mamimaksa
30.05.07, 00:11
Jestem mamą czteroletniego chłopca. Z pierwszym dzieckiem nie miałam problemów, niestety teraz
kiedy od 1,5 roku chcemy mieć drugie dziecko nic z naszych starań nie wychodzi. Początkowo
chodziłam do ginekologa poleconego przez koleźankę. Stwierdził, źe mam lekko podwyźszoną
prolaktynę i przepisał bromergon po 1/5 tabletki i CLO w takiej samej dawce. Miałam owulacje a
pęcherzyki pękały. Trzy cykle miałam monitorowane. Wszystkie wyniki mam w normie i mąż też.
Potem zrobiłam sobie krótką przerwę i od marca chodzę do Novum, do dr Czerkwińskiego. W tym
cyklu miałam Bromergon (lekko podwyźszona prolaktyna po tabletce) i CLO po 1 tabletce. Na wszelki
wypadek dostałam teź pregnyl i wskazanie kiedy mam się kochać z mężem..... niestety pęcherzyk nie
pękł i ma już 35 mm. Lekarz powiedział, ze powtórzymy to w tym miesiącu - teraz mam brać tylko
Orgametril i Bromek. Mam wskazanie do HSG..... Juź sama nie wiem co mam o tym myśleć, byłam
przekonana ze jestem zdrowa, ze nie bedzie problemu. Chciałam by między moimi dziecmi była
róźnica tylko 2 lat, moźe trzech..... a teraz mam torbiel.... Tak bardzo chcę tego dziecka, ze operuję
tylko dniem cyklu, nie miesiąca.... nie wiem jaka data dziś, nie wiem co się dzieje dookoła mnie.
Pokój dla dziecka gotowy - zaczęłam go robić jak odstawiałam pigułki.... i stoi tak ponad rok....