Dodaj do ulubionych

AM w Białymstoku !!!!

06.05.03, 13:48
witam smile Bardzo licze na wasza pomoc i zrozumienie. Przygotowuje się do
kolejnej inseminacji w AM w bialymstoku, w związku z tym mam pytania do
osób, które się tam leczą.

Po ostatniej nieudanej próbie kolezanka zasugerowala mi aby "zasiegnąć
języka" na temat lekarza wykonującego inseminację, mówiła m.in że w kazdej
klinice są lekarze, którzy bardziej lub mniej "nadają się" do
przeprowadzania inseminacji ( przykładem jest tu dr K. Łukaszuk z gdańskiej
Invicty, który podobno ma "rękę" do inseminacji.
Ja leczę sie u doc J. Szamatowicza (jak narazie zbyt krótko, aby
cokolwiek o nim powiedzieć) mam jednak nadzieję, ze znajda się na tym forum
dziewczyny, które leczyły się w Białymstoku, znaja tamtejszych "dobrych"
lekarzy i doradzą mi do kogo powinnam się zwrócić planując kolejna
insemiancję. Bardzo zalezy mi na Waszych opiniach i radach.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Ave13
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 07:54
      Witam Cię serdecznie,ja niestety nie leczę się w szpitalu,ale chyba już
      niedługo będę.
      Wybieramy się z mężem do Białegostoku( po raz pierwszy )i jesteśmy całkiem
      zieloni.Nie mam pojęcia co wybrać,czy szpital,czy Kriobank.Jakie są warunki w
      jednym ,a jakie w drugim?<chodzi mi o lekarzy,podejście do pacjenta,no i
      oczywiście o CENY!> Bardzo proszę o informację osoby ,które się leczą w tych
      miejscach (jakie są ceny in vitro i ICSI )
      Wiem,że ten temat był już poruszany,ale chciałabym konkretnie wiedzieć jak
      jest.Czytałam poprzednie wątki,ale nie znalazłam aktualnych cen.------bardzo
      proszę POMÓŻCIE.

Z góry bardzo serdecznie dziękuję i pozdrawiam
      PS.dodam jeszcze,że mieszkamy na Podkarpaciu. smile

• Gość: bibi Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 11:26
        Cześć ja też jestem pacjentką doc. J.Sz. Jestem zachwycona on podobno
        ma "szczęśliwą" rękę- ja jestem tego przykładem.
        Pozdrawiam Bibi i 27 tyg.wiercipiętka w brzuszku
      • Gość: Gość Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 14:20
        Aniu, jestem pacjentką Kriobanku, dlatego postanowiłam Ci odpowiedzieć. Nie
        znam cen ani warunków AM, ale z tego co piszą dziewczyny na różnych forach
        wiem, że sam zabieg i badania hormonów wykonywane są w AM, ale już USG i wizyty
        odbywają się w prywatnych gabinetach lekarskich.
        Ja osobiście poleciłabym Ci w związku z tym Kriobank, ponieważ wszystko odbywa
        się na miejscu. Jednak to Ty dokonasz wyboru.
        Jeśli chodzi o ceny, to icsi (miałam je w ubiegłym miesiącu) kosztuje obecnie
        4000 zł, do tego dochodzą ceny leków (to już zależy od organizmu pacjentki)
        oraz w trakcie stymulacji codzienne badanie krwi, USG, wizyta lekarska.
        Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej pisz na: amri@ interia.pl
        Pozdrawiam
        • Gość: Daria Re: AM w Białymstoku !!!! IP: granat:* / 192.168.1.* 07.05.03, 19:34
          Ja jestem pacjętką AM Białystok o cenach juz pisałam w innych wątkach i się nie
          zmieniły. Cen inseminacji nie znam, ivf kosztuje 2400zł. + leki. Kriobank jest
          droższy, a lekarze wywodzą się z AM. Chętnie odpowiem na nurtujące was pytania.
        • Gość: Ania Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 09:33
          Przepraszam,że pytam,ale,czy rozmawiam z Amri z "Bociana"?
          • Gość: Ania Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 09:36
            I tak w ogóle to bardzo Wam dziewczynki dziękuję za odpowiedzi,nawet nie wiecie
            jak się cieszę,że ktoś do mnie napisał---hura.hura,hura :0)
          • Gość: Amri Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 11:25
            Tak Aniu, zgadłaśsmile Jestem amri z Bociana. Jeśli jesteś również na Bocianie,
            to podaj swój nick, a będziemy mogły pogadać. Pozdrawiam
            • Gość: Ania Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 18:21
              O RANY!!!!!!!Nawet nie wiesz jak się cieszę ,że to Ty.(chyba Cię ściągnęłam
              myślami).
              Na Bocianie jestem jako GANDULEK.Nie miałam okazji się odezwać ,bo nie byłam
              zalogowana,ale czytam forum od dawna.Śledziłam Twoją historię i chciałam Ci
              BARDZO,BARDZO,BARDZO GORĄCO POGRATULOWAĆ I ŻYCZYĆ PIĘKNYCH FASOLEK.Myślę ,że
              spotkamy się na bocianie.
      • myszarek Re: AM w Białymstoku !!!! 14.05.03, 09:26
        czesc, rok temu bylismy z zona w AM Bialystok (zdecydowanie taniej niz
        Kriobank), podejscie do pacjentow super, w koncu za to sie placi i to nie tak
        malo. Z tego co pamietam to koszt IN-vitro platny w kasie szpitala to 1000PLN,
        dla lekarza prowadzacego 1500PLN, do tego ewentualnie mikromanipulacja w
        granicach 600PLN, leki do programu, troche wczesniej okolo 1000PLN (Duphaston i
        Menogon).
        Polecam dr Grochowskiego nam sie udalo za 2-gim razem, i teraz cieszymy sie 4-
        ro miesiecznym synkiem.
        Pozdrawiam i powodzenia.
    • Gość: Eli30 Re: AM w Białymstoku !!!! IP: *.stnet.pl 09.05.03, 07:49
      Witam cię,
      ja też leczę się u doc. Szamatowicza. Może nie jest on człowiekiem bardzo
      rozmownym ale za to rzeczowym. W pewnym momencie miałam zastrzeżenia do jego
      decyzji, myślałam, że może naciąga mnie na dodatkowe koszty więc skonsultowałm
      się z innym lekarzem. Tamten okazał się bardziej rozmowny i wytłumaczył mi
      wszystko krok po kroku dlaczego tak itp. oraz powiedział, żebym trzymała się
      docenta bo to najlepszy specjalista w Polsce.
      Teraz jestem pełna zaufania i wiary, że mi pomoże i polecam go wszystkim
      zdesperowanym. Los tak chciał, żebym zamieszkała w Białymstoku chociaż pochodzę
      z zupełnie innej części Polski i chyba tak miało być. Teraz mam do niego blisko.
      Pełna nadziei,
      Eli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka