Dodaj do ulubionych

Co z tą @ po laparo???

26.12.06, 21:45
Dziewczyny, znowu problem??? Miałam laparo w 12 dc (sprawdzenie drożności i
nakłuwanie jajników), w 20dc zafundowałam sobie przytulanko. Dzis jest 34 dc
a ja nadal nie mam @. Cykle mam regularne co 28 dni (tylko ostatnio miałam w
26dc i raz przytrafiło mi się chyba w 31dc). Nigdy nie brałam leków na
wywołanie @. Czy to, że nie mam @ może być spowodowane laparoskopią? Jak
długo mam czekać z wizytą u gina?
Prosze o odpowiedź i z góry dziękuję.

Jak znam swoje szczęście to pewnie dostanę @ w Sylwestra - na godzinę przed
balemsad((
Obserwuj wątek
    • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 26.12.06, 21:57
      Przeczytałam własnie na innym forum, że @ po laparo może się CZASAMI spóźniać.
      Dlaczego własnie mnie spotkało to "CZASAMI"???

Chyba, że.... eeee, no przecież to niemożliwe...
      • gg24 Re: Co z tą @ po laparo??? 26.12.06, 22:15
        Możliwe, to całkiem możliwe i tego Ci życzę!
        Ja po laparo dostałam okres w przewidywanym terminie.
    • mysza1006 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 09:53
      A ja dostałam @ po laparo dopiero w 39 dc choc mam krótkie cykle 25 dniowe.
      Lekarz powiedział, że to normalne, że termin sie przesunął. Teraz moje cykle
      wróciły do normy.
      • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 10:39
        Dziękuję, nie będę się martwić. Co ma być, to będzie.
        Dziękismile))
        • zetka31 gg24 27.12.06, 11:01
          Dziękuję za miłe słówkosmile)) Dlaczego myślisz, że to możliwe??? Spotkałaś się
          gdzieś z takim przypadkiem?
          O rany, jakie to trudne - siedze i nic nie robię tylko liczę i liczę...
          • tymonka30 Re: gg24 27.12.06, 12:00
            Kurde zetka! Dalej jej nie ma? smile)
            • nianja Re: gg24 27.12.06, 13:14
              ile po laparo można próbować zachodzić?
              • dorinkaw Re: gg24 27.12.06, 14:18
                mnie lakarz powiedział, ze po laparo mozna się starać bez problemu. laparo
                miałam w czwartek, we wtorek byłam na zdjeciu opatrunków i wtedy lekarz
                powiedział, ze od kolejnego tygodnia, jesli będę sie dobrze czuła, mozna się
                starać. Tak więc jakieś 1 -1,5 tyg. po laparo nie ma przeciwskazań. Ja @
                niestety do 40 dc po laparo nie dostałam i musiałam wywołać duphastonem
                • zetka31 Re: gg24 27.12.06, 14:47
                  Tymonka- @ nadal nie ma...

Dorinkaw - mam pytanie - jakie długie masz cykle? Czy przed laparo miałas @
                  regularnie, czy też wywoływaną duphastonem?
                  • dorinkaw Re: gg24 27.12.06, 16:20
                    od samego poczatku niereularne, raczej długie 28-50 dni. pożniej przez kilka
                    lat tabletki anty, a pozniej starania o dzidziusia i duphaston + stymulacja.
                    Jesli byla owulacja to była pozno ok. 19-20dc, a wiec cykle wtedy długie ok.
                    34 - 35 dni. No a teraz po laparo po wywołaniu miesiaczki i po CLo wszystko na
                    odwrót, b. szybko urósł pecherzyk, jak poszlam w 12 dc na monitoring okazało
                    sie ze ma juz 3 mm i nie mozna podac juz pregnylu (tak lekarz stwierdził),
                    efekt jest taki, ze czekam obecnie az sie wchlonie. więc te nasze organizmy to
                    jedna wielka zagadka i chyba nie ma zadnych reguł. Pozdr.
    • kathrinn82 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 15:41
      u mnie @ przyszla 2 tyg po laparo a zwykle mam wywolywana @, teraz czekam na
      nastepna (bo cykl raczej zmarnowanysad) i zobaczymy czy sie wyregulowalo...
      • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 17:21
        Kurcze, ja miałam laparo 22 dni temu, dziś to mój 34 dc i nadal nic. Zwykle
        moje cykle trwają 28 dni, dlatego mnie tak to męczy. Na 1-2 dni przed Świętami
        zaczęły się objawy jak na @, ale nie przyszła. Teraz wszystkie objawy minęły i
        czuję się normalnie.
        Jeszcze trochę poczekam, bo widzę, że każda z nas to indywidualny przypadek.
        jedne dostają @ za wcześnie, inne za późno.
        Bardzo Wam Dziękujęsmile))
        • dorinkaw Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 17:34
          A moze zrób betę! Przecież brak @ po laparo moze być zupełnie prozaiczny czego
          Ci zyczę. Moze akurat, mnie lekarz w cyklu laparo kazał sie starac bo szanse
          sa! Wiec moze beta najpierw. A jesli to jednak nie ciaza to ja bym poszła do
          gina za kilka dni tak koło 38 dc zeby spreawdził co i jak. Powodzenia!
          • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 17:46
            Wiesz co dorinkaw - zrobię tak jak mówisz - jeśli oczywiście nie spanikuję
            przed betą, bo ja cykor jestem. Czy betę robi się na czczo? Jeśli @ nie
            przyjdzie, to będzie mój pierwszy raz po 3,5 roku starań.
            Tobie życzę, żeby spełniły się Twoje noworoczne marzeniasmile)))) dziękuję
            • dorinkaw Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 17:56
              Z tego co sie orientuję to nie ma znaczenia czy na czczo, czy nie. Ja kilka
              razy juz betę robiłam, niestety rozczarowanie bolało, tak wiec nie namawiam.
              ale z drugiej strony jesli to ciaza to mozna szybko wtedy właczyc duphaston.
              decyzja co do betu jest indywidualna i w duzej mierze zalezy od psychiki tj. co
              się woli, wiesz ew. rozczarowanie, nadzieja. Piszesz ze przytulanko było w
              20dc. Jesli wtedy była owu, a druga faza cyklu jest stała ok. 14 dni, to jesli
              @ nie bedzie jeszcze ze 2 dni to szanse sa. No chyba ze jest zatrzymanie @ z
              jakis innych powodów. trzymam kciuki! I dzieki za zyczenia, mam nadzieję zw
              szystko sie jakos ułoży smile
              • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 18:06
                smile)))
                • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 27.12.06, 20:52
                  Dzwoniłam dziś do dziewczyny, która miała laparo tego samego dnia, co ja
                  (poznałam ją w szpitalu). Nie walczy z niepłodnością, miała usuwane torbiele. U
                  niej @ też się spóźnia (u niej 7, a u mnie 6 dni). Moze to rzeczywiście jakieś
                  powikłania. Dziś znowu brzuch zaczyna mnie boleć jak na @ - więc pewnie się
                  doczekam.
                • tymonka30 Leć na betę !!!! 28.12.06, 10:34
                  Jak zrobisz dziś to wynik będzie jeszcze w tym roku smile)) Zetka zrób to !!!!!!
                  • zetka31 Re: Leć na betę !!!! 28.12.06, 14:12
                    No co Ty??? Teraz to już na pewno umrę ze strachusmile)))
                    Jak sie idzie na betę, to co - mówię, że chcę zrobić betę, płacę, biorą krew i
                    już?
                    W szpitalnym labolatorium zrobią?
                    • tymonka30 Re: Leć na betę !!!! 28.12.06, 14:24
                      Hahaha ja też miałam takie obawy smile)))))
                      Idziesz, mówisz, że chcesz zrobić betę HCG, pobierają ci krew, pytasz kiedy
                      wynik, płacisz lub najpierw płacisz a potem cała reszta smile To wszycho! smile
                    • tymonka30 Re: Leć na betę !!!! 28.12.06, 14:25
                      Zetka w szpitalu na pewno Ci zrobią i nie musisz być na czczo, możesz o każdej
                      porze dnia! smile)) Leć kochana!
                      • zetka31 Re: Leć na betę !!!! 28.12.06, 14:30
                        No dobra, polecę jutro z rańca. Oszaleję przez Ciebie kobito!!!! hehe - dobra
                        jesteśsmile)))
                        • tymonka30 Re: Leć na betę !!!! 28.12.06, 16:37
                          Przecież Ty nawet nie wiesz jak masz obchodzić tego Sylwka a tak będziesz
                          wiedziała na czym stoisz. I to z rana, żeby wynik był tego samego dnia! smile
    • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 28.12.06, 17:33
      Nie wiem, czy pójdę na betę, ale test kupiłam. Zrobię ranosmile))
    • zetka31 Re: Co z tą @ po laparo??? 29.12.06, 12:46
      hehe, zrobiłam rano test i jest jedna krecha, tak więc coś się pomajtało po
      laparo. Czytałam w necie, że niektóre dziewczyny dostają @ o wiele wcześniej, a
      inne czekają po 40-50 dni. Po Sylwku idę do gina, niech mnie zbada i coś
      postanowi. Szkoda czasu. Może da coś na wywołanie - chyba że do tego czasu
      sprawa sama się wyjaśni.
      Dzięki za wszystko
      Papaśki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka