Dodaj do ulubionych

Sila reklamy w Internecie

IP: 212.75.117.* 11.12.01, 11:42
Wydaje mi sie, ze ostatnio przynajmniej raz dziennie pojawia sie na tej stronie
jakas laurka pod adresem Novum. Nie jestem pewna czy to samo Novum ich nie
produkuje, bo wszystkie sa podobne w tonie i tchna tym samym duchem. Jakos
wczesniej nie zauwazylam az takiego entuzjazmu dla tej lecznicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 12:47
      Droga Elizo,
      Od jakiegoś czasu sama jestem pacjentką nOvum i zapewniam Cię, że wielokrotnie
      podczas wizyt byłam świadkiem telefonów od pacjentek z wiadomością o ciąży (o
      niepowodzeniu także). Nie sądzę, że była to mistyfikacja lub tylko
      przedstawienie w celu przekonania mnie "jacy my to jesteśmy wspaniali".
      Cyfry są nieprzekupne: w 2000r. mieli 232 ciąże w wyniku ICSI. Wiem, że w tym
      roku liczba ta przekracza grubo 300. Policz jeszcze udane inseminacje.....
      Wydaje mi się, że klinika ta ma w tej chwili największą liczbę pacjentów (a co
      za tym idzie najwięcej sukcesów)i fakt, że pacjenci, którym w końcu się udało
      chcą się tym podzielić z innymi nie jest niczym nadzwyczajnym.
    • ela66 Re: Sila reklamy w Internecie 11.12.01, 16:07
      Czesc,
      Wczesniej na forum opisalam swoja historie pt. "Wybor kliniki" i to co mnie
      spotkalo w Novum w trakcie leczenia.
      Jestem jak najbardziej realna osoba, krytycznie podchodze do rzeczywistosci, a w
      Novum nie spotkalo mnie nic zlego i tak samo bym mowila, gdybym nie miala
      ciazy. Moja ciaza z 27.09 ma numer 1386. W zeszlym tygodniu bylo juz ponad 1460.
      Skad o tym wiem, ano dr Lewandowski nieustannie monitoruje telefonicznie
      moja ciaze(mieszkam 600 km od Warszawy), poziom hormonow i leki, ktore musze przyjmowac,
      a przeciez nie musi tego robic, chociazby tylko dlatego, ze nie mam jak zaplacic za badz
      co badz profesjonalne konsultacje.
      I za ta bezinteresowna zyczliwosc w trakcie leczenia i po leczeniu, za wyrazne i
      nieudawane zaangazowanie w swoja prace - dziekuje klinice: dr Lewandowskiemu, pani dr Koziol,
      dr Wojewodzkiemu, dr Zamora, dr Taszyckiej i wszystkim Paniom Pielegniarkom.

Elzbieta
      • Gość: adaro Re: Sila reklamy w Internecie - do Eli IP: 212.160.130.* 12.12.01, 19:25
        Właśnie wczoraj byłam w klinice. W rejestracji wisi tablica z treścią:
        1471 ciąż z metod IVF i ICSI
        1002 ciąże innymi metodami

I muszę Ci powiedzieć, że chyba to jest najlepsza reklama jaką do tej pory
        widziałam. Tobie życzę szczęśliwej ciąży i łatwego porodu. Pozdrawiam, Aga
        • Gość: aga71 Re: Sila reklamy w Internecie - do Eli IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.12.01, 10:41

Gość portalu: adaro napisał(a):

> Właśnie wczoraj byłam w klinice. W rejestracji wisi tablica z treścią:
          > 1471 ciąż z metod IVF i ICSI
          > 1002 ciąże innymi metodami

ja bym jeszcze dodala, ze bardzo czesto na tym i innych forach pojawiaja sie rozgoryczone slowa wielu pacjentek, ktore dopiero tu dowiaduja sie, ze powinny miec zrobione takie czy inne badanie. Pod tym wzgledem nOvum jest bardzo solidna klinika - robi sie tam kompleksowe badania hormonalne, immunologiczne itp. i dopiero po uzyskaniu wynikow podejmowana jest decyzja o dalszym leczeniu. To na pewno przemawia na plus nOvum. Oczywiscie, nigdzie nie jest idealnie i tam tez zdarzaja sie zapewne niedociagniecia, jakis lekarz ma gorszy dzien, czy ktos zostanie potraktowany zbyt obcesowo, nie mowiac juz o kosztach leczenia, ktore faktycznie w innych placowkach bywaja duzo mniejsze. Jednak, z punktu widzenia solidnosci i skutecznosci, to naprawde bardzo dobra klinika.

Aga

• ela66 Re: Sila reklamy w Internecie - do Agi 14.12.01, 09:58
          Dziekuje najmocniej za zyczenia.
          Nic tak nie cieszy jak te liczby. Wychodzi, ze Novum w przeciagu 76 dni, uszczesliwilo
          85 malzenstw. Ponad 1 ciaza z In Vitro dziennie. Oby tylko jak najmniej tragedii
          spotykalo ich w trakcie ciazy.

Mimo, ze jeszcze dobrze pamietam jak bolesne byly dla mnie Swieta Bozego Narodzenia
          i jak bronilam sie od przyjmowania zyczen,
          chcialabym zlozyc Wszystkim zyczenia radosnych Swiat.
          Zycze Wam byscie niosly w sobie radosc dawania, umialy brac, usmiechaly sie z miloscia w oczach,
          nawet gdy szaro gdzies tam...i brak nadziei, a marzenia, ktore gdzies zniknely - by powrocily wraz z
          nadzieja. By szczescie to - zwykle codzienne i to inne - gwiazdkowe siegalo do Waszych serc.
          By wytrwalosc i przeswiadczenie, ze kazdy ma prawo do spelnionych marzen nieustannie
          towarzyszyla Wam w 2002 roku.

Ela
          • Gość: gosc Re: Sila reklamy w Internecie - do Agi IP: *.toya.net.pl 08.06.02, 22:45
            Codzienie jedna ciaza hhaha!! Ale glupoty TO nie mozliwe !!-Na stronach bociana podaja ze nowum ma ok 700 punkcji w roku.!!!! Statystyki nie oszukacie
            PS Czy kolejna sponsorowana ofensywa stołecznej kliniki????!!!!smile)))))))
            • Gość: Iwona26 Re: Sila reklamy w Internecie - do Agi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 19:43
              Dlaczego w każdym poście podpisujesz sie innym nickiem - raz Paweł, raz Bozena,
              raz Darek i chyba jeszcze inne? Dostanę rozdwojenia jaźni!!!
    • Gość: Libra Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:15
      Jestem po pierwszym, nieudanym niestety, ICSI w Novum. Mimo tego, że nie mogę
      się jeszcze cieszyć ciążą, to i tak uważam tą klinikę za profesjonalną i godną
      zaufania. Zdarzają się i niedociągnięcia, jak wszędzie, ale fakty (ilość ciąż)
      mówią same za siebie.
      Libra
      • Gość: Eliza Re: Sila reklamy w Internecie IP: 212.75.117.* 10.06.02, 09:49
        Ilosc ciaz jest sprawa wzgledna. Novum ma obsesje na punkcie statystyk, bo te
        sa dla nich najlepsza rekomendacja na przyciagniecie klientow. Dlatego stosuje
        sie tam nieprawdopodobna ilosc badan, aby wykluczyc ryzyko, a jesli ryzyko
        istnieje bo wyniki nie sa najlepsze albo bakterie nie daja sie do konca wytepic
        to taki pacjent posylany jest do diabla bo nie zamierzaja psuc swoich statystyk.
        Moze ta lecznica jest profesjonalna ale dla tych, ktorzy maja szanse i gdzie
        indziej i to za polowe mniejsza cene. Brak tam czynnika ludzkiego, liczy sie
        tylko kasa. To jest moje smutne doswiadczenie, po tym jak zaproponowano mi
        podwojna cene za zabieg, bo ryzyko jest wieksze i moge im popsuc statystyki.
        • Gość: Malina Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.ipartners.pl / 157.25.86.* 10.06.02, 11:14
          Ludzie opanujcie sie! Wszyscy wiemy ile kosztuje leczenie nieplodnosci. Novum,
          tez nie robi z tego zadnych tajemnic. Zaloze sie ,ze osoby, ktore ciagle maja
          jakies "ale" do Novum, niestety nie maja jeszcze dzieci. Ja tez ich jeszcze nie
          mam i nikt nie daje mi pewnosci, ze sie uda. Ale ja chce probowac i jezeli sie
          nie uda (Boze, nie rob mi tego!) nie beda winila za to lekarzy!!!
          Nie musicie sie tam przeciez leczyc. Zaraz pewnie ktos mnie posadzi, ze
          dostalam w lape od Novum, zeby ich wychwlac. Nie, nic nie dostalam, ale
          strasznie mnie wnerwia jak czytam takie glupoty.
          • Gość: mini Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 19:30
            Ja akurat należę do tych szczęśliwców, których leczenie w Novum zakończyło się
            sukcesem. Nie ukrywam - jestem bardzo szczęsliwa, ale jest jedna sprawa, która
            szczególnie mnie wkurza (chociaż byłam o tym poinformowana już na pierwszej
            wizycie i zgodziłam się na to). Jest to tzw. "dopłata za sukces" czyli za
            zajście w ciążę. Według mnie te pieniądze to mogła bym zapłacić Panu Bogu, bo
            lekarze nie zrobili nic szczególnego, ponadstandardowego. Za każdym razem
            przykładają się tak samo dobrze i sumiennie a o efekcie końcowym decyduje już
            chyba tylko sam Pan Bóg...
            Ale jak już napisałam - warunki gry są od początku jasne. Jak się komuś nie
            podoba może sobie pójść gdzie indziej a nie wyżalać się na forum, że nie pasuje
            do schematu. Trzeba też zrozumieć lekarzy, którzy są świadomi większych
            trudności w niektórych przypadkach (np. wiek powyżej 40-tki) i po prostu
            większymi opłatami raczej zachęcają do zastanowienia się nad tym, czy warto
            rujnować sobie zdrowie i narażać na o wiele mniejszą szansę powodzenia?
          • Gość: Libra Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 19:33
            Zgadzam się z Maliną - łatwiej jest znależć winowajcę, jakby to ktoś z zewnatrz
            był odpowiedzialny za nasze problemy. Ja akurat ciągle mam problemy z
            bakteriami i podczas stymulacji je miałam, niestety, i to takie, że głowa boli.
            Najłatwiej i najbezpieczniej byłoby dla Novum przerwać stymulację, bo to w
            końcu ja płacę za leki. Ale starali się pomóc jak tylko się da i udało się.
            Może nie tylko o kasę im chodzi, tak jak i my nie robimy wszystkiego dla
            pieniędzy?!
            Libra
            • Gość: mama Re: do Mini IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 22:15
              Mini, Ty nie płaciłas za to, że zaszłaś w ciążę, ale za wizyty w ciazy i za
              prowadzenie ciazy do 3 miesiąca /o ile dobrze sobie przypominam/
              • Gość: mini Re: do Mamy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 12:10
                Mamo, ja (podobnie jak pozostałe szczęśliwe pary) zapłaciłam za to, że zaszłam
                w ciążę a nie za wizyty do 3 m-ca. Zresztą, tak jak pisałam nie jest to żadne
                zaskoczenie, bo wiedziałam o tym już od pierwszej wizyty w Novum. Poza tym mam
                przed sobą ich cennik i ta pozycja nazywa się "dopłata przy prawidłowym zajściu
                w ciążę"
    • Gość: Malina Re: Jak mozna? IP: *.ipartners.pl / 157.25.86.* 11.06.02, 12:55
      No nie!!! Jak mozna po latach oczekiwania, po dlugiej walce, po wydaniu
      niesmowitej ilosci pieniedzy (na czesto zupelnie nietrafione badania, wizyty,
      znachorow, cudotworcow itp.), rozpamietywac to, ze trzeba zaplacic jeszcze
      jakies dodatkowe pieniadze. I to za co? Za spelnienie najcudowniejszego
      marzenia. Dziewczyny przestancie! Czyzbyscie zapomnialy, ze wiele z Was
      czytajac klauzule o doplacie, marzylo wlasnie, zeby miec to szczescie i moc
      zrobic ta doplate?
      Czy rzeczywiscie tak szybko mozna zapomniec o tym co bylo?
      Zaplacilabym tysiac razy by tylko moc przytulic swoje dziecko!!!!!
      • Gość: agata30 Re: Jak mozna? IP: *.is.pw.edu.pl 11.06.02, 13:06
        Mini a jakiego rzedu jest to kwota, tzn ta "doplata za sukces"?
    • Gość: mama Re: Sila reklamy w Internecie IP: 157.25.125.* 11.06.02, 13:24
      nie przeliczajcie swoich dzieci na pieniadze. one sa bezcenne. czy nie mam
      racji?
      • Gość: mini Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.06.02, 14:41
        Malino, dlaczego tak się oburzasz. Przecież mam prawo powiedzieć tu na forum co
        mnie wkurza. Wiesz, ja też mam wykształcenie medyczne i nigdy w życiu nie
        powiedziała bym swojemu pacjentowi "proszę pana zrobimy operację. Ma pan 30%
        szans na wyzdrowienie. Jak pan wyzdrowieje, to w nagrodę za moją dobrą pracę
        zapłaci pan jeszcze ileś tam zł."
        Jeszcze raz podkreślę, że ja mimo oburzenia na takie praktyki zaakceptowałam
        to, że ta klinika działa w taki a nie inny sposób. Mogłam przecież pójść gdzie
        indziej. Zdecydowałam jednak inaczej.

Agato! Kwota o której mówimy jest raczej śmieszna w stosunku do całości kosztów.

Mamo, zgadzam się z Tobą. Nie ma co przeliczać dziecka na pieniądze!!!! Może
        nie uwierzycie, ale ja tak naprawdę nie wiem ile mnie kosztowało leczenie. Po
        prostu nigdy tego skrupulatnie nie sumowałam. I nie zamierzam.
        • Gość: Malina Re: Sila reklamy w Internecie IP: *.ipartners.pl / 157.25.86.* 12.06.02, 08:43
          Mini, nie wiem czy to oburzenie czy raczej niedowierzanie, ze jak komus
          wreszcie zaswieci slonce, to i tak twierdzi, ze mu jednak cos kapie na glowe.
          • Gość: AGA Re: Sila reklamy w Internecie IP: 217.153.35.* 12.06.02, 10:57
            Miałam się nie wtracać, ale ... Malina, nie wiem czy udajesz czy po prostu nie
            chcesz zrozumieć tego co wyjaśniła mini. To oczywiste, że każda z nas marzy o
            tej dopłacie typu "success fee", nawet gdyby była ona 3 razy wyższa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka