Dodaj do ulubionych

komisja lekarska

30.05.07, 14:23
Dziewczyny dostałam właśnie wezwanie do ZUSu na komisję, dlatego, że choruję
już 3 miesiąc. MAm pcos,,,,opisze wam trochę, może podpowiecie mi co mówić i
może wiecie jak wygląda taka komisja
Jadę w piątek, więc to pilne.
Mam pcos. Jem Metformax, bromergon no i duphaston na wywołanie. Resztę jak
złe samopoczucie, wymioty, zawroty głowy. Czy to strarczy , jak wygląda
badnie. ??
I na dodatek do czasu komisji wstrzymali mi pieniądze. Brak słów.
POMOCY
Obserwuj wątek
    • kathrinn82 Re: komisja lekarska 30.05.07, 14:28
      a przepraszam, że pytam, ale dlaczego masz zwolnienie już 3ci miesiąć?
      • betka262 Re: komisja lekarska 30.05.07, 14:56
        problemy w pracy...na dodatek jeszcze. jaby było mało!!!!!
        • kathrinn82 Re: komisja lekarska 30.05.07, 15:14
          nie wiem co Ci poradzić...sama mam PCOS i nigdy tak długiego zwolnienia nia
          miałamsmilesmile ale wiesz, po takich lekach, jak można pracować z takim
          samopoczuciem??tongue_out no nie da się po prostusmilesmile
    • mbw78 Re: komisja lekarska 30.05.07, 15:53
      Najlepiej poradź się swojego lekarza. A w pracy... pewnie podkablowała Cię
      jakaś "sympatyczna" koleżanka...
    • mbw78 Re: komisja lekarska 30.05.07, 15:54
      I sprawdź jeszcze w prawie pracy, czy mięli prawo wejść Ci na pensję!
      • ewsien79 Re: komisja lekarska 30.05.07, 16:02
        Na początku to Betko cieszę się, że żyjesz, bo piszę do Ciebie i piszę, a tu
        nic...
        Ja byłam przy PCOS na zwolnieniu 9 miesięcy.
        Miałam zawroty głowy, plamienia, czasami coś na wzór krwotoków, ponieważ brałam
        duphaston, dianę i inne świństwa, które wywoływały u mnie skutki uboczne to
        lekarka wypisywała mi zwolnienia i było ok.Ja byłam na zwolnieniu po ustaniu
        zatrudnienia, ponieważ nie byłam w stanie pracować i zrezygnowałam z pracy.
        Komisja wyglądała tak, że przyszła pani doktor i nawet mnie nie zbadała,
        porozmawiała, zobaczyła historię choroby i przedłużyła mi zwolnienie, ale wiem,
        że z tym bywa różnie, w zależności na kogo trafisz.Ja miałam szczęście, że
        trafiłam na ginekologa, ale moja znajoma trafiła na okulistę (poważnie) i nie
        przedłużył jej zwolnienia.
        • ewsien79 Re: komisja lekarska 30.05.07, 16:05
          I nie sprawdzaj w prawie pracy, bo ZUS ma prawo wstrzymać wypłatę wynagrodzenia
          do czasu orzeczenia lekarskiego.Po pierwszym miesiącu kiedy pracodawca
          przestaje płacić pensję, a tę rolę przejmuje ZUS, ZUS ma prawo tak napradę
          robić co chce, wzywać na komisje kiedy chce i wstrzymywać wypłatę świadczeń.
          • betka262 Re: komisja lekarska 30.05.07, 16:38
            Ewsien żyje,,,,pisłam do ciebie nawet gł. wątek jest do ciebie zatytułowany.
            a ty jak?
            nieźle się zapowiada.
            Najlepsze jest to, że chorowbowe miałam do 22 maja. Teraz juz mam kolejne do 5
            czerwca...a tamtego nie dostałam. Niech to szlag.
            TZn, że co, ze jak stwierdzą nie wiem jakim cudem, że nic mi nie jest to nie
            wypłaca kasy.
            Kurede. Zawroty głowy, wymioty,biegunki wywoływane okresy, byle głowt,
            zmęczenie to jest nic. Nie dość ,że musze walczyc o dzidziusia to wszędzie pod
            górkę. A ten ZUS do bym.....lepiej [rzemilcze.
            Ewsien - po komisji kiedy dostałaś kasę....bo w tej chwili jakby to powiedzieć
            jest splukana.....i do tego w poniedizłaejk jadę do mojego Gin....żeby
            popatrzył co się zmioeniła przez 3 miechy brania MEtformaxu i przepisze MI
            CLO...
            • ewsien79 Re: komisja lekarska 30.05.07, 16:46
              Ślepaku Ty jeden, ja Ci też głowny wątek poświęciłam.....Wysłałam Ci maila na
              skrzynkę w tym portalu...oj oj...
              Ja kasę po komisji dostałam chyba po 21 dniach jakoś tak...
              ZUS jest ZUS-em tam można wszystko i nic, w zalezności po której się stoi
              stronie.
              Ja osobiście najbardziej lubię te momenty kiedy do kancelarii, w której pracuję
              przychodzą sprawy gdzie dłużnikiem jest ZUS, ależ oni wtedy pełzają i są tacy
              grzeczni...

A u mnie Betko to co i wcześniej.Plamienia ustały ale nadal mam leżeć, bo coś
              jest nie tak z kosmówką.Ale fasola ma już 2,30 cm widać łapki i nóżki i
              serducho 162 uderzenia na minutę.I tak się boję, to dopiero 9 tydzień
              • betka262 Re: komisja lekarska 30.05.07, 16:57
                A ja i tak ci zazdroszcze, ale się pilnuj....
                nie mów, że też pracujesz w kancelarii Komorniczej...Bo ja pracowałam...ale już
                jak widziesz nie,,bo mi się umowa skończyła,,,a że na L4 jestem to sama
                wiesz...wolne żarty...
                21 dni....śmich normalnie....
                ja mam zaległe chorobowe do wypłaty.....masz wogóle gg...moje to 29 75 978,
                jaby co? 3 majcie się,,,ty i maluch

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka