agniecha116 17.12.06, 19:57 Powiedzcie, czy zastosowanie prezerwatywy, daje jakieś mozliwosci zajscia w ciążę, jeżeli jest wrogść śluzu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekla12 Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:37 Jeśli wrogość jest spowodowana ASA u kobiety to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha116 Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:55 Dzięki. Jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:57 Minimum 3 miesiące, poza tym można próbować obniżyć niskimi dawkami sterydów. Jesteś pewna, że to ASA? Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 17.12.06, 20:57 Najlepiej 6 miechów... Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Mezatkaap 18.12.06, 19:01 A Ty ile już "na odwyku"? Bo ja 3 miechy. dodatkowo biorę 15 mg encortonu dziennie. Powinna w styczniu zrobić badania na ASA, ale cholernie się boję, boję się, że nie cofnęły się. Tak mnie paraliżuje ta myśl, że chyba będe dalej brać bez badania. Co mówi twój lekarz? Jakie są szanse, że przeciwciała cofną się? A w ogóle masz je we krwi czy w śluzie też? Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: Mezatkaap 18.12.06, 19:46 No hej olałam abstynencję, póki co prawie miesiąc bez, jak już to po nowym roku zawiesimy działania; w święta się posekszę, w końcu to święta, a ja mam spokój z grzybicą pochwy i muszę dobrą passę - dla własnej przyjemności - wykorzystać ASA nie robiłam, bo mamy przerwę w leczeniu, psychicznie odpoczywamy, olewamy - dosłownie; ze względu na nawracające grzybice układowe Encorton automatycznie odpada i doopa blada u mnie śluz jest wrogi, po seksie różnie, ostatnio cudem obeszło bez skutków ubocznych m.in. w postaci opuchniętej waginy i innych nieprzyjemności. Oczywiście można ominąć barierę - robiąc IUI. Jak kto ma ochotę, czas i pieniążki. Większość lekarzy abstynencję proponuje, więc coś w tym jest i tego należy się trzymać. Z medycznego punktu widzenia to ma sens. Pozdr! Nie bój się, bo co ma wyjść - wyjdzie * Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: Mezatkaap 19.12.06, 09:44 Z tego co wiem, to przy przeciwciałach we krwi inseminacja nic nie da (tak twierdzi moja lekarka). Czy twoi lekarze uważają, że abstynencja pomoże również na przeciwciała we krwi? Pozdrawiam i obyśmy jakoś wytrzymały, choć ja już ledwo ciągnę Odpowiedz Link Zgłoś
pomara1 Re: Mezatkaap 19.12.06, 14:54 Witam, mam pytanko jaki i gdzie wykonuje się badanie na wrogość śluzu???? Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Blokada immunologiczna - wrogość śluzu? 18.12.06, 18:45 Sa dwie szkoły wsrod lekarzy... jedni twierdza, ze pół roku miłości z prezerwatywą załatwi problem, inni twierdzą, ze to bzdura. To Ty i Twój chłop decydujecnie do której ze szkół chcecie uczeszczać. Ja nie zdecydowałam się i od razu podeszłam do iui (i nie zaluję, bo druga była udana, a tak pewnie do dzis starałabym sie o moje szczęscie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś