Dodaj do ulubionych

plamienia przed @

16.08.06, 15:47
Witajcie dziewczyny smile

Czym moga być spowodowane plamienia przed okresem? Badania hormonalne z 3 dnia
cyklu mam ok (stosunek LH do FSH koło 1), owulację mam sama, ale ponieważ
podchodzę do ivi to biorę clo. W tym cyklu po raz pierwszy brałam dufaston.
Ostatni dufaston wzięłam w poniedziałek wieczorem. I już we wtorem po południu
zaczęło się podplamianie, a dzisiaj jest ono większe. Wydzielina jest
brązowawa i przypomina w konsystencji (sorry za dosadność) budyń. Mój gin,
nota bene dobry specjalista w Białymstoku, mówi, że tak może być. Niepokoję
się tym jednak, ponieważ wcześniej tego nie było (ta sytuacja trwa już chyba z
kilka miesięcy). Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • dagps Re: plamienia przed @ 16.08.06, 16:24
      sad
      az dziwne ze kilka miesiecy i on mowi ze ok, wyglada jakby albo duphastonu bylo za malo (bralas 2x1?). albo nie wiem - jakie masz zwykle endometrium w drugiej fazie? mialas hsg albo inne podgladanie zeby budowe macicy zobaczyc? myslalam ze to pierwszy raz, teraz po iui, wtedy myslalabym ze test dal nieprawdziwy wynik.a mialas iui na pekniety pecherzyk czy nie?sprawdzalas czy pekl - nasz lekarz czesto nie sprawdza. jesli pekl pecherzyk, to plamien nie powinno byc z powodu niedoboru progesteronu.
      • alix1 Re: plamienia przed @ 16.08.06, 16:28
        Ano dziwne...... Miałam sprawdzane po ivi, oba pękły. Dufaston brałam 2 razy po
        1, na własną rękę, bo chciałam spróbować. Nic mu o tym nie mówiłam, ale teraz
        jak chyba pójdę to się przyznam (ciekawe czy się mocno wkurzy; zauważyłam, że on
        nie lubi "pytających o wszystko i oczytanych" pacjentek). HSG po raz drugi
        robiłam w zeszłym miesiącu, wszystko grało. Chce mi się płakać z
        bezsilności........ Aha, endometrium miałam na ostatnim podglądzie przed ivi 13.
        • dagps Re: plamienia przed @ 16.08.06, 16:34
          mnie lubiwink tak czujesmile on nie tyle nie lubi, co sie "troszczy" i mi wprost powiedzial ze gdybym nie przyniosla mu diagnozy i nie wywalila na iurko karteluszek z wynikami to by i w zyciu nie powiedzial ze mam pcos, zeby mnie negatywnie nie nakrecac. taki on jest, ze nie chce nas martwic. no ale teraz jakos juz nie mowi "a po co pani znow wydaje pieniadze na badania", tylko pyta co jeszcze mam jak zaczynam karteczki wyjmowac z torebki i przed usg sie pyta czy mam cos jeszcze czy juz mozemy?wink

moze byc niezadowolony za ten duphaston, bo on mowil ze nie trzeba a ty bralas - jesli mialabys za krotka druga faze to slusznie, ale skoro pecherzyki pekly to i progesteronu powinno byc dosc, chyba ze masz za maly wzrost estradiolu, wtedy moga to byc komorki niepelnowartosciowe, slaba praca cialka zoltego, no i wtedy druga faza nie jest najlepsza. chcialabym ci jakos poradzic, nie wiem co jeszcze.
      • dagps Re: plamienia przed @ 16.08.06, 16:28
        wlasnie znalalzlam ze rzeczywiscie czasem lekarze moiwa ze ok, ze tak moze byc po duphastonie i sie nie przejmowac. ja bym jednak szukala dalej, moze jeszcze sprawdzic jaka masz druga faze - ile dni od owu do @.
        • alix1 Re: plamienia przed @ 16.08.06, 16:35
          A jak to sprawdzić? Owulację miałam 13 dni temu. Plamienia leciutkie zaczęły się
          wczoraj, w 12 dni po owu. To dobrze czy źle?
          • dagps Re: plamienia przed @ 16.08.06, 16:44
            dobrze, liczysz do krwawienia a nie plamienia, byle bylo od owu do krwawienia minimum 12 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka