Dodaj do ulubionych

Blokada immunologiczna - wrogość śluzu?

17.12.06, 19:57
Powiedzcie, czy zastosowanie prezerwatywy, daje jakieś mozliwosci zajscia w
ciążę, jeżeli jest wrogść śluzu?
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:37
      Jeśli wrogość jest spowodowana ASA u kobiety to jak najbardziej.
      • agniecha116 Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:55
        Dzięki. Jak długo?
        • tekla12 Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:57
          Minimum 3 miesiące, poza tym można próbować obniżyć niskimi dawkami sterydów.
          Jesteś pewna, że to ASA?
        • mezatkaap Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:57
          Najlepiej 6 miechów...
          • alix1 Mezatkaap 18.12.06, 19:01
            A Ty ile już "na odwyku"? smile Bo ja 3 miechy. dodatkowo biorę 15 mg encortonu
            dziennie. Powinna w styczniu zrobić badania na ASA, ale cholernie się boję, boję
            się, że nie cofnęły się. Tak mnie paraliżuje ta myśl, że chyba będe dalej brać
            bez badania. Co mówi twój lekarz? Jakie są szanse, że przeciwciała cofną się? A
            w ogóle masz je we krwi czy w śluzie też?
            • mezatkaap Re: Mezatkaap 18.12.06, 19:46
              No hej smile olałam abstynencję, póki co prawie miesiąc bez, jak już to po nowym
              roku zawiesimy działania; w święta się posekszę, w końcu to święta, a ja mam
              spokój z grzybicą pochwy i muszę dobrą passę - dla własnej przyjemności -
              wykorzystać big_grin
              ASA nie robiłam, bo mamy przerwę w leczeniu, psychicznie odpoczywamy, olewamy -
              dosłownie; ze względu na nawracające grzybice układowe Encorton automatycznie
              odpada i doopa blada smile u mnie śluz jest wrogi, po seksie różnie, ostatnio
              cudem obeszło bez skutków ubocznych m.in. w postaci opuchniętej waginy i innych
              nieprzyjemności.
              Oczywiście można ominąć barierę - robiąc IUI. Jak kto ma ochotę, czas i
              pieniążki.
              Większość lekarzy abstynencję proponuje, więc coś w tym jest i tego należy się
              trzymać. Z medycznego punktu widzenia to ma sens.
              Pozdr!
              Nie bój się, bo co ma wyjść - wyjdzie kiss*
              • alix1 Re: Mezatkaap 19.12.06, 09:44
                Z tego co wiem, to przy przeciwciałach we krwi inseminacja nic nie da (tak
                twierdzi moja lekarka). Czy twoi lekarze uważają, że abstynencja pomoże również
                na przeciwciała we krwi?

Pozdrawiam i obyśmy jakoś wytrzymały, choć ja już ledwo ciągnę sad
              • pomara1 Re: Mezatkaap 19.12.06, 14:54
                Witam, mam pytanko jaki i gdzie wykonuje się badanie na wrogość śluzu????
    • korlewna Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 18.12.06, 18:45
      Sa dwie szkoły wsrod lekarzy... jedni twierdza, ze pół roku miłości z
      prezerwatywą załatwi problem, inni twierdzą, ze to bzdura. To Ty i Twój chłop
      decydujecnie do której ze szkół chcecie uczeszczać. Ja nie zdecydowałam się i
      od razu podeszłam do iui (i nie zaluję, bo druga była udana, a tak pewnie do
      dzis starałabym sie o moje szczęscie).
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka