Dodaj do ulubionych

już tylko ICSI

25.02.07, 16:59
WITAM. WCZORAJ MIAŁAM PIERWSZĄ IUI NA CYKLU NATURALNYM.NASZYM PROBLEMEM SĄ
ZŁE PARAMETRY NASIENIA. W CZERWCU 2006 BYŁO 11 MILIONÓW, W SIERPNIU 7 A
WCZORAJ PRZY INSEMINACJI TYLKO 2 MILIONY. TYLKO CUD MÓGŁY POMÓC ŻEBY TA IUI
SIĘ UDAŁA. LEKARZ JAK ZOBACZYŁ WYNIKI TEŻ BYŁ PODŁAMANY I NIE DAWAŁ WIĘKSZYCH
NADZIEI. ZASUGEROWAŁ ICSI ALE NAJPIERW RADZIŁBY BADANIA GENETYCZNE.
MOGŁYBYŚCIEW MI POWIEDZIEĆ CZY JA TEŻ MUSZĘ ZROBIĆ TAKIE BADANIA CZY TYLKO
MÓJ MĄŻ.ZASTANAWIAM SIĘ GDZIE PODEJŚĆ DO ICSI W BIAŁYMSTOKU CZY W WARSZAWIE?
IUI MIAŁAM U DOMITRZA.ALE MAMY TYLE SAMO KM DO BIAłEGOSTOKU CO DO WARSZAWY.
ORIENTUJĘ SIĘ ŻE W BIAŁUMSTOKU JEST TANIEJ ALE NIE WIEM CZY LEPIEJ.POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • tekla12 Re: już tylko ICSI 25.02.07, 17:03
      Wyłącz capsa bo trudno to czytać. Jeśli parametry tak lecą w dół to raczej do
      androloga niż genetyka. Gdzie i jakie badania zrobić powinien dokładnie wyjaśnić
      lekarz sugerujący badanie.
      • aska976 Re: już tylko ICSI 25.02.07, 17:41
        u androloga to mąż już był ale jego leczenie przynosiło odwrotny skutek
        • blondyneczka831 Re: już tylko ICSI 01.03.07, 09:17
          jeśli chodzi o genetyke to u nas wyglądało to tak (a mamy przystapić do ICSI
          właśnie w AM BS u dr Domitrza) oboje badaliśmy kariotypy, natomiast mąż
          dodatowo AZF i CFTR, wyniki już mamy są prawidłowe, dziś będę dzwonic do dr i
          zaczynamy... aha a robilsmy je w bydgoszczy w szpitalu im. Jurasza, czekalismy
          na kariotypy 4 m-ce, a na cftr i azf 5 m-cy, aha no i było to na NFZ, z tego co
          wiem w Novum czeka sie max na CFTR i AZF do 7 tyg, ale koszt jednego to 360 zł,
          nie wiem jak z kariotypami, jeszcze jedno kariotypy musza byc wasze oba a cftr
          i azf u męża jesli bedzi ek to ty nie musisz tobic, a jeśle wyjdzie źle to i u
          ciebie należy je zbadac, pozdrawiam
          • aska976 Re: już tylko ICSI 01.03.07, 16:14
            Dziękuję Ci bardzo blondyneczko. P{ozdrawiam i życzę powodzenia.Pozdrawiam
          • bulinkaj Re: Blondyneczko! 01.03.07, 17:33
            Blondyneczko przepraszam, że tak wtrącam, ale czy jesteś z Bydgoszczy? Ja
            właśnie jestem, ósmego marca mam pierwszą wizytę w Novum. Czy Ty również
            leczysz się w Novum?
            • blondyneczka831 Re: Blondyneczko! 01.03.07, 18:07
              jestem z okolic trójmiasta, a będziemy leczyć sie w Białymstoku, zaczynamy z
              antykami od marca a wy?
              • bulinkaj Re: Blondyneczko! 01.03.07, 21:38
                My dopiero jedziemy na pierwszą wizytę. I nie wiem czego się spodziewać. W
                Bydgoszczy lekarz, widząc wyniki męża powiedział, że tylko in vitro. Ja
                podstawowe hormony ok. Nie wiem jak dalej nas pokierują. Chciałabym jak
                najszybciej zacząć. Trzymam kciuki za Ciebie! Obyśmy wszystkie zobaczyły
                upragnione II kreseczki.
                • blondyneczka831 Re: Blondyneczko! 02.03.07, 10:41
                  Dzieki kciuki na pewno sie przydadza i odwdzieczam sie tym samym, u nas jest
                  wlasnie problem u meza, brak plemnikow w nasieniu, nalezy zrobic biopsje i
                  jesli sie znajda to wtedy ICSI, hormony u M sa ok, ja nie mam zadych swoich
                  badan, 15.03 jedziemy do Bialegostoku i zobaczymy co dalej...
                • ataner30 do Bulinkaj 02.03.07, 11:32
                  hej Bulinkaj, ja tez jestem z bydgoszyczy. Piszesz ze zdecydowalas sie na
                  leczenie w Novum. Ja na razie chodze do swojego gina, ale powoli zaczynam sie
                  orientowac w klinikach w regionie. Ale z tym chyba kiepsko u nas jest. Znalazlam
                  jedna klinike Genesis ale wogole sie do nich dodzwonic nie moge. Czy ty robilas
                  jakies rozeznanie w klinikach okoic bydgoszczy i torunia? Jezeli zdecydowalas
                  sie na novum w W-wie to chyba to rozeznanie nie wypadlo korzystnie dla naszych
                  lokalnych medykow? Mozesz sie podzielic doswiadczeniami? Moze moglybysmy pogadac
                  na priv?

Autorke watku przepraszam za wpis nie na temat.
                  • bulinkaj Re: do Ataner 02.03.07, 17:57
                    Novum polecił nam dr Sobociński (znasz?) jako jedną z najlepszych klinik.
                    Wspominał coś o Bydgoszczy (niestety nie pamiętam nazwiska, Szymańsk?), ale nie
                    ma dobrych wyników. Ja myślałam również o Gdańsku, bo właściwie droga prawie
                    taka sama, ale w Warszawie mamy znajomych. Doszliśmy do wniosku, że szkoda
                    pieniędzy i czasu na "jakąś" klinikę, najlpiej od razu zgłosić się do dobrej
                    kliniki.
                    U jakiego gin się leczysz?
                    • ataner30 Re: do Ataner 04.03.07, 19:08
                      Hej,

Masz na mysli Sobocinskiego androloga, prawda? Mam do niego numer tel i za
                      miesiac (jesli nie zaciaze w marcu) wybiera sie do niego moj M.
                      Numer do Sobocinskiego dostalam od dr.Lisiaka u ktorego sie lecze teraz.
                      A ty u jakiego gina sie leczylas w bydgoszczy?

Klinika Genesis o ktorej pisalam faktycznie nalezy do dr. Szymanskiego. To
                      chyba troche zbyt szumna nazwa "klinika" tak naprawde to mysle ze to jest
                      spolka kilku lekarzy ginekologow (ale na ich stronach internetowych widzialam
                      informacje ze zajmuja sie in-vitro). Zycze ci powodzenia w Novum, bede trzymac
                      kciuki. Jezeli mi sie nie uda zajsc w ciaze naturalnie do lata tez chyba
                      rozwaze wizyte w klinice z prawdziwego zdarzenia. Tylko przeraza mnie
                      koniecznosc dojazdow do warszawy, urlopy w pracy itd...
                      • bulinkaj Re: do Ataner 04.03.07, 19:46
                        Sobociński jest lekarzem (o ile się nie mylę) ginekologiem i andrologiem.
                        Przychodzą do niego zarówno kobiety jak i mężczyźni, głównie pary. Według mnie
                        jest bardzo konkretny. Od razu powiedział, że są problemy z nasieniem,
                        przepisał na miesiąc leki dla męża. Niestety leki nam nie pomogły, drugie
                        wyniki były również fatalne. Powiedział nam, że szkoda wydawać więcej pieniędzy
                        na leczenie mąża, które może trwać miesiącami, a poprawa może być nieznaczna.
                        Poza tym takie leczenie jest również bardzo kosztowne (za te leki na miesiąc
                        zapłaciliśmy 80zł + Androvit ok 25zł). Polecił Warszawę (głównie Novum), a o
                        Szymańskim też trochę wspominał. I polecał bardziej Warszawę. Zresztą ja
                        wcześniej również trochę szukałam w necie i mało dziewczyn poleca Szymańskiego.
                        Sobociński wzbudził moje zaufanie tym, że nie "owijał w bawełnę", był szczery,
                        a na koniec powiedział, że jest mu bardzo przykro, że ma dla nas takie smutne
                        wieści.
                        Wiesz, mnie też strasznie przeraża wizja dojazdów (i nie ukrywajmy: kolejnych
                        kosztów), załatwiania urlopów w pracy, tym bardziej, że o in vitro nie chcemy
                        nikomu mówić. Mam nadzieję (jak wszystko będzie dobrze i będzie in vitro), to
                        na cały okres stymulacji, punkcji i transferu (OBY!!!) weźmiemy sobie
                        dwutygodniowy urlop (letni). Jakoś to będzie!!!
                        • ataner30 Re: do Ataner 06.03.07, 10:08
                          Bardzo Ci dziekuje za info na temat Sobocinskiego. To pocieszajace ze jest
                          konkretnym i kompetentnym lekarzem.

Mam nadzieje ze uda ci sie in ivtro za pierwszym razem smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka