Dodaj do ulubionych

alergia a ciąża:(

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.04.03, 11:49
Mam pytanie,jeszcze nie jestem w ciąży,ale może tym razem sie uda,a wiem,ze
leki na alergię szkodzą w ciąży i nie chcę ich przyjmować,nawet w ciągu
pierwszych 2 tygodni ciąży...dopóki nie wyjdzie test.
Znacie więc jakieś bezpieczne leki?Czy sa one wyłącznie na receptę?Tak samo
przeciwbólowe-jaki lek jest bezpieczny?

i jeszcze jedno pytanko...
Czy złe odżywianie i mało witamin ma wpływ na ilość plemników i jakość?Bo
boję się,że tak...Czy mój partner powinien jakoś specjalnie się odżywiac?
Brac jakieś określone witaminy?

Z góry dziękuję za pomoc...
Obserwuj wątek
    • Gość: nimka Re: alergia a ciąża:( IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.04.03, 13:24
      też jestem alergiczką (mąż też) ale w okresie starań po prostu nie przyjmuję
      leków alergicznych, zwłaszcza, że one dizałają trochę na zasadzie błędnego
      koła, i zresztą nie tyle leczą co tylko znoszą niektóre objawy. Jestem trzeci
      sezem bez leków i czuję sięlepiej niż w tych sezonach z lekami. Polecam dietę
      bogatą w warzywa i ubogą w mięso- tylko drobiowe raz dwa razy w tygodniu. Dużo
      roślin strączkowych.

Co do męża to oczywiście że dieta ma znaczenie, zasadnicze wręcz przy
      płodności. Najlepiej zrezygnować z białego chleba (zastąpić razowym, najlepiej
      na zakwasie), zrezygnować z cukru (można zastąpić ewentualnie fruktozą, lub
      miodem pod warunkiem że nie był podgrzewany przed rozlaniem do słojów), dużo
      warzyw i owoców, jogurtów, kefirów (najlep bezcukrowych) i dodatkowo może brać
      witaminki androvit (w aptece) i kapsułki z żeń szeniem. Unikać konserwantów,
      chemii spozywczej itp bo odkładają się w narządach rozrodczych i zakłocają ich
      pracę.
      • Gość: Anka Re: alergia a ciąża:( IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.04.03, 20:26
        Dziękuje-cukru i konserwantów pełno u niego!!i mało warzyw i witaminsad,więc
        już ja się postaram o niegosmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka