lilka Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 08:54 To dobre wieści!!!! No na pewno nie są złe... Wczoraj nie mogłam być o tej porze na forum dlatego dopiero teraz piszę. Kociak to Ty od wczoraj clo a ja od jutra, z tym że ja całą tabletkę. Po całej zawsze mam 1 pęcherzyk dominujący, naprzemian raz na lewym, raz na prawym jajniku. Ja też myślę, że coś innego u mnie nie tak, bo już 5 raz będę próbować z clo a nie wychodzi pomimo jajeczkowania. Czas pokarze... A może nam się uda? Fajnie by było... Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:00 Cześć Tymonka Ja dzis zaczynam clo. Normalnie całą garść prochów przyjmuję. U mnie połówka clo, bo lekarz powiedział, że przy takiej ilości hormonów, jak ja przyjmuję dużą ilością clo mógłby mi bardzo zaszkodzić .Pewnie chodzi o przestymulowanie. We wtorek mam monitoring, mam już igły i szczykawki do pregnylu No robimy wymaz do cytologii i posiewu. Mam super miejsce w W-wie polecone przez koleżankę z forum - w przyszłym miesiącu zapisuje sie na drożność. Ciekawi mnie, jak zadziała na mnie clo Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:03 Też jestem bardzo ciekawa. W przyszły wtorek tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:08 Tak przyszły wtorek Juz się doczekac nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:20 Ja też, wtorku a potem mojego piątku! To na razie luz, można świętować Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 09:21 a jak się czujesz po clo? nie boli Cie brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 10:55 Nie jest źle. Czasem coś tam tli w podbrzuszu ale to nic wielkiego. W końcu jajniki pracują, żeby wychodować ten pęcherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 18:11 DZisiaj ja ide na piwo do dupy z tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 18:12 Hihi oby pomogło jak mi. Może odrazu 4, żeby zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Wczoraj nie mogłam... 11.04.06, 20:41 ja durna na badania nie poszlam zjadlam sniadanie!!! co za idiotyzm, no. jutro ide, wiec piwa nie moge... o ile oczywiscie zno9w sie nie rozpedze i nie zjem sniadania o swicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 08:24 Jezu, ale mi się porobiło. Nawet nie mam siły "rozmawiać", starcza mi energii tylko na czytanie. Źle się czuję po tych wszystkich lekach. Cisnienie mam niekiepskie (80/50), ciągle boli głowa ale pielęgniarka zabroniła mi przyjmowac leki przecibólowe, bo w końcu nabawie sie marskości wątroby. No i niedobrze mi Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 12:52 Oj Ty bidulo! Musisz jakoś przetrwać, pamiętaj jaki cel tego! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 12:56 Pewnie, że dam radę Tylko jeszcze przyjemnie by było, gdyby mąż pomagał, a nie utrudniał Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 16:00 no, bo badaniach kociak, meze tak maja czasem Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Wczoraj nie mogłam... 12.04.06, 17:32 Nie martw się, wiele dziewczyn jest z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś