Dodaj do ulubionych

duphaston czy luteina

01.09.06, 22:05
które lekarstwo jest wg Was lepsze, lepiej je znosicie, jakie mają skutki uboczne. czy możecie mi też napisać o cenie.
Obserwuj wątek
    • samanta25 Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 00:31
      Ja stosuję duphaston, bo nie umiałam "strawić" luteiny podjęzykowej
      Niestety duphaston jest droższy bo kosztuje ok. 40zł natomiast luteina jest
      tańsza (teraz nie pamiętam ceny ale coś ok. 15zł - ta podjęzykowa)

57 cykl starań
      czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko sad (ciąża biochemiczna)
      • tymonka30 Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 07:11
        Duphaston jest droższy, lepiej przyswajalny i nie jest wykrywany w pomiarach
        hormonu, natomiast luteina odwrotnie. Ja biorę duphaston, po luteinie czułam
        się gorzej, już sam smak tego pod językiem zanim się rozpuści przyprawiał mnie
        o wymioty.
    • ivoral Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 15:36
      Ja biore Duphaston, bo moja gin powiedziala, ze jest lepszy, ale czuje sie po
      nim absolutnie fatalnie.
      Po nastepnym iui chce brac zamiast niego lek dopochwowy zawierajacy sztuczny
      progesteron, bo znalazlam opracowanie Polskiego towarzystwa Ginekologicznego,
      wg ktorego polecaja oni te leki dopochwowe jako bardziej skuteczne i
      powodujace znacznie mniej skutkow ubocznych dla zdrowia kobiety.
    • dracenka11 Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 16:13
      ceny już znasz, ja brałam luteinę dopochwowo i wszystko było o.k.. mój gin.
      twierdził, że luteina jest lepsza od duphastonu - o argumenty za i przeciw na
      pytałam...
    • yskyerka Re: duphaston czy luteina 02.09.06, 21:02
      To ja mam jeszcze inną wersję: luteina podjęzykowa nie nadaje się do niczego.
      Duphaston i luteina dopochwowa są ok. Osobiście po duphastonie mam mega apetyt,
      którego nie umiem pohamować i efekt jest taki, że przez rok przytyłam 10 kg. sad
    • magdaszek Re: duphaston czy luteina 03.09.06, 07:57
      Ja juz drugi cykl biore luteinę dopochwowa. Też mam zwiekszony apetyt. Co chwile
      jestem głodna, a mój głod jest WIELKI.
      W jakiej dawce z reguły lekarze zapisuja te tabletki? Ja biore 1x2 na noc. Czy
      to nie za mała dawka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka