Dodaj do ulubionych

Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęcherzyk?

26.04.07, 09:42
Biorę dawkę Clo 2tabl dziennie od 3dc do 7dc, dzisiaj idę do gina sprawdzić,
czy coś po tym wyrosło. Czy w 7 dc przy takiej stymulacji będzie widać czy
jest pęcherzyk? Czy jeżeli lekarz stwierdzi, że jeszcze nic nie ma, to będzie
szansa żeby coś jeszcze wyrosło? Boję się strasznie, bo nic nie czuję, czasem
coś mnie kujnie w jajnikach, ale nie czuję żeby coś rosło (obserwuję organizm
od roku i wiem kiedy mam pęcherzyk).
Psychicznie strasznie źle znoszę Clo. Takiej złości i takiego doła, jak teraz
to nie uraczyłam nigdy wcześniej. Z tego wszystkiego postanowiłam na czas
stymulacji nie wchodzić na forum, ale to jest silniejsze ode mnie,
wytrzymałam tylko 1 dzień (wczoraj) a dzisiaj melduję się jestem z Wami.
Obserwuj wątek
    • alinka761 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 10:01
      Ja w trakcie stymulacji najwcześniej miałam robione Usg w 8dc i były 3
      pęcherzyki - 13mm i 2 po 15 mm.Podejrzewam więc ,że i u Ciebie coś powinno
      być.Powodzenia!
      • miss30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 10:09
        No właśnie, potwierdziłaś mi tylko, że już powinno coś być. Ja czuję, jak mam
        pęcherzyk, mam w jajnikach trochę brudów (małe niewchłonięte pęcherzyki), tzn w
        jednym i jak coś tam rośnie, to ja czuję rozpieranie w jajniku, już nawet przy
        małej wielkości pęcherzyka.
    • alinka761 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 10:02
      Dodam jeszcze,że brałam również od 3 do 7dc z tym że 1 tabletkę dziennie.
    • eszforcik Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 10:11
      Ja brałam 1x1 od 3-7 dc. 8 dc byłam na USG i były 3 pęcherzyki
      • miss30 Eszforcik 26.04.07, 10:27
        Eszforcik - jakiej wielkości miałaś te pęcherzyki?
        • eszforcik Re: Eszforcik 26.04.07, 10:36
          8 dc miałam 2 w JL 14 mm i 15mm i w JP 13 mm. 11 dc okazało się, że ten z JP ma 14 mm, więc nie rokuje nadziei, ale w JL okazało się, że były 3 pecherzyki po 18 mm. Pękły wszystkie, ale nic z tego nie wyszło sad
          • tymonka30 Re: Eszforcik 26.04.07, 10:42
            Eszforcik co teraz? Bo gdzieś już o to pytałam ale chyba przeoczyłaś?
            • eszforcik Re: Eszforcik 26.04.07, 10:56
              Na razie odpuszcza i zajmę sie swoja tarczycą. Do endo idę w czerwcu i zobaczymy czy zmiana dawki cos pomoże i TSH spadnie wink
              • tymonka30 Re: Eszforcik 26.04.07, 11:44
                No a teraz na @ czekasz? To może jakiś naturalsik trzaśniesz w maju co? big_grinD
                • eszforcik Re: Eszforcik 26.04.07, 11:50
                  Tak czekam na @ ale jakoś się nie spieszy
                  Co do naturalskika, to obawiam się, że dopóki TSH nie spadnie, to nic z tego nie będzie sad
                  • tymonka30 Re: Eszforcik 26.04.07, 12:06
                    Eee różnie to bywa....
                    No ale gdzie ta @?
                    • eszforcik Tymonka 26.04.07, 12:17
                      Na pewno się czai, żeby z nienacka zaatakować wink
                      • tymonka30 Re: Tymonka 26.04.07, 12:24
                        A kiedy powinna przyjść?
                        • eszforcik Re: Tymonka 26.04.07, 12:57
                          Owu była 15 dc a dzis jest 32 dc. Wg mnie juz powinna być. Tempka spadła mi wczoraj i myslałam, ze @ przyjdzie, bo zawsze tak było. Spadek tempki i @ tego dnia, albo następnego była. Byc może jeszcze dziś przylezie sad
                          • tymonka30 Re: Tymonka 26.04.07, 13:04
                            Jak ma przychodzić to niech już przychodzi a nie gra na nerwach...
                            • eszforcik Re: Tymonka 26.04.07, 13:26
                              No właśnie, to oczekiwanie jest najgorsze crying
    • miss30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 10:41
      Tak mi przykro.
      Ja idę do gina tylko dzisiaj, bo przyszły tydzień ma wolny a potem dopiero za
      tydzień żeby sprawdzić, czy pękły. Także ble. Dlatego pytam, czy jak dzisiaj
      nic nie będzie to czy jeszcze później może się pojawić, bo nie będę miała
      monitoringu.
      • tymonka30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 11:44
        Oczywiście, że może. Wcale nie musi dzisiaj coś być, żeby na pewno urosło. Miss
        nie stresuj się tymi wizytami. Pójdziesz po wolnym. Będzie dobrze.
        • miss30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 12:13
          Jak mam się nie stresować, nie czuję żeby tam coś było a przecież wiemy jak nam
          zależy. Poza tym dziewczyny piszą o wysokim FSH a ja mam wynik 9,99, więc jak
          mam się nie stresować. Strasznie się o to boję. Niby lekarz powiedział, że na
          FSH trzeba patrzeć indywidualnie, no ale skierowanie na badanie hormonu AMH
          dostałam. Jeszcze go nie zrobiłam, bo się boję, ale jak nic nie wyjdzie będę
          musiała to zrobić.
          • tymonka30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 26.04.07, 12:23
            Normalnie, bo i tak Ci nic to nie da a jeszcze prolaktyna skoczy. Miss
            spokojnie proszę!
            • tymonka30 troszku o FSH 26.04.07, 12:28
              www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&file=print&sid=85
              • miss30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 12:33
                już kiedyś to czytałam.
                Znalazłam też coś "fajnego" www.ptendo.org.pl/arch/04_6_z.pdf
                • tymonka30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 12:40
                  Bogate opracowanie....
                  • tymonka30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 12:41
                    To co nie będziesz już się denerwować, ogólnie do 12 to nie jest najgorzej, hm?
                    Odpowiedź jest tylko jedna big_grin
                    • miss30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 12:44
                      nie nie ma sensu się stresować, ale niepokój zostanie. Zobaczymy, co będzie jak
                      wrócę dzisiaj z wizyty. Jak nic nie będzie, to wracam chyba do Salve i będę
                      jeździć 60km do Łodzi na monitoringi.
                      • tymonka30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 12:51
                        No ale chyba pójdziesz jeszcze po wolnym zobaczyć co tam słychać zanim się
                        przeniesiesz?
                        • miss30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 12:58
                          Nie wiem, pewnie jeszcze raz po długim weekendzie pójdę żeby to sprawdzić a
                          potem ewentualnie od następnego cyklu powrócę do Łodzi do dr S.
                          • tymonka30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 13:03
                            Może nie będzie trzeba...
                            A porównując Salve i tu gdzie teraz jesteś to jakie są różnice?
                            • miss30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 13:11
                              Takie, że ten mój obecny jest na miejscu, nie jest lekarzem specjalistą od
                              niepłodności. Do tego lekarza poszłam dlatego, bo miałam infekcję, grzybka w
                              pochwie i nie chciałam z takim głupstwem jechać do Łodzi. Przy okazji wizyty
                              opowiedziałam mu całą moją historię i pokazałam wyniki badań hormonalnych. No i
                              zaproponował stymulację. Ponieważ w Łodzi byłam również umówiona na stymulację
                              więc stwierdziłam co mi szkodzi tu spróbować. No i próbuję.
                              • tymonka30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 13:21
                                Aaaa teraz to wszystko jasne...
                                To rzeczywiście jak się teraz nie uda to wracaj na stare śmieci.
                                • miss30 Re: troszku o FSH 26.04.07, 13:23
                                  Też tak myślę, jak nie wyjdzie wracam.
    • miss30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 27.04.07, 07:46
      Tymonka byłam wczoraj u gina, ale nie miałam USG. Powiedział, że to trochę za
      wcześnie, że najwcześniej USG można zrobić w 8dc. Umówiłam się z nim na
      przyszły tydziń, bo jak się okazało będzie przyjmował w jeden dzień w przyszłym
      tygodniu. Jeszcze nie wie kiedy, ale mam do niego zadzwonić w poniedziałek i
      mamy się umówić. Mi to pasuje, bo wtedy to USG będzie wiarygodniejsze.
      • tymonka30 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 27.04.07, 07:50
        A to fajnie, w sumie po Twojej myśli, jakbyś nie miała ochoty na sex codziennie
        to będziesz lepiej wiedział od kiedy zacząć big_grin
        • miss30 Tymonka 27.04.07, 08:01
          Na sex codzienny to ja ochotę mam, ale niestety mój M będzie pracował w tych
          dniach, więc muszę wyczaić najlepszy moment, bbbbuuuuuu, bo pracuje też w nocy
          i to przez 12h a potem wolnego 24h. No i musimy trafić.
          • tymonka30 Re: Tymonka 27.04.07, 08:04
            oj bidulek coś czuję, że go zamęczysz smile
            • miss30 Re: Tymonka 27.04.07, 08:10
              Tymonka lekarz zalecił mi wstrzemięźliwość od 8dc do 13dc, ale zapowiada nam
              się fajny weekend, więc czy od niedzieli 10dc do 13dc to nie będzie zbyt mało
              postu? Bo jak to jest, co zrobi przerwa - poprawi jakość nasionek, ich szybkość?
              • tymonka30 Re: Tymonka 27.04.07, 08:14
                Taką wstrzemięźliwość zaleca się jak m. ma słabe nasienie, żeby było jak
                najlepszej jakości. A tak... też bym nie wytrzymała. Tyle wolnego słonecznego :-
                ))
                • miss30 Re: Tymonka 27.04.07, 08:57
                  Jakości nasionek jeszcze nie badaliśmy (trudno namówić mojego M). Ale problem
                  jest raczej po mojej stronie, tak więc skupiliśmy się narazie na mnie. Jak
                  miałam po antykach raz stwierdzoną w marcu owu w 16dc wieczorem lub 17dc rano
                  to niestety mojego m nie było ale przytulanko było 15dc w nocy, ale jak widzisz
                  nic z tego nie wyszło, także chyba lepiej zrobić jednak przerwę, może te trzy
                  dni wystarczą, zobaczymy.
                  • tymonka30 Re: Tymonka 27.04.07, 09:32
                    Ja Ci powiem, że z moim m. jest okej i przy staraniach w zeszłym roku udało się
                    dopiero za 6/7-ą potwierdzoną owu a staraliśmy się zawsze jak była szansa.
                    Także...
                    • miss30 Re: Tymonka 27.04.07, 09:40
                      No właśnie, nie ma co się nastawiać, co ma być to będzie. Byle by potwierdził
                      owu, jak narazie to jest dla mnie priorytet, bo świadomość tego, że mam ją
                      średnio 2 x w roku i to po wspomagaczach (po antykach) nie napawa mnie radością.
    • dorotkak1978 Re: Czy przy stymulacji Clo w 7dc widać już pęche 27.04.07, 07:50
      Biorę Clo od 5-9 d.c. w 10d.c gdy mam robione USG pęcherzyk ma średnio 15 mm.
      Trzymam kciuki.
      • miss30 Dorotka 27.04.07, 07:56
        No właśnie w 10 dc pęcherzyki fajnie widać (o ile będzie chociaż 1). A Ty
        Kochaniutka to się tak sztywno tych 36h nie trzymaj, próbujcie kiedy można a do
        tego jak poprawicie wieczorkiem, hmhmhm dzień Wasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka