Dodaj do ulubionych

wrogi śluz

09.07.07, 19:02
Witam
Miesiąc temu dowiedziałam się, że mam wrogi śluz.Wcześniej miałam robione 3
IUI(bez efektu).Przez 3 lata nie znałam przyczyny (no oprócz wysokiego FSH ok.
11-12)Dziewczyny czy uważacie, że powinnam próbować jeszcze kilka inseminacji
czy poważnie myśleć o in vitro.Dodam że mam 31 lat ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasia-1978 Re: wrogi śluz 09.07.07, 20:05
      ja mam podobny problem i o ile wiem wlasnie IUI pozwala wyeliminowac własnie
      zagrazenie ze wzgledu na wrogosc sluzu

mi doktorek powiedzial ze do 3,4 razy powinnam podchodzic do IUI - uncertain
      statystyka niestety , a pozniej pomyslimy o ICSI [u mnie dodatkowo jest problem
      z brygada MM-a]
      • aniaresz Re: wrogi śluz 09.07.07, 23:35
        Przy wrogim śluzie - jest wskazana iui ponieważ omijamy barierę śluzową. także jeszcze próbuj do 6 razy może. A inne badania wyszły ci dobrze?
        • dorottis Re: wrogi śluz 10.07.07, 08:21
          dzięki dziewczyny.Będę próbowała max do 6 razy jak się nie uda to pozostaje in
          vitro.Leczę się w Invimedzie u dr K.Wyszły mi przeciwciała przeciwtarczycowe i
          jarowesad( ale dr K mówi, że tego się nie leczy.Czy te przeciwciała też mogą
          utrudniać zajście w ciąże?
          • aniaresz Re: wrogi śluz 10.07.07, 10:38
            Jak są przeciwciała to bierze się w cyklu gdzie są starania po owulacji zestaw immunologiczny/ acard, encorton i clexane/ na lepsze ukrwienie macicy i lepsze zagnieżdzenie się zarodka. W twoim przypadku po iui żeby ominąc ten wrogi śluz. Także już po kolejnej iui coś powinnaś dostać na te przeciwciała. Jak dr ci nie da to go zmień bo szkoda twojego czasu. Ja też mam przeciwciała i wrogi śluz także biorę różne leki. Niestety o niektóre sama walczyłam żeby dr przepisał bo oni mają różne zdania. Powodzenia w dalszej walce!!!!!!!!!!!!!!!
            • dorottis Re: wrogi śluz 10.07.07, 18:23
              Dziękuję za informacje. Biorę acard, kwas foliowy(na receptę) i wit. B6 tak
              zaleciła dr K.POzdrawiam
            • alix1 Aniaresz 11.07.07, 07:47
              Hej Aniu smile

Co u Ciebie? U mnie deprecha na całego, kolejna inseminacja chyba w plecy...
              Myślę o zmianie lekarza i kliniki, jakoś nie mam zaufania do mojego obecnego
              lekarza.
              • aniaresz Re: Alix1 11.07.07, 21:24
                Witam. Dlaczego twoja iui w plecy? Co do dr to ty miałaś jakiegoś sprawdzonego, i co nie sprawdził się? Szkoda by było, bo miesiące uciekają. U mnie niestety niezbyt ciekawie bo ja teraz wakacje odpuściłam ponieważ lecimy w sierpniu do Grecji odpocząć/może tam jakiś cud się narodzi/i dopiero kolejna iui będzie w październiku, We wrześniu mój dr ma urlop i też miesiąc w plecy. Także jak widzisz od kwietnia mi aż czas do października uciekł z iui. A ty jak z wakacjami? Koniecznie odpocznij i się wyluzuj. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka