Dodaj do ulubionych

AKUPUNKTURA

IP: *.icex.es / 10.5.36.* 16.06.03, 13:09
Od pol roku staramy sie o dziecko i - jak na razie - bez zadnego efektu.
Troche z ciekawosci, a troche z desperacji, od poltora miesiaca chodze na
akupunkture. Kluja mnie, stawiaja banki... Jako dodatek dostalam rozne
ziolka, ktore biore 3x dziennie. Wszystko znosze z pokora. Chcialabym
wierzyc, ze kazdy zabieg przybliza mnie to do upragnionego macierzynstwa...
Moze macie podobne doswiadczenia z ta metoda leczenia? Czy warto miec
nadzieje?...
Obserwuj wątek
    • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 16.06.03, 14:15
    • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 16.06.03, 14:16
      Ja tez jestem na diecie,pije ziola. Akupunkture juz skonczylam. Skad jestes?
      • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: *.icex.es / 10.5.36.* 16.06.03, 14:52
        Jestem z Warszawy. Nie jestem na diecie, lykam tylko 3x dziennie ziola (teraz w
        kuleczkach, ale wczesniej sypkie), chadzam raz w tygodniu "na igly" (najpierw
        mialam 12 zabiegow codziennie przez 2 tyg, teraz raz w tygodniu).
        Juz po kilku razach zauwazylam duza roznice - bardzo mi sie poprawil wyglad
        cery, znikly pryszcze, wychodzilam bardziej zrelaksowana i rozluzniona.
        Ciekawe, jakie zmaiany zaszly w srodku... Strasznie sie niecierpliwie, bo jak
        na razie nie mam "dowodu" wink na to, ze hormony mi sie uregulowaly.
    • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 17.06.03, 22:52
      Ja też jestem z Warszawy!!! Dietę i ziola zalecil mi irydolog,który
      twierdzi ,że mam klopoty hormonalne (zreszta wiedzialam o tym od dawna),że mam
      powiekszona limfe oraz brak produkcji jakiegos bialka, ktore uniemożliwia
      rozwój płodu. Niemozność zajscia w ciażę ,tlumaczyl glównie rozrosniętą
      sluzowką, przez którą mam niedrożne jajowody. Ja również bylam na 12 seansach
      akupunktury(takze na alergie). Poza dosyć rygorystyczną dietą,ziolami
      3xdziennie 15 minut przed posilkiem ,mam tez inne zalecenia. Na czczo pije
      szklanke letniej naleczowiamnki z lyzka miodu lipowego.Po sniadaniu i kolacji
      lyzka pestek z dyni, 3xtyg 60g tofu.Wiem,ze te trzy rzeczy maja duzy zwiazek z
      hormonami. Po miesiacu kuracji bylam na kontroli.Stwierdzil znaczna
      poprawe,min. brak sluzu w jajowodach. Nie chodze, tak jak Ty na akupunture,ale
      codziennie leze 30 min. na takiej ostrej "wycieraczce",co ma przedluzac efekt
      akupunktury.
      Ten lekarz pomógl juz wielu osobom ktore dobrze znam ,i to przy bardzo
      powaznych schorzeniach.
      Ciesze sie ,ze spotkalam kogoś ,kto też próbuje niekonwencjonalnych metod
      leczenia.
      pozdrawiam goraco
      agata
      • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: *.icex.es / 10.5.36.* 18.06.03, 07:56
        Prosze, podaj namiary na tego lekarza! Moi Chinczycy sa bardzo tajemniczy,
        wiem, ze cos wiedza, ale nie sa zbyt gadatliwi. Poza tym, z irydologia nie
        mialam jeszcze do czynienia, a chetnie to sprawdze.
        Jak dlugo jestes na diecie? Na ile czasu przewidziane masz to leczenie?
        Pozdrawiam i mam nadzieje, ze bez trucia sie pigulami hormonow uda nam sie
        zostac mamami!
        • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 18.06.03, 12:36
          Gość portalu: m napisał(a):

> Prosze, podaj namiary na tego lekarza! Moi Chinczycy sa bardzo tajemniczy,
          > wiem, ze cos wiedza, ale nie sa zbyt gadatliwi. Poza tym, z irydologia nie
          > mialam jeszcze do czynienia, a chetnie to sprawdze.
          > Jak dlugo jestes na diecie? Na ile czasu przewidziane masz to leczenie?
          > Pozdrawiam i mam nadzieje, ze bez trucia sie pigulami hormonow uda nam sie
          > zostac mamami!
          Hej m...
          Na pierwszej wizycie byłam pod koniec kwietnia.Dostałam szczegółowo opisaną
          diagnozę,rozpisane "menu" na cały dzień,listę zakazów kulinarnych,i zalecenie
          12 zabiegow akupnktury.Miałam sie stawić po misiącu.A! Bardzo ważne! Musisz
          znać swoja grupę krwi,bo bez tego nie ustali szczegółów diety.
          Zabiegi zaczełam tego samego dnia,bo to w tym samym miejscu.Dietę od
          następnego dnia rano. Od razu uprzedzam,ze dieta jest strasznie
          upierdliwa.Trzeba mieć sporo cierpliwośi i czasu. Gdybyś się zdecydowała to
          służę pomocą w sprawach kulinarnych. Sama się ciągle o coś pytałam moja
          mamę,która przerabia to wszystko juz miesiąc dłużej(poważna choroba mojego
          taty.zaraz napiszę coś więcej).
          No więc grzecznie przestrzegałam wszystkich wskazówek tego irydologa.Przez
          pierwszy miesiąc ,chyba ani razu nie zgrzeszyłam... Wiem,że jestem b. podatna
          na kuracje medycyny naturalnej, więc miałam większą motywację.
          Po miesiącu poszłam znowu do niego. Znowu to samo badanie i.....super poprawa!
          Dodam,że on leczy wszystko co nie gra w organizmie, a nie tylko problem z
          którym się przychodzi.Dlatego też, punktów w tej diagnozie może być dużo.U
          mnie różnica między dianozą pierwszą i drugą była duża.
          Po tej kontroli,wykreślił mi z listy zakazów parę rzeczy,kazał zmniejszyć
          ilość ziół z 2/3 szkl. na 1/2 szkl., dodał Tran i Vitaral, tofu,wodę z miodem
          i pestki dyni( to o czym już Ci pisałam).A i te "wycieraczki" na przedłużenie
          efektów akupunktury. Idę pod koniec miesiąca na trzecią wizyte i baaaardzo
          jestem ciekawa co mi powie. Troche sie obawiam,bo pod koniec lipca wyjeżdżam
          na miesiąc do pracy za granicę,a tam nie będzie czasu ani warunków do
          przestrzegania diety...Jestem rezydentem biura podróży i będę musiała raczej
          jeść posiłki hotelowe,bo na gotowanie nie będzie czasu.
          Irydolog jest rosjaninem mieszkającym od dawna w Polsce.Jest to starszy
          facet,i,uprzedzam, bardzo ostry i niesympatyczny.Krzyczy, nawet nie wiadomo o
          co...Ale co tam! Ważne,że pomaga.
          Rozmawiałam z róznymi ludźmi, którzy tam przychodzą.W głowie się nie mieści ,w
          jaki prosty sposób (właśnie ta dietą i ziołami) wyleczył ludzi z chorób na
          które medycyna konwencjonalna często rozkłada ręce.Cukrzyca, zap. watroby typu
          C...Zresztą najlepszym dla mnie, bo najbliższym,jest przykład mojego taty.
          Przez 3 tygodnie pobytu i szczegółowych badań w szpitalu,na neuroligii,lekarze
          nie potrwfili postawic żadnej diagnozy.Mówili,że jest fatalnie,że mózg jest
          zniszczony mechanicznie,ze to postepuje,ale oni nie wiedza skąd to się bierze
          i nie moga nic zrobić.Jedyne co mogą,to wypisać skierowanie na rętę.....Bo
          tata już na pewno, umysłowo nie może pracować.Tata był badany przez wielu
          specjalistów,różnych dziedzin,przez prawie dwa miesiące.Nikt oczywiście
          nie "wpadł" na przyczynę stanu taty.Irydolog od razu postawił diagnozę,dosyć
          prostą, i zalecił leczenie.Oczywiście diagnoza irydologa była łatwo-
          sprawdzalna badaniami min. krwi.Badania potwierdziły jego diagnozę.Tata ,przed
          wizytą u irydologa był juz w fatalnym stani-równia pochyła.Z wysportowanego
          faceta na wysokim stanowisku urzędniczym, w pare miesięcy stał się
          niedołęznym, zdziecinniałym człowiekiem. Własnie mija trzeci miesiąc
          leczenia.Poprawa jest niesamowita.Sprawność fizyczna już prawie ok,z głową też
          nieporównywalnie lepiej.Oczywiście tata jest leczony tez innymi metodami(też
          niekonwencjonalnymi),ale wiemy że głowną poprawę zawdzięczamy irydologowi.
          Uffffff......Ale Ci epistołę wywaliłam!!!!!!! Mam nadzieję ,że nie usnełas w
          połowie. Zaraz jak znajdę te wszystkie papiery od niego, to napiszę namiary.
          pozdrawiam gorąco
          agata
    • Gość: bylinka Re: AKUPUNKTURA IP: *.ne.client2.attbi.com 18.06.03, 02:19
      Dziewczyny, ostatnio w USA jest ogromna popularnosc akupunktury w leczeniu
      nieplodnosci. Niedawno ogladalam program naukowy w TV i okazuje sie, ze pomaga
      wielu kobietom. Wiekszosc uwaza, ze pomaga im sie zrelaksowac i poprawia
      gospodarke hormonalna. Mam nadzieje, ze Wam rowniez pomoze.

Zycze powodzenia wink)))
      • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 18.06.03, 12:38
        miało być po poscie bylinki ,ale nie wyszło...
        • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 18.06.03, 15:43
          No juz mam.
          Gabinet Odnowy Biologicznej "Melisa"
          W-wa, ul.Fontany 34m.1 róg ul.Kasprowicza (obok SAM-u-Bielany)
          tel.: (022) 834-27-77 zapisy od pon. do pt. w godz. 9.00-19.00
          sob. 9.00-12.00
          Irydolog : dr Furduj

Zreszta innego tam nie ma (poza jeszcze tym gościem od akupunktury)
          • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 21:19
            Dzieki, Jagodzianko! Na wszelki wypadek wprowadzilam do swojej diety miod i
            pestki, na pewno nie zaszkodzi. I zglosze sie do tego "cudotworcy", mam
            nadzieje, ze niedlugo bede mogla poinformowac Cie o efektach... wink
            Pozdrawiam Cie goraco!
            • Gość: dolores Re: AKUPUNKTURA IP: 212.182.122.* 22.06.03, 12:58
              To ciekawe co piszecie o akupunkturze. A czy sa na forum dziewczyny, ktore
              zaszly po zabiegach medycyny niekonwencjonalnej? Odezwijcie sie, a dodacie
              innym otuchy!!!
          • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: 195.94.201.* 26.06.03, 09:40
            Jagodzianko! Bylas juz na trzeciej wizycie? Jest poprawa? Daj znac!
            • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 26.06.03, 12:58
              Idę we wtorek 1 lipca ! Jasne,że dam znać.Jesli się w ogóle czegoś
              dowiem...Ten pan jest taki milusiński...wiem na pewno,że wypisze mi diagnoze
              na kartce,tylko,że on tam nigdy nic nie pisze o hormonach,tylko o innych
              rzeczach, z których te hormony wynikają.A ja takich skomplikowanych wniosków
              nie potrafie wyciągać smile)))).Chyba go przyprę do muru bo chce coś konkretnego
              wiedziec o dzidzi.Tym bardziej ,że długo u niego teraz nie będę,bo 21 lipca
              wyjeżdżam na miesiąc. Oj tak! Musze z niego coś o moich hormonkach wydusić.
              Napisze we wtorek wieczorem.
              A co u Ciebie? Jakieś zmiany?
              pozdrawiam
              agata
              • Gość: swój Re: akupunktura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 14:49
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=6285228&a=6313330
                zajrzyjcie ! jesteśmy żywym przykładem !!! powodzenia dziewczyny !
                pozdrawiam
                • Gość: nana Re: akupunktura IP: *.acn.pl 26.06.03, 17:49
                  Swojsmile)))) Dzieki!!!
                  Czy tylko akupunktura byla ,czy moze jeszcze jakas dieta?
                • Gość: m Re: akupunktura IP: *.icex.es / 10.5.36.* 27.06.03, 11:09
                  Ten post dodal mi wiary w te "inne" metody leczenia. A juz myslalam, ze
                  jestesmy z Jagodzianka jedynymi naiwnymi...
              • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: *.icex.es / 10.5.36.* 27.06.03, 08:15
                Ja tez zapisalam sie do tego goscia na 1 lipca (na 16.00). Moze sie spotkamy?
                • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 27.06.03, 10:39
                  Ojejku. Szkoda,że tak późno...Ja na 11.15.
                  No ciekawa jestem,jak go odbierzesz. Bo,że nie miły to wiadomo.Ciekawa
                  jestem,co Ci powie.Tylko się nie przraź jak zacznie asystentce dyktować Twoje
                  problemy.Bo u niego tego zawsze mnogo....

Nie bywasz na maluchowym forum?

całuski
                  agata
                  • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: *.icex.es / 10.5.36.* 27.06.03, 11:11
                    Dobrze, ze mnie uprzedzasz!
                    Nie bywam na maluchowym forum - ktore to? Napisz, to zajrze.
                    • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 28.06.03, 11:49
                      wrzuć w wyszukiwarke "maluchowe forum".To jest najfajniejsze miejsce w necie!!!
                      • Gość: jagodzianka Re: AKUPUNKTURA IP: *.acn.pl 01.07.03, 13:50
                        Czesc m! Wlasnie wrocilam od Furduja.jestem zadowolona. Opowiem moze
                        wieczorem.Baaardzo jestem ciekawa jakie beda Twoje wrazenia.Napisz koniecznie.
                        Huuurrrra! moge juz jesc prawie wszystko!!!
                        Znalazlam na niego sposob. "odhuknelam" troche na niego jak on "huknal" na
                        mnie.Potem byl juz milusi.he he he he
                        buziaki
                        • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: *.icex.es / 10.5.36.* 02.07.03, 09:27
                          Chyba zaloze nowy watek pt"Irydologia", bo to juz sie nie miesci
                          w "Akupunkturze".
                          Na razie powiem Ci tylko tyle, ze jestem Ci dozgonnie wdzieczna (juz teraz! nie
                          za wczesnie? wink) za kontakt do tego Furduja.
                          Juz wiem, co mi jest, wyrzucilam do smieci leki, ktore do tej pory bralam (co
                          prawda, to tylko homeopatyczny Mastodynon...), kamien spadl mi z serca i jakos
                          wszystko wydaje sie prostsze i piekniejsze! Stosujac sie do zalecen tego
                          irydologa, ZA CZTERY MIESIACE BEDE W CIAZY!!!

Agatko, dziekuje Ci goraco!
                          • Gość: oka Re: AKUPUNKTURA IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 17:40
                            Witam, dziewczyny czy nie znacie jakiegos irydologa w okolicach województwa
                            Wielkopolskie, Dolnośląskie,dla mnie Warszawa to trochę daleko jestem z
                            Łódzkiego.Pozdrawiam
                            • govanna Re: AKUPUNKTURA w Trójmieście? 04.07.03, 16:13
                              A kto zna kogoś w Trójmieście, bo już szukam 2 m-ce? Chodzi oczywiście o
                              specjalistę w tej dziedzinie.
                              G.
                              • Gość: didi Re: AKUPUNKTURA w Trójmieście? IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 18:39
                                Dziewczyny irydolog we Wrocławiu www.irydolog.pl
                            • Gość: mycha Re: AKUPUNKTURA-ceny IP: 213.241.2.* 05.07.03, 12:17
                              Rozumiem jedna wizyta to koszt 65zl, a ile kosztuja ziola i igly?
                              • Gość: nana76 Re: AKUPUNKTURA-ceny IP: *.acn.pl 20.07.03, 10:20
                                65 zł. to koszt wizyty u irydologa,czyli: diagnoza i zalecania
                                leczenia.Zioła ,w zależności od ilości która zostanie przpisana- 30-40 zł.
                                akupunktura to juz droższa impreza. 12 zabiegów: pierwszy 50 zł,następne po
                                40zł. Z tymże akupunktury on nie zaleca wszystkim.Z 9 znanych mi osób które u
                                niego były,zalecił tylko dwóm.
                                pozdrawiam
    • ulapa Re: AKUPUNKTURA 18.07.03, 15:53
      .
    • ulapa Re: AKUPUNKTURA 24.07.03, 09:45
      Czy któraś z was miala nieregularne miesiączki i po stosowaniu ziół wszystko
      wróciło do normy?
      • Gość: m Re: AKUPUNKTURA IP: 195.94.201.* 24.07.03, 10:36
        Mialam plamienia przedmiesiaczkowe - czasem nawet przez tydzien tak cos
        siąpiło, siąpiło i nie widac bylo wlasciwego poczatku (chociaz plamienie zawsze
        zaczynalo sie punktualnie, wedlug kalendarza!). Na diecie jestem od 1 lipca,
        okres mialam miec we wtorek (28dc), a zaczyna mi sie dzisiaj. Czyli tylko 2 dni
        spóźnienia! To chyba znaczy, ze ziola dzialaja, chociaz piję je dopiero 3
        tygodnie. Zreszta - to, że działają, widzę na innych rzeczach, które mi się
        oczyszczają (np. nerki). Poza tym, czuję się o wiele, wiele lepiej niż przed tą
        kuracją. No i odliczam dni do tych magicznych "za cztery miesiące"...
      • Gość: Dorka Re: AKUPUNKTURA IP: 62.233.201.* 03.08.03, 13:13
        Tak, ja miałam bardzo nieregularne miesiączki, a w zasadzie jej zanik (chociaż
        mam dopiero 27 lat). Odbyłam dwie serie akupunkutury (2x10 zabiegów), przez 4
        miesiące brałam ziółka i widzę dużą poprawę. Miesiączki są co ok. 40 dni, ale
        jak na mnie to i tak SUPER!!!. Zamierzam dalej kontynuowac to leczenie.
        Pozdrawiam wszystkich i radzę spróbować.
        Dorka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka