Dodaj do ulubionych

utrogestan-jak długo...?

31.12.06, 18:25
dziewczyny, podpowiedzcie, proszę, jak długo nalezy brać utrogestan i czemu
właściwie on służy...? biorę go trzy razy dziennie w globulkach od 21 dnia
cyklu... zawsze mam cykle 26-dniowe, a dziś jest dzień 32 i nic... miałam
nadzieję, że może się udało, ale dziś nie wytrzymałam, zrobiłam test i wynik
jest negatywny... sad Już nie bardzo wiem, co dalej robić... ile czasu mam to
jeszcze brać...?Gin nic nie powiedział... poradzicie coś? Bo nawet Sylwester
mnie nie cieszy... sad
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: utrogestan-jak długo...? 31.12.06, 19:25
      aby wykluczyc lub potwierdzic ciaze, powinnas zrobic betaHCG z krwi, test sikany
      czesto wychodzi falszywie-negatywny jesli beta jest niska, wiec nigdy nic nie
      wiadomo! ja np. ktoregos razu mialam bete chyba okolo 40 i sikaniec nic nie
      pokazal! bierz utro do jutra i moze jutro gdzies uda Ci sie zrobic bete! jak nie
      jutro, to we wotrek... jesli ciazy nie bedzie, wtedy dopiero odstaw utrogestan!
      a ten lek, to progesteron, ktory podtrzymuje ciaze! wiec lepiej wziac go za
      duzo, szczegolnie na poczatku ciazy, niz odstawic nagle, jesli ciaza jest!
      powodzenia!
    • milka9612 Re: utrogestan-jak długo...? 01.01.07, 14:05
      malinko.też biorę utrogestan 1 raz.okres mi się opóżnia już kilka dni.wczoraj
      miałam słabe plamienia a to już 30 któryś dzień cyklu a mam 29 dniowe.testu
      jeszcze nie zrobiłam.jestem po 1 ivi.
    • marijohanna Re: utrogestan-jak długo...? 01.01.07, 14:09
      nie odstawiaj utro. jesli nie jestes w ciazy to okres i tak dostaniesz, choc
      moze byc opozniony.
    • milka9612 Re: utrogestan-jak długo...? 02.01.07, 09:09
      malinko.mam to samo.dziś zrobiłam test i niestety negatywny.robiłaś juz bete?ja
      jeszcze nie bo w moim miasteczku w laboratorium zapytani o bete robia takie oczy
      jakbym pytała o ufo.ciemnogród.a tak prawde mówiąc to pewnie skoro test nie
      wykazał to napewno nic z tego.dziewczyny czy miałyście podobnie a na betce
      wyszło dzidzi?odezwijcie się to nas podniesie na duchu.
      • malinka74 Re: utrogestan-jak długo...? 02.01.07, 17:18
        dzięki za info, dziewczyny... jest 2 stycznia, mam 34 dzień cyklu i nic...
        Zablokowałam się czy co... może jutro rzeczywiście zdecyduję się na betę, choć
        nie wiem, czy w mojej miejscowości się uda, bo może być tak jak u Milki... no
        cóż w takim wypadku pozostanie tylko czekać... oj dziewczyny, jak byłoby dobrze
        nie dostać tego okresu...trzymajcie się...
    • milka9612 Re: utrogestan-jak długo...? 03.01.07, 09:21
      malinko daj znać jak zrobisz betke.wejdz na wątek czy utro może opóżnić
      okres.zadałam tam takie pytanie.odpowiedziała 1 dziewczyna i ta odpowiedz
      rozwiała moje nadzieje do tego stopnia że narazie rezygnuje z betki bo ta pewnie
      nic nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka