julia56 11.12.06, 12:37 Co oznacza, że IUI się nie udała. No cóż... Teraz HSG. Nie wiem, czy to dobrze, ale chciałabym, żeby mnie szybko do in cvitro zakwalifikowali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoniaaa Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 13:11 u mnie też dziś się rozkręca właśnie... brzuch już mnie tak boli że się zwijam... zaczynam 16 cykl starań.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kathrinn82 Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 13:39 ja tez dzis dostalam, moja pierwsza @ po laparo... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 14:14 Przykro mi bardzo. Po hsg często szybko zachodzi się w ciążę bez wspomagania. Odpowiedz Link Zgłoś
megi1978 Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 16:10 No cóż, ale przed Tobą kolejne cykle. A ja włąśnie się dowiedziałąm, że grudniowego iui nie będzie (lekarz mówi żebyśmy odpoczęli), no cóż od stycznia wita Invicta. Zobaczymy co tam powiedzą. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Właśnie się zaczyna @ 11.12.06, 16:19 Julia - ja z Tobą!!! zaczyna się @(( ja jestem po 4 IUI(( brak juz sil. Trzymaj(my) sie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remka1 Re: Właśnie się zaczyna @ 12.12.06, 17:40 U mnie też się @ zaczęła (wczoraj wieczorem). Jest nas tu więcej. Nowy cykl, nowa szansa?(...) no, tak nie ma co wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 12.12.06, 20:38 Misiama, Remka, obiecajcie mi, że jak już szkraby będą rosnąć w naszych brzuszkach, będziemy się śmiać z tych zmartwień... Wiem, że na razie nie ma z czego, że więcej powodów do smutku, niż radości, ale przyjdzie taki dzień, że będziemy się śmiać. Musi przyjść, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Właśnie się zaczyna @ 12.12.06, 20:48 obiecuje!!! choc na razie to jakos w-tko czarno widze. no ale nowy cykl(juz nawet nie wiek który) i nowa nadzieja. duża buźka Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 12:54 cześć Julio... szkoda, że się nie udało... ale miejmy nadzieję na lepsze dni... wczoraj byłam u dr Sobkiewicza, zrobił pozytywne wrażenie i wierzę, że pomoże i Tobie i mnie...przecież w końcu musi się Nam udać... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 13:35 Cześć, Malinko. No i jaki plan opracował nasz pan doktor? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 17:48 ooo pamiętasz mnie... to miłe... Pan doktor proponuje mi monitoring (którego część dalsza jutro)i zbadanie ponownie plemniczków mojego męża, bo od ostatniego upływa już rok... Ale mam nadzieję, że wyniki będą dobre, bo ostatnio takie były...zobaczę, co jeszcze powie mi jutro... nie napalam się, ale na spokojnie staram sie po raz nie wiem który uwierzyć, że się uda... A Ty kiedy masz kolejną wizytę? pozdrawiam ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 19:37 Malinko, pewnie, że Cię pamiętam. ja jutro idę zbadać hormony do Salve (3dc), a potem, 5 dni po @ HSG i wtedy się zobaczę z doktorem, bo to on będzie robił. No a dalej się zobaczy. Czyli cykl monitorujesz. Po raz pierwszy? Kurcze, może jakoś razem zaciążymy. To by się pan doktor postarał. ) Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 13.12.06, 21:45 ale byłoby super... naprawdę... ja cykl monitoruję po raz pierwszy... a Ty przed hsg... to Twoje pierwsze...? może jutro się zobaczymy...chciałabyś...? tylko Ty pewnie będziesz od rana, a ja mam wizytę dopiero późnym popołudniem... Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 08:35 Może Nowy Rok będzie dla nas łaskawszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
misiama Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 14:37 hej hej. u mnie @ ciągle się rozkęca, wiec dzis chyba 1dc. ten jeszcze dopoczywam, a potem dwie IUI no i in vitro. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
szalki Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 19:48 A ja wczoraj pierwszy raz w zyciu zobaczyłam na teście 2 kreski-myślałam,że zemdleję...Szybko zapisałam sie do gina,zeby w razie czego działać,cieszylismy się jak wariaci(ja i mąż a nie gin oczywiście)...A wieczorem dostałam takich skurczy,że nie miałam zadnych watpliwości że to @...Może w Nowym Roku??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 14.12.06, 20:36 Malinko, pewnie, że bym chciała, tylko za późno przeczytałam i rzeczywiście byłam rano. Może następnym razem? Kiedy teraz będziesz? To moje pierwsze HSG. A Ty miałaś? Dziewczyny, ja coś wierzę w ten kolejny rok. Że skoro ten mi przyniósł poronienie, ciążę pozamaciczną i nieudane IUI (oraz kilka cykli z bezowocnymi staraniami)... to kolejny będzie lepszy. Misiama, już niedługo mały szkrabek (albo dwa) będzie do nas krzyczał "mamooooo". Przecież w to wierzymy, dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: Właśnie się zaczyna @ 15.12.06, 08:09 Ja też wierzę w przyszły i strasznie mocno chcę, żeby ten się już skończył. Zawaliłam się robotą do końca roku, puściłam dziewczyny na wolne i będę harować, tak już chcę, żeby był 1 st. 2007 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 16.12.06, 22:55 cześć Julio... ja teraz przyjeżdżam co drugi dzień do Łodzi... mam monitoring owulacji... dziś też byłam...i będę jeszcze we wtorek, bo mimo 18 dc pęcherzyk wciąż rośnie i zaczynam się martwić, że może być coś nie w porządku, bo to już robi się późno jak na moje 26-dniowe cykle... ale przynajmniej dowiem się jak funkcjonuje moja owulacja... a jak u Ciebie...? napisz koniecznie... pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 18.12.06, 11:35 Cześć, Malinko. Miło Cię "czytać". Nie martw się na zapas. najważniejsze, że będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja już zrobiłam badania (FSH, LH, etc). Chyba dość niezłe, prolaktyna ciut za wysoka. Przekładam HSG na przyszły cykl, biorę antybiotyk, bo się przeziębiłam i nie chcę się jeszcze tym stresować. Może po Nowym Roku jakaś kawka po wizycie u naszego dokorka? Miałabyś ochotę? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 20.12.06, 08:51 cześć Julio... wczoraj byłam znów na usg... pęcherzyk pękł... : )))czyli mam owulację... tylko jest przesunięta...ale tym sposobem nadal nie wiadomo, o co chodzi... dostałam lek na wydłużenie fazy lutealnej - utrogestan... jeszcze mąż ponowi badania... i zobaczymy po Nowym Roku...może rzeczywiście będzie dla Nas-kobiet żyjących nadzieją przychylniejszy... to Twoje pierwsze hsg będzie...? Mam nadzieję, że wyniki będą dobre... kawka oczywiście i bardzo chętnie, musimy się tylko umówić... tymczasem pozdrawiam serdecznie i odezwij się koniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 20.12.06, 09:39 Malinko, no to bosko! Najważniejsze, że owulacja jest. Ja też mam nadzieję, że ten Nowy Rok będzie lepszy. Musi być. Który miałaś wczoraj numerek do naszego dokorka? To moje pierwsze HSG. I trochę się jednak boję... Uważaj na siebie i napisz koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 21.12.06, 07:57 Julio... miałąm numerek 24... była spora kolejka... ale ok. 18.00 już byłam po wizycie... A hsg się nie bój, nie jest to co prawda przyjemne badanie, ale naprawdę da się przeżyć i wytrzymać... Będzie dobrze i trzymam kciuki za dobre wyniki... Życzę wszystkiego dobrego na święta, dużo radości, spokoju i ciepłych chwil spędzonych z bliskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 21.12.06, 09:15 Malinko, a o której byłaś w Salve? Bo ja miałam numerek 22. I byłam o wpół do piątej. Może się więc widziałyśmy. ))) Dla Ciebie i Twojego M też serdecznee życzenia na święta i Nowy Rok (może dla nas "mamusiowy"). Odpowiedz Link Zgłoś
malinka74 Re: Właśnie się zaczyna @ 21.12.06, 22:35 Julio... o ile dobrze pamiętam numerek 22 miała ładna kobieta w białej bluzce, siedziała z mężem tuż przy wejściu do gabinetu... to byłaś Ty...? pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Właśnie się zaczyna @ 22.12.06, 09:29 Ładna? Miłe bardzo. ) Tak, to byłam ja. Napisz mi gdzie Ty siedziałaś. Wczoraj mojego M męczyłam, żeby sobie przypominał, gdzie siedziała Pani z numerem 24. ) Napisałaś bez buziek... Coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś