Dodaj do ulubionych

dosc tego - czas na odwyk od forum

24.04.06, 08:02
podjelam decyzje. skoro mam jesc duphaston, ktory w moich cyklach moze dzialac antykoncpecyjnie to zostawiam na te 3 cykle mierzenie, forum, internet po pol dnia, zamaist tego lepiej M sie zajme. i zyciem. tutaj wegetuje a nie zyje. bede wpadala w razie waznych wypadkow, albo jak ktos cos zawola na poczte. zostaje do konca cyklu, czyli jeszcze kilka dni, a potem ide zyc.
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 08:06
      Nie wierzęsmile
      A komu bede marudziła?
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 08:39
        zanim dostane @ jeszcze bede, a zajrze tez jak ci poszlo. na poczte bede zagladala.
        • 56at Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 08:41
          dagps a do skrzynki zajrzałąs?
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 08:50
            a tak. dziekuje bardzosmile tam tez bede tylko w wyjatkowych sytuacjach, no i oczywiscie wracam jak tylko zaczne hsg i stymulacje w sierpniu. moze jestem naiwna, ale ciagle wierze ze uda mi sie samejsad czy tez bardzo chce wierzyc...
            • 56at Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 08:53
              trzeba wierzyć smile
    • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 09:02
      Dagmara wiesz, że ja dzisiaj sprawdzam, ćzy owulacja była
      Okropnie sie denerwuję Normalne, że mam tysiące objawów ciązy, których jesczze
      być nie może
      Jezu dobrze, że dzis sie czegos dowiem
      Wierzysz we mnie Prawda?smile
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 09:40
        tak, ja bardzo wierze, wiec ty sobie mozesz odpoczacsmile
        bede tu jeszcze przeciez kilka dni, a i tymonka i mila tez beda, dluzej niz ja. masz stresa co? odpowiedz w poscie "monitoring" bo tam eszforcik z siedlec ma klopot.
        • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 09:55
          Oj cholera mam stresa
          Do tego przed chwila kożenka powiedziała mi, że jest w 4 miesiącu ciązy no i
          się zaczęło ... rozmowa o objawach itd Szok
          Nie moge się doczekac do 17 Ta wizyta spowoduje, że albo sobie odpuszczę, bo
          owulacji nie było, albo zgłupieje - jesli była
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 09:56
            no to odpuscimy razem, albo bede tu jeszcze dzis jesli zglupiejesz. o ktorej wracasz, z wizyty to przyjde na forum
            • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:00
              Około 19 powinnam wrócić
              Jesli nic z tego to szykuje się do hsg i będziemy na podobnym etapie
              Tyle, że ja tego zabiegu nie przeżyję, więc będe się musiała ze wszystkimi
              porzegnać
              A teraz z tego stresu boli mnie wszystkosmile
        • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:08
          Twoja decyzja Dagmarasad Szkoda, ale jak ma być Ci lepiej......
          Ja na razie zostaję, póki co nie wyobrażam sobie życia bez forum.
          Byłam już u gina i niestety pęcherzyk nadal 15 mm, nic a nic nie urósł od
          piątku. Od jutra duphaston. To ta moja choroba prawdopodbnie wpłynęła na
          zmarwnowany cykl choć wczoraj w bólach zmusiłam się do szybkiego sexu. A potem
          zrobiłam a psik i wszystko ze mnie wyleciało. Idę się kurować. Może Kociakowi
          się uda chociaż.
          • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:12
            Żle się dzieje
            Cos kiepski ten miesiąc, nie wiem czy się wyłamę
            • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:39
              O której u Ciebie wizyta?
              • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:40
                Ide na 17
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:21
            msyle ze jakby we mnie choc drgaly jakies pecherzyki i byalbym na stymulacji to bym stad na jeden dzien nie poszlasad a teraz to i tak tylko wiara w cuda najblizsze trzy miesiace. zastanawiam sie co z wzw, nie szcezpilam sie, moze wykorzystam ten czas na to. nie wiem czy to dobrze, ciagle mam nadzieje ze zaraz bede w ciazy.
            • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:24
              Ja jestem po rocznej przerwie z forum
              Nic mi to nie dało więc wróciłam
    • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:03
      A najbardziej po tych prochach zaczyna nawalc mi trzustka
      Okropnie kłuje, coraz bardziej
      Biore cos osłonowego na żółądek, ale na ultoce chyba przy encortonie było w
      nieporządanych skutkach zapalenie trzustki
      Miło by było
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:05
        dobrze, ale jakby mnie nie bylo to pozegnaj sie po hsg przez poczte.
        • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:11
          Pożegnam sie przed hsg bo po to tylko możesz przyjść na pogrzebsmile
          Jakby co to w Ząbkach będe chowana
    • bo.tak Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:08
      Powodzenia Dagps! Życze ci powodzenia i wymarzonego potomka wkrotce. Trzymam
      kciuki, nie daj sobie odebrac nadziei i nie myśl ze cuda sie nie zdarzają smile
      Sciskam mocno i pozdrawiam!
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 10:09
        dziekujesmile najblizsze trzy mieisace beda wiara w cudsmile bo nie pozostalo nic innego jak na ten czas.
        • magasi9 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 11:43
          mnie sie to nie udalo (odwyk)
          ale teraz jade do Polski to moze zapomne o internecie i dziecku (bo bede sama,
          a bez faceta to z dziecka nici)
          i zajmij sie mezem, a jeszcze lepiej niech on sie toba zajmie smile)))

powodzenia!

ps. do mnie @ przyszla 5 dni wczesniej buuu,sad((( i nawet nie zdaze do meza na
          owulacje w maju sad((((
          a wsciekla bylam jak nie wiem, nic sie nie da zaplanowac!
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 14:43
            tak to jest z tym durnym zyciem, planujesz, planujesz a potem sie okazuje ze duphaston konieczny w taaaaaaaakich cyklach...

chyba sie troszke obrazilam na zyciesad
    • dooh2 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 12:22
      No to dobrze moja drogasmile To dokladnie tak jak ja.. Tez czekam do sierpnia, tu
      zagladam czasami, regularnie i wiernie, ale juz z mniejszą intensywnością.
      Chyba po prostu przechodze okres buntuwink) Trzymaj się, do usłyszenia w
      sierpniu. Moze cos sie wczesniej 'wykluje'smile) pozdrawiam.
      Aga
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 14:43
        i tobie niech sie wykluje, a jak nie to w sierpniu jedziemy dalej. twardym tzreba byc...
        • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 14:52
          czerwiec piękny miesiącsmile
          • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 14:52
            maj czerwiec ups...smile
            • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:12
              czerwiec tez moze bycsmile y jestes niezla dopiero. czerwcowesmile hywink u mnie w rodzinie prawie wszystkie czerwcowe, moi rodzice, rodzenstwo rodzicow i babciesmile tylko ja jakas styczniowasmile kurcze, marzylam sobie zeby bylo styczniowe. takie jak ja troche ni stad ni z owad. ale jeszcze mam lipcowa siostre jakby cos...
            • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:12
              o, ale m jest sieroniowy to moze mu by tak zajsc w ciaze na urodzinysmile
              • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:14
                Mój tez sierpniowy i ja sierpniowa
                Lurcze znowu jakies znaki:-0
              • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:15
                No widzisz każdy miesiąc jest dobry, ale ten czerwiec genetycznie to mi
                najbardziej. Styczeń lepiej nie, bo ten już nie da rady więc wchodziłby w grę
                dopiero następny rok więc już niech ten czerwiec będziesmile
                • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:30
                  tez tak mysle, styczen juz lepiej nie...

a ty kociak sobie nie wmawiaj znakow wink
        • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 14:52
          jeszcze inspekcje zrobie wieczorem jak kociak po wizycie i zebym jeszcze przed odejsciem zdazyla sie dowiedziec co u mili do nieba. kiedy ta @ przyjdzie, no... duphaston dopiero wczoraj skonczylam, wiec moze jutro albo pojutrze byc po wszystkim.
          • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:02
            Będziemy z aToba tęsknicsad
          • kociaczek22 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:03
            Zreszta co ja się będę rozklejać
            Może i ja po wizycie odpuszcze sobie
            Zajme się przygotowaniami do zabiegu: posiew idealny dzis odbiorę cytologię
            Pewnie bede tak zestresowana, że nawet o forum nie pomyslę
    • korlewna Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:11
      hihihi..... ja stawiam na to, ze wytrzymasz 2 dni wink)

• dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:14
        moze nie widac, ale jestem zdeterminowana. popatrzylam swoje posty od wrzesnia czy sierpnia jak do was przyszlam taka przemadrzala, boze jak jak sie poplakalam, spokornialam tutaj...

no chyba ze cos sie mi porobilo w tych durnych jajorach i @ nie przyjdzie to zostaje, ale ta opcja raczej malo prawdopodobna. duphaston to zawsze duphaston, jeszcze nie zawiodl.
    • ziena77 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:22
      A ja nie rozumiem dlaczego chcesz odpuścić sobie forum. Ja tu mam takie
      wsparcie w Was Laski! To tak jakbym codziennie spotykała sie z przyjaciółką i
      to o porach jakich mi się chce, kiedy potrzebuję. Fantastyczne! Fakt, że ja
      dopiero zaczynam Was poznawać(4 miesiac jestem z forum). Juz mi trochę smutno
      bo w czerwcu wyjeżdżam do Danii na 3 mies. i nie będę miała czasu na codzienne
      wizyty ale chociaż raz w tyg. zaglądne do Was. Zreszta to dopiero w czerwcu.
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:29
        to nie dlatego, ja potrzebuje odpoczac, potzrebuje robic cos wiecej niz siedziec tu do 11 z nieumytymi zebami, a potem glodna od 14 do 17, potem znow do 22 az mi sie przypomni ze ludzie to istoty ktore jedza. uznalam ze przeginam, ze nie ma w moim zyciu nic fascynujacego poza lh i fsh. skoro i tak bede zarla ten durny progesteron, to chce sprobowac pozwolic na to zeby zycie i zachodzenie w ciaze odbywalo sie bez mojej usilnej kontroli. skoro i tak duphaston bedzie mi wyznaczal cykle, to po co termometr - dodatkowy stres jak patrzysz a tu znow wykres wskazuje na wchlanianie sie pecherzykow. nowy zapis nowy dol. mam niepowtarzalna okazje pozyc te 3 cykle bez tej kontroli, zaufac lekarzowi i po prostu zobaczyc co sie bedzie dzialo samo. potem moze juz nie byc tak latwo, moze to ostatnia okazja do tego, zeby choc troszke sie zapomniec. potzrebuje jak to mowi bliska mi osoba "dorzucic drewna do ognia" w moim zwiazku. nie potrafie byc perfekcyjnie zorientowana w swoich hormonach i jednoczesnie uwazna na to co sie dzieje w moim zwiazku.

ale czasem przyjde, podac swoje nowe wynik, albo zobaczyc wasze postepy. tylko wierzcie we mnie bradziej niz krolewna wink
        • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:39
          Można zrozumieć. Ciesz się życia a wszystko się kiedyś ułoży.
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:44
            sad
            okropnie sie czujesad moze dlatego chce sobie ukrasc te trzy miesiace wiosny...
        • ziena77 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:44
          No tak, to juz jak uzależnienie od internetu. Moze i warto troszkę przystopować
          w Twoim wypadku. Jest wiosna, robi się coraz cieplej. Może na jakieś pikniki
          majowe będziecie wyruszć. Świetna sprawa. Aczkolwiek nie opuszczaj nas tak do
          końca. Wierzę w Ciebie, że Ci się uda zostać mamą! Trzeba uwierzyć w siebie, w
          bociany ,kapustę, itd smile Żyć zgodnie ze swoimi zasadami. Zobacz na mnie. Tak
          się bałam, że przez te Clo(że nie wzięłam) będę miała problemy a tu
          niespodzianka. I to jaka!
          • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:47
            No naprawdę ten Twój przypadek jest krzepiący!
            Dagmara rzeczywiście musisz odpocząć od tego wszystkiego. Za dużo czasu
            poświęcasz na te sprawy... ale mądra jestem a sama co robięsmile
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:54
            juz sypalam sol na parapet - we wszystko juz chyba wierze
            • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 15:55
              dzieki dziewuchy, odpoczne sobie i wroce. wsrode jeszcze powiem jak wyniki, ale dzwonili ze nie najgorsze, niewiele gorzej niz rok temu.
              • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 16:45
                Jasne a jak za nami zatęsknisz to wracaj, z przyjemnością Cię tu zobaczymy!smile
              • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 17:19
                Och, Daga właśnie przeczytałam, że znikasz. ja też od paru dni starałam sie jak
                najrzadziej zaglądać bo sie nakrecam tak abrdzo ze fiksuje juz powoli. Tez bede
                wpadać , moze częsciej troche. Racja trzeba życ no i pozwolic by życie nas
                poprostu zaskoczyło. Ja mam wizyte we śrdode, zobaczymy co sie podziało z
                pecherzolami. A kociak o której ma usg?
                • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 17:38
                  A ja ostatnio się bardziej skupiam na Was niż na sobie i może to będzie moja
                  szansa właśniesmile
                • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 17:59
                  o 17 miala!smile zaraz bedzie
                • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:01
                  no to jeszcze w srode na pewno sie tu spotkamy, bo pochwale sie moimi "niewele gorszymi niz w zeszym roku wynikami". juz chce je zobaczyc.
                  • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:11
                    piszcie piszcie bo musze sie naczytac przed detoksem wink
                    • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:22
                      Ja teraz to zaglądam tu ze względu na Wassmile Tymonka tez tak mam własnie, że
                      dzięki temu nie skupiam sie na sobie. Ale nie mogę spdzac całego dnia przed
                      komputerem - przed południem w pracy a popoludniu na forum bo oczy strace
                      niebawem smile Ja juz jestem uzależniona i zniknąć nie bardzo potrafie. Momentami
                      jak tu wpadam to już nie nadżąm z czytaniem i nadrabianiem zaległości. Ale
                      staram smile))
                      • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:36
                        A co se będziemy żałować jak nam z tym dobrzesmile
                        • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:55
                          noo właśnie smile)) mimo wszystko wydaje mi sie że trzeba tu bywać. Ja jakoś tak
                          czuje że powinnam choćby po to by dzielić się tym co sama już wiem. Kiedyś też
                          tu trafiłam częściowo zielona i tylko dzięki temu forum lecze sie u dobrego
                          lekarza i wiem co wiem. Teraz staram sie byc tuatj i służyć pomocą innym
                          dziewczynom, które nie wiedzą od czego zacząć. Na ile potrafie oczywiście. Mam
                          zamiar tutaj tez sie zjawiać jak juz bede w ciąży (bo będę oczywiscie!!!) żeby
                          żadna z zaglądających tu dziewczyn nie traciła nadziei. Amen.
                          Oczywiście zamierzam zachować umiar tzn moge tu nie zaglądać np co 3 dni na
                          godzinke, dwie. Tak sobie założyłam. Póki co smile)
                          • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:00
                            Ojjj to ze mną troszkę gorzej, bo muszę codziennie i w każdej wolnej chwilismile
                            • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:07
                              No ja póki co niestety tez tak musze smile czesto i ciągle. Na razie zakłada te 3
                              dni postu. Ale czy sie uda? To sie zobczy. Mam nadzieje ze pomoże mi w tym
                              ładna pogoda, bo bede znikać na jakieś spacery, rolki rowery i inne joggingi smile
                              • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:10
                                Mi chyba tylko wakacje są w stanie pomóc. Po prostu nie będę miała wyboru. Ale
                                ból będzie.
    • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:24
      No Daga pochwal sie natychmiast tymi wynikami. Dobrze ze nic sie nie
      pogorszyło. To już coś przy pCOS. Ja tam na srode za bardzo sie nie nastawiam,
      bo czuje jajniki dalej. Dla formlaności ide, no bo trzeba coś robic.
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:27
        pogorszylo, ale troszke, za to prl spadla podobno, o ile sie pani nie pomylila, bo maja nas dwiesmile prl to juz duzo bo nie bede musiala sie faszerowac bromkami przed stymulacja tylko na samym duphastonie. zobaczym w srode. ale bede miala dzien ta sroda, z klamry metabolicznej jade prosto na rozmowe w sprawie pracy,m jak nie zasne wzrosnie szansa ze mnie przyjma wink
        • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:50
          Ooo, no proszę to widze, że taka sama u ciebie tendencja z prolaktyna jak u
          mnie. Tez kiedys była wyższa i żarłam bromek, a teraz to aż myslalam że
          pomylili wyniki bo wyszła idealna! Sama mnie pocieszałaś że to na pewno nie
          pomyłka, więc teraz ja tez tobie to powtarzam!
          No i 3mam kciuki za rozowe o prace. Oby ci sie udało jeżeli tylko ci zależy na
          niej!!!
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:52
            oj zalezy. mam wymarzona doslownie, ale tylko pol etatu, teraz szukam drugiego pol, a ta prawie taka sama tylko w nazwie instytucji jedno slowo inne i adressmile
            • mila_do_nieba Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 18:58
              No to 3mam kciuki, mimo wszystko. Trza coś w końcu robić. Ja wychodze z
              założenia że lepiej zrobić jakikolwiek krok niż stać w miejscu. A to o czym
              marzymy prędzej czy później nas samo wtedy znajdzie smile
    • krychaw Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:03
      dag-Ty się żegnasz,jakbyś umierac miała...No,ale życzę żebyś już nie musiała tu
      w ogóle zaglądac.Szkoda,że nam ten kwiecień nie wypalił.Nienawidzę tego uczucia
      bezsilności,że chocbym nie wiem co robiła,to i tak w efekcie końcowym g...ode
      mnie zależy.
      w każdym razie-będzie tu trochę pusto bez Ciebie.Czy w razie czego mogę
      pomarudzic Ci na skrzynce?
      • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:09
        oczywisciesmile marudz marudz. zeganm sie namietnie caly dzien, ale to dlatego ze tak jestem bardzo uzalezniona od tego forum, termometru, analizy hormonow. sie smialam ze w cv wpisze w zainteresowniach endokrynologie ginekologiczna. nie umieram, jedno jest pewne. no, prawie pewnewink
        • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:11
          Specjalizacja: pęcherzyki Graffa i PCOs hehe...
          • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:16
            i jeszcze dieta cukrzycowa wink napisze w liscie motywacyjnym ze jestem zdyscyplinowana, dokladna i znam wartosci indeksow glikemicznych wink
            • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:20
              Buahaha, ej nie odchodź może jednak co? Kusicielkasmile
              • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:24
                idz ty diable maly, wroce przeciez. jak tak sobie siedze tu z wami i gadam o pie..ch z cierpieniem w podtekscie to nie hcce odchodzic, ale serio, jednoczesnie czuje ze trace cos waznego siedzac tutaj. przy calej wdziecznosci dla was - pojde jednak na troche.
                • tymonka30 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:26
                  No okej okej, nie będę już namawiać. To są takie nasze małe-duże wybory...smile
                  • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.04.06, 19:29
                    czuje ze dobry. jak sie pomyle to przyjde i sie przyznam. tak se mysle.
                    • dagps czas na odwyk od forum, a tu pomysla mam. 24.04.06, 19:34
                      wink no kurde teraz jak odchodze na trzy miesiace to wpadlam na pomysl ze moglam sobie przeciez ustawic "reload every 5 seconds" zamiast klikac odswiez co chwila, nie? wink))))))))
                      • dagps Re: czas na odwyk od forum, a tu pomysla mam. 24.04.06, 21:03
                        a ten cos nie przychodzi z tej pracy no...
                        przez niego na forum siedze wink
    • dagps no to czesc dziewczyny! 26.04.06, 14:55
      dostalam @.
      mozecie o mnie byc spokojne, wyniki jak na pcos nie sa jeszcze zalamujace, wiec jestem silna i mam duzo wiary. czasem wpadne, ale pogadamy raczej jak zaczne stymulacje. albo zajde w ciaze, bo oczywiscie przyjde powiedziec jak tego dokonalam z takim pcos jak mojesmile
      w sumie to nie jest dobrze ale i nie najgorzej, bardzo ciesze sie prl bo spadla sama z 39 na 9! a nie reagowlaam wczesniej na lekismile

kochane, wszystko bedzie dobrze. mocno trzymam za was wszystkie kciukismile

pozdrawiaja was panie lekarki z kliniki endokrynologii panstwowego szpitala klinicznego w bialymstoku - ciesza sie ze sa takie swiadome, zorganizowane i zdeterminowane pacjentki jak wysmile nie wiedzialy ze jest takie forumsmile teraz juz wiedza czemu wymagamy konkretnego leczeniawink
      • asiunia555 Re: no to czesc dziewczyny! 26.04.06, 14:59
        powodzenia.i wracaj szybko z "fasolką" w brzuszku.
        • kociaczek22 Re: no to czesc dziewczyny! 26.04.06, 15:04
          Ino sie odezwij czasemsmile
          Jak zaczniej się stymulowac koniecznie daj znać. Pewnie ja dalej będe na
          hormonkach to będziemy miały o czym pogadać.
          Czasem jakies maila tez mogłabys wysłać, tym bardziej, że zapraszałas mnie do
          siebie. PamiętaszsmileWpadnę z flaszeczką i poryczymy sobie troszkę, jak to po
          alkoholu bywasmile
          • dagps Re: no to czesc dziewczyny! 26.04.06, 15:21
            paaamietamsmile
            • tymonka30 Re: no to czesc dziewczyny! 26.04.06, 15:36
              Do miłego!smile
    • dagps czy ja jestem normalna? 18.05.06, 09:01
      ktos wie jak sie stad wychodzi?
      • asiunia555 Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 09:06
        jesteś normalna. zupełnie. ale za bardzo nas lubisz....smile))
        • dagps Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 09:14
          smile) jasnesmile kurcze, miesiac mi juz zajelo odchodzenie, ze tzry dni wytrzymalam. krolewna miala racje. musze byc dzielna, mam przeczucie ze to pomoze.
          • asiunia555 Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 09:16
            no to co zamierzasz??? smile
      • mimi282 Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 09:17
        a po co chcesz wyjść? nie wychodz........no chyba że ci sie uda zaciążyć...to
        se idź!!! no...oczywiście na inne forum może...forum rosnących brzuszków? he he.
        i poczekaj tam na mnie....może kiedyś sie dokulgam.....
        • otylkaa ja też próbowałm... 18.05.06, 09:22
          i wytrzymałam 1,5 tygodnia... a potem jak sie dorwałam to siedziałam parę
          godzin czytając wszystko od ostatniego przeczytanego przeze mnie postu!! To
          jest jak nałóg... wink))
      • korlewna Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 10:09
        Dagps.... stad sie nie wychodzi. Nawet ciąża nie jest powodem do opuszczenia
        forum smile).... hihio
        Ja codziennie stąd chcę uciec i jakos mi nie wychodzi, bo jestem ciekawa co u
        ktorej sie dzieje, a potem jak poczytam, to nie moge się opanowac, zeby czegos
        nie skrobnąćwink
        • dagps Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 10:33
          no i wlasnie... nadal zamierzam isc na troche stad, do stymulacji, jak mnie nie bedzie to znaczy ze odwyk dzialawink jak bede to znaczyze kurcze bez was ani ruszwink
          • asiunia555 Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 10:40
            Dagps ja podobnie. decyzją wczorajszą mam próbować naturalnie bo mam szanse....
            chociaż ja i tak chcę zbadac te głupie hormony.
            także jako że mam nic nie monitorować przez 3 miesiące to mogłabym sobie też
            forum odpuścić. tylko jak???
          • dooh2 Re: czy ja jestem normalna? 18.05.06, 11:06
            a może stopniowo? Ja jestem codziennie ale sie raczej nie włączam do dyskusji.
            No chyba, że mogę komus udzielić cennej informacjiwink)
            Z drugiej strony, gdyby tak każda z nas poszła na odwyk to co by pozostało??
            Pozdr.
            Aga
            • dagps dooh - buziaczek ;) stopniowo dobra rada 18.05.06, 22:39
              wyjezdzam na trzy dni, wec moze jak wroce to nie otworze forum przed lodowka
              • dooh2 Re: dooh - buziaczek ;) stopniowo dobra rada 19.05.06, 09:45
                ee zas se otworz!!! Ja tam se otwieram codzienniewink)) A jak ktoras zajdzie a ja
                nie bede wiedziec??? I milo czytać dobre wiesci jak dzis.. Skads trzeba czerpac
                nadzieje. Ja ,na ten przyklad, mialam sliczna owulacja, sliczne cialko zolte a
                dzis zaczynam 'sliczna' @... Mialam ochote czyms rzucic, naprawde. No rece
                opadaja. Wieczorem przychodza znajomi z malym dzieckiem i drugim w drodze.
                Poumartwiam sie, co mi pozostałosmileTez całuski i udanego wyjazdu!
          • tymonka30 Re: czy ja jestem normalna? 19.05.06, 19:13
            Proszę Cię nie odchodź, mi się tak namieszało, jak mi wypadnie stała
            forumowiczka od pocieszania to się wieszam!!!smile
            • tymonka30 Re: czy ja jestem normalna? 19.05.06, 19:14
              Poza tym nic na siłę.
              • dagps Re: czy ja jestem normalna? 22.05.06, 09:03
                na sile nic, wyjechalam na weekend, i teraz umiem otworzyc 3 watki a nie wszystkie od gory do dolu. bede czasem zagladac, pisz do mnie na poczte, dalam ci prywatna? jak nie to masz ja jeszcze raz na gazetowej.
                spokojnie z ta miesiaczka, zaraz bedzie dobrze, dlugi cykl jest meczacy bo dluzej niewiadoma, trzymam z toba.
                • tymonka30 Re: czy ja jestem normalna? 22.05.06, 13:46
                  To będzie chyba po prostu dagps@gazeta.pl?
                  • dagps Re: czy ja jestem normalna? 22.05.06, 17:37
                    na tymonka30@gazeta.pl wyslalam ci mojego niegazetowego maila. jakby kociak chciala, albo ktoras ze wspolpogadanek naszych to dawaj im tez.
                    • asiunia555 do dagps lub kogoś kto wie 22.05.06, 19:57
                      byłam dzisiaj sprawdzić koszty badań hormonalnych. oj można się naciąć. różnice
                      w laboratoriach to nawet ponad 10 zł za jeden hormonik. więc się nazbiera.
                      i tu mam pytanie: czy poza LH FSH prl tsh estradiol i testosteronem zbadać też
                      dheas i androstendion? bo komuś w jakimś wątku piałaś o tym że nieraz
                      testosteron wychodzi ok a te dwa są złe. czy mogę je zrobic za jednym kłuciem
                      czyli też w 3 dniu? czy nie warto tracić kasy i najpierw sprawdzić te
                      podstawowe.
                      pozdrawiam i dziękuję za pomoc.asia
                      • dagps Re: do dagps lub kogoś kto wie 22.05.06, 21:13
                        hm, zrob podstawowe, jak one wszystkie beda ok i wecej tych policystycznych nie uwidoczni usg to daj se spokoj, a jak cos w tych wyjdze nie dobrze, to wtedy zrobisz dheas i androstendion, jedno klucie wiecej a moze zaoszczedzisz. no, chyba ze w lab sa jakies promocje pakietowe wink
                        • asiunia555 Re: do dagps lub kogoś kto wie 22.05.06, 21:21
                          dzięki. promocji nie ma smile) a szkoda...
                          bo by się przydałysmile)) ok. to zrobie te podstawowe. bo ten dheas i andr to
                          stosunkowo drogie porównując do lh i fsh. więc wolałabym nie wydawać aż tyle
                          kasy...a i tak ta reszta to tyle kosztuje...ciekawe tylko ile na @ sobie
                          poczekam jeszcze....???
                          mam jeszcze do Ciebie pytanie: a aptece pytałam o kwas foliowy ten puritana
                          Pani nic nie słyszała o tej firmie chociaż jest jedna z wymienionych na stronie
                          internetowej jako dystrybujących produkty puritana. pytała mnie czy mają one
                          świadectwo rejestracji ministerstwa bo wtedy by łatweij jej było zamawiać. czy
                          możesz mi proszę z ulotki podac to info. sorry ze tak Ciebie męczę ale jestes
                          na forum główną specjalistąsmile
                          • dagps Re: do dagps lub kogoś kto wie 23.05.06, 08:42
                            wyrzucilam ulotke wink ale mam importera: holbex w piasecznie. www.holbex.pl
                            na stronce puritana nie ma ulotki.
                          • lolilo Re: do dagps lub kogoś kto wie 23.05.06, 10:11
                            a ja bym sprobowala sie potargowac z albem i zrobic od razu- wszytskie.
                            tzn- zalezy czego szukasz, ale jesli masz podejrenie pco i hirsutyzm- to jelsi
                            ci wyjdzie normalny testosteron- to i tak bedzisz szukac dalej i oznaczac hor.
                            nadnerczy-
                            a jesli ci wyjdzie patologiczny- to bedziesz szukac przyczyn i oznaczac te
                            hormony.
                            aha jeszcze nie zapomniej o shbgsmile
                            no i pewnie lepiej zrobic wolny testosteron (tutaj jest tylko troche drozszy
                            od calkowitego).

jelsi badasz tylko kontrolnie- a nie masz pdjrzenia pco- to rzeczywsicie
                            wystarczy pakite podstawowy.

pozdrawiam

lilka
                            • asiunia555 Re: do dagps lub kogoś kto wie 23.05.06, 10:16
                              hirsutyzmu nie mam.
                              mam niepękające pęcherzyki. chociaż w bieżącym cyklu gin stwierdził że obraz
                              usg sugeruje pco. ale to tylko raz na usg. pzoa tym mam dlugie nieregularne
                              cykle.
                              • asiunia555 Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 08:07
                                Dagmara a co Ty sądzisz na temat badania prl z testem MCP? część dziewczyn
                                pisze że to nie żadnego znaczenia obecnie, a np. Kociaka lekarz na podstawie
                                bardzo dużego wzrotsu prl po obciążeniu stwierdził u niej hiperprolaktynemię, a
                                podstawową ma w normie.
                                • dagps Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 11:47
                                  szczerze nie wiem co o tym sadzic, moj lekarz mowi ze juz sie tego nie bierze pod uwage, ale ostatnio coraz mniej mu ufam - ostatnio kolezance dawal clo bez monitoringu - z jednej strony wierze w jego doswiadczenie i skoro u niej ladnie rosna, to dawka ustalona na kilka cykli, ale ja nie mam takiej jak on pewnosci ze nastepe cykle organizm zareaguje tak samo. nie wiem co z tym badaniem prl...:
                                  • asiunia555 Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 11:56
                                    no wlaśnie. kurczę dziwne to wszystko....a Ty miałaś badaną?
                                    • dagps Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 12:51
                                      nie mialam, tylko podstawowa. u mnie byla chyba wynikiem stresu, bo bez leczenia spadla z 39 na 9, wiec teraz wszystko ok. chociaz towink

a dzis dostalam@.
                                      • asiunia555 Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 13:04
                                        to nawet bardzo dobrze!!! i tak masz wiele innych rzeczy żeby się nimi martwić
                                        więc po co jeszcze prl??? ja zbadam chyba tylko podstawową...na począteksmile
                                        a Twoja @ no cóż....szkoda że przyszła ale przynajmniej zaczynasz nowy cykl...a
                                        każdy nowy cykl jest inny więc nic nie wiadomo jak to będzie i kto wie może się
                                        akurat uda....bardzo Ci tego życzę.
                                        ja też czekam na @. i na zbadanie hormonków. zastanawiam się tylko czy
                                        posłuchac gina i odpuścić sobie monitoring na razie skoro jestem naturalnie.
                                        ale z drugiej strony nie wiem czy wytrzymam zeby nie wiedziec czy cos w ogóle
                                        urosło w polwoie cyklu....
                            • misia.14 Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 12:56
                              a czy badania hormonalne nie sa refundowane z NFZ?
                              • dagps Re: do dagps lub kogoś kto wie 24.05.06, 20:06
                                haha, sa ale kto ci da skierowanie? od panstwowego nie wydebilam nawet na prolaktyne przy polrocznym braku @, moj przyjmuje na nfz ale kolejka od dzis to tak pewnie do listopada, a ja tyle zcasu nie mam. znam kilka dziewczyn ktore dostaly skierowania na nfz. a;le to kilka.
    • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.05.06, 20:07
      asiunia, nie marnuj monitoringu, moze cos fajnego pokaze. albo waznego.
      • asiunia555 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.05.06, 20:35
        Dagmara. może masz rację...sama nie wiem, gin mi mówi że powinnam wyluzować nie
        liczyć dni, nie monitorować,
        a ja bym tak chciała, ale...jakbym wiedziała że coś rośnie to działania są
        wiadomo czujesz ze coś moze być. a jak wiem że nic nie rośnie to przynajmniej
        czekam na @ i nie dziwie się że przychodzi.
        no ale z drugiej strony chciałabym wyluzować nie monitorować ale nie wiem czy
        potrafię.
        • dagps Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 24.05.06, 22:44
          ja juz wiem ze do kazdej nowej decyzji musze dojrzec sama i dopiero po czasie dziekuje ginowi kazal nie mierzyc, ja mierylam, stresowalam, teraz sama przestalam mierzyc ale chyba jest mi trudniej, bo ostatnie dni przed koncem duphastonu placze na widok bucikow, tak to przynjamniej wiedzialam ze na pewno nic nie bedzie.
          • asiunia555 Re: dosc tego - czas na odwyk od forum 25.05.06, 10:14
            no właśnie to jest to uczucie.... że przynajmniej wiesz że nic nie będzie i nie
            jest się tak bardzo rozczarowanym...
            ja teraz zrobię hormony -chociaż gin mówi że jeżeli jest dezycja że do końca
            wakacji próbuję naturalnie to nie ma sensu ich teraz robić - a ja robię sama,
            nie słucham go. chcę sprawdzić co wyjdzie.
            mówi zeby nie monitorowac w tym czasie że jak ma być natura to natura a nie
            podglądanie...a ja nie wiem czy to wytrzymam. tak jak teraz starania i tak były
            chociaż usg pokazywało tragedię...no bo zawsze jest to ...a może jednak.
            chociaż i tak czekam na @ bo wiem że nic nie będzie i mnie nie załąmie jej
            przyjście... a bez monitoringu...z jedenj strony zyjesz więszką nadzieją a
            potem większe rozczarowania jak jest @.
            zupełnie nie wiem co robić. M. mówi żebym zrobiła tak aby czuć się komfortowo a
            ja nie wiem . nie wiem. nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka