28.11.06, 18:21
Nie wiem, co to jest to clo. Z tego, co czytam, to mysle, ze ma to zwiazek z
monitorowaniem cyklu. No wlasnie... mam 1 dc i jutro ide zrobic hormony i
potem na wizyte u gina umowic sie na monitoring cyklu. I teraz prosze o pomoc
od Was: ile razy kaze mi przychodzic w ciagu cyklu na monitoring (musze
wygospodarowac na to pieniazki) - poradzcie, zeby mnie nie naciagal; dalej -
czego jeszcze mam sie spodziewac podczas tego monitoringu? I teraz? Czy powie
mi, kiedy mam wziac zastrzyk z pregnylu, zeby zajsc w ciaze? Pomozcie mi,
prosze.
Obserwuj wątek
    • 56at Re: clo? 28.11.06, 18:24
      Clo to clostylbegyt tabletki stymulujace.
      Biorac te tabl powinno sie monitorowac cykl i sprawdzać jak rosną pecherzyki.
      Tylko gin może zlecic pregnyl i dokadnie ci powie kiedy masz wziąc zastrzyk.
      • pocalina Re: clo? 28.11.06, 18:27
        Czyli musze to brac przy monitorowaniu? Nie wiedzialam. Nic mi w Novum o tym
        nie mowili - kazali po prostu isc na monitoring. Gin mi da recepte na to clo?
        • 56at Re: clo? 28.11.06, 18:51
          Skarbie jest duzo leków stymulujacych,nie wiem czy gin akurat clo ci zaleci.
          Wszystkie sa na recepte.
          • pocalina gapa ze mnie 28.11.06, 18:54
            Jestem Gapa przez duze G. Dopiero znalazlam na tym forum, ze jesli podchodze do
            pierwszego monitoringu, to wcale od razu nie musze brac zadnych specyfikow, bo
            chodzi o to, zeby stwierdzic, czy w ogole mam owulacjesmile Oby byla, choc na moje
            oko pewnie nie ma jej, bo ja nigdy nie czuje tego "przepisowego" klucia
            jajnikow, nie mam zadnego przezroczystego sluzu, itd.
            • tymonka30 Pocalina 29.11.06, 07:53
              Monitorujesz cykl po to, żeby sprawdzić czy coś rośnie w jajnikach, jeśli
              okarze się, że masz naturalną owu to nie będziesz przyjmować leków typu clo,
              jeśli tej owu nie będzie to bardzo prawdopodobne, że Ci to przepiszą. Clo to
              najtańszy lek na jajeczkowanie, kosztuje parę zł. A jeśli chodzi o ilość wizyt
              w cyklu wszytsko zależy od rozwoju sytuacji w środku smile Najpierw przeważnie
              się idzie pom. 11-13 dc, jeśli pęcherzyk rośnie, to potem się idzie jeszcze
              raz, żeby spr. jego przyrost, jeśli jest już odpowiedni to podaje się pregnyl,
              jeśli nie to trzeba znowu iść... no i potem się przeważnie jeszcze idzie po
              owu, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł po pregnylu. Ot smile
        • agnieszka.krak Re: clo? 28.11.06, 18:52
          nie musisz, monitorujesz cykl zeby sprawdzic czy wystepuje owulacja, a clo
          tylko na recepte
          • pocalina Re: clo? 28.11.06, 18:55
            Aga wprost wyjelas mi to z ustsmile Dzieki, trzymam za Ciebie kciukismile
            • jabuszko26 Re: clo? 28.11.06, 23:05
              Powiem wam dziewczyny ze ja boire CLO bez monitorowania cyklu.Kiedy zapytalam
              sie mojej lekarki o USG ona oznajmila mi ze dla niej wystarczy wynik
              estradiolu.Co Wy o tym sadzicie???
    • malpiontko3 Re: clo? 10.12.06, 21:59
      witwjcie ja clo.brałam 2 lata i niestety nic mi nepomagał ciagła nadzieja i nic
      i nic.nawet menopur mi nic niepomagał dlatego wiec bede zwiekszała dawke na
      zastrzykach bo zdecydowałam sie na in-vitro
      • zetka31 Re: jabłuszko!!! 10.12.06, 22:07
        Uważam, że nie można brać clo bez monitoringu (ale to moje stwierdzenie - może
        inni maja inne zdanie). Może babeczce po prostu nie chce się monitorować.
        Musisz przecież sprawdzić, czy rośnie pęcherzyk, jaki jest duży w którym dniu
        cyklu. No i najważniejsze - musisz wiedzieć kiedy wziąć pregnyl na pęknięcie
        pęcherzyka i potem sprawdzić czy on pękł. Jeśli nie pekł - może zrobić się
        torbiel. Nie rozumiem... czy ta pani na podstawie jednego badania estradiolu
        potrafi stwierdzić wszystkie te rzeczy???? Jasnowisz jaki czy co???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka