Dodaj do ulubionych

ile razy IVF?

15.03.07, 10:44
dziewczyny, ile razy robiłyście IVF/ICSI i za którym razem się Wam udało? ja
właśnie jestem po pierwszej, niestety nieudanej próbie i jestem kompletnie
załamana. mam jeszcze 4 zamrożone zarodki, starczy na 2 próby.
Obserwuj wątek
    • szyszka39 Re: ile razy IVF? 15.03.07, 11:58
      No to sie nie przejmuj na zapas, ja mialam tylko 1 zaplodniony zarodeczek i nic
      z tego nie wyszlo. Teraz jestem na antykach, kolejna stymulacja az 3 tyg.
      • mytest Re: ile razy IVF? 15.03.07, 12:47
        Ja prawie tak samo jak szyszka, jeden był ok, drugi zarodek niezabardzo.
        Też się załąmuję im dłużej o tym myślę i im dłużej trzeba czekac na następną próbę
      • malesa.m Re: ile razy IVF? 15.03.07, 12:49
        Hej!
        Ja miałam 3 razy stymulacje (po pierwszej nie miałam mrozaczków) i 5
        transferów. Udało się właśnie za piątym razem z mrozaczków. Mam bliźniaki i
        jestem najszczęśliwszą osobą na świecie smile
        Myślę że każda z nas podejdzie do IVF czy innych tego typu zabiegów tyle razy
        ile trzeba aby mieć wreszczcie upragnionego dzidziusia. Wszystko zależy od
        psychiki, ile starczy sił i niestety od możliwości finansowych. Ja miałam
        zawachanie czy dalsze próby mają sens po 3 transferze. Po przemyśleniu na
        spokojnie zdecydowaliśmy się że jeszcze raz spróbujemy. Udało się z mrozaczków.
        Warto było. Mam cudne dzieciaczki. Zyczę Wam abyście jak najmniej razy próbowaly
        i jak najszybciej miały swoje pociechy!
        Pozdrawiam
        • mayaxx Re: ile razy IVF? 15.03.07, 13:35
          hej malesa! Twój post dodał mi sił. jak długą miałaś przerwę od stymulacji do
          transferu mrozaków? ja chcę odczekać miesiąc - starczy?
          • malesa.m Re: ile razy IVF? 15.03.07, 15:41
            Witam ponownie!
            Niepamiętam ile czasu minęło od stymulcji, ale doskonale pamiętam że nieudany
            transfer miałam w grudniu (@ przyszła parę dni przed świętami ) a w lutym
            miałam transfer mrozaczków (udany zresztą). Pewnie Twój lekarz dokładnie Ci
            powie kiedy możesz ponownie próbować. Ja musiałam się do tego transferu
            przygotować (troszkę leków i obserwacja). Porozmawiaj z lekarzem.
            Życzę z całego serca powodzenia!!!
            • mayaxx Re: ile razy IVF? 15.03.07, 16:49
              ale śliczne te Twoje dzieciaki, malesa!
              • malesa.m Re: ile razy IVF? 15.03.07, 17:36
                Dziękuję bardzo!
                Pewnie niedługo i Twoje będzie można zobacyć smile
                Kiedy chcesz podejść do transferu mrozaczków?
                Gdzie miałaś całą procedurę?
                Trzymam kciuki i czekam na wieści od Ciebie!!!
                • bulinkaj Re: ile razy IVF? 15.03.07, 17:55
                  Hej dziewczyny. My dopiero co przygotowujemy sie do in vitro. Jesteśmy w
                  trakcie (a właściwie zaczynamy) robienia badań. Trochę tego jest, na część
                  niestety nie uda załatwić nam sie skierowania. Musimy wziąć kredyt, gdyż
                  neistety nie uda nam się uzbierać takiej kwoty. Mam zatem pytanie, jeśli nie
                  uda się za pierwszym razem, to ile będzie kosztowało drugie podejście
                  (oczywiście: ODPUKAĆ). Przypuśćmy, że jakieś mrozaczki będziemy mieli.
                  Przepraszam za pytanie, ale jestem po prostu ciekawa. Chcemy wziąć w razie
                  czego (oczywiście: ODPUKAĆ) trochę większą pożyczkę.
    • edytta70 Re: ile razy IVF? 15.03.07, 18:09
      udał się czwarty transfer mrozaczkowy przy pierwszym IVF, na to nie ma reguły...
      • szyszka39 Re: ile razy IVF? 15.03.07, 18:34
        Dobrze ze mialas tyle jajeczeksmile
      • mayaxx Re: ile razy IVF? 18.03.07, 13:44
        hej edytta70, ile mialas mrozakow?
        • edytta70 Re: ile razy IVF? 18.03.07, 23:13
          miałam 8 mrozaków
    • mayaxx Re: ile razy IVF? 18.03.07, 13:42
      hej malesa! chce wziac moje mrozaki jak najszybciej, a wiec w nastepnym cyklu
      pod koniec kwietnia. lekarz powiedzial, ze miesiac odpoczynku wystarczy. milej
      niedzieli! mayaxx
      • malesa.m Re: ile razy IVF? 18.03.07, 22:38
        Witam!
        Życzę dobrego wypoczynku przed transferem.
        Trzymam mocno kciuki za powodzenie.
        Oczywiście czekam na wieści kiedy idziesz dokładnie po dzieciaczka
        lub dzieciaczkismile. Będę Ci bardzo kibicować.
        Pozdrawiam
        • szyszka39 Melesa odbierz poczte 19.03.07, 08:58
          Melesa odbierz poczte
          • malesa.m Do Szyszka39 19.03.07, 14:09
            Witam !
            Odpisałam na pocztę. Pozdrawiam
        • mayaxx Re: ile razy IVF? 19.03.07, 10:35
          dzięki malesa! dam znać na pewno! pozdrawiam, mayaxx
          • asiat99 Re: ile razy IVF? 19.03.07, 15:48
            3 pełne programy łącznie 8 transferów i ten 8 szczęsliwy-w ptk zobaczyliśmy
            nasze bijące serduszko smile
            • szyszka39 Re: ile razy IVF? 19.03.07, 16:28
              Napisz cos wiecej o tych stymulacjach? Czy tymi samymi lekami, czy u tych
              samych lekarzy i jakie rezultaty po punkcji i po zaplodnieniu, pozdrawiam
              • asiat99 Re: ile razy IVF? 19.03.07, 19:54
                Za 1 razem stymulowana byłam gonalem. Pobrali 21 komórek,podali jeden zardodek
                bo mialam OHS 3go stopnia-silnie przestymulowana. Mrozaków kilkanaście, ale
                transfer śniezynek tylko 1-podali 2,reszty zamrozonych zardoków nie udało się
                odmrozić. Myślę że to błąd przy odmrazaniu. 2-gi prorgam stymulacja
                puregonem,pobrali 30 komórek,podali 2 zarodki i znowu OHS. Transfery mrożonych
                zarodków były 3-1 ciąża biochemiczna. 3ci program w innej klinice,inny lekarz
                prowadzacy,stymulacja gonalem,ale mala dawka. Pobrali 18 komórek, podali 2
                zarodki,mamy jeszcze 4 mrozaki. To był mój 1szy transfer z użyciem usg i udany.
                Powiedzieli że w moim przypadku prawdopodobnie porażki przy wcześniejszych
                transferach spowodowane były tym że transfery były bez usg i zarodki nie były
                umieszczane w macicy tylko gdzieś tam, bo mam nietypową szyjkę czy i bez usg
                nie da rady dotrzec do macicy bo sonda sie podwija.
                • malesa.m Do Szyszka39 19.03.07, 20:08
                  Napisałam na pocztę.
                  • szyszka39 Re: Do Szyszka39 19.03.07, 21:25
                    dzieki asiat i maleso. Ja mialam transfer bez usg, moze to i przyczyna. Bede
                    nalegac zeby mi tym razem zrobim ransfer z usc. Ma wiesz co jest z szyjka czy
                    macica ze cewnik sie podwijal? Ja mam tylozgiecie macicy moze o to chodzi?Pozdrawiam
                    • magrob Re: Do Szyszka39 19.03.07, 21:31
                      Może faktycznie coś w tym jest. Jestem po 2 ICSI - nieudanych oczywiście i
                      robionych bez USG w trakcie transferu, a też mam tyłozgięcie. Asiat99 - gdzie
                      robiłaś ostatni transfer?? Wiem że swego czasu leczyłaś się w Szczecinie - ja
                      również i tam miałam robione ICSI - teraz robię sobie przerwę, ale chyba do
                      następnego razu chcaiłabym podejść w innym miejscu.
                      • malesa.m Re: Do Szyszka39 20.03.07, 12:19
                        Witam dziewczyny!
                        Ja równiez mam problem z budową macicy. Trzon macicy mam w tyłozgięciu i
                        przodopochyleniu (cokolwiek to znaczy). Miałam 5 transferów i ani razu nie
                        miałam z usg. Szkoda że wcześniej nie wiedziałam o takiej możliwości,może
                        krócej bym czekała na moje maluchy. Życzę Wam abyście jak najszybciej
                        doczekały się swoich pociech.
                        Pozdrawiam Monika
                        • szyszka39 Re: Do Szyszka39 20.03.07, 13:07
                          dzieki melesa, moze natrafilysmy na jakis trop, haahaha
                          Ja tera bede sie upierac zeby transfer byl z usg, pozdrawiam
                          • mika805 Re: 20.03.07, 13:20
                            ja miałam 2 transfery z usg i oba nie udane niestety, więc chyba to nie ma
                            większego znaczenia.ale moze wam się uda!powodzenia
                    • mika805 Re: Do Szyszka39 20.03.07, 13:21
                      a i macice mam w tyłozgięciu
                      • asiat99 Re: Do Szyszka39 20.03.07, 14:32
                        U mnie problemem okazała się wąska i jakaś zakręcona szyjka cokolwiek to znaczy.
                        Wcześniejszych 7 transferów w BS a ten 8 w Szczecinie. Jeden lekarz w trakcie
                        transferu robi usg a drugi w tym czasie wprowadza zarodki.
                        • szyszka39 Re: Do Szyszka39 20.03.07, 17:08
                          Dzieki dziewczyny ze odpisujeciesmile
                          • szyszka39 do Asiat 20.03.07, 20:21
                            Jak wyglada przestymulowania? Jakie sa objawy??
    • mayaxx Re: ile razy IVF? 22.03.07, 11:43
      czekam na jeszcze więcej dobrych wiadomości...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka