Gość: Klara IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 20:25 Mój mąż ma skierownie do androloga na Polną jest tam chyba 4 do którego najlepiej się udać. Zarejestrować można się dopiero w styczniu może lepiej prywatnie?... Klara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A&M Re: Dobry androlog w Poznaniu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 13:07 Proponujemy udać się do dr. Jędrzejczaka ( prywatnie przyjmuje na ul.Polanki ??), ewentualnie dr. Szymon Banaszewski. Z własnych doświadczeń obu z nich to przeciwieństwa. Dr. Jedrzejczak to bardzo dynamiczna i kontaktowa osoba, ale trudna do osiągniecia. Dr. Banaszewski (prywatnie przyjmuje w Klinice Grunwadzkiej), natomiast to uosobienie spokoju, ale trzeba o wszystko pytać, wręcz ciągnąć za język. Zaletą obu jest fakt że pracują na Polnej i ułatwiają w razie konieczności dostęp do prof. Pawelczyka i zaawansowanych procedur. Nie polecamy w żadnym wypadku usług dr.K Podsiadły (przyjmuje w Izbie Rzemieślniczej - chyba Cordis) - nadmierny optymizm z wizyty na wizytę nie poparty efektami !! Powodzenia !! A&M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Dobry androlog w Poznaniu IP: 212.244.46.* 04.12.01, 14:51 Leczyłam się u dr Jędrzejczaka (bo jest też ginekologiem), ma to swoje plusy, bo inseminację może sam zrobić w swoim gabinecie, lub zbadać nasienie męża. Podaje namiary: gabinet - ul. Polanka 16, tel. do niego (dzwonić po 15,00) 601820212 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Oli IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 18:24 Droga Olu, napisz koniecznie (bardzo proszę!) jak przebiega inseminacja u dr Jędrzejczaka w gabinecie, no i ile kosztuje, oczywiście. Interesuje mnie także koszt "zwykłej" wizyty męża połączonej z badaniem. Bardzo proszę o odpowiedź! Ostatnio mąż był na Polnej i poza tym, że zapłacił 60 zł za wizytę i otrzymał bardzo mętne wyjaśnienia dot. wyników badań (właściwie to ich nie otrzymał), to nic mu/nam ta wizyta nie dała. Być może, że u dr Jędrzejczaka byłoby lepiej, o ile w ogóle uda mi się go namówić na kolejną wizytę. Taki zły przyszedł do domu po wizycie na Polnej, gdzie został potraktowany jak intruz, mimo że przecież "grzecznie" zapłacił za wizytę, a nie szedł "bezczelnie" na Kasę Chorych, że obawiam się, że dużo czasu upłynie zanim uda mi się go ponownie namówić na badania i wizytę u androloga, a czasu coraz mniej. Poza tym, chciałabym, aby przeprowadzono u nas inseminację, a nie wiem, jak się do tego zabrać. Czy mogłabyś podać jakieś szczegóły? Czy dr Jędrzejczak robi inseminację na życzenie(jeśli można to tak nazwać)? Jeśli nie, to jakie kroki trzeba wcześniej podjąć (badania, wizyty, itd.)? Będę Ci bardzo wdzięczna za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam, Jagoda. PS. Gdybyś wolała pisać na priva, to podaję mój adres: kksl@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona26 Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Oli IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 20:32 Wizyta na Polanki kosztuje 70 zł. Składa się na to badanie nasienia i jeżeli po badaniu są jakieś problemy z nasieniem, też badanie fizyczne przez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Oli IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 07:12 Dzięki za informacje!! Dziewczyny czy wszyscy chodzą prywatnie? Czy jeżelimąż ma nieciekawe wyniki 5 mln z tego 20% o prawidłowej budowie a po 4 godzinach wszystkie padają to co ?..... Inseminacje zrobi od razu ? A przygotowanie mnie hormonalnie ile tego muszę brać, na kasę też można podobno jeden zabieg 200 zł?? Będę wdzięczna za wiadomośći Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona26 Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Oli IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 12:43 Nie wydaje mi się, żeby tak mała ilość plemników kwalifikowała do inseminacji. Spytaj lekarza, ale to chyba zbyt mała ilośc do inseminacji. Mój mąż ma 2 mln i lekarz powiedział, że tylko mikromanipulacja wchodzi w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Oli IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 12:51 Twój mąż ma 2 mln a ich przeżywalność ? To też ma wpływ czy ma być inseminacja czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona26 Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Klary IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 13:19 W badaniu nic o przeżywalności nie było (badanie u dr Jędrzejczaka). Było tylko, że rusza się 5% w ruchu szybkim, w ruchu wolnnym też 5%, 15% prawidłowo zbudowanych (lekarz powiedział, że to i tak dużo jak na te wyniki), a 80% martwych. Jednym słowem katastrofa. Możemy się pocieszać, że i tak do zapłodnienia potrzeba tylko JEDNEGO, a nie milionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Dobry androlog w Poznaniu - do Oli IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 12:53 Co to są te mikromanipulacje? Czy lekarz powiedział Tobie od czego są tak kiepskie wyniki nasienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Dobry androlog w Poznaniu IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 07:29 Dzięki za wiadomości. Po inseminacjach co dalej proponują zrobić je prywatnie czy na kasę chorych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Dobry androlog w Poznaniu IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 07:32 Dzięki! Co po inseminacjach??? Do ilu można słyszałam,że do 6??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeDe Re: Dobry androlog w Poznaniu IP: 10.10.1.* 05.12.01, 13:19 Ja słyszałam od lekarza, ze warto zrobić do 4 inseminacji w ciągu pół roku. Ale każda z nich powinna byc robiona dwa razy: w momencie jajeczkowania (tuz przed) i dzień później. D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Dobry androlog w Poznaniu- do Iwony IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 15:30 I co zaproponował po tych wynikach? Jak możesz to odpisz na priv. mustek@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona26 Re: Dobry androlog w Poznaniu- do Klary IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 21:13 Badanie kosztuje 80 zł, a nie 70, coś mi się pomyliło. Byliśmy dziś drugi raz i okazało się, ze dziś jest ich już 15 mln. Coś dziwnego. Przez tydzień faszerowałam męża witaminkami, no ale chyba to nie od tego zależy. Ale poprawa z 2 mln do 15 mln to przecież 7-krotnie więcej. Już nic nie rozumiem. Mąż dostał dziś coć na obieg krwi w jądrach, dziwny lek. Zobaczymy. Lekarz też był zdziwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Dobry androlog w Poznaniu- do Iwony IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 14:07 Iwonka możesz do mnie napisać mustek@interia.pl bo mam jeszce inne pytania a wolałabym na priv albo podaj adres bo Twój mąż ma podobne wyniki do mojego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona26 Re: Dobry androlog w Poznaniu- do Klary IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 15:01 Klaro, jak chcesz to napisz na priv: iwonabw@poczta.onet.pl Jak będę mogła Ci pomóc i będę znała odpowiedzi na pytania, to zaraz Ci odpowiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś