Dodaj do ulubionych

Grube endometrium!

02.12.06, 22:31
Przy ostatniej wizycie u gina jak mi wykrył torbielika na janiku to też powiedział że jest grube endometrium. Nie spytałam się o ci chodzi ale nie wiem czy to źle? I czy ma to jakieś powiązanie z tym jak pęcherzyk nie pęknie. Było to w 22dc przy cyklach 26 dniowych. Pozdrawiam wszystkich! Proszę specalistki które coś wiedzą na ten temat!
Obserwuj wątek
    • magdagg2 Re: Grube endometrium! 02.12.06, 23:16
      endometrium przed okresem musi byc grube, koło 20 mm. moje niedawno miało 2 mm :
      ( a przy USG w 50 dc 10 mm sad wiec jak masz grube to dobrze smile i sie ciesz
      • aniaresz Re: Grube endometrium! 03.12.06, 12:20
        Lekarz badając mnie nie był zachwycony że to endometrium jest grube a ja się nie znam na tym wcale. Nie wiem jakie są normy. Żałuje że się nie spytałam. A w ciąży na początku jakie jest grube czy cieńkie?
        • piegoosek Re: Grube endometrium! 04.12.06, 09:34
          w ciazy sie pogrubia...
          a pamietasz jakie bylo, to Twoje endo?
          • aniaresz Re: Grube endometrium! 04.12.06, 11:44
            właśnie dostałam okres także ciąża odpada. Właśnie się łudziłam że może ciąża. Miałam torbiel to zaraz po @ muszę iść na monitoring i zobaczę czy wszystko ok. Dzięki i pozdrawiam
            • asioolka1 Re: Grube endometrium! 11.12.06, 19:26
              Aniaresz, jestes juz po @?Byłas na podgladanku?
              • aniaresz Re: Grube endometrium! 12.12.06, 21:16
                asioolka1. Jutro się wybieram na monitoring do Mydłowskiego. Mam blisko. A na wizytę do Zimmer za tydzień we wtorek i zobaczymy co się dzieję. Dzięki za pamięć. Pozdrawiam serdecznie
                • asioolka1 Re: Grube endometrium! 12.12.06, 21:31
                  Ktoś napisał na Wrocław zarowie,lekarze.., że dr Z. jest najlepszym specjalistą
                  we Wrocku, troche mnie o ucieszyło.
                  • aniaresz Re: Grube endometrium! 12.12.06, 22:49
                    asioolka1. Dzięki to super wiadomość. Mi wczoraj taka znajoma koleżanki powiedziała że napewno mi pomoże w zajściu w ciążę tylko apropo prowadzenia ciąży to stwierdziła że on ma strasznie mało czasu i jest rozrywany. I na ciążę poleca innego lekarza, ale napewno początek który jest najgorszy to jemu zaufam. Dzięki to dla mnie podbudowująca wiadomość. Mam taki charakter że często za bardzo kombinuje z tym wszystkim. Pozdrawiam.
                    • asioolka1 Re: Grube endometrium! 13.12.06, 16:59
                      Rozumiem Cie doskonale.Mnie tez ta wypowiedz podbudowała chociaz wiedziałam,że
                      tak jest.Ostatnio w sobote dzwoniłam do niego na komórke, miałam opory ale
                      spoko.Jeśli uda mi sie u niego zajść, to i u niego będe rodzić.Wyobraż sobie,
                      moja znajoma z mojej miejscowości, 4 razy obumierała jej ciąże i to zawsze po 5
                      m-cu.Trafiła do niego i znalazł przyczyne, co prawda do rozwiązania leżała na
                      dyrekcyjnej ale teraz ma córeczke.
                      • aniaresz Re: Grube endometrium! 13.12.06, 18:47
                        asioolka1. Mam nadzieje że dr Z i mnie pięknie wyprowadzi. Dzisiaj byłam na monitoringu tego torbiela. Miał 33mm w tamtym cyklu/ 21dc/. Teraz mam 10 dc nowego i tam gdzie był torbiel jest pęcherzyk 13mm czyli chyba się wchłania. A w lewym jajniku jest pęcherzyk 17mm. I na tego teraz liczę. Cieszę się bardzo i muszę iść po pęknięciu na monitoring czy wszystko jest ok. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka