12.06.07, 20:31
Dziwczyny ...
byłam dziś na badaniach wstępnych do nowej pracy. Pani Dr zbadała mi
piersi,,,nawet nie dokładnie tylko tak O. Mówi, że mam zgrubienie jakies w
lewej piersi. I pytała czy jestem przed @. Mówilam, że ostatnio miałam 25
kwietnia i biorę Metformax. Stwierdziła, że przy zaburzeniach miesiączkowania
zdarzają się takie zgrubienia.
Nie wiem czy mam się martwić , Czy Wiecie coś na ten temat.?? Czy wy laski z
zaburzeniami @ tez tak macie? Do mojego gin jade pod koniec lipca. NIe
wiem ....troche się przestraszyłam. Trochę...bardzo>
Pomóżcie proszę
Obserwuj wątek
    • olik1980 Re: piersi 12.06.07, 20:38
      Spokojnie. U mnie zgrubienia wyszły na usg i dostałam skierowanie do onkologa.
      Też się strachu najadłam, a okazało się, że to mastopatia i wystarczy kontrola
      raz na jakiś czas.
      • betka262 Re: piersi 12.06.07, 20:49
        a co to jest mastopatia???nie wiem nawet tego....
        • ewsien79 Re: piersi 12.06.07, 21:06
          Betko

nie przejmuj się.Ja po hormonach miałam też zgrubienia, pojawiały się i
          znikały, a skoro spóźnia się @ to może to tylko tak przed.Poczekaj spokojnie...
          • ewa.sz3 Re: piersi 12.06.07, 21:22
            u mnie też przy braniu hormonów pojawiły sie zmiany mastopatyczne; byłam na
            kontroli piersi - i na szczęście nie było to nic poważnego; dla własnego
            spokoju proponuję iść na zwykłą kontrolę piersi.
            pozdrawiam e.
        • olik1980 Re: piersi 12.06.07, 21:19
          Jeśli czegoś nie wiesz sprawdź w google:

pl.wikipedia.org/wiki/Mastopatia
    • misia322 Re: piersi 12.06.07, 23:00
      Witaj to moze nic strasznego ale lepiej sie przebadaj dla wlasnego spokoju .Ja
      w listopadzie ub roku sama znalazłam sobie guzek na lewej piersi > Dwa tyg
      pózniej byłam na stole ale całe szczescie wynik był ok .A prawdopodobnie guzek
      mam po hormonach które przyjmowałam przed icsi (ale wcale nie koniecznie po tym,
      tak twierdzi lekarz)Zostały mi jeszcze dwa torbiele ale z tym sie po prostu zyje
      i trzeba to kontrolowac.Aha i musze powiedziec ze jutro mam wizyte kontrolna bo
      mineło juz pół roku od zabiegu
      • betka262 Re: piersi 13.06.07, 10:54
        Misia,,,powodzenia mam nadzieję, że jest ok.
        Dzięki dziwczynki za odp. ale chyba jednak pójdę wcześniej gdzieś sobie zrobić
        USG,boję się pozdrawiam i całuję
        • remka1 Re: piersi 14.06.07, 19:15
          Oczywiście warto to sprawdzić, ale trzeba też nabrać odrobinę dystansu do
          sprawy.Czasami lekarze nie potrafią przekazać informacji i okropnie pacjenta
          nastraszą...Ja to właśnie przeżywałam,kiedy pani dr znalazła w mojej piersi
          zgrubienie i też zaraz to miał być rak...Przeżyłam horror. Wszystko dokładnie
          sprawdziłam i okazało się,że to niegroźna zmiana mastopatyczna. Przez jakiś
          czas zażywałam mastodynon i coś tam jeszcze. Teraz spokój.
        • misia322 Re: piersi 14.06.07, 21:13
          jestem po wizycie u pani dr od piersi i musze powiedziec ze kamien spadł mi z
          serca bo usg wyszło ok i jeszcze do tego te moje nieszczesne torbiele same sie
          wchłonełysmile)))moja głowa staje sie coraz lzejsza od problemów ale najwieksza
          próba jeszcze przedemną ale nie poddam sie i zbieram siłysmile))papa
          • remka1 Re: piersi 16.06.07, 19:26
            No to super, że przynosisz dobre wieści i że nastawienie pozytywne!!! Uda się.
            Trzeba wierzyć!!!
            • piagetto Re: piersi 18.06.07, 19:45
              nie każde zgrubienie to poważna sprawa. ja mam takie w lewej piersi, które
              rośnie bądź maleje w zależności od fazy cyklu - to są bodajże tłuszczaki -
              nawet usg ich nie chwyta, nie widać ich. oczywiście trzeba to kontrolować
              • betka262 Re: piersi 18.06.07, 21:35
                Misia...SUper....wiecie co dziewczyny to ważna sprawa...Naprawdę przeceiż to
                nasza Kobiecosć..trzyba sprawdzić i rozwiać najmniejsze wątpliwości..TAK,TAk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka