frygamfs 01.09.06, 22:05 które lekarstwo jest wg Was lepsze, lepiej je znosicie, jakie mają skutki uboczne. czy możecie mi też napisać o cenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samanta25 Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 00:31 Ja stosuję duphaston, bo nie umiałam "strawić" luteiny podjęzykowej Niestety duphaston jest droższy bo kosztuje ok. 40zł natomiast luteina jest tańsza (teraz nie pamiętam ceny ale coś ok. 15zł - ta podjęzykowa) ******** 57 cykl starań czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko (ciąża biochemiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 07:11 Duphaston jest droższy, lepiej przyswajalny i nie jest wykrywany w pomiarach hormonu, natomiast luteina odwrotnie. Ja biorę duphaston, po luteinie czułam się gorzej, już sam smak tego pod językiem zanim się rozpuści przyprawiał mnie o wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 15:36 Ja biore Duphaston, bo moja gin powiedziala, ze jest lepszy, ale czuje sie po nim absolutnie fatalnie. Po nastepnym iui chce brac zamiast niego lek dopochwowy zawierajacy sztuczny progesteron, bo znalazlam opracowanie Polskiego towarzystwa Ginekologicznego, wg ktorego polecaja oni te leki dopochwowe jako bardziej skuteczne i powodujace znacznie mniej skutkow ubocznych dla zdrowia kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
dracenka11 Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 16:13 ceny już znasz, ja brałam luteinę dopochwowo i wszystko było o.k.. mój gin. twierdził, że luteina jest lepsza od duphastonu - o argumenty za i przeciw na pytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 21:02 To ja mam jeszcze inną wersję: luteina podjęzykowa nie nadaje się do niczego. Duphaston i luteina dopochwowa są ok. Osobiście po duphastonie mam mega apetyt, którego nie umiem pohamować i efekt jest taki, że przez rok przytyłam 10 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaszek Re: duphaston czy luteina 03.09.06, 07:57 Ja juz drugi cykl biore luteinę dopochwowa. Też mam zwiekszony apetyt. Co chwile jestem głodna, a mój głod jest WIELKI. W jakiej dawce z reguły lekarze zapisuja te tabletki? Ja biore 1x2 na noc. Czy to nie za mała dawka? Odpowiedz Link Zgłoś