h.kunze 22.09.07, 10:17 Witam. Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o tym że ropne migdały mają olbrzymi wpływ na niepłodność. Spotkałam się z opinią, że po usunięciu ich zaszła koleżanka w ciążę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobdob0106 Re: Migdałki a ciąża 22.09.07, 12:39 Ja myślę że jak są ropne migdały to należy je usunąć, a nie zastanawiać sie czy mają wpływ na płodność . Moja kolezanka kiedys mi doradziła że powinnam wziać biseptol to na 100 % uda się zajść w ciążę. Dodam że byłam już wtedy po 2 IUI, i dosć długim leczeniu. No ale cóz ona wiedziała lepiej jak mi pomóc. Szkoda gadać . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bjuti1976 Re: Migdałki a ciąża 22.09.07, 16:20 Witaj, Mi laryngolog mówił, że owszem, często zdarza się, że po usunięciu ropnych migdałków kobiety zachodzą wreszcie w ciążę. Ja sama miałam migdałki do usunięcia, właśnie było podejrzenie, że jest to jeden z elementów, które mogą być problemem, ale przed samym zabiegiem okazało się, że jestem w ciąży Myślę, że lepiej jednak usunąć, zawsze to jakieś ognisko zapalne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
enella Re: Migdałki a ciąża 22.09.07, 19:27 mi laryngolog powiedzial, ze migdalki sa do wyciecia, jesli kilka razy w roku choruje sie na angine. Odpowiedz Link Zgłoś