Dodaj do ulubionych

listopadowe IUI...............

26.10.06, 13:59
Ktoś robi???Ja robię na początku listopada.To będzie moje 2 IUI.Pierwsze po
laparoskopii.No zobaczymy...

----------------
35cykl starańsad
Obserwuj wątek
    • kisztylka Re: listopadowe IUI............... 26.10.06, 19:58
      to bedzie rowniez moja druga inseminacja,ktora powinna sie odbyc jak dobrze
      pojdzie 2.11.poki co jestem stymulowana,maz bierze witaminki,ja dodatkowo
      popijam ziola.trzymam kciuki za wszystkie listopadowki!!!
      • remka1 Re: listopadowe IUI............... 26.10.06, 20:38
        Nam jeszcze decyzji...jesteśmy na początku drogi leczenia (jeśli można
        powiedzieć, że to leczenie). Ale życzę Wam z całego serca powodzenia i
        szczęścia. Pozdrawiam.
        • tulcia Re: listopadowe IUI............... 30.10.06, 23:42
          Ja mialam byc listopadowa, ale pecherzyk tak szybko rosl, ze zalapalam sie na
          pazdziernik. IUI mialam dzisiaj, jajniki nadal bola wiec chyba pecherzyk
          jeszcze jest.
          Teraz 14 dni oczekiwania.
          Trzymam kciuki za wszystkie starajace smile
      • aninka11 Re: listopadowe IUI............... 07.11.06, 19:34
        Kisztylka, a jakie zioła popijasz?
    • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 09:50
      to i ja sie dopisuje, czyli z naszego pazdziernikowego watku nikomu sie nie udalo?
      w tym cyklu nie mialam jak pojsc na poczatku do gina zeby go (cykl nie gina)
      stymulowac, myslicie ze jest sens robic na naturalnym cyklu jezeli glowny
      problem jest z plemnikami?
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 10:50
      Witam,
      mam nadzieje, ze dolacze do Was z moja 3-cia iui gdzies w polowie listopada.
      Mam nadzieje, ze tym razem bedzie to w koncu na gonadotropinach ze sterydami.

Rzabencja, czytalam ze nawet jesli glownym problemem sa plemniki (tak jak u
      mnie), to przy iui na cyklu stymulowanym (zwlaszcza gonadotropinami) sa jednak
      wieksze szanse. Z drugiej strony jesli sie uda ciaza na cyklu naturalnym, to
      jest to "silniejsza" ciaza niz na cyklu stymulowanym. To zalezy, czy bardziej
      ci zalezy na tym zeby nie zmarnowac cyklu (bo np. zalezy ci na czasie, jak u
      mnie), czy wolisz wydac pieniadze w cyklu, w ktorym sa wieksze szanse.
      Ja dotychczas mialam 2 nieudane na cyklu naturalnym i mam nadzieje, ze w koncu
      bede miala iui na cyklu stymulowanym(jak napisalam na poczatku).
      Powodzenia.
      • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 10:56
        dzieki za odzew
        pierwsza IUI byla na stymulowanym i wcale nie mialam wrazenia ze szanse sa duze,
        pecherzyki byly trzy ale rosly powoli i nierownomiernie i w sumie nie wiadomo
        bylo czy jakis pekl.
        zalezy mi zeby nie zmarnowac cyklu bo mam tego wszystkiego juz dosc. dobija mnie
        hustawka nastrojow i resztki nadziei ktore powoduja ze kazdy kolejny dół jest
        coraz glebszy, czuje ze siegam dna...
        • aninka11 Re: listopadowe IUI............... 07.11.06, 19:37
          Ja wlasnie mialam inseminacje na cyklu naturalnym i nie slyszalam zeby az tak
          znaczaco wzrastaly szanse na sukces na cyklu stymulowanym. W koncu jesli jest
          owulacja, pecherzyk peknie to przy podaniu dziarskich (podrasowanych)
          plemniczkow wszystko powinno zadzialac - to tak teoretycznie bo przeciez to
          nigdy nie wiadomo.
      • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 10:57
        aha a co to sa te gonadotropiny? ja brala CLO i 1x menopur, efekt byl sredni
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 11:18
      Z tego co wiem, to gonatropiny to sztuczne fsh, estradiol i ich kombinacje. Ja
      mam podobno dostac Gonal (czyste fsh). Nie wiem czym jest menopur, czy
      przypadkiem nie gonadotropina.

Czytalam, ze stymulacja gonadotropinami jest najefektywniejsza.

Zobaczymy w jakim umorze bedzie na nastepnej wizycie moja p. dr i co wymysli.
      • kisztylka Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 12:53
        podpisuje sie chociaz iui bede miala wlasnie dzisiaj wieczorem,dwa ladne
        pecherzyki,z nasieniem troche gorzej no ale wazny jest optymizm i wiara ze w
        koncu sie uda.to moja druga iui.pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostale,mam
        nadzieje ze w tym ponurym miesiacu beda dobre wiadomoscismile
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 12:55
      Zgadzam sie - trzeba wierzyc, ze sie uda i byc pozytywnie nastawionym.
      • tulcia Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 13:22
        Ja mialam w tym cyklu zastrzyki z puregonu przez 8 dni - urosl jeden pecherzyk
        (podobnie jak w poprzednim podejsciu, tylko ze wtedy mialam mniejsze dawki
        puregonu i do tego clomifen).
        Plemniki byly super jak u nas smile 21 mln i 15% o ruchu szybkim, co jest chyba
        naszym najlepszym osiagnieciem.
        Inseminacja byla ok. 12, pecherzyk pekl na moje oko ok. 12 godzin pozniej.
        Myslicie, ze chlopaczki mogly tyle przezyc? Tak sie zastanawiam...
    • frestre Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 13:31
      Hej
      do rzabencja - zdziwiona jestem tym-że nie wiesz czy pęcherzyki pękły ( w moim
      przypadku / po trzech IUI - wynik 7.11 / zawsze lekarz po IUI umawiał się na
      wizytę na drugi dzień i stwierdzał, czy pękły, czy nie).

sama podejdę w listopadzie do IV inseminacji jeśli ta nie wyjdzie
      czyli dołączę do listy

pozdrawiam wszystkie starające się
      FRESTRA
      • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 13:50
        tez mialam wizyte nastepnego dnia, wiadomo bylo ze jeden nie pekl do tego czasu.
        co do drugiego to nie bylo to jednoznaczne. na poczatku mialam dwa w jednym
        jajniku - maly i duzy. i na koncu tez byly dwa, ale ginka twierdzila ze w
        miedzyczasie sie pojawil trzeci malutki a ten najwiekszy pekl, bo niby sluzowka
        wyglada na druga faze i cos jakby cialko zolte wypatrzyla. w kazdym raze dziwne
        to bylo wszystko i guzik z tego wynikło.
        teraz chyba na naturalnym bedziemy probowac chyba ze ginka powie ze to nie ma sesnu.
        pzdr
        rz
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 13:55
      Rzabencja,
      a gdzie masz te ginke?
      • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 13:56
        w słynnym Novum, moje ulubione miejsce na swiecie
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 31.10.06, 15:37
      To ta slynna dr T. ?
      • szyszka39 a która z was jeszcze czaka za wynikami ?? 31.10.06, 16:02
        a która z was jeszcze czaka za wynikami poprzedniej IUI?? Ja muszę poczekać do
        końca tygodnia, mam nadzieje że już nie będę musiałą robić kolejnej IUI.
        Trzymajcie się kobietkismile Kiedyś się doczekamy , prawda?
        • szklanapulapka2 Re: a która z was jeszcze czaka za wynikami ?? 31.10.06, 22:35
          To i ja się dopisuję. Inseminację będę miała 2 i 3 listopada. To mój 5 raz, 2
          po hsg. Podchodzę do tego zabiegu ale już bez wiary i nadziei, ze sie uda. Po
          prostu... zaplanowałam sobie 3 razy po hsg i tyle. Ostatnio nam sie odmieniło i
          stwierdziliśmy, ze to nasza ostatnioa próba. Jeśli nie wyjdzie - kierunek
          Kraków, dr Janeczko i in vitro. Mam dość tej zabawy w ciuciubabkęsad.
      • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 02.11.06, 09:17
        nie, dr Z, nie wiem czy slynna, ma raczej dobe opinie ale ja jakos nie za bardzo
        mam zaufanie. po 3 IUI chyba zmienie, tylko nie wiem na kogo
    • lianis Re: listopadowe IUI............... 01.11.06, 12:45
      to i ja sie dopisze choc bardziej na do pazdziernika nas mozna zaliczyc, 27 w
      piatek mielismy i teraz czekamy na wynik... to bylo nasze pierwsze... USG ma
      byc 15 listopada o ile wczesniej nie przyjdzie @. Na razie nie czuje sie wogole
      na nic, zimno mi i mam troche brzuch spuchniety, ktory czasami boli jak na @...
      • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 01.11.06, 13:16
        No to ja już wiem,że iui mam w piątek o 12!!!!Ehhh,żeby się udałosmile

-----------------------
        35cykl starańsad
    • coco17 Re: listopadowe IUI............... 02.11.06, 23:39
      ja tez
      to moja 5 iui.wzielam 5 zastrzyków menopur
    • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 03.11.06, 14:40
      Wróciłam z iui.A teraz głupie pytanie:kiedy mogę zrobić test?smileEhhh ja to
      nienormalna jestem.Już bym chciała robić.To było moje 2IUI mam nadzieję,że
      ostatniesmile

------------------------------
      35cykl starańsad
      • lianis Re: listopadowe IUI............... 04.11.06, 22:40
        Ja jestem juz 8 dni po i tez sie zastanawiam kiedy testowac smile, heh chcialabym
        juz ale boje sie ze za wczesnie i bede plakac... wiec czekam.
        No i nie czuje nic, troche brzuszek jakby spuchniety i pobolewajacy ale oprocz
        malutkiego plamienia przedwczoraj zupelna cisza... sama nie wiem czy to dobrze
        czy zle
        • tulcia Re: listopadowe IUI............... 05.11.06, 11:46
          ja mysle, ze to raczej dobrze niz zle smile

Ja jestem 6 dni po i mysle, ze testowac bede za 10 dni. Lepiej pozniej niz za
          wczesnie. Pierwszy raz testowalam po 22 dniach od IUI. Jakos wczesniej sie
          balam, ze leki zafalszuja wynik. Niby mozna juz 10 dni po pregnylu, ale...
          • malutka1939 pierwsza iui.... 05.11.06, 12:06
            dziewczyny wczoraj miałm uSH, w prawym jajniku pęcherzyk 14,5 mm, w lekym 13 mm,
            gin kazał przyjechać wponiedziałek na kolejne uSG i jeśli pęcherzyki urosną to
            we wtorek, albo środę IUI.
            To moje pierwsze iui więc nie mam bladego pojęcia jak mamy się do tego
            przygotowac a doktorka nie spytałam, chodzimi o to czy mozemy się przytulać
            wcześniej czy raczej zachować wstrzemiężliwość do iui. Mój M. ma dobre wyniki,
            miał bkterię ale na to zastosowaliśmyterapię antybiotykową i mamnadziję zejest
            juz ok.
            Czekam na Wasze radyi z góry dziękuję za pomoc
            Iwona
            • tulcia Re: pierwsza iui.... 06.11.06, 09:25
              Przygotowywac sie nie musisz jakos szczegolnie. Plemnikom dobrze jest dac
              odpoczac smile czyli ok. 3 dni bez przytulania.
              • malutka1939 Re: pierwsza iui.... 06.11.06, 10:06
                baaardzo dziekuję za odpowiedż, w takim razie łóżkowy post hihihi
            • lianis Re: pierwsza iui.... 06.11.06, 11:01
              U nas lekarz zalecil 48godz przed wypoczynek smile aczkolwiek pamietam kiedys cos
              bylo o tym ze dzisiejsze plemniczki M to maja wlasciwie 3mies juz, wiec nie
              wiem dokladnie jak to jest. Po lekarz nie zalecal wogole wstrzemiezliwosci, ale
              najlepiej bedzie jak zapytasz swojego lekarza.
              Powodzenia smile Trzymam kciuki
              • malutka1939 Re: pierwsza iui.... 06.11.06, 11:11
                Dziewczyny straciłam nadzieję. Wszedzie czytam że przy tak wysokim FSH nie ma
                szans na ciążę. Kurcze nie wiem czy nie zrezygnować z tego IUI sad
    • lianis Re: listopadowe IUI............... 06.11.06, 11:42
      Dzis 10 dzien po... Kiedy zatestowac??? bo ja juz nie wytrzymuje smile))
      • kinga38 lianis 06.11.06, 12:27
        Zatestuj może za 4dni?smileSłyszałam,że po 2tyg można.U nie dopiero 3dzień po IUI.

-----------------------
        35cykl starańsad
        • lianis Re: lianis 06.11.06, 12:32
          z calych sil trzymam za Ciebie kciuki smile
          normalnie nie wiem czy wytrzymam jeszcze 4 dni, jest to przepotwornie
          meczace... rany czemu nie wymyslil nikt lepszej metody na skrocenie
          oczekiwania smile
    • lianis Re: listopadowe IUI............... 07.11.06, 09:08
      kurcze tempka mi spada... crying
      • aninka11 Re: listopadowe IUI............... 07.11.06, 19:48
        Lianis, trzymamy kciuki! Obi powialo optymizmem na tym watku. Wszystkim nam sie
        przydadza dobre wiesci...
        Ja - 5dni po. Czekamy...
        A.
        • lianis Re: listopadowe IUI............... 07.11.06, 20:58
          no to trzymam kciuki za Ciebie bo u mnie chyba nic z tego sad((
          • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 08.11.06, 10:27
            Dziewczyny i co,jakieś objawy????U mnie tylko to,że wstaję 2razy w nocy do wc.A
            wcześniej wcale!Ehhhh ale to pewnie zaczyna się jakaś schiza!!!!!!!Chcę już
            testować!!!!A tu dopiero 5dni posad(((((((((((((((((
            A jak u Was????

--------------------
            35cykl starańsad((((
            • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 08.11.06, 11:49
              Aha i jeszcze od kilku dni codziennie boli mnie głowa.Ale to nie może być objaw
              ciążysmile
            • lianis Re: listopadowe IUI............... 09.11.06, 10:20
              U mnie zdecydowanie nic z tego crying(((, tempka spadla o 0,5 i w nocy zaczela sie
              @, wiec pomimo ogromnych nadzieji... jest mi smutno i zle crying((
              Trzymam kciuki za Was
              • kinga38 lianis 09.11.06, 13:00
                Kochana,jest mi strasznie przykro,że Tobie się nie udałosad(((Przytulam mocno!Co
                teraz planujesz?Następne iui????
                Trzymaj się!!!

ps:ja wciąż czekam.

----------------------
                35cykl starańsad((((
                • lianis Re: lianis 09.11.06, 15:11
                  wlasnie jeszcze sie zastanawiam co dalej, za tydz bede miala usg wiec zobaczymy
                  czy jest cos co rokuje nadzieje i wtedy moze jeszcze jedno IUI na naturalnym
                  cyklu, potem okolice okolo owu wypadaja mi pomiedzy swietami a nowym rokiem
                  wiec wtedy nikt nic mi nie zrobi, potem mysle dac sobie spokoj i jesli nic sie
                  nie uda to zrobic jeszcze podejscie do IUI po wielkanocy, dalej myslami nie
                  wybiegam bo nie chce sie stresowac ze dalej bede w gronie starajacych sie...
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 09.11.06, 15:15
      A ja mam jutro moje 3-cie i ostatnie iui. Jak nie wyjdzie to robimy icsi.
      • amoniaaa Re: listopadowe IUI............... 09.11.06, 15:41
        ile kosztuje jedno IUI? jestem w tym zielona i dopiero zaczynam szperać w necie
        na te temat. Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 09.11.06, 16:00
      To zalezy gdzie (w jakim miescie, u jakiego lekarza, w jakiej klinice), czy i z
      jaka stymulacja i czy zmonitoringiem czy bez.
      Np. w Invimedzie w Warszawie:
      - samo iui 500 zł
      - monitoring - 300 zł (prawie zawsze do iui)
      - leki do stymulacji - w zaleznosci czy i jaka stymulacja i ile kto potrzebuje -
      od 0 zł do (wg moich doswiadczen) 1300 zł.
      • amoniaaa Re: listopadowe IUI............... 09.11.06, 16:09
        domyślam się że są różne ceny i różne przypadki, ale chodziło mi właśnie o
        jakiś przykład, za co bardzo dziękuję smile pozdrawiam
    • julia56 Re: listopadowe IUI............... 10.11.06, 21:21
      Hej, dziewczyny, za dwa tygodnie moje pierwsze IUI. W tym roku przeżyłam już
      poronienie i ciążę pozamaciczną, więc i to jakoś przetrwam. Dajcie znać, która
      mniej więcej w tym samym czasie będzie się inseminować? Kinga38, i jak u
      Ciebie?
      • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 11.11.06, 10:08
        U mnie 8dzień po IUI.Bardzo bolą mnie piersi.Poza tym nic.Bez zmiansad(((
        Czekam....

-----------------
        35cykl starańsad((
        • zyniowa73 Re: listopadowe IUI............... 11.11.06, 10:17
          moje 3 iui pod koniec listopada
    • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 13.11.06, 17:13
      Dziewczyny co u Was????U mnie bez zmian.Czekam..... ehhhh chcę już
      zatestować!!!Ale to dopiero 10dzień po iui.

-----------------
      35cykl starańsad((
    • kinga38 dziś zatestowałam... 14.11.06, 09:54
      Dziś zatestowałam,11dni po iui.Oczywiście jedna kreska.Załamałam się!Jestem
      głupia bo sobie tłumaczę,że może to za wcześnie i że jak zatestuję za 3dni to
      będą może dwie kreskisad(((((((((((Nie mam siły.

-----------------
      35cykl starańsad((
      • tulcia Re: dziś zatestowałam... 14.11.06, 10:37
        Lepiej czekac cierpliwie te 14 dni od IUI z testowaniem. Ja czekam nawet dluzej.
        U mnie nie udane IUI - kolejne i zarazem ostatnie podejscie w grudniu lub styczniu.
    • bella321 Re: listopadowe IUI............... 15.11.06, 21:56
      Dołaczam sie do Was! Jestem dzisiaj po pierwszej inseminacji i mam wielką
      nadzieję, że w końcu te moje długie wcześniejsze nieszczęścia i zmagania
      zakończą się w końcu pozytywnie! Pozdrawiam.
      • rzabencja Re: listopadowe IUI............... 17.11.06, 09:00
        u mnie dzisiaj 11 d po IUI, dzisiaj zacely bolec piersi i jestem jak
        napompowana. czekam do wtorku z testem
        pozdrawiam IUIwiczki i nie tylko
        • kinga38 Re: listopadowe IUI............... 17.11.06, 09:48
          Ja odpadam.Właśnie przyszła @!!!!Nie mam już siły!!!!Nadziei braksad
          Zaczynam 36cykl starańsad
          • arrabellka Re: listopadowe IUI............... 24.11.06, 20:00
            dzis 3 dzien po pierwszej iui.
            Jestem pełna optymizmu , który i Wam chcę przekazać : )
            Czy komus się udało w listopadzie ?
            • zyniowa73 Re: listopadowe IUI............... 24.11.06, 20:06
              ja w środe miałam 3 iui ale tym razem była bolesna a i trudna do przeprowadzenia
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 25.11.06, 21:28
      Dziewczyny pisze to zeby dodac Wam wiary, ze moze sie udac. W listopadzie udalo
      sie na razie mnie.
      Przesylam duza porcje ciazowych fluidkow specjalnie dla Was.
      &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
      &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
      &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
      &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
      • arrabellka Re: listopadowe IUI............... 27.11.06, 16:56
        gratulacje ivoral : ))))
        Jestem pierwsza do Twoich fluidków, ale chyba nie w tym miesiącu sad.
        Byłam na usg po iui, i mam dwa duże niepęknięte pęcherzyki po 20mm każdy.
        Powiedzcie mi czy jest szansa że te które nie pękły były nowe ? poniewaz w dniu
        iui miałam dwa pęcherzyki - jeden wielkosci 23mm drugi wielkosci 24 mm ?
        • ivoral Arabellka 27.11.06, 17:23
          A ile dni po tym iui bylas na usg?
          • arrabellka Re: Arabellka 27.11.06, 17:45
            iui miałam w 13 dniu cyklu, cykl stymulowany,usg 16 dc
    • ivoral Re: listopadowe IUI............... 28.11.06, 11:03
      Kurcze,wydaje mi sie jednak, ze 3 dni to za malo, zeby wychodowac nowe 20 mm
      pecherzyki, ktorych nie bylo w ogole widac na poprzednim usg. Raczej wyglada na
      to , ze to te do iui nie pekly i sie wchlaniaja.
      Podawano Ci moze pregnyl przed iui?
      Mimo wszystko trzymam kciuki zeby jednak bylo dobrze.
      Cieplutkie pozdrowionka.
      • arrabellka Re: listopadowe IUI............... 29.11.06, 14:55
        Dziękuję bardzo za dobre słowo ivoral smile
        Nie wiem czy wczesniej było więcej pęcherzyków, kto inny mnie przygotowywał do
        iui, a kto inny robił później usg - lekarz która robiła usg tez o to pytała.
        Miałam zastrzyk w 12 dc , ale powiem szczerze ze nie wiem co to było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka