Dodaj do ulubionych

Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies.?

17.05.07, 10:56
po 3 mies od poczatku brania?
Obserwuj wątek
    • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 11:29
      nie, od razu w pierszym miesiącu brania Clo powinien być pęcherzyk. Jeżeli nie
      ma tzn., że nie ma reakcji na ten lek. Wtedy stymulacja konkretnymi
      gonadotropinami.
      • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 12:25
        Masz racje miss30, od razu w pierwszym miesiacu brania CLO powinien byc
        pecherzyk, ale o jego jakosc mozna sie klucicsmile

Moj lekarz (z ktorym sie juz pozegnalam) powiedzial mi, ze CLO tak naprawde daje
        znakomite wyniki w 3 miesiacu, gdyz dopiero w 3 miesiacu jakosc pecherzykow jest
        taka jaka powinna byc.
        Pecherzyki dojrzewaja przez pare miesiecy, wiec te ktore byly juz uksztaltowane
        w pierwszym miesiacu brania CLO nie beda takiej jakosci jak te ktore dopiero
        zaczely sie ksztaltowac w tym czasie i "sie wykluja" w 3 miesiacu brania CLO.

Ach i jeszcze jedno, nieraz CLO zaczyna w drugim miesiacu brania dzialac na
        produkcje pecherzykow, ale w 3-cim miesiacu, jezeli nie dochodzi do
        jajeczkowania, to nalezy przerzucic sie na gonadotropiny (bodajze naturalne
        hormony, nie tak jak CLO syntetyk).

CLO wplywa nie tylko na owulacje ale takrze na jakosc pecherzykow a co za tym
        idze lepszej gospodarki hormonalnej.
        • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 12:31
          Luna, również się z tobą zgadzam.
          Ja odpowiedziałam na pytanie, czy rosną pęcherzyki dopiero po 3 m-cach, autor
          nie pytał o jakość jajeczek. Ale dzięki za tą odpowiedź, sama jestem na Clo,
          więc ta wiedza mi się przyda.
          • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 12:48
            miss30, lubie dzielic sie moja wiedzasmile)) i mam nadzieje, ze sie tobie przyda.
            Jak dlugo jestes na CLO, czy masz swoja owu, czy pecherzyki pekaja?
            To jest moj drugi miesiac na CLO, mam swoja owu i moje pecherzyki pekaja
            samoistnie, biore CLO na jakosc.

• miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 12:58
              Jestem po pierwszym miesiącu na Clo 2 tab x dziennie od 3 do 7 dc. Ja biorę na
              wywołanie owu (nie rosną bez wspomagaczy). Miałam 2 pęcherzyki - 1 był mały i
              się wchłonął a drugi pięknie wyrósł i pękł po Biogonadylu - 16dc lub 17dc. Jak
              dla mnie za późno, bo 15dc miał 23mm x 19mm, endo 15mm i już wtedy powinien
              pęknąć.
              • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 13:24
                miss30, wiesz co mi lekarz powiedzial? ze po CLO pecherzyki sa duzo wieksze niz
                przy norm. owu, a wiec ja na twoim miejscu bym sie nie przejmowala.

Pecherzyk nawet 30mm po CLO jest normalnym. Mial pacjetke, ktorej robil
                inseminacje przy 30 mm (bo sie uparla), no i jest teraz w 4 mies. ciazysmile
                • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 13:33
                  Poczekamy zobaczymy, w każdym bądź razie teraz mi nie wyszło.
                  • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 14:20
                    Jestem pewna, ze u ciebie, to kwestia czasusmile
                    • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 14:34
                      Luna też mam taką nadzieję, we wrześniu minie rok, jak się staramy, ale mam
                      nadzieję, że nie zdąży minąć.
                      • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 17.05.07, 23:23
                        o jejku miss30, dopiero minie rok u ciebie, wiec nie jestes jeszcze "bezplodna",
                        to tylko kwestia czasusmile)) zobaczysz,ze sie nie myle!!!
                        • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 18.05.07, 07:19
                          Bezpłodna nie jestem, bo mam jedno dziecko poczęte naturlanie, jestem niepłodna
                          i mam nadzieję, ze jest to bardzo czasowe. Trochę przez te 6 lat od urodzenia 1
                          córki u mnie się pokićkało (hormony się jakoś rozwiały). Jedno co mnie martwi
                          to to, że mam FSH 9,99.
                          • feromonka Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 18.05.07, 09:03
                            Brałam CLO przez 3 m-ce od 5-9dc po 1 tabletce, zaszłam w ciążę własnie w 3 m-
                            cu zażywania CLOsmile
                          • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 18.05.07, 12:25
                            Miss30 a co ja mam powiedziec przy FSH 11,1 (granica jest ok. 11,3)
                            Z ta bezplodnoscia nie bierz na seriowink))
                            • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 18.05.07, 12:57
                              Luna ok, tylko między nami jest 10 lat różnicy.
                              • luna67 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 18.05.07, 13:35
                                czyli masz wieksze szansesmile))

ja juz sie poddalamsad(((( po odebraniu wynikow laparoskopi i chromoperturbacji,
                                nie mam juz sily (bylam zwodzona przez lekarzasad((
                                • miss30 Re: Czy CLO wywołuje pęcherzyki dopiero po 3 mies 18.05.07, 14:13
                                  Luna, czytałam Twoje wyniki hormonalne, one nie są wcale takie złe. Prześpij
                                  się z tym, może warto skonsultować te wszystkie wyniki jeszcze z innym
                                  lekarzem?
                                  • miss30 Luna 18.05.07, 14:20
                                    Ja mam skróconą II fazę cyklu (mam plamienia przed @) tak, jak ty. Powiedz mi
                                    czy,Ty miałaś plamienia i czy jak brałaś Clo to ta faza wydłużyła się? Ja w
                                    środę ostatni dzień wzięłam Duph. dzisiaj mam plamienia i boli mnie brzuch tak
                                    jak na @, ale małpy nie widać. Nie liczę na to że się udało, bo robiłam test i
                                    oczywiście była 1 krska, ale miałam nadzieję, że jednak Clo i Duph. wydłużą ten
                                    cykl. Jak to jest u Ciebie
                                    • luna67 Re: Luna 18.05.07, 14:43
                                      Tak mialam plamienia (bez CLO), ale tylko jeden dzien, lekarz mowil, ze to
                                      normalne i nie w tym problem. Problemem byla krotka II faza.

Cykl po CLO mi sie wydluzyl z 25 na 29 dni, lekarz mowil zeby nie brac pod uwage
                                      tej ciazy biochemicznej, duzo kobiet nawet o tym nie wie, ze mialy, jego zdaniem
                                      @ przyszla o czasie (tak jakby nie bylo tej ciazy (zglupialam naprawde)), no i
                                      faza lutealna tez sie wydluzyla z 11-13 dni na 14-15 dni. Czyli cos tam sie
                                      poprawilo, ale teraz nie wiem w czym problem po odczytaniu wynikow laparoskopi.

Z tego co wiem po CLO te plamienia z kilku dni powinny sie skrocic do jednego
                                      dnia a nawet zniknac. Mierzysz temperature? to bardzo upraszcza odczytywanie
                                      cyklu, ja np. jeden dzien przed @ mam totalny spadek tempki i juz wiem, ze nic z
                                      tego.

Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale w miedzyczasie pracujesmile
                                      • miss30 Re: Luna 18.05.07, 14:47
                                        Ok nie ma sprawy. Wiem już teraz, że te plamienia to rozpoczynająca się @, bo
                                        są bardziej nasilone, zresztą humor mi się poprawił. Nie mierzę tempki, ale
                                        powiedz mi, jak bym zaczęła, to jak to się odczytuje. Może masz jakieś
                                        opracowanie, jak mierzyć.
                                        • luna67 Re: Luna 18.05.07, 14:57
                                          Daje link do dziewczyn ktore naprawde sie znaja na "robocie", mozesz tam duzo
                                          potrzebnych wiadomosci poczytac i jak masz pytania to sluza pomoca (napewno
                                          wiedza wiecej odemniesmile):

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
                                          A tu mozesz swoje tempki wpisywac:

www.nmpr.bfe.pl/
                                          Mam pytanko; dlaczego twoj lekarz przypisal tobie duphaston? moj powiedzial, ze
                                          nie wierzy w ten lek, to tylko mydlenie oczu. Pytam, gdyz ja mu teraz nie wierze.

• miss30 Re: Luna 18.05.07, 15:09
                                            Mój gin przepisał mi Duph, bo tylko on mi pomagał, tzn. na tyle, że plamień nie
                                            miałam. Ja miałam plamienia na kilka dni przed @ i jak brałam duph. plamień nie
                                            było, ale zaraz po odstawieniu dostawałam @. Tak samo było teraz, w środę
                                            odstawiłam duph i w piątek @.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka