Dodaj do ulubionych

mdłości po duphastonie?

13.05.06, 09:10
wczesniejsze duphastony lykaly mi sie jak witaminki, troche przy 9-10 tabletce piersi sie baloniływink ale teraz jest koszmarnie, dopiero 3 dzien, a ja bym zamieszkala w kibelku chetnie tak mi niedobrze. ktos mial podobnie?
Obserwuj wątek
    • dagps Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:10
      aha, pierwszy raz biore od 16 dnia, zazwyczaj byl w celu wywolania ok 60 dnia.
    • kaska0404 Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:13
      ja brałam duphaston od 16 dc przez 10 dni
      niestety męczyłam się
      miałam wszystkie objawy ciążowe
      mdłości, wielkie bolące piersi, zawroty głowy
      • dagps Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:25
        no to pewnie ldatego tak sie czuje, bo zazwyczaj jak go bralam to mialam duuuuuzy niedobor progesteronu, jesli teraz mialam mniejszy niedobor to normalne ze sie tak czujesad szkoda ze to tylko duphastonsad
        • kaska0404 Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:28
          nigdy niemów nie
          a może powinnaś zmienić lek
          może luteina jest tańsza i może lepiej będziesz tolerować
          • dagps Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:31
            zobaczymy, na razie przezyje, jak do konca opakowania tak sie bede czula, to sie zastanowie nad zmiana. mam go brac tylko do lipca, wiec moze przezyje, o ile nie bedzie gorzej.
            • kaska0404 Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:35
              no ja brałam 5 cykli i wszystkie żle się czułam
              • mimi282 Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 09:39
                no ja mialam duuuże balony, wszystkie objawy ciąży..a mój facet sie
                cieszyl...bo takiich ,,zderzaków" jak u mnie po duphastonie nie widzial nigdy...
                • dagps Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 10:12
                  wink moj tez mowi ze takie rzeczy to tylko w tvwink
            • tymonka30 Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 10:15
              Skutki uboczne. Też mnie czasem mdli. Ale przeżyję, wszystko przeżyję byle...
              nie muszę kończyć...
    • amanda_s Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 18:56
      Ja nie mam żadnych objawów po Duphastonie, w ogóle nic. A może jesteś w ciąży,
      bo te objawy, które opisujesz to bardziej pasują do ciąży niż do Duphastonu?
      • kaska0404 Re: mdłości po duphastonie? 13.05.06, 21:09
        no ja po dupahstonie miałam wszystkie objawy ciąży
        tylko ciąży brak było
        wszystko zależy jak się lek toleruje każdy organizm jest inny
        • dagps Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 07:46
          tez mi przeszlo przez glowe ze w ciazy, ale gdzie tam, tydzien temu bylo zero dominujacych pecherzykow. w tydzien nie urosnie, nie peknie i nie zacznie dawac objawow ciazy. chocbysmy nie wiem jak bardzo chcialy, az takie cuda sie nie zdarzaja.
          • tymonka30 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 08:09
            A właśnie, że może się tak zdarzyć. Moja bliska koleżanka tak właśnie miała!
            była na USG w połowie cyklu i nic a tydzień później zaszła! W dodatku z wysoka
            prolaktyną!
            • dagps Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 08:11
              boze, jak jeszcze powiesz ze biorac duphaston i od razu miala mdlosci i pzrestaly ja jajniki po 9 latach bolec, to ja zwariujewink
              • tymonka30 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 08:23
                No i tu się zaczynają schodzy. Nie brała duphastonu i czasem się zastanawiam
                czy lepiej by nie było naturalnie. Tylko, że moje cykle nawet co pół roku więc
                nie, to zupełnie bez sensu. Musimy brać duphastonsad
                • dagps Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 08:38
                  no u mnie to samo, bez duphastony cykl trwa i trwa, i trudno go cyklem nazwac. jak podobno tylko do wakacji na duphastonie.
                  • tymonka30 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 10:26
                    Wiem wiem, pamiętam. Być może razem będziemy znowu od lipca próbować. Jak teraz
                    się nie uda to mam przerwę od clo tylko sam duphaston więc wiadomo, że cykl
                    przepada a od lipca od nowa clo (chyba! w sumie to jeszcze nie wiem co gin
                    zdecyduje). A ja nawet jeszcze tej durnej @ nie dostałam a 35 dc.
                    • dagps Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 10:32
                      myslalamze jak bede na duphastonie i ni ebede zaczynac dnia od termometru to i bez forum wytrzymam, a siedze tu i zywie swoja depreche.
                      • asiunia555 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 12:37
                        Dagmara a skąd wiedziałaś zeby zaczac brac duphaston? sprawdzalss na usg ze owu
                        nie było?
                        • dagps Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 12:44
                          nie, ja nie mam owu, a jak mam to w 50 dniu cyklu (ale to tylko termometrem sprawdzane, w usg nic nie widac)sad ja biore duphaston bo nie mialam znow @, nie moglam stymulowac wieeelkiego jajnika, do wakacji mam na duphastonie byc, to jest nadzieja ze wroce do jako takiego rytmu krwawien (kiedys mialam cykle 32-34 dni - gdyby do takich udalo sie wrocic to juz byloby bosko)
                          • kociaczek22 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 13:07
                            Dzieczyny mam nadzieje że sobie nie popierniczyłam cyklu
                            Jeden dzień przed @ zamiast bromergonu połknęlam clo i to całą tabletkę
                            Cholera tyle tego biorę, że fiolki mi się pomyliły
                            Kapnęłam sie dopiero na drugi dzięń
                            Powiem o tym ginowi
                            Jak myślicie spierniczyłam cykl? Ciekawe co z moją torbielą po takim wstrząsie:-
                            )
                            • dagps Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 16:46
                              no to sprytnie...nie wiem co w takiej sytuacji
                              • kociaczek22 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 16:56
                                Myslę że jesli torbiel miała zniknąć to jeden dzień przed @ już jej nie było
                                Mogłam jedynie przyspieszyć wzrost pęcherzyków, pęcherzyka
                                Ale czy to możliwe żeby podczas @ zaczęło coś rosnąć
                                Mam tylko nadzieje, że nie spieprzyłam sobie cyklu, na który tak czekałam
                                Musze koniecznie powiedzieć o tym ginowi
    • kociaczek22 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 17:54
      Przerażam sama siebie
      Nigdzie nie wychodze, przeszkadza mi światło w domu, więc zasuwam żaluzje, śpie
      po 14 godzin, mało tego w dzień też śpie, w ogóle spać poszłam wczoraj o 18 i
      wstałam dziś o 8, w ogóle nie rozmawiam z mężem ... W pracy w ogóle nie
      wychodzę ze swojego pokoju. Szok Typowa depresja
      Ciekawe ile ten biedny mąż ze mna wytrzymasmile
      Tez biedny nigdzie nie chodzi. Siedzi w tych ciemnościach i tylko pyta jak się
      czuje.
      Dzisiaj chodze po domu jak czarownica. Az strach patrzeć w lustro a mąż nic nie
      mówismile
      Poprostu potrzebuje spokoju, ciszy, samotności. Tak mi najlepiej.
      Ale najbardziej boli mnie to, że leki tak bardzo mogą zmienić człowieka!!!!
      Jestem przerażona. Byłam całkiem innym człowiekiem. Wszędzie byłomnie "pełno",
      lubiłam towarzystwo ludzi, nie umiałam usiedzieć w domu. A teraz nawet rozmowa
      z nimi minie bardzo męczy!
      Przykre to
      • ziena77 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 19:58
        Kobieto!
        Ty na łono natury wyjdź!!!! Potrzebujesz ciszy i spokoju- jedź do lasu. Tam nie
        będzie ludzi, ptaszki zaśpiewają Ci coś optymistycznego, nawdychasz się
        pachnącego powietrza, zrelaksujesz się i zaraz będzie Ci lepiej!!!!!! Przyroda
        jest najlepsza na smutki.
        No i psycholog- KONIECZNIE!!!!
      • asiunia555 Re: mdłości po duphastonie? 14.05.06, 20:16
        Kociak! no coś Ty??? przecież właśnie zaczynasz nowy cykl. ne dołuj się tak
        bardzo!!! proszę... nowe szanse sa tuż tuż...i o tym myśl. rozumiem że
        potrzebujesz spokoju ciszy ale pomyśl o tym Twoim biednym M... jemu też na
        pewno ciężko. jak już tak musisz siedzieć w domu to nie uciekaj przed nim do
        innego pokoju tylko się przytul do niego.
        no i pamiętaj masz nowy cykl, robisz drożność... kochana trzymaj się.
      • tymonka30 Re: mdłości po duphastonie? 15.05.06, 08:18
        Kociak szkoda życia na takie pogrążanie się. Sama to pewnie kiedyś stwierdzisz
        ale ile do tej pory się nacierpisz. Po co? Pomyśl o sobie, o bliskich, więcej
        optymizmu a będzie Ci łatwiej. A jak człowiek pogodny to przyciąga pozytywne
        zdarzeniasmile Obiecujesz????smile
        • kociaczek22 Re: mdłości po duphastonie? 15.05.06, 08:25
          Dam rade dziewczynysmile
          W pracy jest inaczej, muszę cos robić!
          • dagps Re: mdłości po duphastonie? 15.05.06, 09:45
            kociak i co gin na te clo? mi sie wydaje ze jedna tabletka wiele nie zmienila, bo po to bierzesz kilka kolejnych dni. dawaj znac.
            • kociaczek22 Re: mdłości po duphastonie? 15.05.06, 09:47
              Dziś zamawiam wizytę na usg, bo 3dc, a mi @ się kończy
              Zapytam go o to clo
              No jutro dzwonie do Ślusarskiegosmile
              To będzie dopiero przygodasmile
              • asiunia555 Re: mdłości po duphastonie? 15.05.06, 09:48
                kociak dawaj znać o postępach. trzymam mocno kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka