Dodaj do ulubionych

Właśnie się zaczyna @

11.12.06, 12:37
Co oznacza, że IUI się nie udała. No cóż... Teraz HSG. Nie wiem, czy to
dobrze, ale chciałabym, żeby mnie szybko do in cvitro zakwalifikowali.
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 13:11
      u mnie też dziś się rozkręca właśnie... brzuch już mnie tak boli że się
      zwijam... zaczynam 16 cykl starań....
      pozdrawiam
    • kathrinn82 Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 13:39
      ja tez dzis dostalam, moja pierwsza @ po laparo...
    • tekla12 Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 14:14
      Przykro mi bardzo. Po hsg często szybko zachodzi się w ciążę bez wspomagania.
    • megi1978 Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 16:10
      No cóż, ale przed Tobą kolejne cykle. A ja włąśnie się dowiedziałąm, że
      grudniowego iui nie będzie (lekarz mówi żebyśmy odpoczęli), no cóż od stycznia
      wita Invicta. Zobaczymy co tam powiedzą. Trzymaj się!
      • misiama Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 16:19
        Julia - ja z Tobą!!! zaczyna się @sad(( ja jestem po 4 IUIsad(( brak juz sil.
        Trzymaj(my) sie!!!!!!
        • remka1 Re: Właśnie się zaczyna @ 12.12.06, 17:40
          U mnie też się @ zaczęła (wczoraj wieczorem). Jest nas tu więcej. Nowy cykl,
          nowa szansa?(...) no, tak nie ma co wątpić.
          • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 12.12.06, 20:38
            Misiama, Remka, obiecajcie mi, że jak już szkraby będą rosnąć w naszych
            brzuszkach, będziemy się śmiać z tych zmartwień... Wiem, że na razie nie ma z
            czego, że więcej powodów do smutku, niż radości, ale przyjdzie taki dzień, że
            będziemy się śmiać. Musi przyjść, prawda?
            • misiama Re: Właśnie się zaczyna @ 12.12.06, 20:48
              obiecuje!!! choc na razie to jakos w-tko czarno widze. no ale nowy cykl(juz
              nawet nie wiek który) i nowa nadzieja. duża buźka
              • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 12:54
                cześć Julio... szkoda, że się nie udało... ale miejmy nadzieję na lepsze dni...
                wczoraj byłam u dr Sobkiewicza, zrobił pozytywne wrażenie i wierzę, że pomoże i
                Tobie i mnie...przecież w końcu musi się Nam udać... pozdrawiam...
                • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 13:35
                  Cześć, Malinko. No i jaki plan opracował nasz pan doktor? smile
                  • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 17:48
                    ooo pamiętasz mnie... to miłe... smile Pan doktor proponuje mi monitoring (którego
                    część dalsza jutro)i zbadanie ponownie plemniczków mojego męża, bo od
                    ostatniego upływa już rok... Ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre, bo
                    ostatnio takie były...zobaczę, co jeszcze powie mi jutro... nie napalam się,
                    ale na spokojnie staram sie po raz nie wiem który uwierzyć, że się uda... A Ty
                    kiedy masz kolejną wizytę? pozdrawiam ciepło...
                    • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 19:37
                      Malinko, pewnie, że Cię pamiętam. smile ja jutro idę zbadać hormony do Salve
                      (3dc), a potem, 5 dni po @ HSG i wtedy się zobaczę z doktorem, bo to on będzie
                      robił. No a dalej się zobaczy.
                      Czyli cykl monitorujesz. Po raz pierwszy?
                      Kurcze, może jakoś razem zaciążymy. To by się pan doktor postarał. smile)
                      • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 21:45
                        ale byłoby super... naprawdę... ja cykl monitoruję po raz pierwszy... a Ty
                        przed hsg... to Twoje pierwsze...? może jutro się zobaczymy...chciałabyś...?
                        tylko Ty pewnie będziesz od rana, a ja mam wizytę dopiero późnym popołudniem...
    • tymonka30 Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 08:35
      Może Nowy Rok będzie dla nas łaskawszy.....
      • misiama Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 14:37
        hej hej. u mnie @ ciągle się rozkęca, wiec dzis chyba 1dc. ten jeszcze
        dopoczywam, a potem dwie IUI no i in vitro. pozdro
    • szalki Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 19:48

A ja wczoraj pierwszy raz w zyciu zobaczyłam na teście 2 kreski-myślałam,że
      zemdleję...Szybko zapisałam sie do gina,zeby w razie czego działać,cieszylismy
      się jak wariaci(ja i mąż a nie gin oczywiście)...A wieczorem dostałam takich
      skurczy,że nie miałam zadnych watpliwości że to @...Może w Nowym Roku???
      Pozdrawiam.
      • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 20:36
        Malinko, pewnie, że bym chciała, tylko za późno przeczytałam i rzeczywiście
        byłam rano. Może następnym razem? Kiedy teraz będziesz? To moje pierwsze HSG. A
        Ty miałaś?

Dziewczyny, ja coś wierzę w ten kolejny rok. Że skoro ten mi przyniósł
        poronienie, ciążę pozamaciczną i nieudane IUI (oraz kilka cykli z bezowocnymi
        staraniami)... to kolejny będzie lepszy.
        Misiama, już niedługo mały szkrabek (albo dwa) będzie do nas
        krzyczał "mamooooo".
        Przecież w to wierzymy, dziewczyny.
        • tymonka30 Re: Właśnie się zaczyna @ 15.12.06, 08:09
          Ja też wierzę w przyszły i strasznie mocno chcę, żeby ten się już skończył.
          Zawaliłam się robotą do końca roku, puściłam dziewczyny na wolne i będę
          harować, tak już chcę, żeby był 1 st. 2007 !!!!
        • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 16.12.06, 22:55
          cześć Julio... ja teraz przyjeżdżam co drugi dzień do Łodzi... mam monitoring
          owulacji... dziś też byłam...i będę jeszcze we wtorek, bo mimo 18 dc pęcherzyk
          wciąż rośnie i zaczynam się martwić, że może być coś nie w porządku, bo to już
          robi się późno jak na moje 26-dniowe cykle... ale przynajmniej dowiem się jak
          funkcjonuje moja owulacja... a jak u Ciebie...? napisz koniecznie...
          pozdrawiam...
          • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 18.12.06, 11:35
            Cześć, Malinko. smile Miło Cię "czytać". Nie martw się na zapas. najważniejsze, że
            będziesz wiedziała na czym stoisz.
            Ja już zrobiłam badania (FSH, LH, etc). Chyba dość niezłe, prolaktyna ciut za
            wysoka. Przekładam HSG na przyszły cykl, biorę antybiotyk, bo się przeziębiłam
            i nie chcę się jeszcze tym stresować. smile Może po Nowym Roku jakaś kawka po
            wizycie u naszego dokorka? Miałabyś ochotę?
            • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 20.12.06, 08:51
              cześć Julio... wczoraj byłam znów na usg... pęcherzyk pękł... : )))czyli mam
              owulację... tylko jest przesunięta...ale tym sposobem nadal nie wiadomo, o co
              chodzi... sad dostałam lek na wydłużenie fazy lutealnej - utrogestan... jeszcze
              mąż ponowi badania... i zobaczymy po Nowym Roku...może rzeczywiście będzie dla
              Nas-kobiet żyjących nadzieją przychylniejszy... to Twoje pierwsze hsg będzie...?
              Mam nadzieję, że wyniki będą dobre... kawka oczywiście i bardzo chętnie, musimy
              się tylko umówić... tymczasem pozdrawiam serdecznie i odezwij się koniecznie...
              • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 20.12.06, 09:39
                Malinko, no to bosko! Najważniejsze, że owulacja jest. Ja też mam nadzieję, że
                ten Nowy Rok będzie lepszy. Musi być. smile
                Który miałaś wczoraj numerek do naszego dokorka?
                To moje pierwsze HSG. I trochę się jednak boję...
                Uważaj na siebie i napisz koniecznie.
                • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 21.12.06, 07:57
                  Julio... miałąm numerek 24... była spora kolejka... ale ok. 18.00 już byłam po
                  wizycie... A hsg się nie bój, nie jest to co prawda przyjemne badanie, ale
                  naprawdę da się przeżyć i wytrzymać... Będzie dobrze i trzymam kciuki za dobre
                  wyniki... Życzę wszystkiego dobrego na święta, dużo radości, spokoju i ciepłych
                  chwil spędzonych z bliskimi...
                  • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 21.12.06, 09:15
                    Malinko, a o której byłaś w Salve? Bo ja miałam numerek 22. I byłam o wpół do
                    piątej. Może się więc widziałyśmy. smile)))
                    Dla Ciebie i Twojego M też serdecznee życzenia na święta i Nowy Rok (może dla
                    nas "mamusiowy").
                    • malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 21.12.06, 22:35
                      Julio... o ile dobrze pamiętam numerek 22 miała ładna kobieta w białej bluzce,
                      siedziała z mężem tuż przy wejściu do gabinetu... to byłaś Ty...? pozdrawiam...
                      • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 22.12.06, 09:29
                        Ładna? Miłe bardzo. smile)
                        Tak, to byłam ja. Napisz mi gdzie Ty siedziałaś. Wczoraj mojego M męczyłam,
                        żeby sobie przypominał, gdzie siedziała Pani z numerem 24. smile)
                        Napisałaś bez buziek... Coś nie tak?
    • julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 29.12.06, 10:39
      Malinko, odezwij się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka