Dodaj do ulubionych

Gameta w Łodzi

IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 25.06.03, 10:22
Jesteśmy z mężem na początku drogi, która myślę ( złe wyniki badań męża ) nie
będzie krótka. Trafiliśmy do Kliniki Gameta w Łodzi. Proszę o informację
dotyczące tej kliniki i lekarzy w niej pracujących.
Obserwuj wątek
    • miksa1975 Re: Gameta w Łodzi 26.06.03, 08:57
      Osobiście - POLECAM!!!
      Rok leczenia (nie cały) i jestem mamą dwóch przecudownych córeczek bliźniaczek.
      Byłam pacjentką prof. Radwana. Wspaniały, ciepły człowiek. Mnie pomógł i Tobie
      również tego życzę.
      Pozdrawiam. Agnieszka
    • sylwiakrol Re: Gameta w Łodzi 26.06.03, 13:19
      Ja też polecam.Leczyłam się półtora roku,rok u prof.Radwana i pół roku u
      prof.Tchórzewskiego-immunologa.Dzisiaj jestem mamą dwuletniego synka.W
      porównaniu z innymi klinikami jest tam znacznie taniej.
      A prof.Radwan jest rzeczywiście ciepłym facetem,gdy ja w pewnym momencie nie
      mogłam powstrzymać łez to trzymał mnie za rękę,głaskał i pocieszał.
      Jeżeli będziesz musiała mieć wykonane jakieś zabiegi(np.laparoskopia) w
      szpitalu to on Cię tam skieruje na swój oddział.
    • Gość: magda Re: Gameta w Łodzi IP: 196.15.199.* 27.06.03, 21:10
      Goraco polecam!! Po trzech wizytach u prof.Radwana zaszlam w ciaze (wczesniej
      leczylam sie 2 lata). Teraz moja corka ma 21 m-cy a ja mam za tydzien termin
      porodu drugiej.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      Magda
    • Gość: Justa Re: Gameta w Łodzi IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 01.07.03, 10:01
      Dziewczyny bardzo wam dziękuję za informacje. Mam nadzieję, że pomogą również
      nam.
    • Gość: Monika Re: Gameta w Łodzi IP: *.wsp.czest.pl 02.07.03, 12:51
      Cześć
      Ja leczę się w Łodzi 1,5 roku u prof. Radwana i ciągle nic. Teraz jestem po
      drugim invitro i czekam.
    • Gość: Kanibal Re: Gameta w Łodzi to naciągacze IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 21:52
      1. Prof. R. uznał że w naszym przypadku wina jest po stronie mojej żony a nie
      zauważył naciągacz że wina przyczyną naszej niepłodności są moje
      żylakimpowrózka nasiennego.
      2. Skasują was w Gamecie ale badania zrobią sobie za friko w Matce Polce.

Osobiście olecam Bytom i niejakiego dr. Horaka
      • Gość: Libra Re: Gameta w Łodzi to naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 22:50
        Nie znam Gamety, ale to co słyszałam o Bytomiu (wystarczy poczytać na
        Bocianie, a znam to również od pacjentki drHoraka) to na pewno nie jest to
        miejsce godne polecenia. Nie słyszałam o innej klinice, gdzie wszystkie
        pacjentki mają tą samą, niekontrolowaną, stymulację, chodują kilkadziesiąt
        jajeczek i żadne się nie zapładnia. Zanim napiszesz, że ktoś jest naciągaczem,
        to przynajmniej podaj jakiś sensowny przykład, żeby to brzmiało choć trochę
        wiarygodnie.
        Libra
      • Gość: Monika Re: Gameta w Łodzi to naciągacze IP: *.wsp.czest.pl 07.07.03, 12:06
        Nie postrzegam prof. Radwana za naciągacza. On ma tyle już forsy, że nie
        musiałby się w to bawić, gdyby kierował się pobudkami o których piszesz. A
        jeśli chodzi o badania to nie są robione w Matce Polce, tylko w Analizach
        lekarskich na Sczanieckiej. Następnym razem jeśli o czymś napiszesz, to upewnij
        się, że wiesz o czym piszesz i jesteś pewien tego. Ja też znam prof. bo leczę
        się tam już prawie 2 lata i uważam, iż prof. lubi to co robi i chce pomóc.
      • sylwiakrol Re: Gameta w Łodzi 16.07.03, 13:42
        A ciekawe skąd Radwan miał wiedzieć,że masz te żylaki jak mu nie
        powiedziałeś.Przecież on nie bada anatomicznie mężczyzn.Nas po prostu się
        pytał czy mąż przechodził jakieś operacje czy miał jakieś problemy.Ale nie
        kazał zciągać spodni bo to jest GINEKOLOG.Od tego jest np.urolog.Niestety
        faceci nie mają swojego lekarza.
      • Gość: Michał Radwan Re: Gameta w Łodzi to naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 17:40
        Gość portalu: Kanibal napisał(a):

> 1. Prof. R. uznał że w naszym przypadku wina jest po stronie mojej żony a
        nie
        > zauważył naciągacz że wina przyczyną naszej niepłodności są moje
        > żylakimpowrózka nasiennego.
        > 2. Skasują was w Gamecie ale badania zrobią sobie za friko w Matce Polce.
        >
        > Osobiście olecam Bytom i niejakiego dr. Horaka

Wiele lat temu udowodniono, żę jednostronne żylaki powrózka nasiennego nie
        powinny być operowane w celu poprawy parametrów nasienia. Poprawy po takim
        zabiegu nie będzie. Zabieg wykonuje się gdy pacjent ma dolegliwości związane z
        jednostronnymi żylakami.
        Odpowiedź na pkt. 2 pozostawiam bez komentarza.
    • Gość: mamusia Re: Gameta w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 23:15
      U mnie sytuacja wyglądała tak - brak jajowodów i jednego jajnika u mnie a męża
      b. mało plemników i prawie wcale ruchomych. Tak więc zostaliśmy od razu
      zakwalifikowani do In vitro ICSI. Raz było ICSI, raz mrozaczki a po 4
      miesiącach znowu ICSI. W sumie 6 miesięcy. A teraz roczny cudny synek.
      Ktoś mi kiedyś powiedział: Jeśli zajdziesz w ciążę to będziesz mówiła, że
      Radwan to najlepszy lekarz, a jeśli się nie uda to go przeklniesz. I coś w tym
      jest bo po dwóch pierwszych zabiegach klnęłam strasznie i prawie byłam
      zdecydowana zmienić klinikę, ale że jestem z Łodzi to pomyślałam, że do trzech
      razy sztuka. No i udało się. I oczywiście uważam, że Radwan jest super, ale
      trochę za bardzo stara się wszystko robić sam przez co sprawia wrażenie mocno
      zakręconego. Ale jak już się na Tobie skoncentruje to rzeczywiście jest bardzo
      serdeczny, ciepły i jest całkowicie pozbawiony tej strasznej medycznej rutyny.
      Za rok pódziemy tam znowu smile!
      Pozdrawiam
    • Gość: dina Re: Gameta w Łodzi IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 16.07.03, 13:16
      Leczę się u dr Pawlickiego z tej kliniki, czy możecie coś powiedzieć na jego
      temat. Dziękuję i pozdrawiam.
      • Gość: Agnes Re: Gameta w Łodzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 13:36
        Hej!
        Sama leczę się u profesora Radwana, ale słyszałam wiele negatywnych opinii o
        doktorze Pawlickim. Polecam Ci stronkę Bociana www.nasz-bocian.pl i tamtejsze
        forum. Gdy już w nie wejdziesz wrzuć w wyszukiwarkę (na stronie są dwie
        wyszukiwarki, to do tej w ramce ze znaczkiem lupki )nazwisko lekarza, a wyrzuci
        Ci wiele opinii forumowiczek na jego temat. Często negatywnych.
        Pozdrawiam, Agnes
    • Gość: ewamewa99 Re: Gameta w Łodzi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 13:36
      W 23.06.2003 urodzilam Blizniaki z 1 podejscia IVF w Gamecie.
      • Gość: Agnes Re: Gameta w Łodzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 13:40
        Śledziłam Waszą drogę na Bocianie i mocno trzymałam kciuki! Gratulacje! Wasz
        przykład dodaje otuchy i wiary takim jak ja. Pozdrawiam
      • Gość: Agnes Re: Gameta w Łodzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 13:50
        Ewomewo99! Też leczę się u profesora Radwana i również będę miała in vitro.
        Obecnie jestem w trakcie stymulacji. Czy mogłabym w związku z tym zadać kilka
        pytań?
        • Gość: ewamewa99 Re: Gameta w Łodzi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 08:45
          śmiało, w miarę możliwości odpowiem. ewamewa99@gazeta.pl
    • Gość: mika Re: Gameta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:13
      Czy któraś z forumowiczek leczących się w Gamecie mogłaby udzielić mi
      informacji odnośnie rozpoczęcia leczenia w tej instytucji. Nie mieszkam w
      Łodzi, a bardzo zależy mi na tym, aby dowiedzieć się jak "dostać" się na
      konsultację do prof. Radwana. Czy wystarczy kontakt telefoniczny z kliniką i
      umówienie się na wizytę? , jak długo trzeba czekać na pierwszy termin wizyty?.
      Bardzo proszę o wszelkie informacje.
      • Gość: Agnes Re: Gameta w Łodzi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 08:57
        Najwygodniej jest zadzwonić do Gamety i umówić się na wizytę do profesora (tel.
        0-42 645 77 77). Wszystkie podstawowe informacje zawarte są na ich stronie
        internetowej www.nieplodnosc.pl (adres, telefon, koszty leczenia, wskazówki jak
        dojechać i wiele innych). Pozdrawiam
        • Gość: mika Re: Gameta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 11:39
          Dzięki Agnes, już dzwonię a i na stronkę Gamety na pewno zajrzę.
          • miksa1975 Re: Gameta w Łodzi 22.07.03, 14:33
            Oczywiscie cały czas polecam GAMETĘ!!!
            Zarówno prof. J. Radwana, jak i dr M. Radwana. To naprawde wspaniali ludzie. Ze
            spokoje potrafili odpowiedziec na wszystkie moje pytania, w chwilach zalamania
            pocieszali. Mnie sie udalo (i to podwojnie) za pierwszym razem wiec Gametę będę
            polecała zawsze i wszytkim. Szczerze powiedziawszy nie wiem co bym zrobila
            gdyby sie nie udalo... Ale wierzylam w to i rezultay są, właśnie śpia moje
            siedmiomiesięczne dziewczynki. A robienie badań w szpitalu to czy nie jest dla
            nas swojego rodzaju "luksus"???
            A jezeli chodzi o koszty jakie ponioslam to nie sądzę żeby były przerażająco
            wysokie. W porownaniu z innymi klinikami nie jest drogo. I
            atmosfera...niepowtarzalna, domowa.
            Wybieram sie w najblizszym czasie z dziewczynkami do Profesora z wielkim
            bukietem kwiatow zeby podziekowac i pochwalic sie Pociechami.
            A jezeli macie jakieś pytania to piszcie do mnie na priva
            miksa1975@poczta.onet.pl
            Pozdrawiam. Agnieszka
    • Gość: mika Re: Gameta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 15:33
      Zadzwoniłam i umówiłam się na wizytę pod koniec sierpnia. Ale już czuję
      zdenerwowanie. Jak wygląda pierwsza wizyta u prof. Radwana?? Czy to ja muszę
      opowiadać i czy usłyszę wiele pytań? Powiedzcie jak to jest.
      • sylwiakrol Re: Gameta w Łodzi 23.07.03, 14:43
        Kochana,nie bój się.To normalna wizyta a nie przesłuchanie pod lampąsmile
        Najpierw opowiesz o swoich przejściach a potem profesor Ciebie powypytuje.
        Ja miałam ze sobą jeszcze wykresy cykli z kilku miesięcy,ale to absolutnie
        nie jest konieczne.Ja te wykresy robiłam głównie dla siebie,ale też tak na
        zapas,żeby profesor miał jakieś rozeznanie.
        • Gość: mika Re: Gameta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 23:29
          Sylwia, dzięki za wsparcie. Musi być dobrze. A może Ty mi pomożesz? . Mam
          problem odnośnie terminu wykonania badań prolaktyny, LH, FSH i estrogenów. Mój
          dotychczasowy lekarz zalecił, abym wykonała je w czasie owulacji. Ponieważ na
          forum znalazłam mnóstwo innych wariantów, postanowiłam wysłać maila do
          laboratorium w Gamecie. M.Radwan (syn??) przysłał odpowiedź, że powyższe
          badania powinny być wykonane między 6 a 9 d.c. Co robić?? Chciałabym, aby
          badania te były w miarę rzetelne, tym bardziej, że pod koniec sierpnia
          pojadę z nimi do Gamety.
          • sylwiakrol Re: Gameta w Łodzi 24.07.03, 14:46
            Ja robiłam badanie właśnie LH i FSH na początku cyklu,tak jak powiedział Tobie
            Michał Radwan.Na pewno nie miałam w czasie owulacji bo w 13 dniu cyklu miałam
            zgłosić się już z wynikami i byłam badana czy śluz jest w porządku.
            Więc na Twoim miejscu wykonałabym sobie te badania tak jak Ci mówiono w
            Gamecie.Tym bardziej że z wynikami idziesz już do nich.pa,pa.
            • Gość: mika Re: Gameta w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 17:31
              Zrobię tak jak mówisz. Niestety będę musiała wrócić na jeden dzień z urlopu do
              mojego laboratorium (ok.500 km). Ale czego się nie robi, prawda? Zresztą chcę
              mieć to jak najszybciej za sobą. Najgorsze jest to, że na razie muszę udawać
              wobec mojego lekarza, że nigdzie indziej nie leczę się. To taki trochę znajomy,
              więc ciężko mi się jakoś mu wytłumaczyć, że nie mam do niego pełnego zaufania.
              A swoją drogą, co lekarz to inna wersja, można się pogubić a przy okazji
              podenerwować,
              papa
    • Gość: PACJENTKA Re: Gameta w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 16:08
      Doktor Pawlicki UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY NA NIEGO!!!!!
      • oczy_otwarte Re: Gameta w Łodzi 03.11.03, 16:24
        Joanno, Janko...
        nie spamuj, prosze, widzialysmy juz Twoj post i Twoje ostrzezenie; nie ma
        potrzeby umieszczania go w kazdym watku dotyczacym Gamety.
        Gratuluje malenstwa.
        Pozdrawiam,
        Ania

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka