Dodaj do ulubionych

Clo+estrofem+progesteron

26.04.06, 14:06
Witam ponownie i mam pytanie.
Jestem po laparoskopii( nakłute jajniki)i mam rozpocząć kurację - najpierw
Clo, potem estrofem a potem progesteron domięśniowo. Czy któraś z Was
przeszła takie leczenie? Jeśli tak, to jakie efekty? I jeszcze jedno - jak z
tyciem podczas kuracji?

Pozdrawiam

Jagoda
Obserwuj wątek
    • stauros1 Re: Clo+estrofem+progesteron 26.04.06, 18:27
      Cześć. Ja brałam estrofem przez 28 dni (od 1go dc), potem clo 5-9 dzień i
      dostałam zastrzyk z pregnylu. Brałam to pierwszy raz. Od 5 dni spóźnia mi się
      @. W sobotę robię test, bo pierwszy, który robiłam wyszedł negatywny. Po
      estrofemie na początku troszkę źle się czułam, ale szybko to minęło. Organizm
      się przystosował. Po clo przytyłam, ale niedużo. Ja mówię, że raczej spuchłam,
      bo waga ta sama, ale obrączkę musiałam zdjąć, bo puchły mi palce i bałam sie
      nosić. Clo brałam jakieś 20 dni temu a palce cały czas zdarza sie, że puchną.
      No ale ogólnie jest OK. Po orgametrilu to ja przytyłam 12 kg w miesiącu, więc
      tym razem jest rewelka. Jeśli w sobotę test okaże się pozytywny, to znaczy, że
      to dobra kuracja. Jeśli nie-walczę dalej.Pozdrowionka
      • zlotajagoda Re: Clo+estrofem+progesteron 26.04.06, 20:19
        Dzięki za odpowiedź.
        Ja mam trochę inny "system" - Clo 2-6 dc, Estrofem 8-15 dc, zastrzyki z
        progesteronu w 23 i 25 dc. W razie niepowodzenia od następnego cyklu
        zwiększenie dawki Clo.
        Pocieszyłaś mnie trochę z tym tyciem, bo tego obawiam się najbardziej. Też
        miałam taką sytuację jak Ty, ale ja przybrałam "tylko" 11 kg smile i z trudem
        wielkim to zrzuciłam. Nie chciałabym tego przeżyć jeszcze raz.
        A jak z nastrojem? Miałaś duże huśtawki?
        Trzymam kciuki wyniki Twojego sobotniego testusmile

Pozdrawiam, J.
        • stauros1 Re: Clo+estrofem+progesteron 27.04.06, 07:35
          Witeczka! Wymądrzać to ja się nie mam co. Jestem po pierwszej "sesji". Ale u
          mnie Nastroje były OK. Po estrofemie strasznie chciało mi się spać. Ale po paru
          dniach (3-4) wszystko wróciło do normy i czułam się świetnie-tak jak bym brała
          witaminki. Czytałam gdzieś na forum, że po clo może trochę spóźnić się @-jakieś
          2-3 dni. Ale niektóre dziewczyny pisałay, że im nic się nie spóźniało. To chyba
          zależy od tego, jak Twój organizm będzie tolerował te leki. Dziś wracam do
          obrączki. Jeśli za jakiś czas zowu spuchną mi ręce, to zapytam lekarza
          dlaczego. Być może że to nie po którymś z tych leków, ale z zupełnie innego
          powodu. Ale nigdy wcześniej tak nie miałam. W każdym razie po braniu tych leków
          nie przeżyłam takiego koszmaru jak po orgametrilu (12kg-o mamo!). A u mnie
          ciągle nic. Brzuch boli jak cholera od dobrego tygodnia. W sobotę dam znać, czy
          się powiodło. Wspieram Cię Jadodzia. Pa
    • stauros1 Re: Clo+estrofem+progesteron 27.04.06, 08:30
      No i właśnie dostałam @. Jednak coś się po tych lekach pomieszało. Zaczynam od
      początku. Pozdrawiam
      • zlotajagoda Re: Clo+estrofem+progesteron 27.04.06, 09:39
        stauros1 napisała:

> No i właśnie dostałam @. Jednak coś się po tych lekach pomieszało. Zaczynam
        od
        > początku. Pozdrawiam

Przykro mi.
        Ale nastepnym razem będzie sukces.
        Ja na razie czekam na @ - jestem na lutenylu. Jak dostanę to startuję.
        Pozdrówki

J.
        • stauros1 Re: Clo+estrofem+progesteron 27.04.06, 15:46
          No, i tak ma być. A co tam się stresować. Taka piekna pogoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka