16.02.07, 14:52
Dziewczyny co sie stanie jezeli pecherzyk peknie sam zanim wezme pregnyl?
Wczoraj na usg wyszlo ze pecherzyk jest 22mm. Dzis popoludniu mam zastrzyk.
Ale co sie stanie jezelei on juz sam pekl do tego czasu? Czy pregnyl moze
wtedy zaszkodzic?
Obserwuj wątek
    • kaka154 Re: Pregnyl 16.02.07, 15:12
      moim zdaniem nie zaszkodzi
    • polpotworek Re: Pregnyl 16.02.07, 19:27
      Jutro przed pregnylem napewno bedziesz miala jeszce sprawdzone, gdyby
      pecherzyka juz nie bylo to znaczyze peknąl bo przez jedna dobe raczej 2 cm sie
      nie wchloną. Lekarz napewno wie co robi.
      • aniaresz Re: Pregnyl 16.02.07, 21:32
        Mój ostatnio miał 24mm i pękał bo był płyn zatoce douglasa a gin mi dał pregnyl dla pewności. Mówił że raczej pomoże i będzie pewność.
    • tymonka30 Re: Pregnyl 17.02.07, 16:20
      Wtedy nie podadzą Ci leku, bo najpierw gin pewnie zrobi USG.
      • elfi Re: Pregnyl 18.02.07, 18:15
        Nie zrobila mi USG bo u niej nie bylam. Zastrzyk mialam w innym miejscu
        robiony. Ginka mowila mi cos o dziwnym bolu w podbrzuszu po zastrzyku. Nic
        takiego nie mialam. Usg i wizyte mam dopiero w srode, dopiero wtedy sie okaze
        czy pecherzyk pekl. Poki co mamy sie przytulac od soboty do poniedzialku.
        testow ponoc nie ma po co robic, bo pregnyl daje falszywy wynik dodatni.

A jak wy mialyscie po pregnylu? Jakies dziwne samopoczucie?
        • 56at Re: Pregnyl 18.02.07, 18:31
          testów nie rób,pregnyl to hcg więc będzie krecha testowa jak drut
          • aniaresz Re: Pregnyl 19.02.07, 00:01
            Ja miałam właśnie po pregnylu dziwny ciąnący ból w podbrzuszu. I co ci lekarka móiła na ten temat? Czy to prawidłowy objaw? Pozdrawiam!!!!!!!!!
            • elfi Re: Pregnyl 19.02.07, 10:26
              Ginka powiedziala, ze powinien pojawic sie bol w podbrzuszu. Takie klucie. Ja
              nic nie mialam, dlatego boje sie ze nie zadzialal. W srode sie dowiem. Jestem
              po intensywnych przytulaniach w weekend.
              Jesli sie nie uda to zaczna sie schody, bo moj narzeczony srednio ma zamaiar
              zrobic badanie nasienia, wrecz smieje sie z takiego pomyslu. Bawi go ta cala
              sytuacja robienia badania. A poza tym on ma dziecko i jego nasienie jest na
              pewno bez zarzutu. A ginka bez tego nie ruszy dalej. Nawet mi clo i pregnylu
              nie powtorzy.
              • julia56 Re: Pregnyl 19.02.07, 10:29
                Elfi, mnie się wydaje, że to, że masz już dziecko o niczym nie świadczy, a w
                każdym razie niczego nie przesądza. Bo nasiesie mogło się pogorszyć z róznych
                powodów. Przykro by mi było, gdybym mój M. "stawał okoniem" w tak ważnej dla
                mnie sprawie. Co Ty myślisz?
                • julia56 Poprawka, to, że on ma dziecko, przepraszam. 19.02.07, 10:30
                  • elfi Re: Poprawka, to, że on ma dziecko, przepraszam. 19.02.07, 11:51
                    Ja nie ma dziecka. On ma ;-(
        • tymonka30 Re: Pregnyl 19.02.07, 08:28
          Jak dostawałam 1 ampułkę leku to było okej, po dwóch jazda na maxa. Powodzenia.
          Wszystko do przeżycia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka