Dodaj do ulubionych

Kociak!!!!

08.05.06, 08:37
Kociaczku czy Ty w koncu zapisujesz się na te Hsg na krakowskim Przedmiesciu
w tym cyklu? Jesli tak to daj znać na kiedy.
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 09:48
      Zdecydowa nie tak na Krakowski Przedmieściu
      Dzis odstawiam luteinę, czekam na @ i wtedy zadzwonię
      w każdym razie w przyszłym tygodniu pewnie będzie badanie
    • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:04
      Dzwoniła do nich, potzrebny jest posiew i cytologia (juz mam zrobione), wizyte
      zamawiamy tydzieć wcześniej.
      Dziewczyny na forum pisały, że przyjmuje tam fajny ginekolog.Zobaczymysmile
      Zawzięłam się i wiem, że nie zrezygnuję
      Nie dam 800 zł Damianie. Zreszta uważam, że ten zabieg nie wymaga usypiania.
      • jojo58 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:22
        Też doszłam do takiego wniosku.Zreszta pewnie taki ból przy HSG jest niczym w
        porównaniu z bólem porodowym a mam nadzieję ze w końcu doznam tego bólusmile
        Ja też dziś odsatwaim leki i prawdopodobnie ok 18/19 maja będę robić to badanie.
        Mam jeszcze pytanie o nazwisko tego fajnego ginekologa, czy tam jest tylko
        jeden? I czy trzeba wcześniej jeszcze przyjść do niego i pokazać sie, bo np w
        Damianie nie idę od razu na hsg tylko najpierw muszę sie zapisać do lekarza
        (100 zł) a poźniej na sam zabieg (850 zl) i nie interesuje ich że mam
        skierowanie od lekarza z Nowum więc się wścieklam
        • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:28
          No to przesada!
          Nie kazała mi sie osobiście pokazywać
          Wystarczy się umówić telefonicznie
          Ten gin nazywa się Kulik
          Przez telefon babka powiedziała mi, że to zabieg bezbolesny, ale jesli będe
          chciała to coś podadzą
          Ale od dziewczyny z forum dostałam nazwy 2 prochów, które mam wziąść godzine
          przed, muszę poprosić gina, żebymi to przepisał, bo jest na receptę
          Napewno jest to nospa forte i jakiś czopek. Nazwę czopka mam w domu, więc jak
          wrócę to Ci podam.
          Zaaplikuję sobie to wszystko i pewnie przeżyję
          Ja tez jakoś ok. 20 będe miała ten zabieg
          • jojo58 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:37
            To dobrze, bedziemy razem sie wspierać.Podaj mi koniecznie nazwę tego czopka to
            też poprosze lekarza aby mi przepisał. Ja dodatkowo łyknę ketonal.
            • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:53
              Dobra
              Jak tylko bede w domu to Ci napisze jego nazwę
              A może razem dostaniemy @ i wylądujemy w tym samym czasie na zabiegu
              Musimy byc w kontakciesmile
              Zreszta usłyszałam opinie, że nie powinno być źle w tej przychodni i "z tym
              lekarzem"
              No i nie jest to 800zł
              • jojo58 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:57
                Najważniejsze żeby z nami było wszystko w porządku. Co tam ból.
    • jojo58 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 10:59
      A jeszcze mam pytanie - czy jak mam posiew ze stycznia 2006 i cytologie z
      października 2005 to jest to ok? Czy muszę zrobić nowa? W środe ide do
      Medicover zrobić badania, tak na wszelki wypadek, aby wszystko było na świeżo,
      ale boję się ze nie zdazę z wynikami do piątku 19
      • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 11:11
        Posiew jest wazny tylko 2 miesiące, musisz zrobić nowy
        Cytologia rok, ale przez telefon powiedzieli mi, że lepiej jak będzie "świeża"
        Zdązysz spokojnie. Ja długo na wyniki nie czekałam.
    • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 11:13
      Ja juz sobie nawet kulociąg oglądałam w internecie, żeby się go nie wystraszyć
      w gabineciesmile
      • jojo58 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 11:16
        Jesteś niesamowita!!! Nie martw sie az tak. Mnie ból nie przeraża tylko wynik.
        Ty też spróbuj sobie tak to tłumaczyć. wyluzuj trochę psychicznie, bo
        zwariujesz. Ja też pragnę dziecka bardzo, ale stram sie podchodzic do tego
        spokojnie. Ty też tak próbuj. A co to bedzie jak bedziesz rodzić - bo przecież
        bedziemy, prawda?
        • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 11:39
          Jako zadośćuczynienie za cierpienie powinnyśmy mieć w tym cyklu niesamowitą
          owulacją
          Byłaby to moja 1 w życiusmile
          Dopiero wtedy bym się nakręciła!
    • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 11:50
      Cześć Dziewczyny!
      Ja też sie zapisałam na to badanie na środę 10-go maja, też na Krakowskim
      Przedmieściu. Zapisałam sie w zeszłym tygodniu, ale jak dotąd nie dostałam @
      wiec chyba muszę przełożyć to na później. Czekam więc cierpliwie na @ i
      dołączam do Was. Mam pytanie - czy wiecie w jakim dniu cyklu najlepiej jest
      robic to badanie? Pani w recepcji powiedziała mi że do 10 d.c. I czy można
      jednocześnie przyjmować CLO zeby nie stracić tego cyklu?
      Pozdrawiam, Anik
      • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 11:55
        Ja będe przyjmować clo od 5 do 9dc Badanie mozna zrobić faktycznie do 10dc
        Dlatego nie zaszkodzi ewentualnej owulacjismile
        Anik, a może Ty juz nie muszisz robic drozności?smile
        Ile Ci sie @ spóźnia?
    • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 12:05
      Kociaczku,
      na razie się nie nakręcam bo to dopiero 2 dni, testów tez na razie nie robie bo
      nienawidzę widoku jednej krechy sad i wolę oszczędzić sobie tego stresu.
      Cykl miałam stymulowany CLO, był ładny pęcherzyk, endo 11 mm. pękł po Pregnylu,
      ale i tak sie nie nakręcam bo mam PCO, wrogi śluz i w moim przypadku byłby to
      chyba cud...smilea staranka naturalne były - miała być 2-ga IUI ale wypadłaby w
      niedzielę - nie doszło do niej bo novum nie pracuje w niedzielę sad
      Kociaczku kiedy nasz te hycosy?
      • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 12:11
        Ja dziś oststnią luteinę, myślę że w tym tygodniu przyjdzie @ i w w pierwszy dc
        dzwonię. Z tym że ja wolę 8-9 dc, żeby juz okresu nie było. Nie wyobrażam sobie
        tego badania podczas okresu.

Tez mam pco ale mnie po pregnylu pęcherzyk nie pękł. W tym cyklu dostanę
        silniejszy. Zobaczymy.
        • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 12:19
          Moja pierwsz IUI była nieudana z tego samego powodu. Nie pękły pecherzyki -
          miałam 2 piękne, ksiażkowe endometrium, Pregnyl 5000, IUI na niepęknięte
          pęcherzyki, luteina i...dwa wielkie torbiele. Dostałam orgametril, wchłonęło
          się wszystko. W następnym cyklu dostałam Pregnyl 10000 i pęcherzyk pękł. W
          kolejnym Pregnyl 5000 już wystarczył aby pecherzyk pękł. Więc nie zrażaj sie bo
          to nie reguła że jak nie pęknie raz to już ciągle z tym, będą problemy.
          Kochana, ja wierzę że sie już wkrótce uda i będziemy "ciężarówkami" smile
          • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 12:22
            No to mnie bardzo pocieszyłaśsmile
            W Novum mnie wystaszyli. Powiedzieli że moge mieć zespół niepekających
            pęcherzyków, hormony do sierpnia, jak sie nie uda to in vitro
            Do kogo chodzisz?
            Jakie hormony przyjmujesz no i czy tyjesz tak jak ja?
            • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 12:34
              Ja się leczę u dr. Goławskiej. Na codzień przyjmuję Metformax, Bromergon
              (prolaktyne tez miałam wysoką ale juz w normie). Z hormonów to CLO (teraz mi
              zaproponowała połączenie clo i menopuru), pregnyl na pęknięcie no i ten
              orgametril na torbiele. Nie zamartwiaj się bo u mnie też podejrzewano zespół
              niepękających pęcherzyków. Torbiele też ćwiczyłam już 3 razy, ale zawsze sie
              wchłaniają po orgametrilu. I mimo wszystko pękają czasami pęcherzyki smile
              Niestety też tyję po tych lekach sad
              A Ty się leczysz u Czerkwińskiego? Miałam kiedyś u niego usg jak nie było mojej
              gin i wydawał sie całkiem sympatyczny, jednak troszkę małomówny.
              Uszy do góry Kociaczku! a bylaś na usg? wchłonęła się torbiel?bo sie juz
              zakreciłam i chyba nie doczytałam
              • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 12:39
                Biore to samo na torbiel, co Ty
                Dzis odstawiam i czekam na @. Później wizyta i zobaczymy co z torbilą

Tak lecze sie u Niego. Ja biore to samo i jeszcze encorton
                Przytyłam juz 5 kilo, a mam to wszystko brac do sierpniasad
                • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:00
                  Może nie trzeba będzie ich brać tak długo...męczy mnie tylko jeszcze ta
                  drożność bo tego jeszcze nie miałam badanego. I tak mam już tyle przypadłości
                  (wysoka prolaktyna, PCO, wrogi śluz), że mam nadzieję że chociaż te jajowody
                  będą ok. Ale strasznie boję się tego badania. Kociaczku a Ty brała jakieś
                  skierowanie na to badanie z Novum? czy to jest konieczne? Muszę pojechac tam i
                  wyciągnąć swoje wyniki z posiewu i cytologii, więc jak będzie trzeba to
                  poproszę również o skierowanie.
                  • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:05
                    Chyba trzeba miec skierowanie, lepiej wziąść
                    Ja tez mam hiperprolaktynemie (prolaktyna po ociązeniu wzrasta 30 razy!)
                    Wrogości śluzu nie miałam robionego. A może powinnam? Ale ... najpierw zbadam
                    drożność i powalczę z owulacją.

A wiesz, jak ja się boję! Szykuje sie na to badanie juz pół rokusmile
                    • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:10
                      Słusznie. Przełożę więc wizytę - nie wiem tylko na kiedy bo @ nie przyszła.
                      Pewnie też na przyszły tydzień smile Będziemy więc tam w podobnym czasie.
                      Kociaczku życzę drożnych jajowodów! (sobie zresztą też)smile Pozdrawiam i miłego
                      dnia!
                      Anik
                      • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:14
                        Poczekaj az sie pojawi i wtedy zadzwoń
                        Będziemy w kontakcie, to może zrobimy badanie w jednym dniusmile
                        Oczywiście wzajemniesmile
                        A ja Tobie życzę żeby małpa przyszła za 9 miesięcysmile
                        • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:18
                          Dziękuję Kociaczku!
                          Tak w ogóle to mam już jakieś schizy latam co chwilę i sprawdzam czy juz
                          przyszła hihi! Będziemy w kontakcie smile - byłoby raźniej jakbyśmy w jednym
                          dniusmile
                          Dam znać jak się pojawi małpa. Pozdrawiam!
    • ksara44 oj, kobitki!!!!! 08.05.06, 13:19
      po pierwsze po co wam czopek????
      czopek bez sensu
      wystarczy naprawde wziac nospe forte i ibuprom max,
      przysiegam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

po drugie nie zaklada sie kulociagu do hycosy!!!!
      Kociak, nie opisywalam ci badania ze szczegolami na priv?????

damiana odradzam....
      • kociaczek22 Re: oj, kobitki!!!!! 08.05.06, 13:30
        Cześć ciężarówkasmile
        To nie będa typowe hycosy
        Nie podaja tego kontrastu (jest niedostępny) tylko sól fizjologiczną
        Dlatego może badanie bedzie wyglądać inaczej
    • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:22
      Częśc Ksaro!
      Jak sie czujesz? Pozdrawiam serdecznie
      Anik
      • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:24
        no dobrze sie czuje, nawet dzis zrobilam drugi raz test, i znow dwi ekreski,
        wiec sie uspokoilam,
        nie bojcie sie tego hycosy!!!!!! i robcie szybko, bo naprawde ten kontrast si
        ekonczy, i hurtownie nie beda sprowadzac!!!!
        chcecie, zebym opisala to badanie? smile
        • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:26
          Pewnie! dawaj!
          • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:35
            moze was to uspokoi smile

otoz mialam szczescie, bo dr przyjal mnie tego samego dnia, kiedy zadzwonilam,
            wiec nie zdazylam sie mocno przestraszyc, mialam ze soba posiew i cytologie,
            wzielam ok pol godziny przed nospe forte i i buprom max, na wszelki wypadek,
            najgorsze bylo to, ze n amiejscu mnie zwazyli hihihi....
            i zmierzyli cisnienie, mialam 123 uderzenia serca na minute, niezle , co?
            fiksowalam ze strachu!
            polozylam sie na fotelu ginekologicznym, i modlilam sie hehe, zeby czyms sie
            zajac i w ogole, wsadzili wziernik, ktory byl w jakims plynie, bo troszke
            szczypalo, tzn plyn bakteriobojczy, byl gin i asystentka, wsadzili mi cewnik-
            cienki, pediatryczny, uczucie to taki leciutki skurczyk jak na poczatku @ i to
            wszystko, potem przykleili mi ten cewnik plastrem do uda i kazali isc ostroznie
            na lezanke do usg, tam leglam, juz spokojniejsza, bo balam sie wsadzania tego
            cewnika, a niepotrzebnie, polozna delikatnie podawala przez cewnik uszczelniacz
            i kontrast, bardzo powoli, a gin wszystko monitorowal, tzn wlozyl mi ten
            wibrator smile do usg dowcipnego, i mowil jej kiedy moze podawac smialo, kiedy
            zaczekac, nie bolalo nic a nic, uczucie jedyni elekkiego rozpychania w
            jajowodach, i koniec!!! drozne!! dali mi podpaske i do widzenia! zero bolu ,
            potem tez zero, lekkie oszolomienie z wrazenia, zero krwawienia, leciutka
            plamka, rozilam w 6 dniu cyklu, owu mialam normalnie, no i efekt przerosl moje
            najsmielsze oczekiwania!!!!!!

dziewczyny, nie bojcie sie, ja zwlekalam prawie rok, tylko sie stresowalam !!!!
            • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:38
              Ksaro, ale oni nie maja tego kontrastu
              Przez telefon powiedzieli mi o soli fizjologicznej
            • anik771 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:41
              Ksaro,
              dzięki za opis smile Efekty badania u Ciebie całkowicie mnie przekonują! a ile to
              trwało? Czekam na @ i się zapisuję! Dzięki! Kiedy masz usg żeby zobaczyć
              Fasolkę? Zaglądaj do nas czasami smile
              Pozdrawiam!
              Anik
          • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:40
            obojetnie czy sol, czy ten echovit, jak wpuszczaja powoli i monitoruja na usg
            to nie bedzie bolalo
          • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:43
            czytalam, ze mozna robic echovite, sola i kontastem jodowym -hsg wtedy, a te
            dwa pierwsze to hycosy!!!!
            zrozum, zakladaja kulociag,zeby odgiac szyjke i zeby sru! polecial ten kontrast
            jodowy bolacy i tam siedzial, i robia zdjecia, a przy hycosy daja jeszcze
            uszczelniacz i nie wylatuje nic- tak mysle przynajmniej i tak wynika z moich
            obserwacji , no mi zadnego kulociagu nie zakladali
            • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:46
              Tak naprawde najwięcej zalezy od lekarza, który to wykonuje
          • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:46
            a na usg to sie dopiero zapisze, na razie i tak za wczesnie, jak bede w
            czwartek to mnie zapisza pewnie, teraz to ziarnko ryzu podobno, albo i to nie,
            38 dzien cyklu,
            Ja uwazam, ze nie ma sie czego bac, zalowalam, ze robilam tyle ceregieli, a dr
            powiedzial, ze takiej gaduly to jeszcze u niego nie bylo smile)))
            • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:49
              To ma szczęście, że mnie tam nie będziesmile
    • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 13:41
      Gdybym szła w to samo miejsce co Ty pewnie w ogóle bym sie nie bała
      Idziemy gdzie indziej, tak naprawdę w kazdym miejscu wygląda to inaczej
      Ale i tak damy radę
      Jesteś nasza nadziejąsmile
    • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 14:39
      hahaha, zartujesz smile))))))
      mi sie geba nie zamykala, wszystko komentowalam, co za kiszka
      • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 14:49
        Juz sobie wyobrażam, jakie będzie moje wejście
        Najpierw opowiem jak bardzo się boję, i że pewnie nikt tak bardzo sie nie bałsmile
        Później będzie mi musiał dokładnie opowiadać, co mi tam wkłada, wpuszcza i w
        ogole, kiedy to sie skończysmile
        Pewnie sie usmieje
        • ksara44 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 16:03
          no dokladnie jak ja+ " czemu pan ma taka mine" smile))))
          • kociaczek22 Re: Kociak!!!! 08.05.06, 17:17
            No
            Żebym nie zapomniała o to zapytaćsmile
            Bo pewnie jakoś dziwnie spojrzy. Nie ma takiej opcji żeby patrzył na mnie
            normalniesmile
            • ksara44 Re: Kociak!!!! 09.05.06, 01:14
              hahahaha
              smile)))
              moj zaczal cos szeptac z polozna, az sie unioslam na tym fotelu i spytalam,
              czemu szepcza, wiec sama widzisz........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka