Dodaj do ulubionych

NIe wiem czy mnie pamiętacie?

26.05.07, 12:33
Nie wiem czy mnie pamiętacie bywałam na tym formu, znalazłąm tu wiele cennych rad, wsparcia i podobnych przypadków do mnie. Zaczełam od niewinnego PCOS żeby po trzech latach starań skończyc z diagnozą zaawansowane PCOS niedorozwój macicy i bardzo płytka macica dwurożna, a do tego stale pogarszające sie badania M. W grudniu miałam laparoskopie po czym w styczniu dwóch lekarzy powiedziało, że na naturalną ciąże nie mamy szans, a i z invitro będzie cięzko przy takiej macicy...więc poprostu odpuściłam. Wywaliłam wszystkie leki, termometr testy owu i poprostu odetchnełam. Zajełam sie praca, awansowałam i wreszcie miałam moje ukochane szczeniaczki...9 psów w domu to nie przelewkismilesmilesmile nawet nie mielismy czasu na przytulanie no może okazjonalnie i wiecie co? nareszcie odetchnełam i żyłam żałowałam tylko że ostatnie lata myślałam tylko o wykresach termometrach i dniach płodnych. W kwietniu nie czułam sie najlepiej ciągle zmęczona, ciągle niedobrze i coś mnie tknełosmilesmile robiąc test poprostu wiedziałam że jestem w ciąży (wcześniej co miesiąc byłam tego pewnawink)
Dziewczyny naprawde coś w tym jest że jak sie odpuści to nawet nie wiemy kiedy ciąza zaskakuje. Kiedyś w to nie wierzyłam no bo jak tu zajść jak lekarze miowia że nie ma szans i wtedy wkurzały mnie watki typu że tzeba odpuścić i juz... ale naprawde chyba coś w tym jest!!
U mnie ciaza była bliżniacza niestety jest tylko choć dla mnie aż jedno maleństwo czego i Wam zycze kochane!!
Każda z Was sie doczeka i mocno w to wierze i trzymam za was kciuki a w szczególności kibicuje dagps która bardzo cierpliwie tłumaczyła mi moje badania. Kochana nie wiem co u Ciebie ale mam nadzieje że jestes szczesliwa!!! Pozdrawiam
oliis
Obserwuj wątek
    • ewsien79 Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 13:18
      Ja Cię nie pamiętam, bo jestem tu od dwóch, trzech miesięcy, ale zupełnie
      potwierdzam Twoją teorię.Jak z mężem szaleliśmy, biegaliśmy po lekarzach to nic
      z tego nie wychodziło.Ja miałam stwierdzony zespół policystycznych jajników i
      brak owulacji.Faszerowałam się hormonami, utyłam ponad 18 kilo i czekała mnie
      tylko z każdym dniem większa frustracja.Po zeszłym roku kiedy przeżyłam
      poronienie niedokonane (obumarcie płodu) w 8 tygodniu ciąży doszłam do wniosku,
      że dość, co ma być to będzie.Wróciłam do pracy, poszłam na aplikację i
      zaczęliśmy nowe życie i nagle w kwietniu tego roku dziwnie się poczułam i
      wyszły dwie kreski, a wraz z nimi Wielkanocny zając wielkości (wtedy) 1,2 mm.
      Mam problemy, bo plamię, muszę leżeć, usg mam dopiero we wtorek i żyję w
      ciągłym strachu czy się uda, czy na tym usg moja fasola będzie żywa, ale
      zaszłam w ciążę bez leków i kazań ze strony lekarzy.Okazało się, że po
      rozpoczętym w lutym odchudzaniu zaczęły pękać mi pęcherzyki.Zejście z wagi 13
      kg, robienie brzuszków i jogging spowodowały, że jajniki zaczęły pracować.
      Więc trzymajcie kciuki za moją fasolę, żeby żyła i doczekała tych jeszcze ponad
      7 miesięcy.
    • nika1002 Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 13:23
      obie historie cudownie podnoszące na duchu smile
      Cieszę, się że Wam się udało.
      Ewsien trzymam mocno kciuki, żeby za 7 miesięcy Fasolka powitała Cię donośnym
      krzykiem smile
      • ewsien79 Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 13:28
        oj nika nawet nie wiesz jak ja o tym marzę....
        • nika1002 Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 13:57
          trochę wiem smile
          Zobaczysz wszystko pójdzie po Twojej myśli
          Skoro doszłaś tak daleko to nie ma innego wyjścia smile
    • dagps Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 15:55
      ja pamietam*
      haha! ale fajniesmile))
      wielkie gratulacje i niech bedzie spokojniesmile bardzo sie cieszesmile
      • oliis Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 16:06
        Dagmara co u Ciebie???Jak leczenie?Jak postępy>? I jak ślub?smile
        • kotleopold Re: NIe wiem czy mnie pamiętacie? 26.05.07, 16:10
          gratulacje smile
          może rzeczywiście czas się z lekarzami pożegnać, ta myśl nachodzi mnie od
          jakiegoś czasu
          tylko to tak trudno przyjąć
          • dagps u mnie 26.05.07, 18:56
            odpoczywam psychicznie a pracuje fizycznie ciezkosmile slub coraz blizejsmile starania po.
            • oliis Re: u mnie 26.05.07, 19:10
              Super dagps!W takim razie trzymam mocno kciuki za spełnienie marzeń!I trzymam wiruski dla Ciebiesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka