sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 16:05 Dziewczyny moja beta to 2,28... Jestem 13dni po pregnylu. Czy coś dobrego zaczyna się dziać czy to resztki pregnylu...? Pani w labolatorium powiedziała że to dobrze rokuje. Co o tym sądzicie..? Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 17:09 Ja też już mam wyniki dokładnie tak jak ty Sun 2,28 ale na moim pisze, że wynik pozytywny od 5. Nie wem co myśleć ale raczej zakładam, że nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 17:59 Dziewczyny nie wiem co wam doradzic???Ja w zeszlym miesiacu mialam bete prawie 6 tzn na granicy a za dwa dni spadla do 2.Musicie powtorzyc bete najlepiej we wtorek. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 20:58 Ola ja robiłam u Frydy. Faktycznie norma jest od 5 ale to wynik dla 3-4 tyg ciąży. Jeśli nam się udało to jesteśmy w ok 2 tyg. Dzwoniłam do dr T, powiedział że wynik słaby ale nadzieja jest i mam dalej brać luteine. Jeśli nie dostanę @ to w pn powtórzę betę. Kiedy masz dostać @? Masz jakieś objawy? Ja mam typowe na okres. Często chodzę też siku. To jeden chyba dobry objaw. Lucy miała racje aby poczekać do pn. Teraz mamy weekend z głowy, ciężko przestać o tym myśleć. Pani w labie mi powiedziała, że widziała już takie bety i po kilku dniach wynik bardzo przyrastał. Nie nakręcam się, co ma być to będzie. Nigdy nie miałam takiej bety więc nadzieje mam, ale... to chyba byłoby zbyt piękne Tak jak napisała Kasia musimy przeczekać. Za 2 dni się wszystko wyjaśni. Damy radę co..? Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 21:16 Ja też dzwoniłam do doktora ale cały czas odzywa się jego poczta głosowa. Dziękuję bardzo za informacje dodałaś mi trochę wiary bo nie miałam już nadziei. Jadę szybko do apteki po luteinę i zrobię tak jak ty. Jeszcze raz dziękuj.ę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 21:23 Dziewczyny tylko blagam was SPOKOJNIE!!! Doskonale wiem co czujecie,przerabialam to w zeszlym miesiacu.Wszystko bedzie dobrze bo musi!!!Trzymam za was kciuki.Bardzo,bardzo mocno!!!Skoro dr.T powiedzial ze jest nadzieja to tak jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 21:36 Olu leczysz się tak jak ja u dr T więc pewnie powiedziałby Ci to samo. Luteine trzeba brać aż nie będzie pewności. Powiedział mi, że najgorsze jest takie nagłe odstawienie progesteronu jeśli szansa jest. Ufam mu więc dalej biorę. Zapytałam go o pregnyl, wg niego utrzymuje się tylko kilka dni w organiźmie. Pytałam koleżankę jaki miała wynik bety po 12 dniach i był duuużo większy Jak Twoje objawy? Boli Cię coś? Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 22:20 Sun właśnie weszłam do domu i już zaaplikowałam luteinę. Masz rację poczekam do poniedziałku i jak nie dostanę @ to zrobię jeszcze raz betę. Ja dzwoniłam do Provity i tam podali mi numer komórki do doktora dzwoniłam pare razy i zawsze poczta głosowa. Dobrze, że Ty się dodzwoniłaś i przekazałaś mi cenne wskazówki. Od dwóch dni pobolewało mnie w krzyżu więc trochę się martwiłam bo zawsze tak mam przed @. Teraz też mnie pobolewa co do innych obiawów to bolą mnie sutki, dużo sikam ale tochyba z nerwów. Musimy się jakoś trzymać co ma być to będzie....oby było jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 14.07.06, 22:47 Mnie też bolą krzyże. Siku też często, muszę wstawać w nocy. @ powinnam dostać w niedziele. Oby nie przylazła do nas. Trzymaj się dzielnie. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 15.07.06, 13:17 dziewczyny bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki i za wasze wyniki bety. oby to było to, czego pragniecie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 15.07.06, 14:51 Olasas, sun i wszystkie koleżanki trzymam za was kciuki. Beta jeszcze może podrosnąć Ja właśnie dlatego testuje dzień po planowanej @ żeby mieć pewność od razu. Bo tak jak ktoś wyżej napisał zarodek może zagnieździć się nawet w 12 dpo a beta wtedy będzie niska jeszcze. Nie traćcie nadziei. Ja też staram się nie tracić mimo że brzuch boli już jak na @ od wczoraj , sutki i piersi też. Ale ja mocno wierzę, powiedziałam sobie "a co ma nie wyjść- musi" hihihi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gogolina77 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 15.07.06, 19:11 lucy,olasas,sun trzymam za Was kciuki!Ja jak nie moge się dodzwonić do dra T. to wysyłam mu smsa - zawsze odpisuje. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki Dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 08:19 Po południu odbiorę wynik bety. Ale czuję, że d..... Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 08:36 Witajcie dziewczyny...wszystkim Wam dziękuję za trzymanie kciuków właśnie wróciłam z laboratorium zrobiłam drugi raz betę ale wyniki dopiero o 16. Sun a co u Ciebie jak się czujesz? gogolina dziękuję za radę dobrze wiedzieć o tych smsach. Marghe trzymam mocno za wyniki za lucy i sun oczywiście też. Pozdrawiam jak tylko będziecie już coś wiedziały dajcie znać.... Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:08 Cześć dziewczyny. Ja też wróciłam z labolatorium właśnie. Po 13h mam mieć wyniki. Zrobiłam rano test i znów zobaczyłam jedną kreskę Nie mam już złudzeń Piersi nie bolą wcale, są takie jak podczas okresu Myślę, że luteina wydłuża cykl. Z tego stresu nie spię od 4. Nie wiem co dalej... :"(((( Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:18 Sun nie załamuj się poczekaj najpierw na wynik. Ja też zauważyłam, że piersi już mnie nie bolą ale testu nie robiłam czekam na betę jak się nie udało to trudno chcę już wreszcie wiedzieć na czym stoję. Głowa do góry trzymam mocno za ciebie. Zrelaksuj się i postaraj się myśleć o czymś przyjemnym. Ja się już wypłakałam w piątek i jest mi znacznie lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:27 Dokładnie Sun, ja mam to samo piersi i brodawki w ogóle już nie bolą, ale cały czas wierzę Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:35 lucy310 ja kiedyś dostałam @ podczas brania Luteiny. Byłam zaskoczona ale to się zdarza. Należy wtedy natychmiast odstawić progesteron - jeśli oczywiście jest pewność, że nie ma ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:35 Ja poryczałam sobie dziś w drodze do pracy. Teraz też mnie zbiera już któryś raz a nie za bardzo mogę bo blisko mnie siedzą ludzie. Lucy ja 12 dni po pierwszej IUI gdy beta wyszła niska odstawiłam duphaston więc nie wiem czy dostałabym okres biorąc go dalej. Przyszedł w terminie. Dziewczyny z jakiego powodu robicie IUI? My z powodu nasionek. Dr T mówił że max 3 IUI, więcej nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:16 No to za wysoka betę dziewczyny !!! Mocno trzymam kciuki. Ja niestety dopiero jak będę wychodzić z pracy lecę do labolatorium, a wyniki będę znać jutro. Ale mam nadzieję że tak jak i u was beta wyjdzie wysoko Bo taka ma wyjść! Dziewczyny mam pytanie do tych które brały kiedyś lub biorą duphaston. Czy któraś z was dostawała @ podczas brania duphastonu czy musiałyście go odstawić żeby @ przyszła. Bo ja słyszałam że niektóre dziewczyny tak mają, że mimo brania duphastonu @ przychodziła. Proszę odpowiedzcie. I jeszcze jedno pytanko, czy któraś z was bada sobie szyjkę? Przyznam się że ja tak od tego cyklu i teraz mam ją wysoko i chyba zamkniętą (tutaj jeszcze nie umiem dobrze rozróżniać) a czytam po różnych forach że właśnie szyjka jest wysoko w pierwszych miesiącach ciąży, bo przed @ jeśli ma przyjść to jest bardzo nisko. Zastanawiam się czy to ułożenie przypadkiem nie jest efektem brania duphastonu, ale nadzieja mi się pojawiła. Ale was zagadałam hihihi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 09:49 Ja na całe szczęście nie muszę chodzić do pracy mam wakacje więć w domu moge się wypłakiwać do woli. Moje i męża wyniki wszystkie w normie iui u nas z powodu braku efektów a staramy sie już przeszło 2 lata. Dzisiaj właśnie jeszcze myślę żeby zrobić sobie TSH bo tylko brakuje mi jeszcze tych badań. Trochę czytałam na ten temat i muszę to sprawdzić. Najgorszy jest brak przyczyny którą można leczyć. Niby jesteś zdrowa wszystko ok a efektów brak można się wściec. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 10:08 Marghe, Sun dzięki za odpowiedź, przyda mi się Trzymam nadal kciuki za wszystkie testujące Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 czesc 17.07.06, 10:18 Tez bede miec 3-4 max iui, i max 3 in vitro kwalifikuje sie do iui, bo staramy sie 3 lata, mamy slaba sperme (albo mielismy), bo bylam chora na chorobe Greves-basedova (tarczyca) i mam wysokie FSH i jeszcze wiele rzeczy nie wiem i wcale nie jestem przekonana ze wszystko jest ok dzis przeczytalam cos dosc pesymistycznego (i kontorwersyjnego), ze jezeli gospodarka hormonalna dziala zle, to wszsytkie zabiegi typu iui, in vitro doprowadza co najwyzej do poronienia mysle jednak pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: :( 17.07.06, 11:23 Czytałam właśnie, że beta powyżej 5 może dawać nadzieje... Pani z labolatorium chyba niepotrzebnie mówiła mi że od 2... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: czesc 17.07.06, 11:35 Chyba lipa... zadzwoniłam po wynik. 4,12 w 13 dniu po IUI... Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep W środe druga IUI 17.07.06, 12:18 Witam ponownie, byłam dzisiaj u gina i druga IUI w środe 19.07 mam dwa pęcherzyki jeden mały bo tylko 12mm a drugi nadający sie ok 19mm dzisiaj pregnyl i w środe działamy. Trzymajcie kciuki bo bardzo bym chciała, zeby sie udało, skoro doktorek dopatrzył się u mnie długiej i bardzo pokręconej szyjki co bardzo utrudnia w moim przypadku zaciążenie. Pozdrawiam i życze wszystkim II kreseczek. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: :((( 17.07.06, 13:13 Niestety nie udało się ((( Beta ponad 1. Idę sobie powyć troszkę :"((( Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: :((( 17.07.06, 16:18 przykro mi((( popłacz troszkę i zbieraj siły. bądź twarda. trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 13:12 Drogie dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze bety. nie wiem jakie są normy, co ile oznacza, więc się nie mądrze, czy szanse są czy nie. od tego są lekarze. ale kciuki mocno, mocno trzymam!!!!!!!!!!! u mnie 11 dc byłam rano na usg, jest pęcherzyk 20 mm, pobrano mi krew do badania LH, ale wynik jeszcze słaby, więc jutro rano idę znowu i pewnie jutro- pojutrze będzie IUI. pozdrawiam i czekam na dalsze wieści od was, bądźcie twarde!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 13:24 Sun tak mi przykro jestem z Tobą całym sercem. Popłacz sobie a potem bierz się w garść. Pamiętaj nowy cykl nowa szansa. Mam nadzieję, że następnym razem Ci się uda. Ja mam wynik za 3h ale podejrzewam, że będzie podobny do Twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: :((( 17.07.06, 13:31 Dziewczyny bardzo mi przykro(( Poplaczcie sobie dzisiaj macie prawo!!!To naprawde pomaga ale od jutra zbierajcie sily do dalszej walki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: :((( 17.07.06, 13:53 Dziewczyny bardzo mi przykro Ale nie poddawajcie się, w końcu wszystkie będziemy kiedyś tulić w ramionach maleństwa! Ja dopiero ok 17.00 ide na betę, niestety nie miałam możliwości rano bo dzisiaj wielki szum w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lucy trzymam kciuki!!! 17.07.06, 18:42 Kasiu nie dziękuję Ja Tobie również mocno kibicuję Wyniki jutro będę znać. Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 20:17 Mi się też nie udało beta spadła Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 17.07.06, 21:47 Dziewczyny trzymam bardzo mocno kciuki za was wszystkie(za oczekujace i za te ktorym sie niestety nie udalo) )) Wyjezadzam dzis na urlop do Mielna.Maz zabronil mi zabrac laptopa )) Ale jutro wieczorkiem wpadne do kafejki.Trzymajcie sie cieplutko. Pozdrawiam i caluje Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 18.07.06, 08:51 Olu bardzo mi przykro (((((( Przepraszam bo Ty chyba pogodziłaś się z tym w piątek a ja niepotrzebnie zasiałam nadzieję ( Strasznie mi przykro ( Próbowałam dostać się dziś do naszego doktorka ale niestety pacjentki są co 10min i są jeszcze zabiegi. Pani kazała mi dzwonić do dr ale On nie odbierał wczoraj Nie wiem co mam robić dalej Rozważaliśmy spróbować IUI 3ci raz ale zanim zacznę Clo chciałabym zrobić usg bo boli mnie ten jajnik gdzie nie pękł pęcherzyk ostatnio A Ty co dalej robisz? Dostałaś juz @? Jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 18.07.06, 09:19 Witajcie dziewczyny...jakoś wczoraj zniososłam to w miarę dobrze bo już się nie nastawiałam tak jak za pierwszym razem @ jeszcze nie dostałam. Jak przeczytałam, że sun Twoja beta 1 to już nie miałam złudzeń. Do doktorka wybieram się dopiero 5 września. Teraz robię sobie małą przerwę 25 lipca jadę na wakacje a jak wracam to doktorek będzie na urlopie. Chyba ta przerwa dobrze mi zrobi bo muszę nabrać nowych sił do drugiej iui. Sun życzę Ci żeby następna iui Ci się udała i żebyś nie musiała być już na wrześniowym wątku jako oczekująca. Kasiu tobie miłego urlopu nie myśl za dużo tylko wypoczywaj Lucy co u Ciebie masz już wyniki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 18.07.06, 09:25 czesc dziewczyny, olasas strasznie mi przykro((( nie poddawaj się, próbuj dalej, zgodnie z powiedzeniem "co CIę nie zabije to CIĘ WZMOCNI" pamiętaj. Ja wczoraj zbadałam LH i doktor powiedział, że jeszcze za wcześnie na IUI, choć pęcherzyk miał 20 mm... i wieczorem czułam kłucie jajnika. więc myślę, że może nic z tego nie wyjść, bo będzie już za późno. dziś rano znowu badałam LH i wynik będzie po 14.00. a doktor nawet nie chciał mnie zbadać, czy pęcherzyk jest... mam tego dość, mam wrażenie, że lekarz wcale się tym nie przejmuje... ehhhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 18.07.06, 09:36 Będzie dobrze, pecherzyki rosną 2 na dobę wiec dzisiaj powinien mieć jakies 22- 21 wiec uważam ze zdązycie. Tylko się tyle nie przejmuj. Idz dzisiaj do niego z wynikami i zmus go do zrobienia USG podejrzewam ze poda ci pregnyl i jutro IUI. Nie daj sie, to twoje jajeczko, ty je wychodowalas i tyle czekalas na taką szansę, powinien to zrozumiec.Poza tym ty mu placisz wiec bądź twarda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 18.07.06, 09:46 Majorka ty też się trzymaj i nie poddawaj. Ja byłam w podobnej sytuacji też nie byli pewni czy zrobią iui czy nie. U mnie był bardzo duży pęcherzyk po clo i nie wiedzieli czy pęknie. Też robiłam Lh w końcu podali mi pregnyl i zrobili iui. Wiem co czujesz bo najgorsze jest być w niepewnej sytuacji. Myślę, że wszystko będzie dobrze. Zmuś tego lekarza do roboty...trzymam za Ciebie mocno Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 dziękuje kochane 18.07.06, 09:59 jesteście nieocenione moje rozgoryczenie wynika z faktu, że wybrałam klinikę, profesjonalną, drogą i lekarz mnie rozczarowuje... czuję się bezsilna. najgorsze jest, że mam to jajko i jak nie będzie IUI to przepadnie, bo nawet naturalnie nie możemy próbować, bo trzeba min.1-2 dni abstynencji przed. a kolejne jajko to kolejny długi miesiąc. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 10:43 Majorka. a dlaczego nawet dla naturlanych strań potrzebujecie 2 dni abstynencji? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 11:15 asiunia, chodziło mi o to, że przed IUI jest wskazana abstynencja. a jak okaże się, że już za późno na IUI to już będzie też za późno na naturalsik i cykl w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 11:22 majorka, probowac zawsze trzeba, ty nie patrz na te dni abstynencji.. mi lekarz po iui (czyli maz oddal sperme rano do iui) kazal probowac naturalnie tego samego dnia wieczorem i jeszcze nastepengo dnia rano (czyli 3 razy w ciagu 24 godzin) maz byl "skonany", i caly weekend po naszych dzialaniach odpoczywal od seksu probujcie, nigdy nic nie wiadomo, a jak jajeczko jest to trzeba probowac trzymam kciuki za was dziewczynki! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 11:34 majorka ok. dzięki. teraz jasne. dlatego najlepiej chyba tak jak mowi magasi - jesli będzie iui to potem jeszcze działajcie na wszelki wypadek. a przed... no cóż...wiadomo że lepiej do zabiegu abstynencja. głowa do góry. ja działam na razie naturalnie ale śledzę wasz wątek bo pewnie i mnie iui czeka. ściskam mocno. i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 11:39 dzięki dziewczyny. o tym, że po IUI trzeba działać naturalnie to ja wiem)) i to będziemy robić. ale przed nie możemy, bo potem chłopaki mogą być za słabe. dodatkowo M. mi choruje i bierze antybiotyki a ja czekam jak na wyrok na telefon od lekarza. każda kolejna godzina, mam wrażenie, zmniejsza szanse. nie wiem, czy jeśli wczoraj rano pęcherzyk miał 20 mm, to dziś wieczorem będzie się do czegokolwiek nadawał. buuuuuuuuuuuuuuuuu: (((( Odpowiedz Link Zgłoś
magasi9 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 11:46 majorka, nie wiem jak tam antybiotyki dzialaja, ale ja nie wiedzialam np kiedy bede miec iui, i mielismy spontaniczny seks do dnia iui a pozniej poszlam do lekarza w srode i powiedzial ze iui jutro i bylismy tez w strachu, a nasienie wyszlo bdb w porownaniu do tego co bylo przed rokiem ( a wtedy mielismy wyliczona abstynencje co do "minuty") takze tym sie nie przejmuj, nie mozna tak wszystkiego zaplanowac Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: dziękuje kochane 18.07.06, 11:58 w sumie może masz rację... tak czy inaczej z pracy nie dam rady) więc co będzie to będzie - z IUI czy bez przytulanko wieczorem, o ile będzie ochota) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 pik LH 18.07.06, 13:09 dziewczyny, zadzwonił doktor i powiedział, że LH wciąż niskie, ale wyższe niż wczoraj. tzn. wczoraj było ponad 5 a dziś ponad 9. wczoraj rano pecherzyk 20 mm. mam jutro rano znowu zbadać LH i dr powiedział, że IUI wg niego w czwartek. jestem w szoku, bo dziś 12 dc. od zawsze myslalam, ze mam owulacje ok.11 dc, cykle mam najczesciej 25 dniowe. co o tym myslicie? moze sie okaze, że ja nie trafiałam w owu, a poza tym, ze mam bardzo krótką II fazę cyklu... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: pik LH 18.07.06, 16:41 całkiem możliwe że nie trafiałaś. Może u ciebie tez jest tak rożnie jak u mnie, cykle roznia sie o jakies 5 dni. Ale i owulacja też za każdym razem innego dnia. No i jajko raz szybciej roslo raz wolniej, moze twoje tez jakies ospale w tym cyklu albo wlasnie prawidlowe(książkowe)czeka na ten 14 dc) od marca chodziłąm na monit. Teraz jest moj 27 dc i nie ma @ ale temp 36,8( od dwóch dni,wiec czema na ta wredziznę->@@@@. Głowa do góry będzie dobrze!!!TYlko się nie stresuj, nie daj sie temu ginowu przegadać!!! Chcesz i koniec!!!inaczej nie wyjdziesz z gabinetu!!!POzdrawiam i trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Moje beta hcg 18.07.06, 20:17 Dziewczyny nie mogłam wcześniej napisać, bo "nie było" u nas przez dłuższy czas połączenia internetowego. No więc u mnie chyba też nic z tego, bo beta 5,20. Niby norma jest powyżej 5, ale to chyba za mało jak na dzień dzisiejszy. W każdym razie będę powtarzać albo jutro albo pojutrze betę - oczywiście jak nie dostanę wczesniej @. Tak bym chciała żeby się w końcu udało. Od dzisiaj przestał mnie pobolewać brzuch (zawsze mam taka 1 dniową ciszę przed burzą) więc jutro @ niby ma być, poza tym dalej szyjkę mam wysoko, a w ostatnim cyklu była nisko już przed @ i to mnie też zastanawia. A jak się nie uda to miesiąc przerwy robimy na urlop w górach a potem na początku września by wypadała nasza 3 iui. Tak więc nie tracę nadziei, co ma być to będzie. Trzymam za pozostałe koleżanki kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Moje beta hcg 19.07.06, 07:46 Lucy trzymam mocno żeby twoja beta rosła. Powodzenia))) Odpowiedz Link Zgłoś
kate2513 ból @ 19.07.06, 07:58 Dziewczyny rzadko się odzywam do Was bo nie bardzo wiem co pisać, ale teraz mam pytanie. Jestem 6 dzień po iui, a juz mam lekkie bóle jak na @. Wczoraj brałam no-spe i dzisiaj rano. Czyżby po tych stymulacjach @ miała przyjść wcześniej ? Człowiek nawet przez tydzień nie może mieć nadziei. Pozdrawiam !!! :{ Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Moje beta hcg 19.07.06, 08:49 Lucy ja też trzymam kciuki! )) Musi się którejś udać! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Dziewczyny trzymajcie kciuki 19.07.06, 09:16 Dziewczyny trzymajcie kciuki, dzis 28 dc i tem mi podskoczyla o 1 kreseczke do 36,9 ( w dniu owu mam 37,0 a potem do przedoststniego dnia 36,9) w tym cyklu wczoraj i przedwczoraj mialam 36,8. Dodam jeszcze ze 2 ostatnie cykle trwaly 23 i 24 dni. Nie chce świrować ale chyba nie umiem, proszę trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 dziewczyny 19.07.06, 09:41 szyszka39 - nie chcę robić paniki, ale wygląda to bardzo obiecująco!!!!! bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki. ale by to była niespodzianka!!! lucy310 - twoja beta również wygląda obiecująco powtóz koniecznie i nie trać nadziei. kate2513 - nie panikuj moja droga, ból nie oznacza cokolwiek NIC, ani pozytywnego ani negatywnego. cierpliwości kobieto! A u mnie: dziś rano pęcherzyk 23 mm, pobrano krew do LH już trzeci dzień z kolei. wyniki po 14.00. endometrium piękne wstępnie zapisano mnie na IUI na jutro na 14.00 najśmieszniejsze jest to, że pęcherzyk jest w lewym jajniku, a mnie od dwóch dni napiernicza prawy.......i byłam 100% przekonana, że jest w prawym. to tylko świadczy o tym, że ból o niczym nie świadczy trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: 19.07.06, 09:48 Trzymam kciuki za Was wszystkie, może ten wątek naprawdę okaze się szcześliwy? jestem po pierwszej IUI, nie czekam na @ 29 lipca. A 30 jedziemy na urlop (dwa tygodnie). Jesli nic z tego, to następna IUI we wrzesniu. Pozdrawiam i czekam na dobre wiadomości od Was! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: dziewczyny 19.07.06, 09:51 Dzieki za optymimz, trzymam kciukasy za ciebie i jajeczko))) Bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Majorka 79 19.07.06, 14:29 trzymam kciuki aby wszystko było OK. U mnie niestety 2 inseminacja się również nie udała. Dlatego po zrobieniu testu spakowaliśmy się z M i pojechalismy nad morze na tydzień . Było fajnie, ciepło i....odpoczełam trochę. Teraz zrobiliśmy w lipcu przerwę na regenarację sił i zobaczymy co dalej .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Pozdrowienia ;))) 19.07.06, 20:35 Dziewczynki kochane pozdrawiam was serdecznie z upalnego Mielna )) Trzymam za was wszystkie bardzo mocno kciuki!!! I przytulam wirtualnie te ktorym sie nie udalo (( Buziaczki!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Czy którejś się do tej pory udało? 20.07.06, 11:18 Dziewczyny kochane dziękuję za doping, ale dzisiaj rano @ do mnie przyszła. Nie powtarzałam wczoraj bety bo badałam sobie szyjkę-była już tak nisko że wiedziałam że nic z tego i @ dzisiaj jest. Trudno. 2 iui nieudana. Pod koniec sierpnia po urlopie podchodzimy do 3 iui i mam nadzieję że ostatniej Może dano mi szanse żebym jeszcze Rysy zdobyła w te wakacje, bo z maleństwem bym nie mogła wejść...Jednak nie poddaję się i walczymy dalej po małej przerwie. Pozdrawiam was i zyczę wam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Czy którejś się do tej pory udało? 20.07.06, 11:56 Witaj Lucy! Wypoczywaj i nabieraj nowych sił. Nie pisałaś tak długo byłam pewna, że Ci się udało...życzę Ci powodzenia i udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Czy którejś się do tej pory udało? 20.07.06, 12:15 Olasas przepraszam że się nie odzywałam, ale tak jakoś musiałam trochę porozmyślać i popłakać, ale już jest ok Dziękuję. Mam nadzieję że Ty tez wypoczniesz w jakimś malowniczym zakątku i nabierzesz sił Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Czy którejś się do tej pory udało? 20.07.06, 12:25 Lucy przykro mi ( Ja też myślałam że chociaż Tobie się udało ( Dziewczyny to do tej pory nie udało się żadnej? ( Ja dostałam dzisiaj @. Wreszcie. Cykl 31 dni. Lucy z jakiego powodu robiliście IUI? Ja nawet nie mam ochoty na urlop Nam chyba pomoże dopiero ICSI. Myślę skąd wziąć takie pieniądze. Dlatego nawet na urlop mnie nie ciągnie. Dziewczyny odpoczywajcie i wracajcie pełne sił Jestem tutaj cały czas ale jakoś smutno bardzo... Nie wiem co napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Czy którejś się do tej pory udało? 20.07.06, 13:04 Sun no niestety nie udało się. My mamy wskazania do iui z powodu mojego wrogiego śluzu i patologicznych plemników męża. A iui jest naszą jedyną szansą, bo do in vitro nie chcemy podchodzić, przede wszystkim to ogromny wydatek, a szanse też nie za wielkie. Jeśli już nie będziemy mieć sił do iui to myślimy o adopcji maluszka, ale może Bóg da nam jeszcze szanse Sun a może jednak wyjedź gdzieś, odpoczniesz, nabierzesz nowego spokrzenia na wszystko? My właśnie jedziemy w Tatry bo to magiczne miejsce, jest się bliżej wolności, można pokontemplować na jakimś wysokim szczycie w spokoju, odetchnąć i cieszyć się przyrodą Ach jestem tak napalona na ten wypad Nie trać nadziei Uda się nam wszystkim w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 do lucy310 24.07.06, 19:58 hej.Jesteśmy w tej samej sytuacji.Wtym cyklu była moje 2 podejścieIUI,mimo zastrzyku nie pekł pęcherzyk.Dostałam duphaston na wchłonięcie.Jeszce będę próbować w przyszłym.3-majmy się razem.zyczę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 20.07.06, 14:09 Sun Lucy ma rację dobrze by Ci zrobił jakiś mały wyjazd. Nie możemy tylko myśleć o jednym bo zwariujemy. Jak zmienisz otoczenie to od razu zaczniesz na wszystko patrzeć w jaśniejszych kolorach. Nie możemy się poddawać i musimy myśleć pozytywnie...tak starm się cały czas funkcjonować gorzej jak odwiedzają mnie koleżanki z małymi dziećmi lub w ciąży wtedy też mam lekkie dołki. Za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki...komuś musi się udać... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_katka Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 20.07.06, 14:29 Cześc dziewczyny, tak Was trochę podczytuję. Ja jestem z wątku lipcowe invitrówki, własnie czekam na sobote i robię juz test. Byłam ciekawa czy Wasz wątek jest rzeczywiście pełen radości ale jakoś chyba z tym nie bardzo. U nas też nie najlepiej, dziewczyny odpadają jedna po drugiej bez rezultatu zostało nas 4 lub 5 niedługo testujących. Co to za jakas zła passa? kto nam podbiera nasze szanse?? kurcze w końcu którejś musi się udać. Pozdrawiam gorąco, wypoczywajcie, zbierajcie siły. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: ka_katka 20.07.06, 16:52 Ja Was też podczytuje. Dużo się dowiaduję od Was i przez to mniej się boję. Trzymam mocno za Was kciuki ) Bądźcie silne. Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 20.07.06, 14:58 Wiem dziewczyny, że powinniśmy wyjechać. Mój mąż też ma dość, męczy go strasznie że nie może dać mi dziecka Ma ogromne poczucie winy. Do tego doszły inne problemy i ogólnie to mamy dość trochę. Bardzo chciał spróbować jeszcze raz IUI i spróbujemy w sierpniu 3 raz. Ja dojrzewam powoli do decyzji o ICSI... Myślę także o zgłoszeniu się do Ośrodka Adopcyjnego. Pragnę oprócz urodzenia swojego dzieciątka dać miłość jakiemuś Szkrabowi. Myślę często o tym. Może jednak pojedziemy gdzieś, chociaż na parę dni. Dziękuję za ciepłe słowa dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 20.07.06, 15:49 Jesteście wspaniałe dziewczyny i jestem pewna, że wszystkie będziecie mamusiami, wcześniej czy później. nie poddawajcie się, róbcie to co podpowiada wam serce Nie wiem co myśleć o inseminacjach. to już trzeci wątek (po majowym i czerwcowym) i statystyki rzeczywiście są żenujące, 10% się udaje... Ja dziś miałam moją drugą IUI. WYglądała zupełnie inaczej niż pierwsza, począwszy od przygotowań, skończywszy na zabiegu. pęcherzyk wciąż nie pękł, strasznie mnie to martwi bo dziś 14 dc przy cyklach 25-26 dni. i boję się, że będzie torbiel((( jutro idę sprawdzić, i jak nie pękł to być może powtórka IUI jutro... jakoś mi to wszystko zaczęło być obojętne..(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 20.07.06, 16:50 Majorka ja miałam takie podejście po 2 IUI. Też jakoś stało się to takie obojętne. Ale gdy znów się nie udało to jednak bolało... ( Trzymamy kciuki za Ciebie ) Daj nam znać czy pękł. W czerwcu udało się jednej dziewczynie prawda..? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 20.07.06, 17:21 Ka katka, Majorka i pozostałe testujące mocno kciuki za was zaciskam Macie rację którejś z nas musi się na tym lipcowym wąteczku udać Więc do dzieła! My pomimo urlopu od iui będziemy walczyć naturalnie hihihi Dziewczyny co myśmy dzisiaj z mężem zobaczyli w restauracji. Byl;ismy w szoku. Jak na złość na przeciw nas siadła para, kobieta oczywiście w ciąży-już zaawansowanej i nagle patrzymy ona sobie wyciąga papierosa i mało tego po chwili kelner przynosi jej wielką szklanke coli. Byłam i jestem w szoku jak sobie o tym pomyślę. Kurcze brak mi słów...już chcieliśmy oboje z mężem podejśc do niej i wyrwać jej tego papierocha z ust i tak nagadać. Byłam tak wściekła, takie niewinne maleństwo a ta niemyśląca dziewczyna odbiera mu po prostu zdrowie Och brak słów, ja nie wiem jaki cel to miało że akurat kiedy się nam nie udała iui los stawia nam przed oczami taką scenę..Przepraszam że sie tak rozpisałam, ale musiałam sie wygadać. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 08:35 Cześć dziewczyny, ja jestem po drugiej IUI (19.07) a testuję 2.08. Bardzo chciałabym zobaczyć pozytywny wynik testu bo 07.08 obchodzimy z M. 7 rocznice ślubu i to byłby dla nas najwspanialszy prezent. Tym razem miałam podane nasienie pod pewnym ciśnieniem w duzej ilości płynu, bo mam tragiczną szyjkę pokręconą we wszystkie strony, dobrze że chociaż nasienie M. było super. Takze czekaja mnie najgorsze dwa tygodnie cyklu, prosze o kciuki i pozdrawiam wszystkie oczekujace na wynik lub kolejne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2513 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 10:23 Marzena ja będę trzymała kciuki. Sama jestem na półmetku. Tez po cichu liczę na pozytywny wynik. Ale jak widzę te statystki iui to mała załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 11:25 Marzena i kate trzymam za was mocno kciuki Nie przejmujcie się tymi statystykami, bo być może to właśnie wam się uda ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzasti79 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 25.07.06, 21:44 czesc dziewczyny Jutro moja 2 iui. Boje sie chyba bardziej niz przy pierwszej . Niedlugo mam urodziny i bardzo chciala bym dostac piekny prezent na urodzinki. Moze sie uda. trzymajcie kciuki. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
balbinowo Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 21:09 witam wszystkich, ja dopiero przymierzam się do pierwszej inseminacji. za jakieś 5 dni zacznę brać clo, no i potem całą resztę... czytając to forum trochę się zmartwiłam,że takie są słabe efekty i jednocześnie boję się, że nieudana próba mnie załamie oj, dzielne z was dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Trzeba myśleć pozytywnie 21.07.06, 12:22 Majorka co u Ciebi? Jak tam Twój pęcherzyk? Mam nadzieję, że już pęknięty Marzena i Kate za Was kochane też mocno trzymam żeby Wam się udało. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Re: Trzeba myśleć pozytywnie 21.07.06, 13:18 Nie będziemy chwilowo dziękowały, zrobimy to po pozytywnych testach, komuś w końcu musi się udać. Trzymajcie się Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 u mnie do d... 21.07.06, 13:42 wczoraj byla iui. dzis poszlam sprawdzic pecherzyk. nadal byl - 28 mm........ pojawil sie tez drugi 19 mm. wiec w akcie rozpaczy podali mi pregnyl i zrobilismy druga iui liczacd na glupie szczescie. dzis 15 dc przy cyklach 25-26 dn. bez sensu. nic nie rozumiem. endometrium 9 mm, sluz piekny. ale co z tego jak nie chca pekac/ od jutra luteina. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2513 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 14:45 Dobre wiadomości - na wątku invitrówek dwie dziewczyny są w ciąży. Może u nas też coś ruszy. Kto testuje w najbliższym czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 15:04 Witam ja jeszcze wciąż nie tracę nadziei...pierwszą IUI miałam 15 lipca, więc teoretycznie 29 mogłabym testować, ale chyba nie będę. Jesli nie pojawi się wcześniej @, 30 wyjeżdzamy na dwa tygodnie i zamierzamy starac się naturalnie - chociaz nie mamy tu większych szans. Gdyby sie udało, byłby to najpiękniejszy urlop. Spróbuję zachować spokój, wyjechać, cieszyc się chwilą. Wierzę w nas, dziewczyny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ka_katka Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 24.07.06, 11:31 cześć, potwierdzam dobre wiadomości na wątku invitówek wysyp szczęscia. Jest nas juz 4 ) jedna po drugiej. Podobno przeczymy wszelkim statystykom. Powodzenia dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 21.07.06, 18:30 Szyszka przykro mi Zbierz siły i walcz dalej! Majorka trzymam kciuki ! Pozostałe iui-owiczki również trzymam za was kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 22.07.06, 09:59 Dzieki dziewczyny! Postanowilam isc w pon na badania fsh, lh, estradiol, prolaktyne i testosterom czy orientujecie się ile mnie to bedzie kosztował? tak oriętacyjnie? Moj gin jest na urlopie i działam na własnę rękę, pozdrawiam i trzyma za was kciuki oby statystyki były lepsze w tym miesiącu! Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 22.07.06, 11:29 Szyszka trzymaj się i nie poddawaj... Napiszę Ci ile ja płaciłam za te badania: fsh - 20 zł, lh - 20 zł, e2 - 22 zł, prl - 20 zł, testosteron -22ł. Trochę to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 22.07.06, 12:31 Myslalam ze bedzie gorzej z wiesz moze ile kosztule na przeciwciala plemnikowe? Dzieki za podtrzywywanie na duchu -przeciez kiedys musi sie i nam udac! Tylko kiedy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 23.07.06, 09:20 Za te p/c przeciwplemnikowe płaciłam 30 zł. Pozdrawiam i życzę dobrych wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 23.07.06, 15:06 No to nie dziękuję! ) Trzymajcie kciuki,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Przeciwciała przeciwplemnikowe-Pytanie 23.07.06, 19:44 Dziewczyny mam pytanie - po co się robi to badanie właśnie, co ono stwierdza? Może my też powinniśmy je zrobić ... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Przeciwciała przeciwplemnikowe-Pytanie 23.07.06, 21:00 Z tego co wiem to ze sa produkowane przeciwciala plemnikowe i sa one zabijane.Sa jeszcze przeciwciala zarodkowe tez zastanawiam sie czy tego nie zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Przeciwciała przeciwplemnikowe-Pytanie 23.07.06, 22:11 Dzięki szyszka. Chyba będę musiała się nad tymi badaniami zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
anemon1 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 23.07.06, 23:28 przemykam szybciutko przez watek z zyczeniem wielu plusikow dla oczekujacych na wynik!!! ja niestety z obiegu wypadlam-owulacja byla prawie ze na oczach doktora,ale w 9 dniu cyklu...wiec krecil nosem ze za wczesnie, zepecherzyk niedojrzaly, wiec czekam z utesknieniem na @@@@ do alix: w sierpniu bede probowac z lekka stymulacja (tylko clo) bo jakos mi ta owu szwankuje...mimo ze wciaz ciazy blizniaczej sie boje, to zaryzykuje...moze nasze aniolki beda nad nami czuwac ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 24.07.06, 09:14 u Ciebie anemon1 za wcześnie, u mnie dla odmiany późno i bądź tu człowieku mądry. W każdym bądź razie po piątkowym pregnylu i powtórzonej IUI (pęcherzyki 28 mm i 19 mm, cykl naturalny, 15 dc), dziś pobiegłąm rano (18dc) sprawdzić czy są i nie ma po nich śladu! a więc pękły. ufff, o tyle dobrze, że nie będzie torbieli. przedziwny ten cykl. jeszcze chyba nigdy nie miałam owu tak późno (cykle 25-26 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Do olasas 24.07.06, 11:12 Czy możesz mi napisać gdzie dokladnie robiłaś te badania? Chciałabym się dowiedzieć czy muszą być wykonywane rano? Czy labo. działa cały dzień czy tylko przez parę godzin. Może na wynikach masz nr tel?Ja dzisiaj była zrobić sobie hormonki, z przeciwciał zrezygnowałam bo chcieli po 80 zł za kążde musiałabym czekać 3 tygodnie. Stwierdziłąm że szybciej będzie jak pojadę do Poznania no i pewnie taniej. Majorka z takich zwariowanych histori są najlepsze wspomnienia a wspomina się coś szczególnego!!!!Wiec może może może ))) bądzmy dobrej myśli. Trzymajcie się babeczki do popołudnia-ciakawa jestem jakie będę miała wyniki, aha zrobiłam sobie też na różyczke i toxo ale wyniki za 3 dni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Do olasas 24.07.06, 11:29 dzięki szyszka39 za pocieszenie przykro mi, że u Ciebie znowu @@@@(((((( ale widzę, że zabrałaś się ostro do pracy i na pewno wyeliminujesz wszystkie ewentualne przyczyny niepowodzeń! BRAWO!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Trzeba działać 24.07.06, 12:09 Trzeba działać, ja inaczej nie umiem , inaczej mnie roznosi))Zobaczymy co zdziałam czy więcej niż moi lekarze hihi?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: Trzeba działać 24.07.06, 12:33 szyszka w poznaniu w szpitalnym laboratorium na lutyckiej przeciwciała przeciwplemnikowe to koszt 50 zł. (te z krwi) a jak sprawdzałam w klinikach niepłodności to 80 zł Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Trzeba działać 24.07.06, 13:42 Asiu a wiesz jak tam przyjmują? czy tylko rano? Jeśli masz jakiś tel to poproszę, zadzwonię i się wszystkiego dowiem! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: Trzeba działać 24.07.06, 14:09 ja jeszcze nie robiłam. więc info mam tylko telefoniczne od pani z lab. tel. 821 22 00 trzeba poprosić o połączenie z lab. od 07.30 do 10.00 od pon do pt. kosz 50 zł a masz wskazania żeby to badać? poronienia? ciąże biochemiczne? czy aglutynacja nasienia i brak upłynnienia? my mamy lekką aglutynację ale uplynnienie ok więc ponoć nie trzeba sprawdzać ale ja już chyba wolę robić wszytsko na zapas. najpierw jednka powtórka badania nasienia i wtedy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Trzeba działać 25.07.06, 13:08 dzieki Asiu, ja wczoraj tam dzwonilam, tzn zdwonila w pare miejsc i teraz nie pamietam czy tam nie robia czy robia ale tylko w jednym miejscu spotkalam sie ze znajomoscia tematu i koszt wynosil 62 zl. Upenij sie czy napewno zrobia ci to badanie. Moze ci teraz namieszalam ale lepiej sprawdzic niz chodzic na marne. Wskazan nie ma, sama zaczelam dzialac i robic sobie badania bo na gin do kt chodze jakos nie moge liczyc a do specjalisty mam za daleko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: Trzeba działać 25.07.06, 13:15 A gdzie to badanie za te 62 zl? w pOznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Trzeba działać 25.07.06, 15:01 no własnie w tym jest problem ze sobie nie zapisalam bo ja chcialam zrobic przeciw zarodkowe i przeciw plemnikowe a oni robili tylko 1 z tych badan. Nie znalazlam w poznaniu lab w kt robia obydwa badania i nie zapisywalam adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2513 do Kasiaaa85 24.07.06, 11:29 Jak tam wypoczynek w Mielnie. Sama się tam wybieram za 2 tygodnie i jestem ciekawa czy warto jechać. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kate2513 załamka 25.07.06, 09:48 Moje Drogie !!! Testuje już w ten czwartek, nie myślałam że to tak szybko zleci. Niestety nie przewiduje pozytywnego wyniku. Bardzo boli mnie brzuch jak na @ (nawet juz czasami myślę że dostałam), do tego dochodzi od dwóch dni ból głowy. Biorę utrogestan 3xdziennie dopochwowo i myślę że to tylko wstrzymuję moją @. Coś ten nasz wątek nie jest pełen radości. Napiszcie cokolwiek bo u mnie mała załamka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: załamka 26.07.06, 09:58 kate nie panikuj, tylko cierpliwie czekaj, to tylko 1 dzien. ten bol brzucha o NICZYM nie świadczy. trzymam mocno, mocno kciuki. a pozostalym dziewczynom zycze cudownych (i owocnych wakacji))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: do Kasiaaa85 28.07.06, 08:03 Witajcie!!! Wlasnie wrocilam i odrazu oczywiscie podczytuje forum. Jesli chodzi o Mielno to naprawde warto jechac.Super atmosfera.Polecam.Zabieram sie teraz za czytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 25.07.06, 14:49 Szyszka ja robiłam te badania w moim miejscu zamieszkania czyli w Knurowie. Przepraszam, że piszę dopiero teraz ale dzisiaj jadę na wakacje i byłam trochę zabiegana. Za wszystkie testujace trzymam mocno kciuki ))) POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 25.07.06, 15:26 dzieki za odpowiedz) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Lipcowe IUI "Wątek pełen radości" 25.07.06, 18:57 Kate, spokojnie. Wytrzymaj cierpliwie do jutra bo nigdy nie wiadomo. A może dzidzia już jest w Twoim brzuszku hmmm? Nie stresuj się, chociaż..łatwo mi mówić jak sama czasami tak panikuję Głowa do góry Sun cieszę się że podjęłaś decyzję o wyjeździe-zobaczysz dobrze Ci to zrobi, a we wrześniu spotykamy się wszystkie na nowym- mam nadzieję bardziej owocnym wąteczku Wypoczywajcie, my też w czwartek wyjeżdżamy w Tatry Pozdrawiam i całuje papa Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Lucy :) 26.07.06, 09:04 Lucy życzę udanych wakacji Musimy nabrać sił i wyciszyć się. Życzę dużo słoneczka i pięknych widoków Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Olasas :) 25.07.06, 16:50 Olu odpoczywaj! ) Wracaj pełna sił. Ja też wyjadę na tydzień nad morze Posłuchałam Ciebie i Lucy Przesunę IUI na początek września i w przyszłym tygodniu jedziemy. Podziałamy naturalnie bo to będzie dobry czas Wszystkiego dobrego! Uważaj na siebie! Do usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 hsg 26.07.06, 13:49 dziewczyny czy ktoras z was miala robione hsg na Polnej, jestem umowiona na piatek na 8 rano i panicznie sie boje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: hsg 27.07.06, 09:27 ja miałam hsg, ale nie na Polnej co do odczuć to nie bolało nic, bo podano mi zastrzyk i zasnęłam. ale robiłam badanie prywatnie. i wszystko niby OK. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 kate2513 jak wynik? 27.07.06, 09:25 napisz co u Ciebie, bo dziś już czwartek... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 statystyki... czas na czyjeś szczęście!! 27.07.06, 09:43 1. olasas 1 01.07, , niestety nieudana 2. lucy310 2 02.07 , niestety nieudana 3. sun32 2 02.07, niestety nieudana 4. leila78 - 3-4.07, niestety nieudana 5. marghe78 2 04.07, , niestety nieudana 6. kate2513 2 15-17.07 7. misiamama 1 15-17.07 8. andzia273 4 18.07 9. marzenalep 2 19.07 10. majorka79 2 20-21.07 11. coco17 -2 23.07 12. dzasti79 - 2 26.07 - balbinowo - kiedy termin IUI? chyba sierpniówką będziesz? - kasiaaa85 i baahaa wypadły z lipcowych, ale jadą na urlopiki i na pewno będą działać naturalnie - szyszka39 - niestety znowu nic, ale pędzi na hsg) - anemon1 wypadła z lipcowej listy, ale pewnie w sierpniu się uda, co? - alix1 - szykuje się do 3. IUI chyba w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: statystyki... czas na czyjeś szczęście!! 27.07.06, 11:31 dzieki Majorka) trzymaj kciuki za mnie jutro o 8 Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: statystyki... czas na czyjeś szczęście!! 28.07.06, 19:12 Witam dziewczyny Wróciłam z urlopu i patrzę, jakie wieści u nas na wąteczku... Z tego, co pobieznie doczytałam, żadnej nie udało się Nie do wiary............. Ja jestem już ostatni dzień na clo (2 razy 1), we wtorek wizyta u gina i zobaczymy co i jak. Tym razem clo znoszę stosunkowo dobrze, tylko od wczoraj jakaś spięta chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Szyszka, misiamama! 28.07.06, 19:18 szyszka, jak się masz po hsg? miasiamama kiedy testujesz? alix1 welcome back niestety, żadnej się nie udało, no nie mamy jeszcze wieści od kate, może ona? jest już wątek sierpniowych IUI, może będzie szczęśliwszy... u mnie 7 dni po IUI nic totalnie nic.. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Szyszka, misiamama! 29.07.06, 10:40 Majorka bedzie dobrze, ja trzymam za cibie i kate kciuki. Patrzac na statystyki macie duze szanse) co do hsg to odpisalam na innym watku ( a jednak hsg z poznaniu) Nie przejmujcie sie, glowa do gory trzeba wierzyc) Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia lipcowe IVI a krwawienie 29.07.06, 11:58 dziewczyny czy któraś miala krwawienie po IVI? i czy to ma wpływ na powodzenie zabiegu????? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: lipcowe IVI a krwawienie 29.07.06, 14:37 krwawienie to może za dużo powiedziane, ale miałam lekkie plamienie, a raczej śluz zabarwiony, doktor mni uprzedzil, ze tak moze byc (chyba tam niechcacy dotknal w srodku cewnikiem i stad). co do wplywu na powodzenie to nie wiem, bo czekam na wynik Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Szyszka, misiamama! 29.07.06, 17:06 Teoretycznie dzisiaj, IUI miałam 15 lipca. ALe nie mogę. Tyle razy już kupowałam i robiłam te testy, nie mogę już. Postanowiłam po prostu czekać. Jutro o świcie wyjeżdzamy na dwa tygodnie. Napiszę. trzymam kciuki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 Re: statystyki... czas na czyjeś szczęście!! 29.07.06, 17:58 moja 2IUI nieudana.2 podejscia w tym cyklu,pecherzyk nie pekl po zastrzyku.czekam na okres i w sierpniu porawka.Zycze słoneczka wszystkim coco17 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: statystyki... czas na czyjeś szczęście!! 29.07.06, 22:29 Dziewczyny po tych wszyskich niepowodzeniach reszta oczekujacych ma naprawde duze szanse!!!Trzymam kciuki. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
canelle "kreska bladaczka" 30.07.06, 19:27 cześć dziewczyny, miałam 2. IUI 14/07 i... właśnie wyszła mi druga kreska. Hm, blada taka jakaś, więc sie nie nakręcam, ale z drugiej strony tyle już było wątków o bladych kreskach (że np. kopią po żebrach od któregoś tam tygodnia), że a nuż? Może ktoś wie, czy 16 dni po 10 000 jednostek Pregnylu może on jeszcze fałszować wynik testu? Wydaje mi się, że nie. A może tak? Krótko mówiąc: kreska bladaczka pojawiła się po 3 minutach i nie zniknęła. Nie jest też halucynacją, bo zrobiłam zdjęcie i dalej tam była Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: "kreska bladaczka" 30.07.06, 19:41 Po 16 dniach od podania po pregnylu nie ma śladu. Kolorem kreski się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
canelle Re: "kreska bladaczka" 30.07.06, 20:10 no to idę jeszcze kupić jakiś inny test, zrobię jutro rano, bo nie wierzę. A może ktoś mi podpowie, co robić, jeżeli to prawda? Iść do gina? Iść na betę? Coś innego? Boje się, że to nieprawda, staram się 3 lata, a 1 i pół sie leczę... Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia IVI a duphaston 31.07.06, 11:10 do doświadczonych dziewczyn mam pytanie: nie dostłam duphastonu po IVI - czy któraś tak miała? czy zawsze po IVI jest wskazany duphaston lub luteina??? Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 Re: IVI a duphaston 31.07.06, 12:17 ja dostałam duphaston na wchłonięcie pęcherzyka,który nie pękł.przy pierwszej IUI nic nie dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia czy komus sie udało w lipcu? 01.08.06, 15:07 dziewczyny czy komuś się udało? jeszcze czekamy do 14,15 sierpnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: czy komus sie udało w lipcu? 01.08.06, 15:11 u mnie się okaze w weekend, ale szanse oceniam bardzo, bardzo nisko ze względu na perypetie jakie towarzyszyły IUI oraz brak jakichkolwiek najmniejszych oznak, np. bólu piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: IVI a duphaston 01.08.06, 15:11 jeśli IUI jest na cyklu nat. i II faza cyklu jest wystarczająco długa to nie ma wskazań do progesteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia do majorka 01.08.06, 15:52 Majorka a jakie to były perypetie? jesli można wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: do majorka 01.08.06, 17:38 weronusia, poczytaj w postach wyżej w tym wątku, bo długo by pisać... generalnie to przez 5 dni przekładano IUI bo pęcherzyk nie chciał pękać w końcu pękł po pregnylu jak miał 28 mm ale pojawił się też drugi w miedzyczasie, który miał 19 mm w momencie podania pregnylu i był raczej za mały. poza tym IUI była w czwartek, w piątek okazało się że nie pękły, więc pregnyl w piątek o 11.00 a o 13.00 kolejna IUI (2 godz po pregnylu...) wiec słabo raczej, ale nie było wyjścia, bo to był już 15 dc przy cyklach 25 dniowych... taka to była historia - a moze raczej histeria Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do Majorka79 01.08.06, 18:33 Majorka kochanie czekaj spokojnie do weekendu!!!Przez to zamieszanie to wlasnie musi sie udac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Hej, dziewczyny! 04.08.06, 08:19 gdzie jestescie? co tu tak cicho? nie chce mi się wierzyć - czyżby zadnej z nas się nie udalo??? andzia273, kate2513, misiamama (urlop), marzenalep - czekam na wieści od Was! dajcie znać, nawet jeśli wiadomości nie są dobre. ale wierzę, że po prostu nie macie dostępu do netu, a świętujecie gdzieś z Waszymi M Ja testuję jutro,bo konczy mi się luteina. żadnych, nawet najmniejszych objawow: ( Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Udało się. Jestem w ciąży! 14.08.06, 10:50 Witam dziewczyny nie pisałam, ponieważ byliśmy na urlopie gdzie nie miałam dostępu do netu. Po tygodniu czekania na @ wybraliśmy się na wyprawę do najbliższego miasteczka i nabyliśmy test, który okazał się pozytywny, z grubą krechą. Ostatnie dni urlopu już miałam (i mam nadal) straszne mdłości. Do ginki idę po 15.08. Pozdrawiam Was serdecznie. Tak dla przypomnienia, to była moja pierwsza IUI, na cyklu naturalnym, naszym problemem była wrogość śluzu. Tak więc wierzę, że każdej z Was również się uda, życzę Wam tego serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 niestety, znowu nie wyszło:( 05.08.06, 11:07 jedna obrzydliwa krecha nie wiem czy jeszcze ktoś zagląda na ten wątek poza mną, ale wydaje mi się,że żadnej z nas nie wyszlo... obym się myliła. pa dziewczny Odpowiedz Link Zgłoś
julcia2222 Re: niestety, znowu nie wyszło:( 05.08.06, 11:57 Witaj Majorka, ja tu tez zagladam chociaz straszna tu cisza i tak jakos mało wesoło... Przykro mi, ale może po takiej burzy będzie w końcu słońce. U nas miałam wrażenie ze cały świat był przeciwko nam i znowu nic z tego. Chyba damy sobie spokój, to nie dla mnie. Ale trzymam za Was kciuki i będę tu zagląda czasem. powodzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 mi też nie wyszło 05.08.06, 13:53 mi też nie wyszło. ale kiedyś wyjdzie... może w sierpniu? coco Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: :((( 05.08.06, 15:35 Majorka bardzo,bardzo mi przykro (( Ja zagladam na nasz watek ale niestety umarl smiercia naturalna.W pon jade do Provity zobaczyc co wyhodowalam ale powiem wam ze bardzo sie boje tego usg.Jak sie znowu okaze ze pecherzyk(i) urosly po niedroznej stronie to sie chyba zalamie(( Postanowilam ze juz nie wpisuje sie na watki o IUI. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Do Majorki 06.08.06, 14:46 Nie poddawaj sie!!!Wytrzumaj te kiepskie dni a potem do dziela)) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Do Majorki 07.08.06, 12:21 szyszka, dzięki, ale jak przeczytasz mój post o zespole niepękającego pęcherzyka, to zobaczysz, że nie jest to takie proste((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Do Majorki 08.08.06, 09:20 Majorko ja wiem ze to trudne sprawy a najgorsze jest to ze jestesmy uzaleznione od decyzji gina, i juz same nie wiemy czy mu ufac i robic co nam kaze czy szukac nowego. Zycze ci z calego serca zeby torbiel po 1 miesiacu znikla a w nastepnym cyklu zycze pieknej owu z pieknie pekajacym pecherzykiem) Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Mój wynik testu... 09.08.06, 10:46 no właśnie 2.08 zrobiłam rano test i wyszła słabiuteńka druga kreska, więc postanowiłam, ze tak jak radził gin powtórzę test 06.08 niestety następnego dnia nieoczekiwanie pojawiła sie wredna @. Pocieszałam sie, ze może mimo to jednak się udało, ale @ trwała tak samo długo jak co miesiąc i wyglądała tak samo jak zawsze. Wyło mi okropnie przykro, bo 07.08 mieliśmy 7 rocznicę ślubu i miałam nadzieję, ze tym razem się udało. @ dostałam pomimo brania cały czas Luteiny. Zostawiłam sobie ten test na pamiatkę ponieważ jest on pierwszy na którym widać coś więcej niż jedna żałosną kreskę. Trzymajcie sie dziewczyny i nie poddawajcie sie, ja teraz mam przerwę w IUI bo mój gin do końca sierpnia na urlopie , we wrześniu podchodzę do IUI państwowo na Starynkiewicza i zobaczymy czym to sie skończy. Strasznie sie rozpisałam, przepraszam i proszę abyście sie nie poddawały. Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 Re: dane nam urodzic w maju!!! 11.08.06, 17:30 przecież my nie chcemy urodzić w kwietniu tylko w maju,dlatego w lipcu sie nie udało całuski coco Odpowiedz Link Zgłoś