Gość: werbena IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 10:23 Dziewczyny, gdzie w Warszawie (najlepiej na Ursynowie) można bezpłatnie wykonać badanie nasienia? Czy jest jakaś państwowa przychodnia, która takie badania robi? Będę wdzięczna za wszelkie informacje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: badanie nasienia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 10:37 wiem, ze napewno mozna w szpitalu na bielanach wykonac za darmo badanie nasienia, musisz miec skierowanie do androloga, a on Cie (raczej meża) pokieruje na badanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: badanie nasienia IP: *.admin.pk.edu.pl 30.07.03, 17:44 Mój ginekolog piowiedział, że nie może wydać skierowania do androloga tylko musimy na własną rękę szukać. Proszę o podpowiedź jak należy rozmawiać z ginekologiem i gdzie się udać aby wydał skierowanie do androloga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: badanie nasienia IP: 213.241.2.* 30.07.03, 19:58 Prywatnie badanie kosztuje 100zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: badanie nasienia IP: 195.117.151.* 31.07.03, 13:48 ja poszłam do lekarza rodzinnego po skierowanie, wzielam dla siebie i dla męza, nie mialam problemu z uzyskaniem takiego skierowania. Ale co ciekawsze jak juz poszlismy na wizyte do androloga, to sie okazalo zupelnie niepotrzebne, nikt go od nas nie chcial.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjjj22 Re: badanie nasienia IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.03, 09:25 androlog jest odpowiednikiem ginekologa a poniewaz do ginekologa nie trzeba miec skierowania to także wizyta u androloga powinna odbywac sie bez skierowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropek77 Re: badanie nasienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 11:20 Gość portalu: jjjjjj22 napisał(a): > androlog jest odpowiednikiem ginekologa a poniewaz do ginekologa nie trzeba > miec skierowania to także wizyta u androloga powinna odbywac sie bez skierowani > a Powiedziałabym raczej, że androlog jest odpowiednikiem endokrynologa. Mój mąż chodził do androloga w Szp. Bielańskim. Dr. Kardasiński - bo to on - jest jednocześnie ginekologiem, więc zajął się również mną. Skierowanie do androloga braliśmy od internisty, trzeba było je dać w rejestracji przy pierwszej wizycie i zakładaniu karty. Natomiast mną ten sam lekarz zajmuje się bez żadnej karty, skierowania itp. Mieliśmy 3 inseminacje, i dr stwierdził że karta nie jest potrzebna. Dopiero teraz, jak będę miała HSG, to podejrzewam że karta powstanie. Jeśli chodzi o koszty, to żadne badanie moje ani męża nie było płatne (no pomijając inseminację - 300 z, ale ito jest do obejścia ). Czyli: wszystkie badania nasienia, moje usg - bezpłatnie. Dodam natomiast, że przed pojawieniem się u dr Kardasińskiego piewrsze badanie nasienia zrobiliśmy w Novum, kosztowało 40 z + 50 z posiew. Jak dr Kardasiński zobaczył wyniki, powiedział że są niedokładne, nie zawierają ważnych informacji, i kazał powtórzyć je właśnie w szpitalu. Ponieważ wynik szpitalny bardzo różnił się od tego z Novum lekarz zasugerował, że Novum po prostu ciągnie kasę... No i tym sposobem leczymy się w Szp. Bielańskim. Zainteresowanych dalszymi szczegółami zapraszam na priva: k77@wp.pl lub gg 2104069. Pozdrawiam Kropek z PCO i słabymi nasionkami męża Odpowiedz Link Zgłoś