Dodaj do ulubionych

jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? pilne

15.05.06, 08:27
Witam, jak w temacie. Chyba powinnam zrobić hormony, ale jakie i którym dniu
cyklu, może wiecie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mimi282 Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 08:30
      ja mialm stwierdzoną owu, na podstwie obserwacji usg. są też testy owulacyjne,
      no i temperatura, ale ta czasami jest wysoka, a owu nie ma.
      • annajas Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 08:36
        Dzięki za odp, ale chodzi o to że usg nie potwierdziło owu na 100%, bo powstały
        nowe pęcherzyki i może badanie hormonów mi pomoże?
        • monia515 Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 08:44
          A który masz dc?
          • annajas Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 08:47
            17 dc
            • monia515 Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 08:49
              Miałaś monitorowany cykl czy nie? Bo nie bardzo rozumiem. Co to znaczy, że
              powstały nowe pęcherzyki? Kiedy? Powiedz coś więcej.
              • annajas Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 08:54
                Lekarz też jaest zaskoczony, a sytuacja wygląda tak, otóż w piątek (14dc)
                miałam jeden pęcherzyk 25mm i miałam inseminację na niepęknięty, wczoraj byłam
                u gin i okazało się że są inne pęcherzyki a właśnie ten może pękł, ale nie
                napewno, więc sama widzisz że sytacja jest dziwna
                • asiunia555 Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 09:25
                  Poniżej wklejam moje podobne pytanie do naszego gina z forum oraz jego
                  odpowiedź.

Panie Doktorze, mam pytanie czy to że pęcherzyk który w ubiegły
                  poniedziałek wieczorem miał 19
                  mm a w środę wieczorem go nie było i była śladowa ilość płynu w
                  zatoce douglasa wystarczy aby potwierdzić owulację?

Witam,
                  wymienione przez Panią objawy to objawy owulacji. Jednak nie są to
                  100 procentowe objawy owulacji. Nawet stwierdzenie ciałka
                  krwotocznego nie jest pewnym objawem owulacji. Nie można
                  wykluczyć, że mimo tych objawów do owulacji u Pani nie doszło.
                  Jedynym stuprocentowym objawem owulacji jest stwierdzenie jej
                  podczas laparoskopii.

Pozdrawiam
                  Grzegorz Południewski

• dagps Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 09:41
                    progesteron ok tygodnia po przewidywanej owu czyli po tym peknietym prawdopodobnie pecherzyku pownien byc powyzej 10 jednostek, jak mniejszy to nie pekl.
                    • annajas Re: jak i kiedy sprawdzić czy była owulacja? piln 15.05.06, 11:55
                      Dzięki za odpowiedzi na moje pytanko
                    • weronusia POziom progesteronu 15.05.06, 19:27
                      dziewczyny miałam stwierdzoną owulację w monitoringu- płyn w zatoce, kłucie
                      jajników - dziś 7 dni po zrobilam progesteron i wynosi 6.
                      co to oznacza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka