Dodaj do ulubionych

diphereline a @

23.01.07, 11:11
dziewczyny mam problem a wiem ze Wy mi pomozecie. moj przypadek w skrocie:
jestem w trakcie przygotowan do IVF - endometioza i niepekajace pecherzyki,
dwie laparo za mna. W poprzednim cyklu w 20 dniu dostalam zastrzyk z
diphereline i mialam czekac na @ w miedzy czasie zrobic badania krwi
(morfologia toxo hiv) i pierwszego dnia nowego cyklu zadzwonic do lekarza
prowadzacego po decyzje co dalej. Jak odebralam wyniki okazalo sie ze mam
problem z toxo tzn na tyle wysokie IGg i IGm ze mialam robiona awidnosc w
sanepidzie i koniecznosc powtorzenia badania po 6 tyg - zalecenie lekarza od
chorob zakaznych no i oczywiscie wstrzymanie procedury do IVF - tu lekarz
powiedziel ze nie ma problemu poczekamy az sie wyjasni. W tej chwili jest 34
dzien cyklu @ nie ma co prawda czasami boli brzuch ale nic sie nie dzieje. No
i nie wiem czy nie mam bo diphereline dzialajac wyciszajaco tak zadzialalo ze
wstrzymalo czy po prostu cos sie pokrecilo w moim organizmie. Czy ktos moze
powiedziec o co moze chodzic??? dzieki
Obserwuj wątek
    • olaola76 Re: diphereline a @ 23.01.07, 11:15
      olaola76 napisała:

> dziewczyny mam problem a wiem ze Wy mi pomozecie. moj przypadek w skrocie:
      > jestem w trakcie przygotowan do IVF - endometioza i niepekajace pecherzyki,
      > dwie laparo za mna. W poprzednim cyklu w 20 dniu dostalam zastrzyk z
      > diphereline i mialam czekac na @ w miedzy czasie zrobic badania krwi
      > (morfologia toxo hiv) i pierwszego dnia nowego cyklu zadzwonic do lekarza
      > prowadzacego po decyzje co dalej. Jak odebralam wyniki okazalo sie ze mam
      > problem z toxo tzn na tyle wysokie IGg i IGm ze mialam robiona awidnosc w
      > sanepidzie i koniecznosc powtorzenia badania po 6 tyg - zalecenie lekarza od
      > chorob zakaznych no i oczywiscie wstrzymanie procedury do IVF - tu lekarz
      > powiedziel ze nie ma problemu poczekamy az sie wyjasni. W tej chwili jest 34
      > dzien cyklu @ nie ma co prawda czasami boli brzuch ale nic sie nie dzieje. No
      > i nie wiem czy nie mam bo diphereline dzialajac wyciszajaco tak zadzialalo ze
      > wstrzymalo czy po prostu cos sie pokrecilo w moim organizmie. Czy ktos moze
      > powiedziec o co moze chodzic??? dzieki

dodam jeszcze ze cykle zwykle regularne 27-28 dni najdluzszy byl 31 dni

• wiktoria33 Re: diphereline a @ 23.01.07, 14:07
        jeden zastrzyk mialas? to nie powinno az tak zaburzyc... nie wiem
        a test ciazowy robilas?
        • olaola76 Re: diphereline a @ 23.01.07, 14:38
          nie robilam ale dzis kupilam i zrobie jutro rano ale jakos nie wierze w cuda ;-
          ( dzieki za odp i pozdr
    • pandziksa Re: diphereline a @ 23.01.07, 16:51
      Ta dipherelina to ta długo działająca 3,75. Z relacji niektórych dziewczyn to
      wiem, że czekały na @ nawet 70 dni. Wszystko jest w porządku.
      • honeybeam Re: diphereline a @ 23.01.07, 19:10
        No właśnie jaka to dawka była bo jeśli 3.75 czyli depot to na @ poczekasz nawet
        kilka miesięcy sad
        • olaola76 Re: diphereline a @ 23.01.07, 19:49
          w 20 dc dawka 3.75 po 6 dniach okres trwajacy tyle co zawsze no i od tego dnia
          czyli pierwszego @ mija 34, ale z tego co mowicie to moze jeszcze potrwac smile nic
          to musze i tak czekac jeszcze ponad tydzien i powtorzyc toxo i opiero sie umowie
          do lekarza. Dzieki dziewczyny.
          • pandziksa Re: diphereline a @ 23.01.07, 20:07
            Kilka miesiecy to raczej nie. Ta 3,75 działa 28 dni a to krwawienie to nie była
            @ tylko to się nazywa krwawienie z przełamania. O co z tym chodzi sama nie
            wiem. Czyli dopiero tak po 30 paru dniach o diphereliny zaczyna się coś w
            organiźmie ruszać a zaqnim będzie owu to minie trochę a zanim przyjdzie @ to
            jeszcze dłużej. Myślę, że możesz dostać @ nawet koło 60 dni ale chyba nie robi
            Ci to różnicy skoro i tak musisz zrobić toxo. Przynajmniej nie trzeba "pieluch"
            nosić smile
            • honeybeam Re: diphereline a @ 23.01.07, 21:21
              Ja czekalam na @ ponad 4 miesiące po takiej dawce. To sprawa bardzo
              indywidulalna. Współczuję Ci natomiast objawów menopauzy które zafundował Ci
              lekarz sad Pownien był zalecic Ci sprawdzenie CMV przed podaniem tego zastrzyku,
              który nie dość, że jest drogi (tu już go zmarnowałaś), to wywołuje paskudne
              objawy manopauzy, które podczas stymulacji są niwelowane przez podanie
              gonadotropin sad I przejdziesz to wszystko nadaremnie sad

a tu info na temat miesiączki:
              "Analogi GnRH mogą być stosowane domięśniowo lub podskórnie, najczęściej w
              postaci injekcji o przedłużonym działaniu (np. Decapeptyl Depot - domięśniowo
              raz na 28 dni, Diphereline 3,25 - domięśniowo co 28 dni, Diphereline 11,25 -
              domięśniowo raz na 3 miesiące, Zoladex - podskórnie, w przednia ścianę brzucha
              co 28 dni). Miesiączka występuje w 1-3 miesięcy po ostatniej iniekcji (do 5
              miesięcy w przypadku Diphereline 11,25)."
              • honeybeam Re: diphereline a @ 23.01.07, 21:26
                teraz czytam że masz endometrozę, więc nie do końca się zmarnował zastrzyk smile.
                Natomiast i tak nie tłumaczy to lekarza, że nie zlecił Ci tych badań przed
                rozpoczęciem całej procedury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka