Dodaj do ulubionych

badanie nasienia

IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 10:23
Dziewczyny, gdzie w Warszawie (najlepiej na Ursynowie) można bezpłatnie
wykonać badanie nasienia? Czy jest jakaś państwowa przychodnia, która takie
badania robi? Będę wdzięczna za wszelkie informacje...
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: badanie nasienia IP: 195.117.151.* 30.07.03, 10:37
      wiem, ze napewno mozna w szpitalu na bielanach wykonac za darmo badanie
      nasienia, musisz miec skierowanie do androloga, a on Cie (raczej meża)
      pokieruje na badanie
      pozdrawiam
      • Gość: kleo Re: badanie nasienia IP: *.admin.pk.edu.pl 30.07.03, 17:44
        Mój ginekolog piowiedział, że nie może wydać skierowania do androloga tylko
        musimy na własną rękę szukać. Proszę o podpowiedź jak należy rozmawiać z
        ginekologiem i gdzie się udać aby wydał skierowanie do androloga.
        • Gość: mycha Re: badanie nasienia IP: 213.241.2.* 30.07.03, 19:58
          Prywatnie badanie kosztuje 100zl
    • Gość: Aga Re: badanie nasienia IP: 195.117.151.* 31.07.03, 13:48
      ja poszłam do lekarza rodzinnego po skierowanie, wzielam dla siebie i dla męza,
      nie mialam problemu z uzyskaniem takiego skierowania. Ale co ciekawsze jak juz
      poszlismy na wizyte do androloga, to sie okazalo zupelnie niepotrzebne, nikt go
      od nas nie chcial....
      • Gość: jjjjjj22 Re: badanie nasienia IP: *.mofnet.gov.pl 01.08.03, 09:25
        androlog jest odpowiednikiem ginekologa a poniewaz do ginekologa nie trzeba
        miec skierowania to także wizyta u androloga powinna odbywac sie bez skierowania
        • Gość: Kropek77 Re: badanie nasienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 11:20
          Gość portalu: jjjjjj22 napisał(a):

> androlog jest odpowiednikiem ginekologa a poniewaz do ginekologa nie trzeba
          > miec skierowania to także wizyta u androloga powinna odbywac sie bez
          skierowani
          > a Powiedziałabym raczej, że androlog jest odpowiednikiem endokrynologa. Mój
          mąż chodził do androloga w Szp. Bielańskim. Dr. Kardasiński - bo to on - jest
          jednocześnie ginekologiem, więc zajął się również mną. Skierowanie do androloga
          braliśmy od internisty, trzeba było je dać w rejestracji przy pierwszej wizycie
          i zakładaniu karty. Natomiast mną ten sam lekarz zajmuje się bez żadnej karty,
          skierowania itp. Mieliśmy 3 inseminacje, i dr stwierdził że karta nie jest
          potrzebna. Dopiero teraz, jak będę miała HSG, to podejrzewam że karta
          powstanie. Jeśli chodzi o koszty, to żadne badanie moje ani męża nie było
          płatne (no pomijając inseminację - 300 z, ale ito jest do obejścia wink ). Czyli:
          wszystkie badania nasienia, moje usg - bezpłatnie. Dodam natomiast, że przed
          pojawieniem się u dr Kardasińskiego piewrsze badanie nasienia zrobiliśmy w
          Novum, kosztowało 40 z + 50 z posiew. Jak dr Kardasiński zobaczył wyniki,
          powiedział że są niedokładne, nie zawierają ważnych informacji, i kazał
          powtórzyć je właśnie w szpitalu. Ponieważ wynik szpitalny bardzo różnił się od
          tego z Novum lekarz zasugerował, że Novum po prostu ciągnie kasę... No i tym
          sposobem leczymy się w Szp. Bielańskim.
          Zainteresowanych dalszymi szczegółami zapraszam na priva: k77@wp.pl lub gg
          2104069.
          Pozdrawiam
          Kropek z PCO i słabymi nasionkami męża

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka